Professori: Juutalaiset pakottavat Palestiinan köyhyyteen

Poliittiseen ekonomiaan erikoistunut professori Robert Wade torppaa sionistien valheet siitä, että palestiinalaiset olisivat vastuussa köyhyydestään. Juutalaisvaltio Israel on kehittänyt kokonaisen arsenaalin rajoituksia ja lupakäytäntöjä, joilla Länsirannan talouden kehitys on estetty ja joilla palestiinalaisten vähäkin varallisuus siirretään sionistien pankkitileille.

London Review of Books –sivuilla julkaistussa artikkelissa Wade kutsuu Israelin politiikkaa Länsirannalla ”huippuluokan kaksinaamaisuudeksi”. Israel tekee kaikkensa näännyttääkseen Palestiinan talouden, minkä jälkeen se perustelee alueen juutalaista ylivaltaa palestiinalaisten ”saamattomuudella”.

Waden mukaan toisen maailmansodan lopussa Palestiinan brittiläisellä mandaatilla 34 % asukkaista oli juutalaisia ja 66 % arabeja. Juutalaisten olivat keskimäärin kaksi kertaa palestiinalaisia rikkaampia. Tänään juutalaisten määrä on kasvanut ja heitä on noin 50 %. Juutalaiset ovat noin 11 kertaa Länsirannan palestiinalaisia rikkaampia, sillä he ovat kartuttaneet varallisuuttaan riistämällä alkuperäiskansaa kaikkien kansainvälisten sääntöjen vastaisesti. Gazassa palestiinalaisten tilanne on vieläkin surkeampi.

Wade kirjoitti artikkelin sen jälkeen, kun hän vieraili itse Länsirannalla. Tekstissään hän lainaa Ari Shavitia, joka kirjoittaa kirjassaan My Promised Land: ”Puskutraktorit tuhosivat palestiinalaisten kylät, palestiinalaisten maa-alueet varastettiin, lakiuudistuksilta palestiinalaisilta riistettiin heidän kansalaisuutensa ja isänmaansa.”

Hebronissa Wade tutustui juutalaisen rasismin ikoniksi muodostuneeseen ilmiöön – jäteverkkoihin, joilla palestiinalaiset suojautuvat juutalaisten siirtokunta-asukkaiden heittelemiltä roskilta. Juutalaiset siirtokunta-asukkaat rakentavat ja ostavat asuntoja, jotka ovat palestiinalaisasuntojen yläpuolella. Juutalaisten suurta hupia on kipata saastaa palestiinalaisten ohikulkijoiden päälle. Waden mukaan aivan vasta juutalaiset olivat tyhjentäneet potallisen ulostetta naispuolisen palestiinalaisministerin niskaan. Valittu kansa?

Jäteverkon yläpuolella komeilee Daavidin tähti.
Jäteverkon yläpuolella komeilee Daavidin tähti.

Kuten olemme uutisoineet, ajaa Israel täydellisen rotuerottelun politiikkaa alueilla, joissa asuu sekä palestiinalaisia että juutalaisia. Käytännössä rotuerottelun synnyttämät ongelmat sälytetään aina palestiinalaisten niskoille. Jotta juutalaisten ei tarvitsisi liikkua samassa tilassa palestiinalaisten kanssa, on Israel säätänyt liikkumisrajoituksia, joista on suurta haittaa Palestiinan taloudelle ja ihmisten arkiselle elämälle. Liikkumislupia myönnetään mielivaltaisesti ja erittäin hitaasti. Esimerkiksi palestiinalaisten maanviljelijöiden sato voi ehtiä mätänemään, ennen kuin juutalaisviranomaiset antavat heille viimein luvan viedä tuotteensa markkinoille. Työntekoa vaikeuttaa myös se, että palestiinalaisia vangitaan jatkuvasti tekaistuin perustein, mikäli heidän edes epäillään vastustavan Israelin politiikkaa. Elämä, arki, työ ja liikkuminen ovat kaikki ankarasti rajoitettuja, eikä yksikään palestiinalainen voi olla varma huomisesta.

Puhdasta sadismia on puolestaan se, että juutalaiset säännöstelevät jopa palestiinalaisten vedensaantia ja hygieniaa. Juutalaiset ovat estäneet palestiinalaisten omavaraisuuden muun muassa takavarikoimalla heidän veden varastointijärjestelmänsä. Israelilaiset kauppiaat kynivätkin tähtitieteellisiä summia palestiinalaisille myymästään juomavedestä. Myös käymälöitä koskee ankara lupapolitiikka, eivätkä esimerkiksi kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt saa rakentaa Palestiinaan pysyviä WC-tiloja. Köyhien palestiinalaisten vessat ovatkin usein koottavia ja helposti siirrettäviä malleja; mikäli juutalaisviranomaisten tiedetään tulevan pian paikalle, voidaan käymälät purkaa ja viedä nopeasti pois. Juutalaiset säännöstelevät myös muun muassa aurinkoenergiaa. Niin käymälöihin kuin uusiutuvaan energiaan liittyviä rajoituksia perustellaan tuttuun sionistiseen tyyliin ”turvallisuudella”.

Juutalaiset ovat jakaneet Länsirannan osiin, jotta palestiinalaiset eivät voi rakentaa yhtenäistä vesi-, viestintä- ja energiainfrastruktuuria. Radio-, internet- ja puhelinliikenne ovat juutalaisten hallinnassa ja erittäin tiukasti säänneltyjä. Palestiinasta ei käytännössä voi tulla modernia tietoyhteiskuntaa Israelin politiikan vuoksi.

Juutalaiset siirtokunta-asukkaat valmistautumassa poliittiseen dialogiin.
Juutalaiset siirtokunta-asukkaat valmistautumassa poliittiseen dialogiin.

Wade kirjoittaa, että Israel on järjestelmällisesti estänyt Palestiinan ulkomaankaupan muiden maiden kanssa. 70 % Länsirannan ulkomaille lähtevistä tuotteista myydään Israeliin. Israel estää monesti palestiinalaistuotteiden kuljettamisen rajojen ulkopuolelle sekä modernien kulkuyhteyksien rakentamisen. Israel on myös estänyt Palestiinan pääsyn Maailman kauppajärjestö WTO:n jäseneksi, jotta järjestö ei voisi puuttua Palestiinan talouden riistoon. Israel myös kerää tullimaksut ja monet muut tulot palestiinalaishallinnon puolesta. Ennen rahojen siirtämistä Palestiinalle Israel haukkaa suuren osan tuloista ”perintäpalkkioina”.

Israel on rajoittanut kovalla kädellä jopa palestiinalaisyliopistoihin päästettävien kansainvälisten tutkijoiden määrää, jotta alueella ei syntyisi poliittista ja tieteellistä kehitystä.

Wade summaa artikkelinsa toteamalla, että taloudellinen ja poliittinen kehitys eivät käytännössä ole mahdollisia Palestiinassa Israelin politiikan vuoksi. Wade muistuttaa, että artikkeli käsittelee Länsirantaa ja että Gazassa tilanne on vielä paljon huonompi. Gazan taloudellista riistoa ja esimerkiksi epäinhimillistä kalorikontrollia on käsitelty Magneettimedian kääntämässä artikkelissa ”Kuinka sionistit valehtelevat Gazan kansanmurhasta”.

London Review of Books

3 kommenttia

 1. Kaikki tämä tullaan tekemään myös meille ja paljon pahempaa myös. Kaikki poliitikkojen ratkaisut vievät tähän suuntaan (tarkoituksella)

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 2. Al jazeeran sivuilla oli elokuva Wanted 18.
  Kertoo kristitystä kylästä joka kyllästyi ostaman kaiken israelilaisilta.
  Suosittelen katsomaan.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 3. ”Tekisi mieli kopsata netistä Martti Luther juutalaiset ja heidän valheensa ja naulata kirkon oveen kyseinen teos kunhan vain en joudu valvontakameraan.”

  Nettikommentti vuodelta 2013

  Plusääni(3)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat