Näin granaattiomena jättää kemoterapian ja sädehoidon varjoonsa

Syöpälääketiede on elänyt pimeyden aikakautta sen jälkeen kun kemoterapiasta ja sädehoidosta tuli ’käypää hoitoa’, hoidot jotka aiheuttavat enemmän haittaa ja inhimillistä kärsimystä kuin mitä ne lievittävät. Havahtuuko tiedeyhteisö viimeinkin ruoan syöpää tappavaan voimaan ja kykyyn parantaa sen mitä tavanomaiset hoidot vain pahentavat?

Yksi biologian ja lääketieteen tärkeimmistä löydöistä viimeisen viidentoista vuoden aikana on se, että syövän kantasolut ovat suurelta osin vastuussa tavanomaisten syöpähoitojen epäonnistumisesta. Nämä solut, jotka edustavat pientä osuutta kasvainsoluista (~1:1000), ovat syöpäsoluja joilla on kantasolujen ominaisuuksia, kuten kyky uusiutua ja kyky muodostaa kaikkia solutyyppejä joita löytyy tietystä syöpänäytteestä. Nämä solut edistävät syövän kehittymistä, etenemistä, metastaasia ja lääkeresistenssiä, ja ne ovat äärimmäisen vastustuskykyisiä kemoterapia- ja sädehoidoille. Toisin kuin ajatellaan, tavanomaiset hoidot kasvattavat niiden määrää ja pahalaatuisuutta.1,2 Mikä vielä pahempaa, tavanomainen sädehoito vaikuttaa kykenevän muuttamaan ei-syöpäisistä rintasoluista syövän kantasoluja. Lue lisää täältä.

Opi enemmän tästä kriittisen tärkeästä aiheesta katsomalla alla oleva videoni:

Syöpä voidaan parantaa tappamalla kantasolut

Syövän kantasolujen löytyminen syövän pahalaatuisuuden sydämestä paljastaa, että tämän päivän syöpälääketieteen käypästä hoidosta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Se myös viittaa tarpeeseen löytää turvallisempia, tehokkaampia vaihtoehtoja, jotka ovat selektiivisesti sytotoksisia ts. kykenevät tappamaan vain syövän ja syövän kantasolut mutta eivät vahingoita ei-syöpäistä kudosta.

Aiemmissa artikkeleissa olemme kertoneet lukuisista menetelmistä ja yhdisteistä, joilla syövän kantasoluja voi tappaa. Mukaan lukien kurkuma sekä yli kaksikymmentä muuta ruoka- ja kasviperäistä yhdistettä. Olen myös kertonut kuinka sädehoidon aallonpituudet itse asiassa muuttavat syöpäiset solut syövän kantasoluiksi, ja kemoterapia saa ne rikastumaan kasvaimen jäämiin hoidon jälkeen. Tulos, mikä voi selittää miksi syöpä palaa usein takaisin aggressiivisempana hoidon jälkeen. Aiemmat tutkimukset aiheesta löytyvät tietokannastamme.

Ottaen huomioon että syövän kantasolupopulaatiot ovat ensisijaisia hoitojen tehottomuuden ja pahanlaatuisuuden aiheuttajia, kaikilla tutkimuksilla, jotka valottavat aihetta, on voimakkaita seurauksia niille jotka haluavat käyttää ruokaa lääkkeenä.

Granaattiomena tutkitusti tappaa syövän kantasoluja

Kahdessa tuoreimmassa tutkimuksessa tarkasteltiin granaattiomenatiivisteen vaikutuksia syövän kantasoluihin.

Ensimmäinen, joka julkaistiin Food and Chemical Toxicology -lehdessä, ehdottaa että paksusuolensyövän kantasolut ”tarjoavat uudenlaisen paradigman paksusuolensyövän hoitoon.”

Tutkijat tarkastelivat kuinka granaattiomenan polyfenolien aineenvaihduntatuotteet suolistossa vaikuttavat paksusuolensyövän kantasoluihin. Tutkijat tarkastelivat erityisesti:

”ellagitanniinin (ET) aineenvaihduntatuotteiden, ellagiinihapon (EA) ja suoliston mikrobiomin muodostamien urolitiinien (Uro) vaikutukset konsentraatioilla joita esiintyy ihmisen suoliston kudoksissa ET:ta sisältävien tuotteiden (granaattiomena, saksanpähkinä) nauttimisen jälkeen. [lihavointi lisätty]

Tutkijat vahvistivat, että nämä sekoitukset kykenivät hillitsemään suolistosyövän kantasoluja, jotka oli otettu paksusuolensyöpää sairastavan potilaan ensisijaisesta kasvaimesta. Tutkimuksessa osoitettiin, että nämä sekoitukset muuttivat fenotyyppisiä ja molekulaarisia piirteitä suolistossa – syövän kantasoluihin pohjautuvista solujen mikrokolonnista voi ajan mittaan muodostua invasiivisia ja tappavia syöpiä – mikä on yhteneväinen syövän kasvun hillitsemisen kanssa.

Tutkijoiden vastuuhenkilöiden mukaan:

”Nämä tulokset tukevat polyfenolien aineenvaihduntatuotteiden käyttöä suolistosyövän kemoresistenssin ja uusiutumisen hallinnassa ja rohkaisevat tutkimaan polyfenolien vaikutusta paksusuolensyövän kantasoluihin.”

Toisessa tutkimuksessa, joka julkaistiin Nutrition and Cancer -lehdessä, tarkasteltiin granaattiomenatiivisteen (PE) kykyä muuttaa yksittäisten rintasyövän kantasolujen ja niiden muodostamien solurykelmien piirteitä. Tutkimuksessa havaittiin, että:

”PE hidasti solurykelmien muodostumista kahdella erilaisella solulinjalla, neoplastisilla maitorauhasten HMLER-epiteelisoluilla ja Hs578T-rintasyöpäsoluilla. Lisäksi solurykelmien soluista kasvaneet solut PE-hoitoryhmässä kasvoivat heikommin ainakin kahdella kasvatuskerralla.”

Lisäksi tutkijat havaitsivat, että granaattimehutiiviste kykeni edistämään rintasyövän kantasolujen erilaistumista (merkki sen kemopreventiivisistä ominaisuuksista), kuten myös ehkäisemään epiteelisestä mesenkymaaliseksi muuttumista, mikä on avainasemassa rintasyövän kantasolujen muodostumisessa ja niiden piirteiden säilyttämisessä.

Tuloksista tutkijat päättelivät että:

”PE:n kykyä heikentää rintasyövän kantasoluja voidaan hyödyntää rintasyövän ehkäisyssä.”

Uskon että tämänkaltaisia tutkimuksia tulee lisää ja lääketieteellinen yhteisö päätyy kannattamaan kasvipohjaisia vaihtoehtoja kemoterapialle, josta käytän nimitystä biokemoterapia, jonka toimintamekanismit ovat luonteeltaan informationaalista kuten myös fyysistä. Kuten olen toisaalla maininnut, kasvit (ja niihin liittyvät äärimmäisen monimutkaiset ’biokemiat’) parantavat syövän, eivät kemikaalit. Kerron tarkemmin ruokafilosofiastani alla olevalla videolla:

Lisätietoa

Granaattiomenaa on tutkittu paljon, ja sillä tiedetään olevan lukuisia terapeuttisia vaikutuksia. Lue lisää vierailemalla tietokannassamme.

 

Lähde: GreenMedInfo

Lue myös:

Miten puhdistaa verisuonet yhden hedelmän avulla
Nämä viisi hedelmää kukistavat syövän
Lievitä tulehdusta luonnollisesti – 5 yleistä ruokaa

6 kommenttia

 1. Syödäänkö tuota omenaa raakana? Voiko kuoret heittää pois?

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 2. Leikitte vakavalla asialla mainostamalla granaattiomenaa syöpäsairaalle. Kuka ottaa vastuun potilaista, jotka uskovat juttunne ja kuolevat vaihtamalla syöpähoidot granaattiomenaa?

  Plusääni(1)Miinusääni(3)
 3. Leikitte vakavalla asialla mainostamalla granaattiomenaa syöpäsairaalle. Kuka ottaa vastuun potilaista, jotka uskovat juttunne ja kuolevat vaihtamalla syöpähoidot granaattiomenaa?

  Plusääni(0)Miinusääni(2)
 4. Tää on ihan persauksista tää artikkeli ei omena syöpää paranna

  Plusääni(0)Miinusääni(3)
 5. Täällä ei saa enää olla näköjään erimieltä lääketeollisuuden hoitojen toimimattomuudesta. Onko oikein jättää palautteet julkaisematta joista voi olla hyötyä sairaalle. Esim. näitä luontaishoitoja voi aivan hyvin käyttää vaikka rinnakkain ”lääkehoitojen kanssa. Vai luuleeko joku että esim. Granaattiomenan käyttö estää ”nämä niinsanotut virallistieteelliset hoidot”. Kyllä sairas tarvitsee ravintoaineita jotka kohentavat hänen terveytensä laatua, myös muita kuin esim. tätä granaattiomenaa! Ja toiseksi syöpähoidot happamoittavat elimistöä ja siihenkin löytyy apu luonnosta, jos toivoo saavansa apua niin on itse tartuttava härkää sarvista, lääketeollisuus ei sitä valitettavasti tee puolestasi vaikka luulet niin. Syöpäsolut kuulema tykkää happamesta ympäristöstä eikä viihdy normaalissa pH tasapainoisessa elimistössä jne.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat