Taloussanomat jätti jotain kertomatta Goldman Sachsista

Valtavirtainen valemedia Taloussanomat herättää kummastusta Goldman Sachs –rikollispankkia koskevalla uutisoinnillaan. Goldmanin talousrikoksia käsittelevässä tuoreessa uutisessa ei mainita lainkaan, että juutalaispankin sakot maksatettiin veronmaksajilla.

Muiden valtavirtaisten talousjulkaisujen tavoin Taloussanomat edustaa uusliberaalia koulukuntaa, eli se toimii vapaaehtoisesti suurten pankkien edunajajana.

Amerikanjuutalainen Goldman Sachs –pankki oli juutalaisjohtoisen Yhdysvaltojen keskuspankin ohella 2008 kansainvälisen finanssikriisin pääsyyllinen.

Goldman Sachs tuhosi maailmantalouden hukuttamalla arvopaperimarkkinat myrkyllisiin huijauslainoihin, joiden pankki tiesi johtavan ennen pitkää kriisiin. Goldman löi jopa vetoa sen puolesta, ettei riskilainoja koskaan maksettaisi takaisin.

Ryöstämällä asuntovelalliset, institutionaaliset sijoittajat sekä amerikkalaiset veronmaksajat Goldman nettosi huikeat voitot. Esimerkiksi Yhdysvaltojen kiinteistövillityksen ollessa huipussaan 2006 Goldman myönsi 76,5 miljardin arvosta asuntolainaa, ja noin kolmannes velallisista kuului niin sanottuun Subprime-riskiryhmään.

Koska Taloussanomat on vallanpitäjien ja eliitin puudeli, pyrkii se harhaanjohtavalla uutisoinnilla uskottelemaan lukijoille, että korruptio, koronkiskonta ja rakenteellinen talousrikollisuus eivät ole länsimaissa järin suuria ongelmia. Demokratia pelaa ja rikolliset pannaan maksamaan. Pankit eivät ole parasiitteja vaan ystäviä.

Ikävä kyllä todellisuus on päinvastainen.

Taloussanomien mukaan Goldman Sachs joutuu nyt ”pulittamaan mittavan summan” rangaistukseksi rikoksistaan. Kuinka ”mittavasta” summasta on sitten kyse? 5,1 miljardista! Mittasuhteet kuntoon: asuntokuplan puhjettua Goldman korotti omien työntekijöidensä palkkioita 16,5 miljardilla!

Mikä tärkeintä, pankkikriisin jälkeen Goldmanin lahjoma Yhdysvaltojen hallitus lahjoitti pankille 13 miljardia dollaria rahoituslaitosten ”pelastusoperaation” yhteydessä. Toisin sanoen veronmaksajat maksoivat kaikki Goldmanin sakot ja lahjoittivat sille lisäksi 8 miljardia dollaria ilmaista rahaa kiitokseksi kansainvälisestä talouskriisistä. Tätä Taloussanomat ei tietenkään lukijoilleen kerro.

goldman cartoon

New York Times rikollisten pää-äänenkannattajana

Goldman on itse myöntänyt, että se sumutti asiakkaitaan väittämällä, että huijauslainat olivat laadukkaita ja lähes riskittömiä sijoituskohteita.

Yksikään Goldman-pankkiiri ei kuitenkaan joudu vankilaan petoksesta tai mistään muustakaan rikoksesta. Ainut rangaistus on, että osa veronmaksajien lahjoittamista ”pelastusrahoista” palautetaan takaisin valtiolle.

Goldmanin kaltaiset rikollispankit ovat olleet tavallista enemmän tapetilla nyt myös Yhdysvaltojen presidenttikisan vuoksi. Kuten olemme uutisoineet, Goldman Sachs on ostanut sekä demokraatit että republikaanit puolelleen.

Erityisen kiivasta keskustelua on aiheuttanut New York Timesin juutalaiskolumnisti Paul Krugmanin artikkeli, jossa hän valehteli amerikkalaisille, etteivät suurpankit itse asiassa olleetkaan vastuussa finanssikriisistä.

Krugmanin mielestä pankkivastaisuus on halpaa poliittista populismia, sillä todellisuudessa Wall Street ei hänen mukaansa ollut vastuussa finanssikriisistä. Suurpankkien pr-miehenä tunnettu Krugman syyttää artikkelissaan kriisistä ”pieniä, Wall Streetin ulkopuolisia insituutioita”, vaikka esimerkiksi Goldman on itse myöntänyt syyllisyytensä.

Krugmanin kolumnista hämmentyneet lukijat ovatkin kummastelleet, miten juutalaisen Arthur Ochs Sulzbergerin johtamalla New York Timesilla on otsaa julkaista finanssikriisiä koskevia valheita, jotka jopa Yhdysvaltojen hallitus on kumonnut!

Stiglitz ja Krugman.
Stiglitz ja Krugman.

Tehtävänä jatkuva valehtelu

Krugman edustaa amerikkalaisessa talouskeskustelussa valeoppositiota, sillä hän kannattaa taantuvien talouksien velkaelvytystä muttei rikollisen rahoitusjärjestelmän kokonaisvaltaista remonttia.

Toisin sanoen Krgumania pidetään ”kapitalismikriitikkona” siksi, että hänen mukaansa julkisen sektorin on suotavaa velkaantua mahdollisimman pahasti yksityisille rikollispankeille (joille on puolestaan annettava täysin vapaat kädet).

Toinen velkaelvytystä kannattava amerikanjuutalainen ”toisinajattelija” on Josef Stiglitz. Syntyperän lisäksi Krugmania ja Stiglitziä yhdistää se, että kumpikaan ei suostu myöntämään, että yksityisillä pankeilla on nykyjärjestelmässä oikeus luoda rahaa tyhjästä (1, 2).

Molemmat heistä ovat saaneet jopa Nobel-palkinnon siksi, että he valehtelevat kansalaisille aktiivisesti suojellakseen yksityisten pankkien etua.

Sama pätee Taloussanomiin. Kaikkien kolmen – Taloussanomien, Stiglitzin ja Krugmanin – tärkein tehtävä on valehdella suurelle yleisölle maailmantalouden mekanismeista, jotta korruptio ja koronkiskonta voisivat jatkua. Keskustelu Goldman Sachsin roolista todistaa tämän.

 

Lue myös: Talousdemokraattien julkaisu haastaa pankkiirien poliittisen vallan

5 kommenttia

 1. Bilderberg-Erkon Brysselin Pravdan talous-versio. Pravdan päätoimittajathan käyvät Bilderberg-kokouksissa kuuntelemassa ohjeistusta sellaisilta ihmiskunnan arkkivihollisilta kuten Rockefeller, NWO-pääarkkitehti ja juutalainen sotarikollinen H.Kissinger sekä kasaari-juutalainen johtava sionisti Rotschild, joka hallitsee läntistä velkaponzi-rahajärjestelmää.

  Plusääni(8)Miinusääni(1)
 2. Hahahaha 🙂 on niin huikeata menoa ettei voi kun nauraa. Miten on mahdollista ettei tähän järjestelyyn puututa millään tavalla? Voiko olla mahdollista, että poliittinen järjestys on niin läpimätä ettei siitä ole vastusta näin ilmiselvälle huijaukselle? Kamalaa.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 3. ”Sama pätee Taloussanomiin. Kaikkien kolmen – Taloussanomien, Stiglitzin ja Krugmanin – tärkein tehtävä on valehdella suurelle yleisölle maailmantalouden mekanismeista, jotta korruptio ja koronkiskonta voisivat jatkua. Keskustelu Goldman Sachsin roolista todistaa tämän”.

  Varmaan tuo pitää paikkansa, koska huomasin joku aika sitten Taloussanomissa myös toisen asian joka ei oikein tuntunut lookiselta, nimittäin ihmettelin sitä että siellä oli tämän tästään artikkeleita miten Venäjän talous ”romahtaa” kun ruplan kurssi romahti öljyn hinnan pudotessa. No nyt kun ruplan kurssi on hieman noussut, niin nyt artikkelit on siirtyneet taivastelemaan sitä, kuinka huono asia ruplan kurssin nousu on Venäjän taloudelle, eihän tuossa ole enää mitään järkeä? Eli näyttää siltä että oli tilanne mikä tahansa niin Venäjän taloudesta Taloussanomissa ei saa kirjoittaa kuin negatiiviseen sävyyn ja ”maalailla” konkurssia, joten ei se nyt ainakaan anna kovin älykästä kuvaa toimituksen tasosta. Tilanne lienee sama kaikissa Suomen valtamedian lehdissä, niiden lukemiset olen tosin jättänyt ”viisaammmille” jo ajat sitten.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 4. Vastaus siihen, miksi kaikki tämä sonta jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, on yksinkertainen, ja täydellisen looginen.

  Koska se KANNATTAA päättäjille ja eliitille. Eliitille maksetaan siitä, että he tuhoavat taloutemme ja kansamme. Heidän KANNATTAA tuhota talous ja kansa. Se on heille hyvin, hyvin kannattavaa. Ja toisekseen, he saavat tämän rahan hyvin HELPOSTI.

  Suomenkin taloudellinen, poliittinen ja sosiaalinen eliitti koostuu keskinkertaisista, loppujen lopuksi melko tolloista ihmisistä, jotka saavat helpon toimeentulon, koska he alistuvat eliitin edessä, ja juuri siksi, koska se KANNATTAA.

  Otetaan esimerkiksi tämä Kanki-Kaikkonen. Kaikki muistavat, kuinka tämä mitätön nolla kuittaili joitakin yhtiökokouspapereita lounastunnilla tyyliin 150-300 euroa/paperi. Hän ei osaa mitään, mutta häneltä sujuu tällainen aivan erinomaisesti.

  Jos esim. avoimella sektorilla yrittäjä toimii samoin niin häntä rangaistaan ankarasti ja häntä halveksitaan, mutta Kanki-Kaikkonen nostettiin ylöspäin. Toisin sanoen, halpamainen ja ahne käytös PALKITAAN. Siitä MAKSETAAN. Siitä KIITETÄÄN. Siitä saa ARVONNOUSUA.

  Kaikki muistavat kansanmiehen, Soinin, ja lausunnot ”Missä EU, siellä ongelma”. Hän puhui itsensä ja puolueensa valtaan näillä puheilla. Hän nousi, koska hän VALEHTELI. Ja kun hän pääsi valtaan, hän välittömästi PETTI kansan. Eli hänelle Maksetaan, häntä KIITETÄÄN ja hän saa ARVONNOUSUA, koska hän käyttäytyi kuin petturi.

  Katsokaa meppejä. He käyttäytyvät samaan tapaan.

  Toisaalta suurin osa näistä mitättömistä nollista ei mitään ymmärräkään, he ovat tavallista tyhmempiä muutenkin ja heille joku rahajärjestelmä on yhtä vaikeata kuin tavallinen työnteko. Mutta osa kyllä ymmärtää oikein hyvin, mutta he huoraavat itseään ja maataan ja omaa kansaansa, koska tällaiselle huoralle MAKSETAAN HYVIN.

  Jos otat esille vaikkapa vihreän mepin niin kätesi osuvat sellaiseen ihmisainekseen, että siitä ei tuottavaa työtä saa irti millään. He eivät OSAA mitään, he osaavat vain PUHUA ja SÖNKÖTTÄÄ. Ja näille on annettu valta ja siitä MAKSETAAN.

  Tämä on TÄSMÄLLEEN KUTEN NEUVOSTOLIITTO. Neuvostoliitossakin ylös nostettiin USKOLLINEN ja TYHMÄ. Tyhmyys ei näy, koska viisaita päätöksiä ei sallita ja kritiikki on laitonta. Näin tyhmä, ahne ja häikäilemätön aines suorastaan evolutionäärisesti menestyy.

  Globaali (sionisti)eliitti tietää tämän oikein hyvin ja PALKITSEE tällaiset ihmiset kaikenlaisilla komissaarinviroilla, eduilla ja näkyvyydelllä, ja tietenkin, SELVÄLLÄ RAHALLA.

  Meitä johtavat ihmiset, jotka yksinkertaisesti HUORAAVAT oman maansa ja kansansa, koska se KANNATTAA.

  Ei tässä ole mitään erikoista ja jos tämä saa jatkua, tulemme näkemään vielä moninverrroin kammottavampia asioita. Tulemme näkemään senkin, että heille maksetaan siitä, että he TAPPAVAT. Näin kävi boshevistisjuutalaisen vallankumouksen jälkeen Venäjällä. Raaimmat, surkeimmat, pahimmat ihmiset tappoivat kilteimmät, sivistyneimmät ja parhaimmat ihmiset, koska se KANNATTI heille, ja, tietenkin, koska he nauttivat siitä.

  Siinä kaikki.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat