Kaikki perussuomalaiset äänestivät metsien yhtiöittämisen puolesta

Kaikki perussuomalaiset kansanedustajat äänestivät eilen yhdessä uuden metsähallituslain puolesta. Lain on katsottu valmistelevan Suomea TTIP-vapaakauppasopimusta varten.

Eduskunta hyväksyi uuden metsähallituslain eilen äänin 108-64. Lakihanke on saanut kovaa kritiikkiä, sillä sitä on valmisteltu tarkoituksella kansalta salassa. Kun lakia vastaan nousi kansanliike, joutui maa- ja metsätalousministeriö perääntymään hiukan ja tiedottamaan siitä luotetuille toimittajille suljetuissa kutsutilaisuuksissa.

Kansalaisten ”Pysäytetään metsähallituslaki” –adressi keräsi noin 130 000 allekirjoitusta 26.2.–16.3.2016 ja se luovutettiin eduskunnalle 17.3.2016. Kuten edustukselliseen demokratiaan kuuluu, kansan tahdolla ei ollut mitään vaikutusta eliitin päätökseen.

Metsähallituslakia on vastustettu, koska se yhtiöittää Suomen luonnonvaroja eli kansallisomaisuutta. ”Mikä on yhtiöitetty, on myytävissä,” lakia vastustava adressi muistuttaa. Kuten olemme kirjoittaneet, kansallisomaisuuden ja luonnollisten monopolien myynti on poikkeuksetta ollut katastrofi suomalaisten yrittäjien ja palkansaajien kannalta.

Metsähallituslakia on valmisteltu rinta rinnan EU:n ja Yhdysvaltojen välisen vapaakauppasopimuksen kanssa. TTIP-Euroopassa amerikkalaiset pankit ja suursijoittajat voisivat ostaa suomalaiset luonnonresurssit pilkkahintaan ja tehdä niille mitä tahtovat; edes suomalaiset lainsäätäjät eivät saisi puuttua niiden toimintaan kauppojen jälkeen investointisuojan vuoksi.

Perussuomalaiset pettivät jälleen

Mielenkiintoista eduskunnan äänestyksessä oli, että ”kansallismielisinä” itseään markkinoivat perussuomalaiset olivat yksimielisesti metsien yhtiöittämisen kannalla. Kuinka isänmaallista on tukea Suomen metsien myymistä amerikkalaisille pankkiireille?

Jopa puolueen ”toisinajattelijaksi” brändätty kansanedustaja Olli Immonen äänesti yhtiöittämisen puolesta. Vielä viime heinäkuussa Immonen kirjoitti kotisivuillaan:

”Yhdysvallat on pyrkinyt aggressiivisesti vahvistamaan globaalia valta-asemaansa, levittämään kannattamaansa uusliberalismia ja muuttamaan maat toisensa jälkeen isänmaattoman keinottelupääoman vapaiksi laidunmaiksi.

Kaikkialla läntisessä maailmassa vallassa oleva eliitti on tähän päivään tultaessa omaksunut konsensushengessä niin kutsutun uusliberalistisen poliittisen ideologian, jonka seurauksena talous on ottanut ylivallan ihmisten elämässä. Elämme nykyisin maailmassa, jossa kaikkia asioita tarkastellaan vain lyhytkestoisten taloudellisten vaikutusten näkökulmasta. Kaikki muu on sille alisteista.

Kansan todellisesta hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja omaleimaisuuden säilyttämisestä on tullut pelkkä kuluerä, josta täytyy taloudellisen kasvun ja taloudellisen kestävyyden nimissä jatkuvasti tinkiä. Kaikki edellä mainittu on johtanut siihen, että nykymaailmassa kansoja ja luontoa riistetään laajemmin ja tehokkaammin kuin koskaan aiemmin ihmiskunnan historiassa.

Eurooppalainen poliittinen kenttä oikeistosta vasemmistoon on rahanhimossaan luovuttanut ensin pikkusormensa ja sen jälkeen koko kätensä kansainväliselle pääomalle.”

Perussuomalaisten politiikka on kohdannut hallituskauden aikana kovaa kritiikkiä, kuten olemme uutisoineet. Puolue on kannattanut metsien yhtiöittämisen lisäksi TTIP-sopimusta, aseiden vientiä al-Qaidan ja ISIS:n tärkeimmälle tukijalle, Saudi-Arabialle sekä maahanmuuttovastaisuuden kriminalisointia.

 

Lue myös: Perussuomalaiset: lisää pakolaisia, enemmän valvontaa, vähemmän sananvapautta

19 kommenttia

 1. Nämä kansakunnan eksyttäjät eivät piittaa kansalaisten toiveista mitään. n 130 000 allekirjoitusta ja varmasti olisi enemänkin , jos ihmiset uskoisivat , että päättäjät saavat jotain konkreettista parannusta aikaiseksi.

  Plusääni(48)Miinusääni(0)
 2. Sopii hyvin yksiin Perussuomalaisten sionistisen vakaumuksen kanssa.

  Plusääni(36)Miinusääni(1)
 3. Timo se vaan syö ja lihhoo, lihhoo ja syö. Näemme kohtapian todella isokokoisen miehen. Glukoosifruktoosisiirappia, pastaa, pitsaa, purilaisia, mämmiä kermalla ja sitä rataa…

  Plusääni(31)Miinusääni(0)
 4. Olette varmaan MM:n lukijat huomanneet, kuinka maailmassa kaikki on nurin kurin. Ns. isänmaallinen puolue pettää kansan ja toimii juuri toisin, kuin lupasi. Tämä havainto koskee lähes kaikkea tässä maailmassa. Kansanedustajat eivät edusta kansaa, vaan monikansallisia yhtiöitä, pankkeja ja niitä tahoja, jotka tätä maailmaa pyörittävät. Lääkärit eivät hoida sairauksia, vaan oireita lääkkeillä, jotka aiheuttavat lisää sairauksia ja oireita. Tähän liittyen rokotteet, joiden pitäisi tukea immuniteettia usein tuhoavat immuniteetin. Ruoka ei ole (ainakaan sitten, kun Monsanto ym. vastaavat monikansalliset ”jalostamot” saavat iskettyä kyntensä Eurooppaankin) ravitsevaa, vaan jopa haitallista. Ns. virallinen lehdistö ei kerro totuutta, vaan eliitin tarkoitusperien eteenpäin viemiseksi muokattua ”totuutta”. Totuuden puhujat, oman kansan etuja ja oikeudenmukaisuutta puolustavat ihmiset leimataan rasisteiksi, hulluiksi ja ties miksi… Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Sairas maailma.

  Plusääni(67)Miinusääni(1)
 5. Kaikki TTIP-sopimuksen hyväksyneet kansanedustajat ja vastaavat poliitikot tulisi tuomita maanpetoksesta. Se on niin katala suunnitelma, ettei toista ole nähty. Mitä tulee persuihin, niin se on ryhmä aivotonta porukkaa, joka saa ansionsa mukaan seuraavissa vaaleissa.

  Plusääni(60)Miinusääni(0)
 6. Ja me täällä vaan auomme päätämme, mutta käytännössä meistä ei ole mihinkään. Kakssataa kyrpiäistä arkadian mäellä ja häntää heiluttava virkamieslauma ynnä ns. ”parempi väki” tekee niinkuin lystää ja väki senkun valittaa somessa ja keskustelupalstoilla. Ootteko koskaan kuullu väkivallasta? Minua se ei ainakaan ole jättänyt koskaan pulaan. Niin että eiköhän ole jo korkea aika ryhtyä järjestäytymään uudeksi jääkäri liikkeeksi ja haistattaa huilut koko ”edustukselliselle”demokratialle.

  Plusääni(21)Miinusääni(0)
  1. Demokratia on vitsi. Elämme jo mielipidediktatuurissa.

   Mutta hei!

   Vapunpäivänä 1.5.2016 Nordfront järjestää Ruotsissa mielenosoituksen teemalla ”Kamp mot storfinans och folkförträdare” eli vapaasti käännettynä ”Taistelu finanssieliittiä ja maanpettureita vastaan”. Paikalle tulee vahva ryhmä kansallismielisiä useasta maasta.

   Vasemmistolaiset finanssieliitin lakeijat tulevat, tietenkin, sinne suutelemaan globaalin sionistieliitin kättä ja polvistumaan kansainvälisen kapitalismin edessä.

   Mutta niin pitääkin olla. Taistelu on alkanut ja kuka on sanonut, että se on helppoa?

   Menen sinne. Menen autolla, johon mahtuu lisäkseni neljä henkilöä.

   Tervetuloa mukaan!

   Plusääni(26)Miinusääni(0)
 7. Aika outoa, että tässäkin artikkelissa vouhotetaan siitä, miten PERSUT äänestivät puolesta. Kaikki muuko äänestivät vastaan? Silloinhan lakialoite kaatui? Eipäs kaatunutkaan, kun isommat KOKOOMUS ja KESKUSTA, kuten suurin osa SDPtä äänestivät myös sen puolesta! Miksi se nyt sitten on PERSUJEN vika, että se meni läpi? Vaikka olisivat kaikki äänestäneet ”EI”, se olisi mennyt läpi!! Ei siellä yksi puolue voi paljoa, jos 2 isompaa laittaa vastaan! Joo joku sanoo taas, että ”olis sit mennyt pois hallituksesta!” No sit olis tilalle tullut SDP! Sithän me kusessa oltaisiin, kun taanoin Urpolainen ja Käteinen puolueet kihlautti!!

  Plusääni(4)Miinusääni(22)
  1. Koska persut ovat juutalainen huijaus ja he estävät oikean vastavoiman synnyn keräämällä protestiäänet joka vaalissa. Ihmiset takertuvat heihin nyt kun on ISIS ja koska mahdoton panostus ja koneisto mainostaa. Jos ei persuja, niiN halla-ahoa ja kumppaneita

   Plusääni(21)Miinusääni(0)
 8. Automaattinen vastaus: Metsähallituslaki
  Lähettäjä

  Vastaanottaja

  Päiväys Tänään 16:57

  Puunkorjuumestarit ry.
  Arto Jokisalo
  http://www.puunkorjuumestarit.fi KIRKKONUMMI 31.3.2016

  Tasavallan Presidentin Kanslia
  00170 HELSINKI

  Kunnioittaen vetoamme Tasavallan Presidentti Niinistöä ennen Metsähallituslain allekirjoittamista pyytämään korkeimmilta oikeuksilta lausunnon, joka turvaisi valtion maa-, metsä- ja vesialueiden omistajien 5,472 miljoonan kansalaisen perustuslaillisen oikeuden valmistaa käyttöönsä EU asetuksen 995/2010 oikeusvelvoittein laillisten metsänhakkuiden due diligence-järjestelmän seuraavin perustein:

  Metsä- ja ympäristöministeri Tiilikaisen huostaanottama maatalousvirasto (MAVI) on komission Suomeen hyväksymä laillisten metsänhakkuiden EU 995/2010 nojalla valittu valvontaviranomainen. Tämän laillisuustoiminnan rajoittaminen tekee ministerin esteelliseksi metsähallituslain valmistelusta. Metsähallituslain perustelut eurooppa- ja kilpailuoikeuksilla EU asetuksen 995/2010 oikeusvaikutuksien salaamisella uhrattiin 5,472 miljoonan kansalaisen eurooppa-, ihmis- ja perusoikeudet. Ministeri Tiilikaisen esteellisyys ja EU asetuksen 995/2010 oikeusvelvoitteiden salaus on Metsähallituslain toimeenpanon estävä menettelytapavirhe.

  Suomessa ”Metsästä Markkinoille Toimijoiden” itsekriminointisuojalla estettiin valmistamasta 700 000 yksityismetsänomistajan käyttöön EU asetuksen 995/2010 edellyttämää laillisten metsänhakkuiden due diligence-järjestelmää. Vuonna 2008 perustetun Puunkorjuumestarit ry:n yleishyödyllisen toiminnan tarkoitus vastaa EU asetuksen 955/2010 oikeusvelvoitteita laillisissa metsänhakkuissa. Valmisteilla olevan laillisen metsänhakkuusopimuksen PUUNKORJUUMESTARIT due diligence-järjestelmän mukaan ilman jälkikäteisten oikeudensuojakeinojen varmistamista etukäteisillä oikeudensuojakeinoilla ovat FSC-/PEF-tuotemerkityt puutavarat saatettu markkinoille EU asetuksen 995/2010 vastaisena petoksena.

  Metsähallituslailla kaupallisiin metsänhakkuisiin yksityistettävä Metsätalous Oy voi tietoisesti lukuunsa teettämissä metsänhakkuissa ilman laillisten metsänhakkuiden due diligence-järjestelmää laiminlyödä EU asetuksen 995/2010 sanktiot metsänomistajien piikkiin. Näiden itsekriminointisuoja ja vilpitön mieli estävät vaatimasta metsänhakkuusopimuspetoksien riita-asioita oikeuteen, jotka eivät enää anna 5,472 miljoonalle kansalaiselle oikeudensuojaa. Kyse on Euroopa ihmisoikeussopimuksen 63/1999 6 artiklan, EU:n perusoikeuskirjan (2000/C/364/01) 47 artikalan ja Suomen perustuslain 1999/731 21 § vastaisesta metsien hakkuuttamisesta.

  Yhteistyöterveisin
  Puunkorjuumestarit ry:n puolesta
  Arto Jokisalo
  puunkorjuumestarit

  Plusääni(17)Miinusääni(0)
 9. ” Puolue on kannattanut metsien yhtiöittämisen lisäksi TTIP-sopimusta, aseiden vientiä al-Qaidan ja ISIS:n tärkeimmälle tukijalle, Saudi-Arabialle sekä maahanmuuttovastaisuuden kriminalisointia.”

  Pihkalan Arviko siellä toimituksen nimellä valehtelee? Tietääkö Arvi, että kommarit juuri tuolleen piiloileen isoimpien väittämien esittämisessä – komitea teki 🙂

  Saanko kysyä kenelle Patria voi aseita myydä: jenkeille, venäjälle, saksalle, kiinalle, israelille, ranskalle, briteille..?

  Repe:

  ”Koska persut ovat juutalainen huijaus ja he estävät oikean vastavoiman synnyn keräämällä protestiäänet joka vaalissa.”

  Ensiksi pitää olla Mies, ei Ämmä. Pitää asettua ehdolle ja kerätä kannatus. Onko Repe tehnyt tätä?

  ”Ihmiset takertuvat heihin nyt kun on ISIS ja koska mahdoton panostus ja koneisto mainostaa. Jos ei persuja, niiN halla-ahoa ja kumppaneita”

  Repe on kuin viherkommari, joka pakenee oman pitäjänsä ongelmien ratkaisua ”maailman halailuun”.

  Tietääkö Repe, että miehen tie ei ole yksiselitteistä?

  Niin, minkälainen on suomalainen mies, isaskarin poika? Lauantaina ranskan poika niiaa ja Robert Heleniuksella on seuraava tai sitä seuraava matsi Deontai Wilderia tai Povetkinia vastaan.

  Tähänkö päästiin paskaa jauhamalla – ja yksin 🙂

  Plusääni(0)Miinusääni(14)
 10. Jos puolen vuoden sisällä ei saada tätä länsimaissa riehuvaa valtaeliittiä kuriin, niin alkaapi maailmanloppu olla käsillä. Vastarintamieli ja suoranainen viha on tosin lupaavasti nousussa, mutta riittääkö paine? Persutkin, perkele, varastivat köyhien ja vähäväkisien äänet sekä rahat ja kiikuttivat ne talouseliittiporsaitten syöttökaukaloon.

  Plusääni(17)Miinusääni(0)
 11. Tähän aiheeseen liittyen, tällaiseen tiedotteeseen törmäsin:

  ”Tiedote 4.4.2016
  Julkaisuvapaa

  Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Luontomme säilyy meillä ellei kansa toisin päätä

  Oppositio on maalannut pitkin talvea hurjaa metsähallituslakimörköä, joka pistää
  Suomen metsät ja vedet reppuun ja myy ne ulkomaille. Kansalaiset jäävät nuolemaan
  mustikkaisia näppejään, kun rakastamamme luontokohteet viedään meiltä, väittää
  opposition uhkakuva.

  Perussuomalaisten eduskuntaryhmäkin on saanut paljon palautetta asiasta. Tässä
  vastauksemme saamiimme kysymyksiin uudesta metsähallituslaista:

  1. Miksi uusi metsäosakeyhtiö perustetaan?
  Uusi yhtiömuoto (osakeyhtiö) ei ole EU:n sanelema, mutta EU:n kilpailulainsäädäntö
  ei hyväksy enää Suomen valtion harjoittamaa puukauppaa nykymuodossaan, koska se
  vääristää kilpailua. Lukuisia asiantuntijoita kuultuaan nykyhallitus on päättänyt
  esittää uuden osakeyhtiön perustamista Metsähallituksen alaisuuteen, jotta
  kilpailuvääristymä puumarkkinoilla poistuu. Jatkossakin kauppaa käydään vain puista,
  ei luontokohteista eikä vesistöistä.

  2.Miten käy Suomen lukuisille luontokohteille?
  Suomen luontokohteille ei käy kuinkaan. Kansallispuistot, erämaa-alueet ja muut
  luonnonsuojelualueet pysyvät nykyisessä käytössään ja niiden hoito
  ympäristöministeriön alaisuudessa. Niihin ei peritä sisäänpääsymaksuja, ne pysyvät
  valtion omistuksessa ja niihin pätevät samat säännöt ja käyttöoikeudet kuin
  ennenkin.

  3.Voidaanko Suomen pohjavesiä myydä ulkomaisille yhtiöille?
  Jos Suomen eduskunta näin päättää, niin teoriassa voidaan myydä. Myös
  tulevaisuudessa jokainen valtion vesistön, metsän tai maa-alueen myyntipäätös vaatii
  Suomen eduskunnan yksinkertaisen enemmistön hyväksynnän niin kuin tähänkin asti.
  Tällaisen eduskunnan valitseminen on kansan päätettävissä. Perussuomalaisten on
  vaikea uskoa, että suomalaisten enemmistö olisi koskaan valmis tällaiseen
  ratkaisuun. Metsähallitus omistaa noin kolmanneksen Suomen rannoista, vesistä ja
  maa-aineksesta. Perussuomalaiset ei tule koskaan äänestämään Suomen luonnon myynnin
  puolesta.

  4.Miten laki vaikuttaa matkailuyrittäjien toimintaan?
  Laki ei vaikuta matkailuyrittäjien toimintaan. Suomen luontokohteet pysyvät
  nykyisessä käytössään. Jatkossakin eduskunta päättää esimerkiksi uusien
  kansallispuistojen perustamisesta.

  5.Voiko käydä niin kuin Carunan tapauksessa?
  Se ei ole mahdollista. Maiden, vesien ja metsien omistus säilyy valtiolla. Jos
  alueiden käyttötarkoitusta halutaan muuttaa, se voidaan tehdä vain eduskunnan
  päätöksellä. Valtion metsätalousliiketoiminta, johon laki vaikuttaa, säilyy
  periaatteiltaan entisellään.

  6.Heikentääkö uusi laki saamelaisten asemaa?
  Ei heikennä. Päinvastoin, uuden lain myötä saamelaisten kotiseutualueelle
  perustetaan kuntakohtaisia neuvottelukuntia. Niiden toivotaan parantavan
  saamelaisten mahdollisuuksia ylläpitää ja kehittää kieltään ja kulttuuriaan.”

  Plusääni(0)Miinusääni(4)
  1. Mistä tiedote on peräisin?
   Mistä voi tarkistaa, että se on perussuomalaisten eduskuntaryhmän laatima?

   Ennenkuin tällaisen tiedotteen vai pitäisikö sanoa ”tiedotteen” voi ottaa vähänkään todesta, olisi syytä ottaa uudestaan tarkasteluun lakia vastustaneiden tahojen esittämät asiaperusteet lakia vastaan, jotta esim. tahallisesti tai tahattomasti jätetyt porsaanreiät lain kiertämiseksi tulisivat esille. Persujen, siinä kuin muidenkin rikollisten vallanpitäjiemme petollisuus SUOMALAISIA kohtaan on jo niin moneen kertaan tullut vahvistetuksi.

   Plusääni(6)Miinusääni(0)
 12. Kansanedustaja Reijo Hongisto (PS), mailia vain hänelle.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 13. ”1. Miksi uusi metsäosakeyhtiö perustetaan?
  Uusi yhtiömuoto (osakeyhtiö) ei ole EU:n sanelema, mutta EU:n kilpailulainsäädäntö
  ei hyväksy enää Suomen valtion harjoittamaa puukauppaa nykymuodossaan, koska se
  vääristää kilpailua. Lukuisia asiantuntijoita kuultuaan nykyhallitus on päättänyt
  esittää uuden osakeyhtiön perustamista Metsähallituksen alaisuuteen, jotta
  kilpailuvääristymä puumarkkinoilla poistuu. Jatkossakin kauppaa käydään vain puista,
  ei luontokohteista eikä vesistöistä.”

  Metsät ovat luontokohde. Myös talousmetsät ja niissä on ollut jokamiehenoikeus. Tuosta kilpailun vääristämisestä jo voi nähdä, että yhtiö myydään. Muutenhan se olisi valtionyhtiö. EU tulee vaatimaan sen ja se myydään huolimatta siitä, mitä ehkä vakuutellaan.

  Tietenkin jokamiehen oikeudet lähtevät, kun Rothschild ja co. pääsevät koko ajan enemmän sanelemaan. Nythä näkyy tässäkin, että pyörät ovat alkaneet pyöriä todella kovaa ja kaikki muuttua.

  ”2.Miten käy Suomen lukuisille luontokohteille?
  Suomen luontokohteille ei käy kuinkaan. Kansallispuistot, erämaa-alueet ja muut
  luonnonsuojelualueet pysyvät nykyisessä käytössään ja niiden hoito
  ympäristöministeriön alaisuudessa. Niihin ei peritä sisäänpääsymaksuja, ne pysyvät
  valtion omistuksessa ja niihin pätevät samat säännöt ja käyttöoikeudet kuin
  ennenkin.”

  Paitsi jo edellisten hallitusten aikana kaivoslait ym. valtaukset ovat tulleet luontokohteille. Myös Lemmenjoen kulta-alueet ovat menemässä isommille kaivajille. Edelleen siis on kyse kaikista metsistä.

  ”3.Voidaanko Suomen pohjavesiä myydä ulkomaisille yhtiöille?
  Jos Suomen eduskunta näin päättää, niin teoriassa voidaan myydä. Myös
  tulevaisuudessa jokainen valtion vesistön, metsän tai maa-alueen myyntipäätös vaatii
  Suomen eduskunnan yksinkertaisen enemmistön hyväksynnän niin kuin tähänkin asti.
  Tällaisen eduskunnan valitseminen on kansan päätettävissä. Perussuomalaisten on
  vaikea uskoa, että suomalaisten enemmistö olisi koskaan valmis tällaiseen
  ratkaisuun. Metsähallitus omistaa noin kolmanneksen Suomen rannoista, vesistä ja
  maa-aineksesta. Perussuomalaiset ei tule koskaan äänestämään Suomen luonnon myynnin
  puolesta.”

  Johan ne oat jossain vesipörssissä. Totta kai eduskunta päättää, kun EU sanoo. Tässä on kyse kapulakielisestä vakuuttelusta ja rauhoittelusta. Selvää ”demokratiaan” kuuluvaa valehtelua kansalle. Johan se on nähty, kuinka Suomea viedään jja nämä politrukit sanelevat sitten kansalle kaiken.

  ”4.Miten laki vaikuttaa matkailuyrittäjien toimintaan?
  Laki ei vaikuta matkailuyrittäjien toimintaan. Suomen luontokohteet pysyvät
  nykyisessä käytössään. Jatkossakin eduskunta päättää esimerkiksi uusien
  kansallispuistojen perustamisesta.”

  Tämä kansallispuistojuttu on koko ajan puhumista asioide vierestä.

  ”5.Voiko käydä niin kuin Carunan tapauksessa?
  Se ei ole mahdollista. Maiden, vesien ja metsien omistus säilyy valtiolla. Jos
  alueiden käyttötarkoitusta halutaan muuttaa, se voidaan tehdä vain eduskunnan
  päätöksellä. Valtion metsätalousliiketoiminta, johon laki vaikuttaa, säilyy
  periaatteiltaan entisellään.”

  Siis puut myydään, mutta metsoä ei? Voisko joku nyt selvitrtää, mitä tässä oikein ajetaan takaa? Miten ihmeessä jokin puukauppa vain pitää ottaa tai metsälöiden myynti yhtiölle? Eihän se voi olla mikään välttämättömyys. Tässä on vamasti takana jokin muutos omistuksiin. Tai sitten voisi selittää paremmin.Ja kyllä niitä yhtiöitä ollaan koko ajan myymässä. Sitäpaitsi jos poliitikko sanoo tänään jotain, niin hukenna se jo myy kaiken. Myös maat ja mannut.

  ”6.Heikentääkö uusi laki saamelaisten asemaa?
  Ei heikennä. Päinvastoin, uuden lain myötä saamelaisten kotiseutualueelle
  perustetaan kuntakohtaisia neuvottelukuntia. Niiden toivotaan parantavan
  saamelaisten mahdollisuuksia ylläpitää ja kehittää kieltään ja kulttuuriaan.”

  Varmasti saamelaiset saavat erityiskohtelun. Kuuluuhan se jo monikulttuurisuuteen.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat