Rokotekritiikkiä Radio Porissa

Radio Pori lähetti tässä kuussa Nina Bjelogrlic-Laakson haastattelun, jossa käsiteltiin rokotteiden terveyshaittoja.

Bjelogrlic-Laakso on FM (biokemia) ja neurologian erikoislääkäri. Hän on jo aiemmin käynyt kiivasta julkista keskustelua rokotteiden riskeistä. Bjelogrlic-Laakso on myös osallistunut neuvotteluihin suurten lääkeyhtiöiden kanssa ja pyrkinyt puolustamaan niissä potilaiden oikeuksia. Hän alkoi tutkia rokotteiden vaikutuksia kriittisesti vierailtuaan 2008 Yhdysvalloissa, jossa lääketieteellinen keskustelu rokotteiden ja autismin välisestä suhteesta kävi vilkkaana. Hän oli Suomessa myös niitä harvoja, jotka kyseenalaistivat sikainfluenssarokotteen tarpeellisuuden. Viime vuonna Bjelogrlic-Laakso nousi otsikoihin, kun hänen HPV-rokotteen vaaroja käsittelevä kirjoituksensa alkoi levitä sosiaalisessa mediassa.

Radio Porin haastattelussa erikoislääkäri kertoo muun muassa kansainvälisen Cochrane-verkoston katsauksista. Niissä on selvinnyt, ettei influenssarokotteiden ole koskaan voitu todistaa suojelevan ihmisiä influenssojen pelätyiltä komplikaatioilta, kuten keuhkokuumeelta. Influenssarokotteiden haitoista ei vieläkään ole julkaistu kokonaisvaltaista tutkimusta.

Bjelogrlic-Laakso on kuitenkin omassa työssään huomannut, että influenssarokotteet ovat esimerkiksi pahentaneet epileptikkojen oireita. Radio Porin haastattelussa käsitellään myös muita tapauksia, joissa rokotteiden on epäilty aiheuttavan vakavia terveyshaittoja. Erikoislääkärin mukaan rokotteet ovat johtaneet maailmanlaajuisesti satoihin ellei jopa tuhansiin kuolematapauksiin. Lisäksi rokotteet ovat aiheuttaneet vaikeita ja pitkäaikaisia neurologisia haittoja, kuten kroonista kipua ja väsymistä, näköhäiriöitä sekä erilaisia halvausoireita ja ihon tunto-oireita.

Ohjelmassa todetaan, että Suomessakin neuvoloiden tulisi vastaisuudessa kertoa vanhemmille paljon avoimemmin lasten rokottamisen terveysriskeistä. Nykyään virallinen linja on, että rokotteiden haittavaikutukset ovat aina ”sattumaa”. Terveysalan ammattilaisten tulisi tehdä aina haittailmoitus, jos he epäilevät rokotteiden aiheuttaneen ihmisille ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Jos rokotettu lapsi esimerkiksi joutuu pitkään infektiokierteeseen, tulisi hälytyskellojen jo soida.

Ohjelman voi kuunnella täältä.

 

Lue myös:

HPV-rokotteen saaneita tyttöjä vaivaa outo sairaus
Uudet todisteet teilaavat HPV-rokotteen turvallisuuden
Avainsana: Rokotus

2 kommenttia

  1. ”Rokote kritiikkiä Radio Porissa. Erittäin monipuolinen artikkeli eri rokotteiden haitoista. Radio Pori voisi tutustuttaa ihmiset myös räikeimpiin lääkkeiden haittavaikutusten suureen lääketeollisuutta ylläpitävään maailmaan. Hienoa Radioporin porukka näin sitä pitää toimia lisää vaan totuuksia ilmi sillä totuuden kertominen on erittäin suurta viisautta. Toivottavasti saamme lukea lisää lääketeollisuuden mielipuolisista keksinnöistä, jotka kiirisivät kaikkien jopa kuurojen korvin kuultavaksi ja sokeiden nähtäväksi. Tarkoitan siis niitä ihmisiä jotka sulkevat kaikki aistinsa totuuden ymmärtämiseltä. Suuri kiitos artikkelista.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Lisään vielä että kuuntele edes haastattelu jos et jaksa lukea artikkelia. Haastattelussa erittäin viisaita huomioita sekä lääkäriltä että Homeopaatti Merja Lindströmiltä. Ja tiedoksi se myös että Homeopatia EI OLE MITÄÄN HUUHAATA, siitä on apua moneen vaivaan ja sen vaikutuksia ei pysty kieltämään ellei ole omakohtaista kokemusta. Minulla sitä satuu olemaan ja hyvin on toiminut. Että se siitä huuhaasta. Lääketiede on sitä huuhaata sanan täydessä merkityksessä homeopatiaan verrattuna. Onneksi on olemassa myös näitä joitakin VIISAITA lääkäreitä jotka ovat perehtyneet kyseisiin haittoihin ja uskaltavat tuoda totuuksia ja epäilyjä julki.

      Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat