Valtiovarainministeriö yrittää sabotoida Brexitiä?

Britannian EU-eroneuvotteluja johtavan David Davisin mukaan maan valtiovarainministeriö on yrittänyt kaikkien demokratian periaatteiden vastaisesti sabotoida Brexitiä. Asiasta uutisoi Daily Mail.

Valtiovarainministeriöt ja keskuspankit ovat länsimaissa käytännössä yksityisen pankkisektorin lobbausjärjestöjä (1, 2). Koska Brexitin pelätään leikkaavan pankkien voittoja, ei valtiovarainministeriön sabotaasiyritykset ole yllättäviä.

Davis kertoi, että ministeriö on heittänyt kapuloita erohankkeen rattaisiin vuotamalla harhaanjohtavan raportin Brexitin taloudellisista ”kustannuksista”. Vuodon mukaan Brexit tarkoittaa kymmenienmiljardien tappioita brittiveronmaksajille. Raporttia pidetään kuitenkin valheellisena.

Davis totesi, että vuoto oli vain viimeisin valtiovarainministeriön hyökkäyksistä eroprosessia vastaan. Ministeriö on järjestänyt tiedotustilaisuuksia, joissa se on pyrkinyt painostamaan hallitusta luopumaan erosuunnitelmista.

Daily Mailin haastatteleman pitkän linjan konservatiivipoliitikon mukaan tietovuoto oli äärimmäisen ”epäisänmaallinen teko keskellä neuvotteluprosessia”. Brexitistä äänestettiin demokraattisesti, mutta pankkisektoria palveleva eliitti ei tunnu kunnioittavan lainkaan kansan tahtoa.

Kansanedustaja Jacob Rees-Moggin mukaan on hälyttävää, että valtiovarainministeriö toimii hallitusta vastaan. Hän vaati, että tietovuoto tutkitaan perinpohjaisesti.

Konservatiivi John Redwoodin mukaan vuodettu raportti ”on taloustieteellisesti ala-arvoinen ja poliittisesti vieläkin huonompi”.

Monet ”länsimaisen demokratian” nimiin vannovat julkaisut, virkamiehet ja poliitikot ovat hylänneet demokraattiset periaatteensa Brexitin myötä. Kansan tahdolla on heidän mielestään arvoa vain silloin, kun kansa äänestää ”oikein”.

Esimerkiksi Kauppalehden mukaan brittien tulisi ”tolkun kansana” sylkeä Brexitin puolesta äänestäneen enemmistön mielipiteen päälle.

 

Lue myös:

Suomen juutalaislehti myötäilee Magneettimedian Brexit-analyysiä
Brexit: sionistit toivovat orjuutetusta Saksasta Euroopan johtajaa?
Brexit aiheuttaa hajaannusta pankkivallan vastustajissa
Mitä eliitin reaktiot kertovat Brexitistä?
Juutalaiset ja sionistit keskustelevat Brexitin uhista ja mahdollisuuksista

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat