Magnesium ja rikki auttavat nukahtamaan

Mitä tulee ravintoaineiden puutostiloihin, todennäköisesti saamme ruoastamme liian vähän rikkiä ja magnesiumia. Vaikka saisimme ruoasta riittävästi näitä hivenaineita, ne eivät välttämättä imeydy kunnolla suoliston vajaatoiminnan vuoksi.

Magnesiumin puutostilan oireet

 • lihaskrampit
 • unettomuus
 • reiät hampaissa
 • lihasheikkous
 • toistuvat infektiot
 • K-vitamiinin imeytymishäiriöt
 • diabetes
 • korkea verenpaine
 • sepelvaltimotauti
 • osteoporoosi
 • ja lisäksi monia muita oireita. (lähde)

Rikin puutostilan oireet

 • Elimistöön kertyy fenoleja, mikä voi johtaa keskittymishäiriöihin, neurologisiin ongelmiin ja kemikaaliyliherkkyyteen.(lähde)
 • Maksan detoksifikaatiokyky (kyky poistaa myrkkyjä verenkierrosta) on heikentynyt.(lähde)
 • Heikentynyt proteiinisynteesi.
 • Heikko karvankasvu.
 • Heikentynyt immuunijärjestelmän toiminta.
 • Heikentynyt lihasvoima.

Hivenaineiden luontaiset lähteet

Suoliston kyky imeä magnesiumia vaihtelee yksilökohtaisesti.(lähde)

Tämän vuoksi pidän tärkeimpänä, että suoliston imeytymisongelmat ratkaistaan sen sijaan, että puututtaisiin ulkoisiin oireisiin – terve ruoansulatuskanava saa ravintorikkaasta ruoasta kaikki tarvittavat ravinteet. Sairas tai vuotava suoli ei kykene imeyttämään ravinteita ruoasta. Käyttäisin suoliston parantamiseen GAPS Intro –ruokavaliota, vaikka pelkästään probioottien lisäämisellä sekä viljoista ja tulehdusta aiheuttavista ruoista luopumisella päästään pitkälle.

Magnesiumia sisältäviä ruokia on muun muassa: manteli, pinaatti, cashew ja muut pähkinät, avokado, kala, maito, kana, nauta, parsakaali ja monet muut.(lähde) Yleensä saamme rikkiä aminohapoista, jotka ovat peräisin ruoasta ja joita elimistömme valmistaa ei-välttämättömistä aminohapoista. Jotta elimistömme voisi itse tuottaa rikkiä, tarvitsemme riittävästi rasvahappoja, seleeniä, sinkkiä, E- ja C-vitamiinia, magnesiumia ja antioksidantteja.(lähde) Ravintomme proteiineista vain yksi sisältää rikkiä, ja sekin vain 2 %. Lisäksi saamme vähäisiä määriä rikkiä kasviksista: parsakaalista, valkosipulista ja sipulista, kuten myös kananmunista, lihasta ja kalasta.(lähde) Tylenolin (asetaminofeeni) suodattamiseen verestä tarvitaan rikkiä, minkä vuoksi tämän lääkkeen käyttö voi kuluttaa elimistön rikkivarannot loppuun.

Karvassuola magnesiumin ja rikin lähteenä

Karvassuola on halpaa, ja siitä saa sekä magnesiumia että rikkiä. Monet saavat niistä apua unettomuuteen, päänsärkyyn ja kipuihin sekä lihaskramppeihin. Ne myös auttavat palautumaan treenien jälkeen, minkä lisäksi niillä on muitakin hyötyvaikutuksia.

Kylvyt ja kuumat lähteet

Perinteisesti rikkipitoisissa kuumissa lähteissä kylpemistä on käytetty yleishoitona moniin sairauksiin. Varhaisimmat todisteet ovat seitsemänneltä vuosisadalta ekr.(lähde) Jos mahdollista, käy luonnon kuumissa lähteissä säännöllisesti, sillä se on loistava tapa saada enemmän hivenaineita. Monet kertovat, että he nukkuvat sikeästi käytyään kylpemässä kuumassa lähteessä, ja että kivut ja säryt hellittävät. Yliaktiiviset lapset ovat usein rauhallisempia kuumalähdekylvyn jälkeen.

Karvassuolakylvystä saa sekä magnesiumia että rikkiä, ja se on helppo ja edullinen tapa simuloida kuuman lähteen olosuhteita. Transdermaalisesti (ihon läpi imeytyen) vaikutus on hellävarainen, tehokas ja turvallinen (lähde) ja ohittaa ruoansulatuskanavan, mistä voi olla hyötyä niille, joiden vatsa menee löysälle suun kautta nautitusta magnesiumista.

Tykkäämme käyttää terveysvaikutteisia kylpypommeja, sillä ne tuovat kylpyveteen kaivattua magnesiumia ja rikkiä. Toinen vaihtoehto on lisätä ¼-1 kupillista karvassuolaa lämpimään kylpyveteen ja kylpeä vähintään 10 minuutin ajan. Jos et pidä kylpemisestä, kokeile jalkakylpyä, tai voit myös laittaa kylpyammeen tulppa kiinni ollessasi suihkussa, jolloin jalkasi absorboivat magnesiumia ja rikkiä.

Nieleminen

Karvassuolan magnesium imeytyy heikosti ruoansulatuskanavan kautta. Siksi kannattaakin käyttää sellaista muotoa, joka on suunniteltu imeytymään ruoansulatuskanavasta. Tarvitset sitä vähemmän ja saat suuremman hyödyn.

Biosaatavuudella tarkoitetaan sitä osuutta lääkkeestä tai jostain muusta yhdisteestä, joka nauttimisen jälkeen siirtyy verenkiertoon, ja jolla on aktiivinen vaikutus.

Korkean biosaatavuuden magnesiumkapseleita on saatavissa täältä ja jauhettavassa muodossa täältä.

Henkilökohtainen tarina: karvassuola toi unen

Esikoisellani oli suuria univaikeuksia. Olin ensimmäistä kertaa äitinä ja ajattelin, että se on normaalia muutaman ensimmäisen kuukauden aikana, mutta kun univaikeudet jatkuivat taaperoiän jälkeen, aloin tulla epätoivoiseksi. Yleensä tuuditin hänet uneen kymmenen aikaan jolloin menin itse nukkumaan, sitten hän heräsi keskiyöllä ja tuuditin hänet uudelleen uneen ollen hereillä 2 tuntia 2-4 välillä, ja sitten hän nukahti uudelleen ja nukkui kuuteen saakka. Tätä ei ilmennyt vain syntymän jälkeisenä aikana – tämä tapahtui hänen ollessa 2-vuotias ja jatkui syntymästä lähtien. Yritin parantaa unihygieniaa kaikin tavanomaisin keinoin. Ostin unesta kertovia kirjoja. Teimme rauhallisia juttuja neljän jälkeen. Kokeilimme mennä aikaisemmin, ja sitten myöhemmin nukkumaan. Menimme säännöllisesti nukkumaan kuukausien ajan. Peitimme ikkunat foliolla, otimme hänet nukkumaan kanssamme samaan sänkyyn, hänen omassa sängyssään, meidän huoneessamme, huoneemme ulkopuolella… Mutta kaikesta huolimatta yölliset heräilyt ja nukahtamiskyvyttömyys jatkuivat. Kun lapsella on univaikeuksia, hänen aivojensa kehitys, impulssikontrolli, yleinen mieliala, immuunijärjestelmä ja kasvu kärsivät, joten olin huolissaan.

Kanssani olleet terveystietoiset ystävät, jotka jakavat paljon terveyteen liittyviä tutkimuksia, ehdottivat että antaisin lapselleni magnesiumia.

Koska suhtauduin tuolloin epäilevästi ravintolisien käyttöön, erityisesti nuorilla lapsilla, huomasin, että magnesiumia saa karvassuolakylvystä sen sijaan että sitä annettaisiin suun kautta. Seuraavan kerran käytyäni kaupassa ostin purkillisen karvassuolaa ja laitoin 2 kokonaista kupillista hänen kylpyveteensä.

Tuona iltana hän nukkui koko yön! Se oli ensimmäinen kerta koko hänen 3-vuotisen elämänsä aikana. Hän nukkui iltakymmenestä aamukuuteen, mutta se oli huomattavaa edistystä aiempiin vuosiin verrattuna, jolloin hän ei nukkunut kuin korkeintaan 2-tunnin jaksoja. Siitä lähtien olemme käyttäneet karvassuolakylpyjä (ja käyneet kuumissa lähteissä!) jotta hän saisi nukutuksi. Käytimme myös kirsikkamehua, joka nostaa luonnollisesti kehon melatoniinitasoja. Aloittamalla GAPS-ruokavaliolla hän pystyy viimein nukkumaan täysin normaalisti, ja nyt 10-vuotiaana hän nukkuu 11 tai 12 tuntia joka yö, ja heräilee vain harvoin.

 

Lähde: Health, Home, & Happiness

Lue myös:

Luonnollisen unen protokolla
Parhaat yrtit unettomuuteen
Univaikeudet kuriin kotikonstein

1 kommentti

 1. MSM-jauhe on hyvä rikin lähde. Se on tunnettu myös erilaisia särkyjä hoitavasta vaikutuksestaan.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat