Nämä viisi hedelmää torjuvat parhaiten syöpää

Kun syöpää torjutaan luonnollisin menetelmin, yksi mielenkiintoisimmista asioista verrattuna tavanomaisiin menetelmiin on se, että asiat voi tehdä lukemattomilla eri tavoilla. Fysiologian kannalta tarkastellen, yksi menetelmä voi toimia yhdelle kun taas toinen toimii paremmin toiselle – myös syövän laatu vaikuttaa huomattavasti. Mutta yksi asia joka yhdistää kaikkia luontaishoitomuotoja on ruokavalio, minkä vuoksi on tärkeää tietää mitkä ruoat edistävät syövän kasvua ja mitkä pitävät sen loitolla.

Reissujeni aikana olen löytänyt maailmalta monia eksoottisia ruokia (myös täällä Yhdysvalloista), joilla on tieteen mukaan voimakas syöpää torjuva vaikutus. Monet näistä ruoista on hedelmiä joita, omasta mielestäni, jokaisen tulisi syödä säännöllisesti osana kokonaisvaltaista, syöpää ennaltaehkäisevää elämäntapaa. Ja näiden joukosta valitsin kaikkein parhaimmat vaihtoehdot syövän ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Tässä viisi terveellisintä hedelmää, jotka kannattaa sisällyttää syöpää torjuvaan ruokavalioon…

#1: Oka-annoona (Graviola)

Tämä trooppinen, piikikäs, vihreä ”superhedelmä” on arvostettu Annona-sukuun kuuluva kasvi. Se on täynnä fytoravinteita ja antioksidantteja, jotka tutkimusten mukaan tuhoavat erittäin tehokkaasti syöpäsoluja ja pitävät krooniset sairaudet loitolla. Oka-annoona sisältää runsaasti B-vitamiineja, C-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia ja rautaa.

Annona muricata tunnetaan sen kyvystä auttaa ehkäisemään infektioita, lievittää tulehdusta, suojata näköä ja rauhoittaa ärtynyttä vatsaa. Sillä on myös muita terveyden ylläpidon kannalta hyödyllisiä käyttötarkoituksia.

Se missä oka-annoona todella nousee esille, on sen vaikutus syöpään. Vertaisarvioitu tiede viittaa siihen, että tämän Keski- ja Etelä-Amerikkalaisen hedelmän liha auttaa estämään onkogeenien vaikutusta. Niitä kutsutaan ”syöpää aiheuttaviksi geeneiksi”, sillä niiden on havaittu ilmenevän syövän solu- ja eläinmallinnuksissa. Nutrition and Cancer -lehdessä 2011 julkaistu tutkimus havaitsi, että onkogeeni nimeltä epidermaalinen kasvutekijäreseptori, tai EGFR, joka ilmentyy liiaksi rintasyöpätapauksissa, on ideaali kohde hoidettavaksi oka-annoonalla.

Muissa tutkimuksissa on vastaavanlaisesti havaittu oka-annoonan siementen syöpää torjuva vaikutus. Siemenet sisältävät lukuisia yhdisteitä, jotka ovat selektiivisesti sytotoksisia. Tämä tarkoittaa sitä, että ne hyökkäävät syöpäsolujen ja muiden pahalaatuisten solujen kimppuun jättäen terveet solut rauhaan. Journal of Natural Products –lehdessä julkaistu tutkimus osoitti, että yksi näistä yhdisteistä, josta käytetään nimeä ”Yhdiste 1”, vaikuttaa vain suoliston adenokarsinoomasoluihin (HT-29), ja sen vaikutus on jopa 10 000 kertaa voimakkaampi kuin kemoterapialääke adriamysiinillä (doksorubisiini).

Oka-annoona sisältää runsaasti myös muita erittäin voimakkaita kemoterapeuttisia yhdisteitä, joita kutsutaan asetogeniineiksi. Meksikon Tepicin teknologiainstituutin tutkijat ovat löytäneet näyttöä, joka viittaa siihen, että nämä yhdisteet kykenevät eristämään ja tuhoamaan syöpäkasvaimia. Tämä tukee tutkimuksia, jotka osoittavat että oka-annoona tehoaa eturauhas-, rinta- ja maksasyöpäsoluihin.

#2: Goji-marja

Eräs Aasian arvostetuimmista marjoista, goji-marja, on ollut käytössä perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä tuhansien vuosien ajan. Se lukeutuu 120 käytetyimmän lääkeyrtin joukkoon, ja tutkimukset osoittavat että sillä on vahvistava vaikutus ja se pidentää elinikää. Goji-marja vaikuttaa maksaan ja munuaisiin ja edesauttaa niiden toimintaa. Sen runsas polysakkaridi- ja glykokonjugaattisisältö osoittavat ainutlaatuisia antioksidatiivisia, immunomodulaarisia ja antitumoraalisia vaikutuksia.

Tieteelliseltä nimeltään Lycium barbarum, goji-marjan käyttöä syöpään on tutkittu paljon, sen voimakkaan immuunijärjestelmää aktivoivan vaikutuksen vuoksi. Ihmiskokeissa on saatu positiivisia tuloksia kasvainten kasvun suhteen käyttäessä Lycium barbarumin polysakkarideja eli LBP:itä. Goji-marjapohjaisten polysakkaridi-proteiinikompleksien käyttö on auttanut hidastamaan syöpäsolujen kasvua ja leviämistä.

Aiemmin tänä vuonna puolalaiset tutkijat julkaisivat paperin Natural Product Research –julkaisussa, joka paljasti kuinka goji-marja vaikuttaa syöpään. He havaitsivat, että sen vaikutus kohdistuu T47D-rintasyöpäsolulinjaan, lisäten apoptoosia (solun itsemurha) ja samalla ehkäisten soluja jakautumasta. (Voit lukea herkullisesta syöpää torjuvan keksin reseptistä täältä, reseptissä käytetään goji-marjoja.)

#3: Gardenia-hedelmä (Zhi zi)

Nutritional Oncology Research Institute (NORI) on kehittänyt ainutlaatuisen lähestymistavan syövän hoitoon, johon liittyy vähämetioniinen ja seleenipitoinen ruokavalio, joka käytännössä näännyttää syöpäsolut riistämällä niiltä niiden tarvitsemat ravinteet. Samanaikaisesti syöpäsoluja pommitettiin niin valtavalla oksidatiivisella stressillä, että ne tappoivat itsensä käynnistämällä apoptoosin.

NORI-menetelmässä syödään paljon hedelmiä ja vältetään suurinta osaa muista ruoista, sekä käytetään ei-myrkyllisiä, kemoterapeuttisia yhdisteitä säännöllisin väliajoin. Ja yksi eniten menetelmässä käytetyistä hedelmistä on gardenia-hedelmä eli zhi zi. Tämä hedelmä sisältää runsain määrin yhdistettä nimeltä genipiini, jonka on tieteellisesti osoitettu laukaisevan apoptoosin (ohjelmoitu solukuolema) syöpäsoluissa tuottamalla ylenmäärin reaktiivisia happispesieksiä eli ROS-yhdisteitä.

Gardenia-hedelmän käyttö hillitsee mitokondrioissa olevaa proteiinia nimeltä UCP2. Tämä proteiini suojaa syöpäsoluja suojaamalla niitä hapetusstressiltä estämällä mitokondrioiden oksidatiivista fosforylaatiota. Yksinkertaistettuna, gardenia-hedelmä on potentiaalinen antitumoraali, joka on selektiivisesti myrkyllinen vain pahalaatuisia soluja kohtaan.

#4: Camu camu

Maailman parhain luontaisen C-vitamiinin lähde, camu camu (Myrciaria dubia), on ikääntymistä hidastava ja syöpää torjuva voimanpesä. Villikasvi, joka kasvaa Amazonjoen penkereillä Etelä-Amerikassa, camu camu on voimakas antioksidantti ja anti-inflammatorinen ”superruoka”. Tutkimukset ovat osoittaneet sen tehokkuuden monien kroonisten sairauksien, kuten syövän, torjunnassa.

Camu camun käyttöä tulehduksellisissa sairauksissa aina tulehduksellisesta suolistosairaudesta ja tyypin 2 diabeteksesta Alzheimerin tautiin ja keuhkoahtaumatautiin (COPD) on tutkittu. Tulokset ovat olleet erittäin lupaavia. Monet eri syöpätyypit ovat reagoineet positiivisesti camu camu –lisän käyttöön, jota saa helposti joko kapseli- tai jauhemuodossa.

Koska hedelmällä on mutaatioita ehkäisevä vaikutus, camu camu ehkäisee sellaisia mutaatioita, jotka voivat johtaa syöpäkasvainten syntyyn. Camu camu on myös hepatoprotektiivinen, eli se suojaa maksaa kroonisen myrkytyksen ja liiallisen myrkkyaltistuksen mahdolliselta syöpää aiheuttavalta vaikutukselta.

#5: Sitrushedelmät (appelsiini, sitruuna, limetti)

Ehkäpä kaikkein tunnetuimpia listan hedelmistä ovat perussitrushedelmät kuten appelsiinit, sitruunat ja limetti. Näistä jokaisella on voimakas syöpää torjuva vaikutus. Sitrushedelmät sisältävät myös runsaasti C-vitamiinia, minkä vuoksi ne ovat lähtökohtaisesti syöpää torjuvia, sillä C-vitamiini torjuu vapaita radikaaleja. Lisäksi se vahvistaa immuunijärjestelmää, mikä auttaa elimistöä kumoamaan karsinogeenien vahingoittavan vaikutuksen.

Koska sitrushedelmät sisältävät luonnostaan runsaasti flavonoideja, nobiletiinia, ja tietysti C-vitamiinia, sitrushedelmät ovat voimakkaita antiangiogeeneja. Tämä tarkoittaa sitä, että ne hillitsevät uusien verisuonien kasvua, jotka tarjoavat väylän kuljettaa energiaa ja ravinteita syöpäkasvaimille. Tutkimusten mukaan runsaasti ja säännöllisesti sitrushedelmiä nauttivilla on pienempi riski sairastua keuhkosyöpään, paksusuolensyöpään ja moniin muihin syöpiin.

Sitrushedelmät ovat myös uskomattoman kemoprotektiivisia ja antimetastaattisia, auttaen terveitä soluja kukoistamaan ja samalla hyökäten kaikkien pahalaatuisten solujen kimppuun, jotka edesauttavat syövän kehitystä. Paljon viitattu Nurses Health –tutkimus havaitsi, että erityisesti naiset, jotka syövät useita annoksia sitrushedelmiä joka päivä, sairastuvat harvemmin paksusuolen adenoomaan, joka on tietyntyyppinen polyyppi, joka joissain tapauksissa edeltää paksusuolensyöpää.

 

Lähde: Thetruthaboutcancer.com

Lue myös:

Nämä viisi hedelmää kukistavat syövän
C-vitamiini avuksi sydäntauteihin, syöpään ja solujen suojaksi
Graviola-hedelmä tappaa syövän satoja kertoja tehokkaammin kuin kemoterapia
Muunneltu sitruspektiini haastaa syövän
Piristävä C-vitamiini

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat