Mustien liikkeelle jälleen uusi marttyyri

Presidentinvaalien tulos on myös kiristänyt jännitteitä mustien ja valkoisten välillä. Monet valkoiset ovat joutuneet sattumanvaraisesti mustien katuväkivallan ja uhkailun kohteeksi, jolloin osa valkoisista on puolustanut itseään, hyökkääjän kannalta ikävin seurauksin.

Lisäksi erityisesti vastavalitun Donald Trumpin kannattajaksi julkisesti tunnustautuneet ovat saaneet kylmää kyytiä:

Enemmän videoita löytyy Youtubesta hakusanalla ’trump supporter attacked’.

Suunsoittoa ja uhkailua

Viimeisin mediakohu syntyi, kun 15-vuotiaan mustan James Meansin ja 62-vuotiaan William Pulliamin välinen sanaharkka kärjistyi fyysiseen yhteenottoon. Tilanne sai alkunsa, kun Means törmäsi Pulliamiin, joka oli menossa läheiseen kauppaan. Lyhyen sananvaihdon jälkeen Pulliam astui sisälle liikkeeseen.

Means kavereineen jäi viettämään aikaansa kaupan lähellä sijaitsevan kiinteistön edustalle. Liikkeestä poistunut Pulliam käveli Meansin ja tämän kavereiden ohi, jolloin kiihkeä sanailu alkoi uudelleen. Means alkoi lähestyä Pulliamia, jolloin Pulliam ampui törkeyksiä puhunutta ja uhkaavasti käyttäytynyttä Meansia kahdesti vatsan alueelle. Means kuoli ampumahaavoihinsa.

Tapauksen uutisointi on ennalta-arvattavaa: Paha valkoinen mies ampuu aseettoman mustan. Media tulvii henkilöhaastatteluita kuolleen omaisilta, jossa tätä kuvataan mitä mairittelevimmin sanankääntein henkilönä, jolle vain taivas on rajana. Vallitsevan käytännön mukaisesti vainajasta esitettävä kuvakin on vuosia vanha.

Ammutun perhe on myös kerännyt rahaa ”hautajaiskuluja” varten. Alunperin 3000 dollarin tavoitteeseen asetettu keräyssumma on noussut jo 40 000 dollariin, mutta ilmeisesti mustien amerikkalaisten hautajaiskulut ovat normaalia korkeammat.

Valtamedian käyttämä kuva (vasemmalla) ja Meansin tuore kuva.
Valtamedian käyttämä kuva (vasemmalla) ja uudempi kuva Meansista.

Pulliam pidätettiin epäiltynä ensimmäisen asteen murhasta, sillä hänen väitetään sanoneen: ”Kuten itse asian näen, kaduilla on taas yksi roska vähemmän,”. Pulliamin haastattelun mukaan hän ei sanonut näin ja tappoi itsepuolustukseksi:

Tapausta on alettu tutkimaan viharikoksena, vaikka mikään ei viittaa rasistiseen motiiviin. Ilmeisesti motiiviksi riittää, että Pulliam on valkoinen ja Means musta. Väkivaltarikostilastojen valossa on kuitenkin 27 kertaa todennäköisempää, että hyökkääjä on musta ja uhri valkoinen kuin päinvastoin!

 

Lue myös:

Rajuja rotumellakoita Yhdysvalloissa
Mustien rikollisten kuolemat laukaisseet rotumellakoita Yhdysvalloissa

4 kommenttia

 1. Aikoinaan Suomessakin joka pylväässä oli lappu:
  ”Jeesus tulee ! Oletko Valmis!”

  Nyt pitäisi joka pylväässä olla lappu:
  ”Matu tulee! Oletko valmis?”

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 2. Ehkä meidät pakotetaan unohtamaan ”Jeesus tulee” ja kirjoittamaan tilalle ”mahdi tulee”?

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Nyt laput pitää muuttaa matujen takia: ”mahdi tulee…”

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Uuden kulttuurimme vuoksi joudumme varmasti kirjoittamaan pylväisiin ”mahdi tulee…”

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat