Ongelmia somalipakolaisten kanssa: turvapaikkapetoksia, nuorisorikollisuutta, kunniamurhia, laittomia rahasiirtoja ja islam, osa 2

Lue Emerson Vermaatin artikkelin* ensimmäinen osa täältä!

Heti saatuaan pakolaisaseman monet somalinaiset palaavat välittömästi takaisin Somaliaan, missä heidän tyttäret ympärileikataan, vaikka he aiemmin väittivät, että Somaliaan matkustaminen on liian vaarallista heille. Nämä naiset ja heidän tyttäret päästetään yleensä takaisin Hollantiin. Yli 95 % somalinaisista on ympärileikattu.

Kunniamurhat ovat tavallisia. Vuonna 2008 somalipakolainen hollantilaisesta kaupungista Apeldoornista puukotti vaimonsa kuoliaaksi lasten edessä. Se oli tyypillinen kunniamurha, syy siihen oli että nainen ajatteli liian itsenäisesti.

Lähes kaikki avioliitot ovat järjestettyjä. Heimo tai isä päättää kuka menee naimisiin kenen kanssa. ”Karkasin kotoa kun olin 13-vuotias koska isäni yritti naittaa minut vanhalle miehelle,” Waris Dirie kirjoittaa, hän on yksi harvoista somalinaisista jotka uskaltavat vastustaa isän tahtoa.

”Somaliassa miesten täytyy maksaa ylimääräinen maksu morsiaimesta mikäli tyttö on neitsyt, ja tämä kaljuuntuva mies nojasi kävelykeppiin ja tarjosi minusta useita kameleita isälleni. Naisella ei ole paljon sanottavaa asiassa.”

”Miehet päättävät koska avioliitto on ohi, ja vaimo voi menettää lapsensa ja päätyä kerjäämään, koska se on naisille ainoa tapa tulla toimeen yksin. Miehen tarvitsee vain sanoa ’Minä eroan sinusta’ vaimolleen ja molempien perheille. Jos perheet eivät saa häntä muuttamaan mieltänsä, on avioliitto ohi.”

Miesten tahdon kyseenalaistavia naisia voidaan pitää pettureina ja huorina. Heti kun Ayaan Hirsi Ali ”länsimaalaistui”, häntä ahdisteltiin ja pilkattiin: ”Nuoret somalimiehet lähestyivät minua jatkuvasti kaduilla ikäänkuin heillä olisi oikeus minuun. He esittivät säädyttömiä vihjauksia; olin selvästi täysin moraaliton heidän silmissään, ja siten vapaata riistaa.”

_48666610_gangs

Länsimaiden ”imperialismin” ja ”rasismin” syyttäminen omista epäonnistumisistaan

Hirsi Ali totesi, että useat somalit Hollannissa syyttivät Euroopan ”imperialismia” ja ”rasismia” omasta sotkustaan:

”Minusta se oli niin selvää roskapuhetta. Me revimme itse maamme riekaleiksi, ja me teimme sen itse. Se on sitä samaa puolustautumista, ylimielistä asennetta, jota näen somaleissa jotka muuttivat maaseudulta kaupunkeihin, Mogadishuun tai Nairobiin. Täällä Hollannissa väitetään aina että rasimi pidätteli meitä.”

Näin samankaltaista ylimielisyyttä Etelä-Euroopassa, kun somalit ylenkatsoivat laittomia afrikkalaisia katukauppiaita. Et löydä yhtäkään somalia niiden joukosta. Somalipiireissä törmää toisinaan asenteisiin, joissa esimerkiksi kenialaisia pidetään ”ali-ihmisinä”. Vielä 1900-luvulla oli vihamielisiä somaliheimoja jotka omistivat orjia, afrikkalaisia orjia kutsuttiin nimellä ”jerir” (kiharat hiukset) tai ”neekereiksi”. Italian imperialistinen hallitus kohteli näitä heimoja harkiten.

Yhdysvalloissa (lentokentällä) somalitaksinkuljettajat kieltäytyvät ottamasta asiakkaita jos he epäilevät niiden kuljettavan alkoholia. Sen lisäksi amerikansomaleilla on ”merkittävä taipumus aiheuttaa levottomuutta työmarkkinoilla syytöksillään, väittäen että ovat uskonnollisesti syrjittyjä”, useissa tapauksissa amerikkalainen vieraanvaraisuus maksetaan takaisin siten, että somalit kieltäytyvät sopeutumasta suurempaan yhteisöön, joka kestitsee heitä, jatkuvilla lakisyytteeillä ja liittoutumalla radikaalien islamistien kanssa.

Somaleilla ei ole mitään aihetta tuntea ylivertaisuutta muita kohtaan. YK:n äskettäisten löytöjen perusteella somalinaisia raiskataan massiivisesti, sieppaukset ovat tavallisia, islamistit sotivat ja aikaansaavat kaaosta joka puolella.

Terrorismi ja islamismi sekä jihadien ja merirosvojen liittouma

Somalia on ollut terrorismin, sotapäälliköiden ja julman väkivallan muurahaispesä 90-luvulta lähtien, kun presidentti Barre syrjäytettiin ja keskushallinto romahti. Somaliasta tuli pian ”epäonnistunut valtio”. Siitä lähtien islamistit ovat yrittäneet päästä valtaan. Erityisesti Al-Qaedalla oli paljon kiinnostusta Somaliaa kohtaan. Bin Ladenin terroristien verkosto alkoi kouluttamaan paikallisia sotilaita. Avainyhteyshenkilönä somalisotilaiden ja Osama Bin Ladenin välillä toimi Maulana Masood Azhar, muslimi sotilasjohtaja Pakistanista. Mohammed Atef, Al-Qaedan sotilaskomentaja, otti myös osaa tähän koulutusohjelmaan.

Silloin Bin Laden toimi Sudanista käsin ja Atef lensi Nairobiin kouluttamaan somalisotilaita. Atef solmi sopimuksen somalisotapäällikkö Mohamed Farah Aideedin kanssa, jotta Al-Qaeda auttaisi tuhoamaan USA-johdetun väliintulon. Mogadishun taistelussa lokakuussa 1993, 18 amerikkalaissotilasta surmattiin ja helikopteri ammuttiin alas. Sen jälkeen Clinton päätti kutsua USA:n sotilaat kotiin. Bin Laden sanoi myöhemmin, että ”Arab mujahideen” joka oli Afganistanissa, ”osallistui somaliveljien kanssa taisteluun amerikkalaisia miehitysjoukkoja vastaan ja surmasi useita heistä”. USA:n hallitus oli tietoinen tästä.

Al-Qaeda on myös vahvasti osallinen nykyiseen taisteluun Somaliassa. He tukevat niitä muslimisotilaita, jotka haluavat perustaa Taliban-tyyppisen valtion Somaliaan. Sen jälkeen kun Al-Qaeda ryhmä nimeltään ”The Islamic Courts Union” (ICU) oli syrjäyttänyt heikon Siirtymävaiheen Hallituksen, Etiopian armeja tuli väliin ja ajoi ICU-islamistit pois joulukuussa 2006. Jihadistit maista kuten Pakistan, Afganistan, Sudan, Jemen, Libanon, Eritrea, Tsetshenia, Britannia, Yhdysvallat ja Australia ovat liittyneet somali-islamisteihin. 5.1.2007, Ayman Al-Zawahiri, Al-Qaedan varapäällikkö, julisti Somalian ”Islamin maaksi” (”fard ain”). Tulevissa taisteluissa islamistejä vastaan Etiopia menetti satoja sotilaita vuoteen 2009 mennessä, ja etiopialaiset joukot lähtivät Mogadishun tukikohdista.

2004 Aden Hashi Farah Ayro, ICU:n entinen sotilaspäällikkö, perusti uuden liikkeen jota hän kutsui ”Al-Shabab” -nimellä (”Nuoriso”). Ayro oli osallistunut afganistanilaiselle koulutusleirille vuosina 2000 ja 2001, mutta USA:n ohjukset surmasivat hänet 1.5.2008. Al-Shababin uskotaan olevan läheisesti yhteistyössä Al-Qaedan kanssa. Stig Jarle Hansen ei ole varma aikooko Al-Shabab hyökätä alueen länsimaisia intressejä vastaan Al-Qaeda liittoutuman avulla:

”Se on mahdollinen uhka, koska Al-Qaedan taistelijat ylittävät Somalia-Kenia rajan helposti. Kenialainen lehdistö kertoi että kolme epäiltyä Al-Qaeda taistelijaa pidätettiin heti Pohjois-Keniassa 31.5.2008, kunnes aseistautuneet somalit, jotka olivat ylittäneet rajan, vapauttivat heidät.”

Al-Shabab on tiiviissä yhteistyössä pahamaineisten somalimerirosvojen kanssa. ”On olemassa sopimus Shababin, merirosvojen ja paikallisten liikemiesten välillä, että Shababille aseita kuljettaviin laivoihin ei hyökätä,” Bruno Schiemsky sanoi v. 2009. On myös olemassa sopimus koskien koulutusta. ”Koulutusohjelma alkoi heinäkuussa 2008, Shababin merirosvot opettavat merirosvoille tavallisia taistelutekniikoita”. Al-Shabab ylisti avoimesti somalimerirosvoja sanomalla ”he suojelevat Somalian rannikkoa Allahin vihamiehiltä”. ”Merirosvot eivät ole pelkkiä kalastajia, jotka ovat yhtäkkiä alkaneet harrastamaan merirosvousta,” Julian Thompson, Kuninkaallisen merijalkaväen entinen johtaja sanoi.

Ei ole sattumaa että Jemenin Al-Qaeda-osasto yllyttää avoimesti somali-islamisteja ja -merirosvoja hyökkäämään ”ristiretkeilijöitä ja petollisia hallitsijoita” vastaan. Merirosvot tukevat Jemeniä ja somaliterroristejä auttamalla heitä matkustamaan määränpäähänsä. Viime maaliskuussa itsemurhapommittaja tappoi neljä etelä-korealaista turistia Jemenissä. Jemenin turvallisuuspäälliköt väittivät että teini-ikäinen itsemurhapommittaja oli koulutettu Somaliassa. Somali- ja jemeni-terroristien välillä on erittäin tiivis yhteistyö.

Jihadistien ja islamistien vaikutus somalipakolaisten yhteisöihin

Al-Shabab värvärsi somalipakolaisia länsimaisissa maissa, erityisesti Yhdysvalloissa ja Britanniassa. David Shinn:

”FBI raportoi että 20 nuorta somaliamerikkalaista on saattanut lähteä Minneapoliksesta ja Minnesotasta, Yhdysvaltain isoimmista somaliyhteisöistä, epäilyttävissä olosuhteissa. Muutama nuori somali värvättiin myös Bostonissa, San Diegossa, Seattlessa, Columbuksessa, Ohiossa, Portlandissa ja Mainessa. On vahvistettu että useat heistä ovat lähteneet Somaliaan Al-Shababin riveihin. Shirwa Ahmed, syntyjään amerikkalainen, räjäytti itsensä Somaliassa v. 2008 ja surmasi tusinoittain Al-Shababin vihollisia. Hassan Burhan ja kaksi somaliamerikkalaista opiskelijaa lähti Minneapoliksesta marraskuussa Kismayoon, fundamentalistien tukialueelle.”

Minneapoliksesta lähti 20 somaliamerikkalaista Somaliaan ja heidän uskotaan saaneen koulutusta ja taistelleen Al-Shahabin riveissä. ”Osa kadonneista kundeista ei ole kadoksissa enää”, FBI-lähde kertoi Fox Newsille. ”Jotkut heistä räjähtivät ilmaan ja jotkut heistä tulivat takaisin, ja jotkut heistä ovat yhä siellä.”

somalijengi

Minnesotan somalit ovat lähettäneet vähintään 75 miljoonaa dollaria Etelä-Afrikkaan. Abdi Samatar, kahden somalikultturia käsittelevän kirjan kirjoittaja, väittää että jotkut somalit lähettävät rahaa somalialaisille sotapäälliköille. Minnesotassa järjestetyt rahakeräykset Somalian sotapäälliköille on kirvoittanut: ”sama väkivalta, mikä alunalkaen toi heidät tänne pakolaisina”, Samatar sanoo.

Yhdysvalloissa on parhaillaan syytettynä Mohammed Abdullah Warsame, syntyperäinen kanadalainen jolla on somalitausta. Warsame osallistui Al-Qaedan koulutusleirille Afganistanissa vuonna 2000, lähetti rahaa entisille kouluttajilleen ja tapasi Osama Bin Ladenin. Warsame matkusti Pakistaniin vuonna 2001 ja välitti tietoa useille Al-Qaeda tuttavilleen sähköpostitse vuosien 2002 ja 2003 aikana.

Yhdysvalloissa on nyt kotona-kasvatettu islamin terrorrin uhka, mutta se ei ole vakava turvallisuusongelma ainoastaan siellä. Yasin Ali, äskettäin perustetun somaliterroristien liittouman ”Hizbul Islam” vanhempi johtaja, on Ruotsin kansalainen kenet Ruotsin hallitus vapautti vuosi sitten, kirjoittaa Bill Roggio The Long War Journal -lehdessä. ”Helmikuussa Hizbul Islam yhdisti voimansa Al-Shababin kanssa taistelussa Afrikkalaisen Unionin rauhanturvaajia vastaan, missä 50 kuoli ja 300 haavoittui.”

Mohammed, toinen Ruotsissa asuva somalipakolainen, jätti rauhallisen ruotsalaisen kaupungin Göteborgin vuonna 2007 ja lähti islamistien kanssa Somaliaan taistelemaan, myöhemmin hän kuoli Yhdysvaltojen pommi-iskussa. Mohammed oli jäsen nk. ”Göteborgin ryhmässä”. ”Nämä yksilöt kuuluvat vapaaehtoisten tasaiseen virtaan jotka matkustavat Pohjoismaista Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan taistelemaan,” Michael Jonsson ja Christofer Berglund kirjoittivat artikkelissa ”Jane’s Intelligence Review.”

”Somalibritit joilla on jihad-koulutus muodostavat terrorismin uhan,” London Times kirjoitti. ”Todisteet terroristien koulutusleirien leviämisestä on hälyttävää erityisesti Britannialle, koska maassa on valtava somaliyhteisö.” The Times lainasi Channel 4 News’iä paljastuksesta ”itsemurhapommittaja kasvoi Ealing-kaupungissa ja hänen uskotaan räjäyttäneensä itsensä Somaliassa iskussa joka tappoi yli 20 sotilasta.” Hän ei ole ainoa somalibritti joka on liittynyt somalijihadistehin.

Brittiläiset turvallisuusviranomaiset ovat tietoisia siitä, että somalibritit matkustavat Somaliaan terroristien kouluttamisleireille, joita vetää joko Al-Shabab tai muut jihadistijärjestöt. He ovat vielä huolestuneempia siitä mahdollisuudesta, että nämä hyvinkoulutetut fanaatikot palaavat Britanniaan ja alkavat järjestää terroristi-iskuja Britannian maaperällä.

SNF3022A-682_1014842a

Kaksi viikkoa Lontoon 21.6.2005 pommi-iskujen jälkeen, neljä radikalisoitunutta muslimia yritti lavastaa samanlaisia iskuja Lontoossa. Tällä kertaa Lontoon kuljetusliikennettä vastaan tehdyt iskut epäonnistuivat, koska itsetehdyt pommit eivät lauenneet. Kaikki tekijät olivat ensimmäisen sukupolven afrikkalaisia maahanmuuttajia. (Viides mies nimeltään Mafo Kwaku Asiedu oli Ghanasta; hän vetäytyi viime hetkellä pudottamalla pommin sisältäneen repun pohjois-lontoolaiseen puistoon.)

Ryhmän vetäjä Mukhtar Said Ibrahim oli syntynyt Eritreassa. Kaksi muuta, Yassin Omar ja Ramzi Mohammed, tulivat Somaliasta. Neljäs pommittaja, Hussein Osman, tuli Etiopiasta, mutta väitti Britanniaan saapuessaan olevansa Somaliasta jotta hänellä olisi paremmat mahdollisuudet saada turvapaikka. Heti päästyään Lontooseen he alkoivat tehdä rikoksia. Said Ibrahim oli rikosjengin jäsen ja seksuaalirikollinen joka vangittin väkivaltaisten ryöstöjen takia. Miehet hullaantuivat radikaalisaarnaaja Abu Hamza Al-Masriin, joka avoimesti ihaili Osama bin Ladenia.

Vuonna 2003 Said Ibrahim teki jihadistimatkan Sudaniin. Vuoden 2004 lopussa hän matkusti Pakistaniin saamaan koulutusta pommien rakentamisesta. Yhden Al-Qaeda toimijan, Mohammed Al-Ghabran, on sanottu järjestäneen Ibrahimin matkan Pakistaniin. Al-Ghabra elää edelleen vapaana Britanniassa. London Times kutsui näitä terroristeja ”Sosiaalituki-pommittajat jotka maksoivat avun takaisin vihalla”. ”He tulivat tähän maahan lapsipakolaisina, mutta kasvoivat suunnittelemaan massamurhia.”

Selvää on, että somalipakolaiset Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa ovat haavoittuvaisia radikaalille islamille. Mutta heidän ei tarvitse liittyä itse jihadiin. Al-Shababin kaltainen liike olisi tuskin selviytynyt ilman mittavaa rahallista tukea islamin kannattajilta ympäri maailman.

Loppukommentit

Pakolaiset Somaliasta, Irakista ja Afganistanista muodostavat turvallisuusuhan länsimaisten turvallisuusasiantuntijoiden mukaan. Nuoret miehet muodostavat usein katujengejä. Emme voi sivuuttaa faktaa, että emme ole tuomassa vain normaaleja pakolaisia, uhreja, vaan myös rikoksentekijöitä ja radikaaleja: moniavioisia, naisten sukupuolten silpomisen tekijöitä ja tukijoita, jihadisteja, islamisteja, sotarikollisia, raiskaajia, (entisiä) lapsisotilaita ja muita tappajamiehiä, joille kalashnikovit ja puukot ovat tutumpia kuin aakkoset. Monet afrikkalaiset ja afgaanit jotka hakevat turvapaikkaa Euroopasta ovat sotarikollisia. Yksi heistä, ruandalainen nimeltään François Bazaramba, on tällä hetkellä oikeuden edessä Suomessa. Näitä ihmisiä ei tulisi auttaa sallivalla turvapaikkasysteemillä.

Monet lännessä asuvat somalit ovat ensisijaisesti uskollisia heimoille ja perheille ja tekevät kaikkensa jotta mahdollisimman moni heimo- ja perhejäsen liittyy heidän joukkoonsa. Ayaan Hirsi Ali ei kärsinyt vainosta kun hän haki turvapaikkaa Hollannissa. Hän asui Keniassa. Joten hänen turvapaikka-anomuksensa oli petos – se perustui valheelle. Siitä huolimatta hän kannusti siskoaan Haweyaa – joka myös eli turvallisesti Keniassa – tulemaan perässä. Tämä ei ole millään tavalla ainutlaatuista. Yhdysvaltalaiset lainsäätäjät, jotka pyrkivät helpottamaan perheiden maahanmuuttoa – heidän tulisi olla tietoisia miten massiivista väärinkäyttöä sellainen politiikka tuo tullessaan.

members-somali-paedophile-gang-bristol-jailed

On ikuisen maahanmuuttokoneiston syy, että useimmat länsimaiset yhteiskunnat on jo kyllästetty afrikkalaisilla ja aasialaisilla maahanmuuttajilla, ketkä ovat yliedustettuina rikostilastoissa tai edistävät islamistien tai jihadistien tarkoitusperiä. Vihaiset muslimien etniset vähemmistöt ja nuorisosarjarikolliset aiheuttavat vakavia ongelmia Pariisin, Lontoon ja Amsterdamin lähiössä jo nyt. Me emme tarvitse niitä enempää. (Vuoteen 2030 mennessä somalit, irakilaiset ja afgaanit Amsterdamissa ovat nousseet 4. sijasta toiselle sijalle.)

Sellaiset maat kuin Kenia, Etiopia tai Eritrea olisi paljon parempi kohde somalipakolaisille kuin Eurooppa tai Yhdysvallat – edellyttäen tietysti että kansainvälinen yhteisö auttaa näitä afrikkalaisia kohdemaita. Fakta että useat afrikkalaiset ylenkatsovat kenialaisia ja ”kristittyjä” etiopialaisia ja kutsuvat heitä ”ali-ihmisiksi” ei saisi olla tekosyy olla lähtemättä Euroopasta tai Yhdysvalloista.

On helppo kritisoida Italian hallitusta heidän jyrkästä maahanmuuttokannastaan – mutta tiedän omien havaintojeni perusteella että Etelä-Euroopan paikalliset viranomaiset ovat yksinkertaisesti uupuneita odottamattomasta pakolaistulvasta. Huumerikokset, prostituutio, raiskaukset ja väkivaltaiset ryöstöt lisääntyvät. Näin Italiassa miten terroristien verkostot käyttävät moskeijoita uuden sukupolven jihadistien värväämiseen. Italialainen, kreikkalainen ja espanjalainen poliisi pitävät yksityiskohtaisia kansioita etnisistä rikoksista ja islamistien verkostoista. Ovatko he kaikki rasisteja? Rohkenen epäillä, päinvastoin on jopa epätodennäköistä että ne jotka sopeutuvat yhteiskuntaamme ja kunnioittavat lakejamme, sosiaalisia ja kulttuurisia arvojamme ja vapauttamme joutuisivat poliisitutkinnan kohteiksi.

*Artikkeli ei väitä, että kaikki somalit kuuluisivat rikollis- tai terroristijärjestöihin.

 

Emerson Vermaatin artikkelin suomennos julkaistiin alun perin Mv-lehdessä.

2 kommenttia

  1. Italian hallituksen maahanmuuttoon suhtautuminen on ikävä kyllä varsin löysä.

    Al Qaida on edelleen Usrael ja Mossad. Kuinka ihmeessä muutoin jokin somalijoukkio voisi saada tiedot laivareiteistä ja niiden lasteista? Kuinka he onnistuvat kaappaamaan lastit? Mistä rahat aseisiin ym? Somalia ja Etiopia sotivat pitkään ja maa on kai ollut kaaoksessa jo silloin. Sittemmin siis viimeiset 25 vuotta. Jotenkin tuntuu siltä, että koko juttu on projekti, jolla kv. juutalaismafia saa palvelukseensa somalien massoja järjestäytyneen rikollisuuden palvelukseen ym.

    Plusääni(9)Miinusääni(0)
  2. Artikkelista käy ilmi, että melkein joka toisen somalin etu- tai sukunimi on Mohammed. Eipä ole kovin virikkeellistä nimien keksintää…

    Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat