Video: Hollywoodismi – ideologia, joka tuhosi kulttuurimme

Viimeisen noin sadan vuoden aikana länsimaiset kulttuurit ovat menettäneet ominaispiirteensä. Perintömme on korvattu pinnallisella amerikkalaisella roskalla, jonka korkein arvo on ”monikulttuurisuus”. Onko tämä sattumaa?

Red Ice Creations on koostanut videon, joka osoittaa, kuinka vahvasti juutalaiset arvot ovat vaikuttaneet länsimaiden ehdottomasti vaikutusvaltaisimpaan kulttuuri-instituutioon – Hollywoodiin.

Idea ei kuitenkaan ole uusi, ja myös juutalaiset itse ovat puhuneet merkittävästä roolistaan Hollywood-teollisuudessa. 1988 julkaistiin teos An Empire of Their Own: How the Jews Invented Hollywood, joka voitti Los Angeles Timesin kirjallisuuspalkinnon. Myöhemmin sen pohjalta ohjattiin myös dokumentti Hollywoodism: Jews, Movies and the American Dream, jossa ääneen pääsevät tunnetut elokuva-alan juutalaiset.


Dokumentit kertovat, että Hollywood ei ollut amerikkalaisten luoma kuvaus amerikkalaisesta kulttuurista ja arvomaailmasta. Sen sijaan kaikkien suurten elokuvastudioiden takaa löytyi vaikutusvaltaisia Itä-Euroopasta Yhdysvaltoihin saapuneita juutalaisia maahanmuuttajia.

 

Juutalaisten Hollywood-mogulien historia

1900-luvun alussa asemaansa kyllästyneet Itä-Euroopan juutalaiset valitsivat usein kolmen vaihtoehdon väliltä. Osa ryhtyi sionisteiksi ja muutti Palestiinaan. Erittäin monet liittyivät marxilaisiin järjestöihin, joiden tavoitteena oli väkivaltainen kommunistivallankumous. Lisäksi oli mahdollisuus lähteä Amerikkaan.

Moment-HollywoodAlkuperäinen Hollywoodism-dokumentti on tehty yhteistyössä juutalaisten kanssa ja se antaa vääristetyn kuvan Itä-Euroopan pogromeista, joiden vuoksi monet juutalaiset päättivät jättää vanhan mantereen tai alkaa vallankumouksellisiksi. Kuten olemme kirjoittaneet, eivät pogromit olleet venäläisten sokeaa rasistista väkivaltaa viattomia juutalaisia kohtaan. Väkivaltaisuudet olivat seurausta esimerkiksi monien juutalaisliikemiesten kauan jatkamasta talousrikollisuudesta (kuten koronkiskonnasta) sekä muun muassa Talmudin opetuksista, jotka kannustivat juutalaisia kohtelemaan ei-juutalaisia halventavasti. Lisäksi tarinoita pogromien raakuudesta on liioiteltu erittäin paljon.

Ne, jotka tavoittelivat poliittisen vallan sijaan rahaa, matkustivat Yhdysvaltoihin. Koska valkoisten amerikkalainen alkuperäiskulttuuri ei ollut maahanmuuttajien mieleen, he päättivät alkaa muuttaa kulttuuria ujuttautumalla viihde- ja media-alalle. 1920- ja 1930-luvuilla noin 75 % amerikkalaisista kävi elokuvissa viikoittain, minkä vuoksi elokuvateollisuus vaikutti voimakkaasti kantakulttuurin arvoihin ja mielipiteisiin.

Juutalaistaustaiset mogulit synnyttivät hollywoodismin. Alkuaikojen tunnetuimpia nimiä olivat esimerkiksi Adolph Zukor, Carl Laemmle, Louis B. Mayer, Harry Warner, Samuel Goldwyn, William Fox ja Harry Cohn. Kun he saapuivat Amerikkaan, kukaan ei pitänyt heitä amerikkalaisina. Siksi heidän täytyi luoda uusi amerikkalainen kulttuuri, jossa he voisivat menestyä ja rikastua.

 

Lainauksia dokumenteista

”Moderni Amerikka syntyi Hollywoodissa. Se oli kuuden 1920-luvulla perustetun elokuvastudion tuotos […] studioita johti joukko juutalaisia maahanmuuttajia, joilla kaikilla oli hämmästyttävän samanlainen tausta.”

”He loivat oman Amerikkansa. Heidän elokuviensa Amerikka ei ollut todellinen Amerikka. Mutta ajan myötä heidän Amerikka-jäljitelmästään tuli niin laaja ja merkittävä ilmiö, että sen kuvasto ja arvot peittivät alleen alkuperäisen Amerikan.”

”Hollywoodin ironia piilee siinä, että amerikkalaiset sekoittivat oman kulttuurinsa Amerikka-jäljitelmään, joka oli itäeurooppalaisten juutalaispakolaisten luomus.”

”Elokuvatähdistä tuli uuden amerikkalaisen uskonnon jumalia ja jumalattaria.”

”Oscar-gaalat olivat [juutalaisen] Meyerin loistava keksintö. Oscar-tilaisuuksissa elokuvamogulit onnittelivat itseään myöntämällä palkintoja. Näin juutalaistaustaisista pakolaisista tulikin ’palkittuja’ amerikkalaisia tuottajia.”

Juutalainen historioitsija Aljean Harmetz toteaa dokumentissa: ”En usko, että mitään ’amerikkalaista unelmaa’ oli edes olemassa ennen kuin juutalaiset tulivat Hollywoodin ja keksivät sen.” Dokumentit osoittavat, kuinka vahvasti juutalaiset teemat, kulttuuri ja historia ovat läsnä elokuvissa ja televisiosarjoissa, joiden parissa myös suomalaiset ovat kasvaneet sukupolvien ajan. Niistä on tullut niin kiinteä osa länsimaista massakulttuuria, ettemme usein osaa enää erottaa juutalaisuutta omasta kulttuuristamme. Oma kulttuurimme on kuollut.

Hollywood-Jews

 

Asia on edelleen tabu

Hollywoodism on jäänyt pienen piirin dokumenttielokuvaksi; vaikka se on tuotettu juutalaisesta näkökulmasta, on juutalainen mediavalta edelleen kipeä tabu länsimaissa. Toisaalta ilmiö tulee usein esille etenkin silloin, kun Israel aloittaa uusia sotia Lähi-idässä. Kun tunnetut Hollywood-näyttelijät ovat ottaneet kantaa Israelin sotarikoksia vastaan, ovat heidän uransa tyssänneet välittömästi.

Viime vuosien tunnetuimmista Hollywoodin juutalaiskohuista on vastannut Mel Gibson. Myös muun muassa elokuvatähti Marlon Brando on todennut usein, että ”juutalaiset hallitsevat Hollywoodia”.

2008 juutalaistaustainen toimittaja Joel Stein kirjoitti LA Times –lehteen artikkelin ”Who runs Hollywood? C’mon”. Stein käy artikkelissa läpi Hollywoodin voimakkaimmat vaikuttajat ja studioiden omistajat. Nimilista on kuin Tel Avivin puhelinluettelosta. Stein yritti haastatella artikkeliaan varten ei-juutalaisia mediavaikuttajia, mutta nämä kieltäytyivät. Steinin mukaan he todennäköisesti pelkäsivät suututtavansa juutalaiset, mikäli he puhuisivat Hollywoodin rotukysymyksestä julkisuudessa.

Steinin mukaan Hollywood on 2000-luvulla ”juutalaisempi kuin koskaan”. Siksi hän ihmetteleekin, että kansalaisten ymmärrys juutalaisten roolista Hollywoodissa on heikentynyt vuosikymmenten saatossa. Stein siteerasi kyselyä, johon vastanneista amerikkalaisista vain 22 % totesi, että ”elokuva- ja televisioteollisuus ovat valtaosin juutalaisten hallinnassa”. Steinin mukaan tulos on ”tyrmistyttävän” pieni. Vielä 1964 noin 50 % vastanneista ymmärsi juutalaisten vaikutusvallan mediassa. Steinin mukaan kysely osoitti ”kuinka typeriä amerikkalaisista on tullut”.

Juutalaiset saavat siis itse kirjoittaa menestyksestään elokuvateollisuudessa ja valtamediassa, mutta ei-juutalaiset voivat joutua vakaviin ongelmiin saman asian toteamisesta. Yhä harvempi länsimaalainen uskaltaa edes gallup-kyselyissä todeta, että juutalaisilla on suhteettoman paljon vaikutusvaltaa mediassa. Tämä on vaarallinen kehityssuunta, sillä se tappaa avoimen yhteiskunnallisen keskustelun.

 

Lue myös:

Walt Disney ja juutalaiset
Kyllä, juutalaiset hallitsevat mediaa
Juutalaista pedofiilia ei haluta vangita ”holokaustin” vuoksi
Israelilaispoliitikko: ”Olemme Siionin viisaita ja hallitsemme Amerikkaa”
Hollywoodia riivaa pedofiiliongelma
Kuka hallitsee kansainvälistä mediaa 2015?

2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat