Sokeroidut juomat ja psykotrooppiset lääkkeet

Yale School of Public Health tutkimukseen osallistui 1649 keskikouluoppilasta, joiden keski-ikä oli 12,4 vuotta. Henkilöt valittiin sattumanvaraisesti yhden Connecticutin koulupiirin alueelta. Tutkimuksen mukaan pojat joivat enemmän runsassokerisia, sekä kofeiinia sisältäviä että kofeiinittomia energiajuomia kuin tytöt.

 

Osa koehenkilöiden nauttimista virvoitusjuomista sisälsi jopa 40 grammaa sokeria tölkkiä kohden. Keskimääräinen kulutus oli kaksi limonadi- tai energiajuomatölkkiä päivässä, joten 80 grammaa sokeria päivässä ei olisi epätavallisen suuri määrä.

”Sokeroitujen virvoitusjuomien kokonaismäärän kasvaessa kasvoi myös riski hyperaktiivisuuteen ja tarkkaavaisuushäiriöihin liittyvien oireiden esiintymiseen keskikoulumme oppilailla. Huomionarvoista on se, että energiajuomat näyttävät muodostavan keskeisen osan tätä yhteyttä,” sanoo tutkimusta johtanut professori Jeannette Ickovics.

Energiajuomat eivät ole ainoa tekijä, mikä aiheuttaa hallitsematonta, ADD-oireista käyttäytymistä ja hyperaktiivisuutta. Lähes kaikki syömästämme prosessoidusta ruoasta ja juomasta, joita mainostetaan kaikkialla minne katsotkin, aiheuttavat ongelmia, minkä seurauksena lapsille määrätään jopa vieläkin haitallisempia lääkkeitä.

 

Syy on ruokailutottumuksissa

Muissa tutkimuksissa on ilmennyt, että lisätty sokeri, sukroosi tai fruktoosi, kasvattaa liikalihavuuden ja sydänsairauksien riskiä enemmän kuin huuhaa-teoria tyydyttyneistä rasvoista. Rasvatonta ja vähärasvaista, runsaasti sokeria ja raffinoituja hiilihydraatteja sisältävä, prosessoitua ruokaa tuottava teollisuus syntyi vuosisadan puolivälissä teorian seurauksena.

Sydänsairauksien, liikalihavuuden ja ei-alkoholiperäisen rasvamaksan esiintyvyys on kasvanut hälyttävän suureksi, vaikka rasvan kulutus on laskenut useiden vuosien ajan. Tästä huolimatta löytyy niitä, ketkä uskovat rasva- ja kolesterolihuijaukseen. Mikä on muuttunut? Sokerin kulutus on kasvanut viisinkertaisesti eli 500 prosentilla vuodesta 1950 lähtien.

Vuonna 2013 tutkimukseen osallistui 3000 viisivuotiasta lasta kahdestakymmenestä kaupungista. Lapsista 43 % joi vähintään yhden virvoitusjuoman päivässä. Lisääntynyt kulutus oli yhteydessä lisääntyneeseen aggressioon, sosiaaliseen vetäytymiseen, keskittymishäiriöihin sekä muihin mielenterveysongelmiin tai psykologisiin häiriöihin.

Ei tule unohtaa aromivahvenne MSG:tä, mononatriumglutamaattia. Kyseessä on tunnettu hermomyrkky, joka kiihottaa aivosolut kuoleman partaalle, kirjaimellisesti. Se on myös todennäköisesti karsinogeeni. Tästä huolimatta Elintarvike- ja lääkevirasto FDA ei ole muuttanut aineen GRAS-luokitusta (Generally Regarded As Safe) 1950-luvun jälkeen. Natriumglutamaatti voidaan merkitä pakkaukseen useilla eri nimillä, eli et välttämättä tiedä elintarvikkeen sisältävän sitä. Voit tietämättä turmella aivosi ja lapsesi aivot, sekä kilauttaa roposia ruokateollisuuden kassaan.

Näin tehdään myös keinotekoisten makeutusaineiden kanssa. FDA:n hyväksymästä aspartaamista on tehty eniten valituksia, verrattuna kaikkiin muihin lisäaineisiin. Valitusten mukaan se on aiheuttanut vakavia neurologisia oireita. Keinotekoisia makeutusaineita tulee välttää. Niitä myydään useilla eri nimillä, jotka löytyvät tältä listalta.

Sen sijaan että sokerien ja kemikaalien määrää ruoassa rajoitettaisiin, Big Pharman talutusnuorassa kulkeva FDA hyväksyi ratkaisuksi amfetamiinin kaltaiset lääkkeet ADD- ja ADHD-oireisille lapsille. Esimerkkinä olkoon Ritalin-valmiste. Nämä lääkkeet aiheuttavat kauaskantoisia, hermoston ja elimistön kannalta tuhoisia seurauksia.

Ritalin sisältää metyylifenidaattia, mikä on amfetamiinijohdannainen lääkeaine.
Ritalin sisältää metyylifenidaattia, mikä on amfetamiinijohdannainen lääkeaine.

 

On äärimmäisen ironista, että ”huumevapaissa” julkisissa kouluissa Big Pharman edustajat ovat ehdottaneet psykotrooppista lääkitystä niille lapsille, jotka ovat opettajien arvion mukaan kurittomia. Ritaliini ja sen rinnakkaisvalmisteet ovat yleisiä, mutta joskus määrätään myös antipsykoottisia lääkkeitä. Laita siis aseesi piiloon! (antipsykoottisilla lääkkeillä on havaittu mahdollinen yhteys väkivaltaisen käytökseen. Toim. huom.)

Tästä huolimatta lisättyä sokeria ja glukoosi-fruktoosisiirappia sisältäviä prosessoituja ruokia myydään ja markkinoidaan visuaalisesti näyttävällä tavalla. Perässä hiihtävät psykotrooppiset lääkkeet, joita määrätään jopa alle viisivuotiaille ”epätasapainoiseen käytökseen”, edes harkitsematta ravitsemuksellista ratkaisua.

FDA ajattelee lääke- ja ruokateollisuuden, ei sinun tai lastesi, parasta. Vanhempien ja opettajien tulisi ottaa ohjat käsiinsä, näyttää esimerkkiä. Rajoita makeisten, leivonnaisten ja virvoitusjuomien käyttöä. Lasten sokerin saantia on helpompi rajoittaa kun elät itse niinkuin opetat. Lisäksi pysyt terveempänä.

 

RealFarmacy

Lue myös:
Glukoosi-fruktoosisiirappi aiheuttaa samanlaista riippuvuutta kuin kokaiini
Ruoissa piilevä vaara: Glukoosi-fruktoosisiirappi
Makeutusaine Splenda – kitkerä totuus

2 kommenttia

  1. Sokerilla runsaasti käytettynä on tosiaan hyvin haitallinen vaikutus ihmisen mieleen. Linkki lääkkeiden yhteydestä väkivaltaiseen käytökseen osoitti, että kysymyksessä ovat SSRI-ryhmän masennuslääkkeet, jotka voivat aiheuttaa väkivaltaista käyttäytymistä. Antipsykoottiset lääkkeet eli neuroleptit eivät aiheuta väkivaltaista käyttäytymistä.

    Plusääni(7)Miinusääni(2)
  2. Alkoholisti Miika käyttää myös Ritalinia nauyinyoaineena.

    Plusääni(0)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat