Huffington Post sensuroi Vaxxed-elokuvan arvostelun

Rokotekriittinen Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe –dokumenttielokuva herätti närää valtavirtaisen lääketieteen edustajissa jo ennen julkaisua. Dokumentista positiivisen arvostelun kirjoittaneen toimittaja Lance Simmensin kirjoitus poistettiin Huffington Postin verkkosivuilta.

Dokumentin Facebook-sivu.

Dokumentissa ruoditaan tapausta, jossa Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskusten CDC:n tutkijaryhmä päätti salata tutkimustulokset, jotka osoittivat yhteyden autismin ja MMR-rokotteen välillä. Asiantuntijahaastateltavina ovat muun muassa kohulääkäri Andrew Wakefield ja tri William Thompson. Wakefieldin tutkimus oli ensimmäinen, joka yhdisti autismin ja MMR-rokotteen. Thompson on tutkija, joka työskenteli aiemmin CDC:llä ja vuosi pimitetyt tutkimustulokset julkisuuteen.

Pitkäaikainen toimittaja Lance Simmens päätti katsoa dokumentin ja kirjoitti siitä Huffington Post –lehteen. Pian lehti poisti Lance Simmensin kirjoituksen, vedoten lehden linjaan olla julkaisematta ”salaliittoteoriota tai epätarkkaa tietoa terveysasioista”.

Simmonsin alkuperäisen kirjoituksen voi lukea täältä.

Kirjoituksessa Simmens ei ottanut kantaa dokumentissa esitettyihin näkemyksiin, mutta ymmärsi miksi dokumentti on ”kiistanalainen” käsiteltävän rokotteen valmistajalle, lääkejätti Merckille: se paljastaa hallituksen ja suuryritysten väärinkäytökset ja korruption.

Miksi Huffington Post sensuroi uutisen? Erikoinen ratkaisu voi selittyä tarkastelemalla Huffington Postin omistajuussuhteita. Viestintäteknologiajätti Verizon omistaa lehden. Verizonin johtokuntaan kuulunut Karl-Ludwig Kley on Merck Groupin toimitusjohtaja huhtikuuhun 2016 saakka. Dokumentissa käsiteltävä MMR-rokote on Merckin valmistama.

Merck on ollut julkisuudessa muun muassa väärennettyjen tutkimustulosten vuoksi. Yhtiössä työskennelleet virologit paljastivat, että sikotautirokotteen tehoa liioiteltiin tietoisesti, eikä rokotetta testattu koskaan aidoilla sikotautinäytteillä, vain laboratoriossa. Merck on myös tuomittu jättikorvauksiin särkylääke Vioxx:in kuluttajilla aiheuttamista haitoista.

Lähteet: Jon Rappoport’s Blog, Sharyl Attkisson

Lue myös:

Vaxxed-dokumentin traileri nyt suomeksi!
Rokotedokumentin esitys kiellettiin – kuka painosti Robert de Niroa?
Rokotekriittinen VAXXED-dokumentti vedettiin pois elokuvafestivaaleilta
Hallituksen rokoteasiantuntijat myöntävät MPR-rokotuksen aiheuttaneen autismia

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat