Juutalaisyhtiö tarjoaa korotonta lainaa – mutta vain juutalaisille!

Hebrew Free Loan (HFL) –niminen amerikanjuutalainen yhtiö herättää kummastusta rasistisella toiminnallaan. Se tarjoaa korottomia lainoja – mutta vain juutalaisille.

HFL aloitti nollakorkolainojen myöntämisen juutalaisille jo 1800-luvulla. Sen kotisivuilla kerrotaan, että jokaisen lainaa hakevan täytyy osallistua haastatteluun, jossa hänen juutalainen taustansa vahvistetaan.

Aiheesta uutisoinut Daily Stormer kysyy retorisesti, että eivätkö koronkiskonnan vastustaminen ja nollakorkoperiaatteen pankkitoiminta sittenkään ole pelkkää taloudellisesti harhaoppista haihattelua tai antisemitismiä.

Suuret juutalaispankit, kuten Goldman Sachs, kiskovat kovaa korkoa ei-juutalaisilta asiakkailta, mutta HFL tarjoaa täysin toisenlaista kohtelua juutalaisille asiakkaille.

Koronkiskonta on ollut jo tuhansien vuosien ajan tärkeä osa juutalaiskysymystä. Juutalainen laki kieltää koronkiskonnan toisilta juutalaisilta, mutta ei-juutalaiset ovat olleet kautta historian vapaata riistaa.

tooralaina

Kaksinaismoralistinen talousjärjestelmä

Kirjoitimme aiheen kaksinaismoralismista artikkelissamme ”Miksi kirjoitamme juutalaisista”:

”Historiallisesti epärehellinen pankkitoiminta, rahanlainaus ja koronkiskonta ovat olleet todennäköisesti merkittävin syy juutalaisvastaisten asenteiden synnylle.

Israelin ystävät yrittävät usein puolustella juutalaistaustaisia pankkiireita väittämällä, että juutalaiset ’pakotettiin’ lainaamaan rahaa korolla, sillä kristityiltä koronkiskonta oli kiellettyä. Lisäksi väitetään, että kaikki muut elinkeinot oli juutalaisilta kielletty, joten vaihtoehtoja ei ollut.

Väitteet on kuitenkin helppo osoittaa valheellisiksi:

 1. Terve kansantalous ei tarvitse koronkiskontaa, joten juutalaispankkiirit eivät olleet ’väärinymmärrettyjä hyväntekijöitä’.
 2. Juutalainen laki kieltää koronkiskonnan toisilta juutalaisilta. Mikäli koronkiskonta olisi ollut taloudellinen välttämättömyys, miksi juutalaispankit tekivät sitä vain ei-juutalaisille? Eikö juutalaisten olisi kannattanut kiskoa korkoa myös toisiltaan?
 3. Juutalaisia ei suinkaan pakotettu pankkiireiksi. Maailman tunnetuimpiin juutalaisuuden tutkijoihin lukeutuva John Klier on todennut, että esimerkiksi Venäjän keisari Aleksanteri I teki kaikkensa kannustaakseen juutalaisia hylkäämään pankkitoiminnan ja alkoholikaupan. Hallitus yritti erilaisin taloudellisin kannustimin ohjata juutalaisia esimerkiksi maatalousammatteihin, mutta nämä eivät suostuneet. Tämä johti lopulta juutalaisvastaisten asenteiden kärjistymiseen.

Nykyaikaisen, koronkiskontaan perustuvan pankkijärjestelmän perustivat hollanninjuutalaiset maahanmuuttajat Englannissa 1694. Tämän myötä länsimaat toisensa jälkeen alkoivat velkaantua yksityisille pankeille, mikä alisti poliitikot pankkiirien marioneteiksi.”

 

Lue myös: Taistelu koronkiskontaa vastaan 1, 2, 3

5 kommenttia

 1. Siinäpä on taas Suomen tsuhna -kristityille selittämistä. En kuitenkaan usko, ettei koronkiskonnassa korronkiskonnassa ole mitä tekemistä Pyhän Hengen kanssa, kuten ei Päivi Räsäsen päätöksen kanssa kun hän nimitti Päivi Nergin Sisäministeriön kansliapäälliköksi.
  Miksi sotkea uskontoa ihmisten omiin tyhmyyksiin? Sekö muka ”kultaa” ne oikeiksi? Mitä tulee Jumalaan ja Hänen Sanaansa, ihminen ei ole arvoinen kuin lausumaan niitä sanatarkasti sellaisena kuin ne ovat. Kaikki muu on Jumalan sotkemista mukaan ihmisen omien pyrkimystensä ja muiden diskgrimisoimiseksi on käyttämistä Häntä ”keppihevosena” lisäämään ihmisen omaa valtaa ja ylivertaisuutta tavalla, jolla ei ole mitään oikeutusta tässä maailmassa.
  Juutalaisten ”ihokkaita” on kristittyjen turha valkopestä kuten suvakit tekevät muhamettilaisille. ”Ei savua ilman tulta.”
  En ole lukenut, enkä kuullut vielä tähän ikään juutalaisten pitämästä sosiaalitoimistosta, joka avustaa vastikkeettomasti – tässä tapauksessa valkoisia.
  Jos näin olisi. Olisivat asiatkin toisin.

  Plusääni(12)Miinusääni(0)
  1. Juutalaisilla on vain yksi todellinen tavoite: maailmanherruus ylivallalla.
   Siihen ei päästä maata kääntämällä tai millään muullakaan rehellisellä yhteiskuntaan aitoa pääomaa tuottavalla toiminnalla (ainoa aidon pääoman aito lähde on Maapallo itse: malmituotteet ja ravinto: kaivostoiminta, metsätalous, maanviljely, kalastus — työ ei ole pääomaa; työ vain muuntaa pääomaa ja antaa oikeuden osallistua pääoman kulutukseen), vaan varastamalla meiltä goyimeilta kaikki juottamalla, myrkyttämällä ja huumaamalla sekä koronkiskonnalla.

   Plusääni(13)Miinusääni(0)
 2. Ainoa hyvä asia islamissa on, että Profeetta Muhammad kielsi korot lainoilta — mutta luullakseni juutalaisten tapaan vain oikeauskoiten osalta.
  Vastavuoroisesti meidän tulisi perustaa pankki, joka perii korkoa vain juutalaisilta ja islamilaisilta.
  no mutta hyi millaisen antisemitistisen ehdotuksen päästinkään…

  Plusääni(13)Miinusääni(0)
 3. Juutalainen rasismi ja syrjintä onkin sitä parempaa rasismia ja syrjintää…!

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. En ihmettelisi yhtään, jos tämä olisi vallitseva käytäntö ihan tavallisissa pankeissakin. Selittäisi ainakin sen, miten he tuppaavat omistamaan kaiken.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat