Islannin keskuspankki asettui tukemaan rahareformia viikkoja ennen pääministerin erottamista

Pankkitoiminnan kansallistamista vaatinut Islannin pääministeri Sigmundur Davíð Gunnlaugsson pakotettiin eilen eroamaan. Vielä muutamia päiviä sitten rahauudistus vaikutti todennäköiseltä.

Pääministeri pakotettiin eroamaan niin sanotun Panama-vuodon jälkeen.

George Sorosin ja Rockefeller-suvun kaltaisten suursijoittajien omistama ”tutkivien journalistien” järjestö paljasti suuren määrän arkaluontoista tietoa poliitikoista, jotka ovat toimineet Yhdysvaltojen ja suurten pankkien intressien vastaisesti. Samalla lehdistö on suojellut aktiivisesti pankeille uskollista eliittiä.

Gunnlaugsson sai suuren suosion taisteltuaan aktiivisesti Islannin kansantalouden tuhonneita rikollispankkeja vastaan. Panama-vuodon jälkeen rahanvallalle uskollinen oppositio järjesti suuren mielenosoituksen, jossa Gunnlaugssonin eroa vaadittiin.

pankkiirit

Rahauudistus oli lähempänä kuin koskaan

Vielä muutamia päiviä sitten Gunnlaugssonin suunnitelma keskuspankin ja rahanluontioikeuden kansallistamisesta oli lähempänä toteutumista kuin koskaan aiemmin.

Islannin parlamentti oli nostanut rahauudistuksen asialistalleen viime helmikuussa. Parlamentti on julkaissut rahauudistukseen liittyviä asiantuntijaesityksiä kotisivuillaan; kahdeksan yhdeksästä tekstistä pitävät rahanluontioikeuden kansallistamista erittäin kannatettavana hankkeena.

Ainut hanketta vastustava kannanotto oli vähemmän yllättäen finanssialan lobbausjärjestön laatima. Heille Panama-vuoto tuli kuin tilauksesta.

Mikä tärkeintä, myös Islannin keskuspankki asettui tukemaan rahauudistusta. Pankin mukaan keskustelu rahanluontioikeudesta on tärkeä, joten se ei tahtonut tehdä mitään muutoksia talousdemokraattiseen esitykseen. Vielä kolme vuotta sitten keskuspankki vastusti rahauudistusta.

Talousdemokraattisen pääministerin syrjäyttäminen on kuitenkin asettanut hankkeen vaakalaudalle, mikä on varmasti Panama-vuodot rahoittaneen George Sorosin mieleen.

 

Lue myös: Talousdemokraattien julkaisu haastaa pankkiirien poliittisen vallan

4 kommenttia

 1. Suomessa ei ole tällaisen irtioton vaaraa. Sen takaavat euro-jäsenyys ja rakenne-uudistus/austerity-mestarimme Liikasen Erkki. Ja kokoomus ja EK ja Finanssialan keskusliitto ja AY-liike/SDP ja Keskusta ja PS ja ”HV-muurarit OY” ja ja ja ja ja …

  Plusääni(14)Miinusääni(0)
 2. ”Anna sille, joka sinulta pyytää, äläkä käännä selkääsi sille, joka haluaa lainata sinulta. ” Matteus 5: 42
  ” Ei, rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää ja lainatkaa, vaikka ette uskoisikaan saavanne takaisin. Silloin teidän palkkanne on suuri ja te olette Korkeimman lapsia, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille. ” Luukas 6: 26

  ”1 ”Joka seitsemäs vuosi teidän tulee julistaa velkojen anteeksianto. 2 Siitä on säädetty näin: Jokainen, joka on antanut toiselle lainan, luopukoon sen takaisin perimisestä. Lainan antaja ei saa enää vaatia velan suoritusta lähimmäiseltään, toiselta israelilaiselta, sillä Herran kunniaksi on julistettu velkojen anteeksianto. 3 Vierasheimoiselta saatte vaatia maksun, mutta maanmiehellenne antamaanne lainaa ette saa periä takaisin. ” 5 Mooseksen kirja

  Pedon merkki: ” Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
  ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
  Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi. ” Johanneksen ilmestys 13

  666+666+666+6+6+6 = 2016

  Pedon merkki on RFID-mikrosiru, eli luottokortin korvike, jota otetaan jenkeissä jo. Tätä varten meillä on jo itsepalvelu kassoja. Kukaan ei voi tehdä enää mitään, muuta kuin kertoa evankeliumia, ja saada ihmisiä Jeesukselle. Magneettimedia kertokaa tästä sirutuksesta !!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=8wkiIr32jUk

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat