Viiltäjä-Jack ja kuinka juutalaisuuden historiaa kirjoitetaan

Syyskuussa lukuisat mediat kirjoittivat suomalaisvoimin tehdystä geenitutkimuksesta, jonka myötä sarjamurhaaja ”Viiltäjä-Jackin” henkilöllisyys viimein paljastui. Yli 100 vuoden ajan murhaajan juutalaistaustaa pidettiin vain ”antisemitistisenä salaliittoteoriana”, mutta uhrinsa raa’asti silponut hirviö oli kuin olikin juutalaistaustainen Aaron Kosminski.

Viiltäjä-Jackin mysteeri on malliesimerkki siitä, kuinka monet vaikutusvaltaiset juutalaisomisteiset tiedotusvälineet yrittävät valkopestä toisten juutalaisten rikoksia ja historiaa. Kerratkaamme kuitenkin aluksi, kuinka Kosminski jäi ”kiinni” tekemistään murhista noin sata vuotta kuolemansa jälkeen.

jack-the-ripper-230.9.1888. Göteborgista Lontooseen muuttanut prostituoitu Elizabeth Stride nähdään lipumassa pitkin Lontoon Whitechapelin katuja yllään musta takki, hame sekä musta kasvoja reunustava päähine. Asiakkaat vaihtuvat, ja alueella partioivien poliisien mielestä kaikki vaikuttaa normaalilta. Stride on tuttu näky Whitechapelissa, raadollinen ihmiskohtalo muiden joukossa. Hän aloitti ”uransa” jo Ruotsissa asuessaan ja hänellä tiedettiin olevan ongelmia alkoholin ja miessuhteiden kanssa. Striden ystäväpiiri koostui hänen itsensä kaltaisista laitapuolen kulkijoista. Lontoossa juoppo portto oppi ystäviltään myös Keski- ja Itä-Euroopan juutalaisten jiddiš-kieltä. Hieman puolenyön jälkeen Stride havaittiin uuden asiakkaan seurassa Kansainvälisen työmiesten opetuskerhon edessä. Kerho oli juutalaisvaltainen marxilaisjärjestö. Puoli tuntia myöhemmin kerhon ovimies löysi Striden verisen ruumiin.

Ilta ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Ei kestänyt edes tuntia, kun Lontoon kaduilla lepäsi seuraava uhri. Hieman ennen kuolemaansa Catherine Eddowes oltiin nähty Lontoon suuren synagogan lähistöllä. Konstaapeli Edward Watkins löysi selällään makaavan ruumiin hieman ennen kello kahta aamuyöllä. Naisen alavartalo oli riisuttu ja hame vedetty vatsan yläpuolelle. Eddowesin kasvot oli murjottu lähes tunnistamattomiksi ja hänen kurkkunsa oli viilletty auki. Nainen oli kuollut nopeasti verenvuotoon ja murhaaja jatkoi hänen kehonsa silpomista kuoleman jälkeen. Uhrin sisäelimet oltiin kaivettu ulos ja aseteltu ruumiin viereen.

Whitechapelin sarjamurhaaja jatkoi veristä työskentelyään vielä tämän jälkeenkin, mutta hän ei koskaan jäänyt kiinni. Murhamysteeri kuuluu koko länsimaisen kulttuurin tunnetuimpiin, ja Viiltäjän henkilöllisyyttä on ihmetelty lukemattomissa kirjoissa, televisiosarjoissa, musiikkikappaleissa ja elokuvissa. Eddowesin yllä ollut kaulahuivi kuitenkin ratkaisi Viiltäjän arvoituksen tänä vuonna. Huivissa oli uhrin verta sekä hyökkääjän siemennestettä. Tohtori Jari Louhelainen Liverpoolin John Mooresin yliopistosta alkoi tutkia huivia ja varmisti vaatteen aitouden vertaamalla siitä löytyneitä todisteita Eddowesin ja murhaajaksi epäillyn Kosminskin jälkeläisten dna:han. Louhelainen on tunnettu yhteistyöstään esimerkiksi Interpolin kanssa vanhojen ratkaisemattomien rikosten selvittämisessä. Modernin teknologian avulla Louhelainen sai esimerkiksi selville, että huivissa ollut veri oli peräisin auki viilletystä valtimosta. Se oli siis rikospaikalla Eddowesin kuollessa. Louhelainen selvitti myös huivissa olleen siemennesteen taustan. Dna:n haploryhmä T1a1 merkitsi sitä, että murhaaja oli juutalainen. Lopullinen varmuus Kosminskin syyllisyydestä saatiin tutkimalla hänen hengissä olevan sukulaisensa dna:ta.

Aaron Kosminski.
Aaron Kosminski.

Monet eivät tiedä, että Striden murhalla oli silminnäkijä, joka tunnisti Kosminskin syylliseksi, muttei suostunut todistamaan häntä vastaan oikeudessa. Juutalaistaustainen Israel Schwartz näki, kun Viiltäjä hyökkäsi Striden kimppuun. Poliisi epäili Kosminskia naisten murhista, joten Kosminski ja Schwartz tuotiin samaan huoneeseen. Schwartz kertoi poliisille, että juuri Kosminski oli käynyt Strideen käsiksi. Lisäksi hän sanoi, ettei hän voisi koskaan todistaa oikeudessa toista juutalaista vastaan. Kyseessä on juutalaisten mesira-periaate, josta olemme kirjoittaneet Magneettimedian artikkelissa ”Juutalaiset ja järjestäytynyt rikollisuus”:

Juutalaisen lain mesira-periaate kieltää juutalaista ”vasikoimasta” toisen juutalaisen tekemistä rikoksista ei-juutalaiselle poliisille ja tuomioistuimelle. Mesira-käytäntö on vaikeuttanut huomattavasti esimerkiksi länsimaissa asuvien juutalaisten pedofiili- ja talousrikollisverkostojen saattamista oikeuden eteen. Viime vuonna The Times of Israel myönsi, että englannissa rabbit ovat kieltäneet juutalaisia kertomasta lasten raiskauksista poliisille. Englantilainen televisiokanava selvitti 19 juutalaista pedofiliatapausta, joista yhdestäkään ei oltu tehty rikosilmoitusta. […] Mesira ei siis ole jäänne menneistä ajoista, vaan täyttä todellisuutta niin Euroopan kuin Yhdysvaltojen juutalaisyhteisöissä. The Jewish Daily Forward -lehti myönsi viime vuonna, että talous- ja seksuaalirikoksissa rypevä Amerikan ortodoksijuutalaisyhteisö toimii kuin mafia.

Israel Schwartz siis vahvisti poliisin epäilyt siitä, että Kosminski oli sarjamurhaaja, mutta Schwartz ei ollut valmis auttamaan murhaajan vangitsemisessa. Juutalaisuus oli ei-juutalaisten henkeä arvokkaampi. Lisäksi Striden ja Eddowesin murhayönä poliisi löysi rikospaikan läheisyydestä Eddowesin verellä tahritun esiliinan. Vaatteen vieressä oli seinäkirjoitus, jonka epäiltiin viittaavan sarjamurhaajan juutalaistaustaan. ”Antisemitistinen” teksti määrättiin poistettavaksi välittömästi. Valtavirtaisen tarinan mukaan seinäkirjoituksen tarkoituksena oli ”hämätä” poliisia usuttamalla viranomaiset juutalaisen perään, jotta todellinen murhaaja saisi jatkaa tekojaan rauhassa. Kosminskin syyllisyyden selvittyä valtavirtaiselta selitykseltä kuitenkin putosi kokonaan pohja.

Juutalaisvastaisuutta toki esiintyi niin Englannissa kuin Kosminskin edellisessä kotimaassa Puolassakin. Itä-Euroopassa elettiin pogromien aikaa, sillä juutalaisten katsottiin toimivan rikollisesti ja ajavan marxismin kaltaisia poliittisia liikkeitä, joiden tarkoituksena oli kaataa perinteiset eurooppalaiset yhteiskuntajärjestykset. Esimerkiksi Nobel-palkittu Aleksandr Solženitsyn on kirjoittanut teoksessaan 200 vuotta yhdessä, miksi juutalaisia pidettiin Itä-Euroopassa erityisen ongelmallisena kansana:

Mitä tulee viinakauppaan venäläiskylissä […] 1870 hallituksen raportin mukaan maan länsiosan ’alkoholikauppa oli lähes kokonaan juutalaisissa käsissä, mitä nämä käyttivät myös röyhkeästi hyväkseen’. Siksi vaadittiin, että juutalaiset saisivat perustaa juottoloita ainoastaan oman kotinsa yhteyteen. G. B. Sliozberg selvitti vaatimuksen taustoja: Nykyisen Ukrainan pienissä kylissä (toisin sanoen Puolan autonomian rajojen ulkopuolella) maanomistajat eivät saaneet myydä alkoholia, mikä tarkoitti, etteivät juutalaiset voineet ostaa heiltä viinaa jälleenmyyntitarkoitukseen. Juutalaiset eivät tuolloin saaneet ostaa maata. Niinpä he vuokrasivat torppareilta asuntoja ja alkoivat käydä niissä viinakauppaa. Kun tämäkin kiellettiin, juutalaiset keksivät huijata esivaltaa käyttämällä hyväkseen kristittyjä bulvaaneja.

Kääntämässämme artikkelisarjassa ”Katsaus Venäjän juutalaisten pogromeihin” kerrotaan tarkemmin siitä, kuinka juutalaiset toimivat yhteiskuntaa vastaan Itä-Euroopassa. Kosminskin uudesta kotimaasta Englannista juutalaiset oli kokonaan häädetty 1200-luvun lopulla, vaikka heidän oli sittemmin sallittu palaavan. Valtavirtaisen historian mukaan englantilaisten juutalaisvastaisuus oli irrationaalista vihaa pelkästä vihaamisen ilosta, mikä on valetta. Kun ”historioitsijat” syyttävät esimerkiksi keskiajan Englantia irrationaalisesta juutalaisvastaisuudesta, he eivät koskaan vetoa ensikäden tietoon, kuten viralliseen arkistomateriaaliin. Esimerkiksi stereotypia juutalaisista koronkiskureina piti Englannissa täydellisesti paikkansa. Kaupankäynnin sijaan juutalaisten liiketoiminta keskittyi lähes kokonaan rahan lainaamiseen. Historioitsija B. Lionel Abrahams kirjoitti juutalaisten häädöstä palkitun artikkelin “The Expulsion of the Jews from England in 1290″, jossa hän arkistolähteisiin vedoten kertoo, ettei Englantiin saapuneilla juutalaisilla ollut kokemusta juurikaan muista ammateista kuin rahan lainaamisesta korkealla korolla. Abrahamsin mukaan juutalaiset eristäytyivät vapaaehtoisesti muusta yhteiskunnasta ja kieltäytyivät sopeutumasta siihen. Englantilaisten juutalaisvastaisuus oli valtavirtaa keskiajalta aina 1900-luvun puoleenväliin asti. Viiltäjä-Jack saattoi kokea juutalaisvastaisuutta elämänsä aikana, mutta se johtui Englannin juutalaisyhteisön vapaasta valinnasta.

Ennen Kosminskin syyllisyyden vahvistamista dna-testeillä juutalaiset syyttivät Viiltäjä-Jackin juutalaistaustoista puhuneita siitä, että he ruokkivat vanhaa juutalaisiin liittyvää veriuhrisyytöstä (Blood Libel). Juutalaisten on menneinä vuosisatoina huhuttu uhraavan ei-juutalaisia uskonnollisissa menoissaan. Tämä on voinut johtua esimerkiksi siitä, että juutalaisessa Purim-juhlassa todellakin iloitaan ei-juutalaisten (joita kutsutaan ”Amalekiksi”) joukkomurhasta. Juutalaisen viihdeteollisuuden ja tutkijoiden mukaan Viiltäjä-Jackin juutalaisuudesta puhuminen on osa veriuhrisyytösten perinnettä. Kun Kosminski lopulta paljastui Viiltäjä-Jackiksi tänä vuonna, eivät juutalaiset suinkaan pyytäneet anteeksi sitä, että he olivat leimanneet Kosminskia epäilleet irrationaalisiksi juutalaisvihaajiksi. Sen sijaan esimerkiksi Israelin Channel 2 –televisiokanava moitti tutkimustulosten julkaisijoita siitä, että uutinen on omiaan ”pelottamaan” juutalaisia ja ruokkimaan ”antisemitismiä” sekä ”väkivaltaa”. Kosminskin sukulaiset jopa väittivät, että he pelkäävät, että englantilaiset tunkeutuvat heidän kotiinsa kostaakseen Viiltäjä-Jackin teot. Väite on naurettava ja suorastaan rasistinen ei-juutalaisia kohtaan. Kosminskin sukulaiset syyttävät ei-juutalaisia englantilaisia irrationaalisiksi hirviöiksi, jotka saattavat hyökätä ihmisten kotiin vain siksi, että näiden kaukaiset sukulaiset syyllistyivät rikoksiin yli 100 vuotta sitten.

Maalaus juutalaisesta veriuhrista.
Maalaus juutalaisesta veriuhrista.

Juutalainen Haaretz-lehti julkaisi viime kuussa artikkelin, jossa 1800-luvun englantilaisia syytettiin ”antisemitisteiksi”, koska nämä pitivät Viiltäjä-Jackin juutalaisuutta todennäköisenä. Haaretzin mukaan sillä ei ole mitään väliä, oliko Viiltäjä juutalainen vai ei – typerät ei-juutalaiset olisivat joka tapauksessa pitäneet häntä juutalaisena. Mielenkiintoista kyllä, Haaretzin artikkelissa muistutetaan, että lukuisat Eurooppalaisen kulttuurin merkkihenkilöt ja -teokset olivat ”juutalaisvastaisia”. George du Maurierin Svengali, Bram Stokerin Dracula, Arthur Conan Doylen Moriarty, Oscar Wilden Isaacs, Charles Dickensin Fagin ja Shakespearen Shylock ovat kaikki muistutuksia siitä, että ennen ”poliittisen korrektiuden” kulttuuria Euroopassa esitettiin hyvin vahvaa juutalaiskritiikkiä – eivätkä ”juutalaisvihaajat” todellakaan olleet yhteiskunnan pohjasakkaa.

Toisessa aihetta käsittelevässä Haaretzin artikkelissa taas väitetään, että juutalaisia on kautta historian kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Ristiriitaista kyllä, Haaretz myöntää, että Lontoon poliisi saattoi päästää Kosminskin menemään, jotta hänen tekemänsä murhat eivät olisi aiheuttaneet juutalaisvastaista mellakointia. Toisin sanoen Lontoon poliisi saattoi armahtaa juutalaisen sarjamurhaajan vain siksi, että hän oli juutalainen. Haaretzin mukaan oli epäsopivaa, että Kosminski-uutinen julkaistiin vain hieman sen jälkeen, kun Israel oli toteuttanut ei-juutalaisten kansanmurhan Gazassa – Viiltäjä-Jack-uutinen kun vain lisäsi Israelin valtion sotarikosten synnyttämää juutalaisvastaisuutta Euroopassa. Haaretz toteaa, että mikäli Kosminski todellakin oli Viiltäjä-Jack, oli syy hänen verenhimolleen Itä-Euroopan pogromeissa. Kosminski ei ollut syyllinen – eurooppalaiset ”antisemitistit” olivat.

Kosminskin paljastuttua juutalaiset päättivät siis vaihtaa strategiaansa. Aiemmin he kiistivät sen, että Viiltäjä-Jack olisi voinut olla juutalainen ja syyttivät murhista eurooppalaisia. Nyt he myöntävät murhaajan juutalaistaustan (vaikkakin pitkin hampain), mutta syyttävät edelleen eurooppalaisia ”todellisiksi” murhaajiksi. 2000-luvun alussa, kun Kosminskin syyllisyydestä ei ollut vielä varmuutta, Hollywood tuotti propagandaelokuvan From Hell. Whitechapelin tapahtumiin sijoittuvassa elokuvassa oopiumia käyttävä Johnny Depp pyrkii saamaan Viiltäjä-Jackin kiinni.

Elokuvassa keskivertoenglantilaiset esitetään rasistisina juntteina, jotka ovat ”saaneet päähänsä”, että Viiltäjä-Jack olisi juutalainen. Vihaiset, antisemitismin sokaisemat väkijoukot vaativat juutalaisten päitä vadille, ja vain Depp on tarpeeksi sivistynyt ymmärtääkseen, ettei Viiltäjä-Jack voi tietenkään olla juutalainen. Elokuvan sanoma upposi tietysti ”avarakatseiseen” länsimaiseen yleisöön kuin kuuma veitsi voihin. Esimerkiksi Best Horror Movies –verkkosivu kirjoittaa elokuva-arvostelussaan filmissä esiintyvästä rotukeskustelusta: ”Hänen [viitaten yksinkertaiseen rivipoliisiin] naurettava käsityksensä on, etteivät koulutetut kansalaiset voi syyllistyä niin karmeisiin rikoksiin. Hänen teoriansa murhaajan juutalaisuudesta kiteyttää loistavasti ’yläluokan’ ennakkoluulot, jotka eivät ole vieläkään kadonneet yhteiskunnastamme.”

Kuinka ollakaan, ”kapeakatseiset antisemitistit” olivatkin oikeassa ja juutalainen viihdeteollisuus väärässä. Viiltäjä-Jackin tapaus on esimerkki vanhan Euroopan rationaalisesta ja kriittisestä suhtautumisesta juutalaisiin. Valtaamalla median ja yliopistot juutalaiset ovat kuitenkin onnistuneet leimaamaan kriittisyyden irrationaaliseksi antisemitismiksi. Onneksi tällä kertaa totuutta ei saatu lopulta tukahdutettua.

 

Arvi Pihkala

12 kommenttia

 1. 1290-luvulla juutalaiset oli juuri muutamaa vuotta aiemmin tas hyväksytty Englannissa, kun heidät oli karkotettu aiemin jo kerran. Nyt kuningas oli kutsunut heitä veronkerääjiksi. Hirvittävä rituaalimurha johti välittömästi uuteen karkotukseen.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
   1. aaaaaa ääää eeeeee öhhh.Nämä sinun kommennttisi ovat pelkää provokatiivista p.skaa. Ensimmäistäkään kertaa et esitä mitään tilastollisia todisteita, ensimmäistäkään kertaa et mainitse yhtään lähdettä, ensimmäistäkään kertaa et yllä edes seiskalehden tasolle. Mikä on totuus sinusta? Sinä olet vain huutava turpa joka toistaa iskulauseita. Oletko sinä lukenut Talmudia? Minä olen. Oletko sinä ottanut selvää tilastoista juutalaisten määrästä euroopassa? Minä olen. Oletko sinä perehtynyt edes vähäisessä määrin CIA:n rahoittaman Simon Wiesenthal instituutin jatkuvasti muuttuviin tarinoihin? Minä olen. Onko sinulla alkeellisintakaan käsitystä koko siionismista? minulla on. Kannaltasi olisi parasta hakeutua jonkinlaiselle alkeiskurssille ja lopettaa perusteettoman p.skan heittely

    Plusääni(6)Miinusääni(0)
   2. Väitteet rituaalimurhista on todistettu ja indiisit ovat todella vakuuttavat ja mikään, siis mikään hollywoodvalheet ei saa mitenkään minua uskomaan siionistijenkkien pazka puheisiin. Koko helluntailainen/karismaattinen/ löylynlyömä väki joka ensinnäkin häpäisee kaiken sen mitä me olemme ja kaiken sen mitä meidän oma kansamme edustaa. Bingo aivo porukka yrittää latistaa kaiken vain j jengin käsikassaraksi. Talvivaaran konkurssi on hyvä esimerkki. Kyömynenälauma pelaa omaa lottooaan ja kannattava kaivos ajautuu konkurssiin. ”Päättääjät” puhua hölöpöttää markkinavoimista ja muusta paskasta vaikka minun silmissäni maa ninmeltä suomi on se ainoa asia jonka takia nämä jullikat siellä istuu. Suomi ei tarvitse muunmaalaisia elättejä, valitunkansan rosvoja eikä erityisestikkään miehiä jotka myy koko maan ulkomaille. Suomen kansa on uhri niinkauan kuin mänttilauma luottaa kokoomukseen/ keskustaan/ suomen turhimpaan puolueeseen.

    Plusääni(4)Miinusääni(0)
 2. Harrastiko Viiltäjä Jack kenties uskonnollisia rituaaleja?

  http://www.finbible.fi/VT/3Mooses/Raamattu.htm

  Kolmas Mooseksen kirja
  3 luku:
  1 Jos hänen uhrilahjansa on yhteysuhri, tuokoon hän, jos hän tuo raavaskarjasta härän tai lehmän, virheettömän eläimen Herran eteen.
  2 Ja hän laskekoon kätensä uhriteuraansa pään päälle ja teurastakoon sen ilmestysmajan ovella; ja papit, Aaronin pojat, vihmokoot veren alttarille ympärinsä.
  3 Ja hän tuokoon yhteysuhrista uhrina Herralle sisälmyksiä peittävän rasvan ja kaiken sisälmysten rasvan
  4 ja molemmat munuaiset ynnä niiden päällä lantiolihaksissa olevan rasvan ja maksanlisäkkeen, joka on irroitettava munuaisten luota.

  28 Mitään vihittyä, mitä hyvänsä, jonka joku on vihkinyt Herralle omaisuudestansa, olipa se ihminen tai eläin tai perintömaa, älköön myytäkö älköönkä lunastettako; sillä kaikki vihitty on korkeasti-pyhää, Herran omaa.
  29 Ihmistä, ketä hyvänsä, joka on tuhon omaksi vihitty, älköön lunastettako, vaan hänet surmattakoon.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 3. Kun uutinen tästä viiltäjä jaakosta tuli tässä taannoin, niin menin heti wikipediaan katsomaan mitä löytyy sanalle Aaron ja sieltä löytyi, että heprealainen nimi. hieman nauratti, mutta kuin nyt muuten..

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Minua ei naurata yhtään. Maassa on jos minkälaista patmos miestä, jonka mukaan kaikki mitä valkoinen rotu tekee on väärin. Jenkkilä alkaa olla sekarotuinen paskavaltio jossa Robert Mac Cain ajaa milloin mitäkin mutta pääasiassa holohulupatia. Suomen kansan suurin osa on taas jossakin venäjävihan vallaassa ja saksan politiikasta tiedetään die mutti. Vittu tämänkin maan juutalaisrakastajien kanssa. Juutalaiset ovat kulttuurin tuho, moraalinen rappio ja todellinen tuhonvoima. Viekää linnaan.

   Plusääni(5)Miinusääni(0)
 4. Pitäisi todella herättää eli kellojen soida suomalaisilla tämän juutalaisuuden suhteen, kun Viiltäjä-Jackia tai Leon Frankiakin suojellaan heimolaisten toimesta. Juutalaisuudessa on jotain pahasti vialla.

  http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=3&t=11475&start=300

  Nimim. Kosminski: ”Mutta on siellä kiinnostavaakin asiaa. Louhelainen on julkaisemassa tieteellisen ja vertailukelpoisen artikkelin kenties ensi vuoden aikan. Hän myös hyvin kumoaa kaiken tutkimusta kohtaan esitety kritiikin ja kertoo, miksi mikäkin taho on omien intressiensä vuoksi halunnut mustamaalata tutkimusta. Louhelaisen testit ja niiden tulokset ovat siis edelleen luotettavia ja todistavat ainakin sen, että Eddowes ja Kosminski ovat olleet tekemisissä shaalin kanssa.

  Jatkotutkimuksiakin on luvassa. Ongelmana vain on se, että Kosminskin sukulainen, jolta vertailukelpoinen dna on saatu, on irtisanoutunut projektista julkisuuden myötä. Britannian lakien mukaan hän pystyy näin tekemään pelkällä ilmoituksella. Tämä on tarkoittanut sitä, että kaikki aiemmat näytteet ja testitulokset on täytynyt hävittää, eikä Louhelaisella ja muilla tutkijoilla ole enää Kosminskin jälkeläisten vertailukelpoista dna:ta.”

  ”Meinaatko Aaron Kosminskin maineen puhdistamista? Ainakaan miehen jäänteitä ei ole saatu kaivaa ylös juutalaisten kovan vastustuksen vuoksi. Sieltä kuulemma juttu saisi varman varmistuksen, kun näyte saataisiin hampaasta.

  Louhelainenkin aikoo puhdistaa omaa mainettaan ja on yhdessä Edwardsin kanssa haastamassa joitain medioita/ ihmisiä oikeuteen siitä, että nämä haukkuivat ja lyttäsivät heidän tutkimuksensa perusteetta. Vahva usko oman tutkimuksen oikeellisuuteen siis on.”

  Nimim. hannu hanhi: ”Kun luin Louhelaisten tulosten tultua julki brittimedioiden keskustelupalstoja, olin todella hämmästynyt, miten kuuma peruna juutalaisuus edelleenkin on. Suomalaisena sitä on vaikea käsittää. Osa kommenteista oli sitä tasoa, että pitihän se arvata, että Viiltäjä-Jack oli juutalainen. Kaikesta päätellen juutalaiset taas kommentoivat, että heidän mainettaan mustamaalataan.

  Kosminskin päätyminen Louhelaisen tutkimuksissa syylliseksi ei ollut mikään yllätys, jos nyt oletetaan, että Louhelainen on tehnyt tutkimuksissaan kaiken oikein. Kosminski oli jo elinaikanaan yksi pääepäillyistä. ”Engelska mord” -ohjelmassa Ruotsissa erittäin arvostettu kriminologi Leif GW Persson päätyi omissa arvioissaan samaan päätelmään kuin Louhelainen jo vuosia aikaisemmin.”

  Nimim. strangelove: ”Kirja on erittäin kiinnostavaa luettavaa. Aaron Kosminskista tiedetään melko vähän, joten kirja antoi ainakin minulle sellaistakin tietoa, johon en aiemmin ole Viiltäjä-Jack-keskustelussa törmännyt.

  Kiinnostavinta on ehkä se, että Aaron Kosminski vaikuttaa olleen poliisin selkeä pääepäilty alusta lähtien. Esimerkiksi Scotland Yardin rikosmuseon intendentti Alan McCormick kertoi kirjailija Russell Edwardsille, että Scotland Yard on aina tiennyt, kuka Viiltäjä-Jack oli ja heillä on myös asiakirjat sen todistamiseen.

  ”Murhaaja oli ja on aina ollut Aaron Kosminski”, oli McCormick todennut.

  Poliisin arkistoista löytyy liuta merkintöjä, jotka vahvistavat väitteen oikeaksi.
  Esimerkiksi silloinen Lontoon poliisin apulaiskomentaja, jutun läpikotaisin tuntenut Robert Anderson kirjoitti muistelmissaan poliisin olevan varma Viiltäjä-Jackin henkilöllisyydestä.

  ”Voin sanoa, että selvittämättömät murhat ovat Lontoossa harvinaisia eivätkä Viiltäjä-Jackin rikokset kuulu siihen ryhmään. Jos meikäläisellä poliisilla olisi samat oikeudet kuin ranskalaisilla, murhaaja olisi tuotu oikeuden eteen…”

  ”…Lisään vain sen, että ainoa henkilö, joka koskaan näki murhaajan hyvin, tunnisti hänet epäröimättä saman tien hänet uudelleen nähdessään, mutta ei suostunut todistamaan.”

  Andersonin sairasloman aikana Viiltäjä-tutkimuksista vastannut Donald Swanson oli myöhemmin täydentänyt Andersonin muistelmia omilla huomioillaan. Silminnäkijän todistuksen kariutumisesta hän kirjoitti muistelmien marginaaliin seuraavaa:

  ”…koska myös epäilty oli juutalainen ja koska todistus johtaisi tuomioon, joten todistajan lausunto johtaisi murhaajan hirttämiseen eikä hän halunnut sitä kontolleen. Ja kun tämä tunnistaminen, josta epäilty tiesi, oli tapahtunut, Lontoossa ei enää sattunut vastaavia murhia…”

  Swansonin mukaan epäillyn tunnistamisen jälkeen tämä palasi asumaan veljensä luo Whitechapeliin. Swanson myös vahvistaa tunnistetun epäillyn henkilöllisyyden.

  ”Poliisi valvoi häntä yötä päivää. Hyvin pian epäilty kulki kuin valjaissa, hänet lähetettiin Stepneyn köyhäintaloon ja sitten Colney Hatchiin ja pian sen jälkeen hän kuoli. Kosminski oli epäilty.”

  Kyseinen todistaja, johon kirjoituksissa viitataan, oli Israel Schwartz, joka näki vain kolmen metrin päästä, kuinka mies kävi Elizabeth Striden kimppuun. Hyökkäys tapahtui 15 minuuttia ennen kuin Striden ruumis löydettiin.

  Swansonin laatiman raportin mukaan Schwartz näki murhapaikkana toimineella porttikäytävällä miehen puhuvan Stridelle. Tämän jälkeen mies kaatoi naisen jalkakäytävälle, jolloin nainen huusi vaimeasti. Schwartz oli tässä vaiheessa vaihtanut kadun puolta, jolloin hän näki siellä toisen miehen polttamassa piippua. Striden kaatanut henkilö oli huutanut ”Lipski!” ilmeisesti piippua poltelleelle miehelle. Lipski tunnettiin yleisesti juutalaisten haukkumasanana, jonka esikuvana oli lontoolaisnaisen typpihapolla murhannut puolanjuutalainen Israel Lipski.
  Schwartz käveli pois, jolloin piippumies lähti seuraamaan häntä. Jossain vaiheessa heidän tiensä erkanivat. Schwartz ei osannut sanoa, olivatko piippumies ja Striden kimppuun hyökkänyt mies toisilleen tuttuja.

  Star-lehden haastattelussa Schwartzin tarina kuitenkin poikkeaa hieman virallisesta raportista. Jutussa Schwartz kertoo, että Lipski-huutoa ei huutanutkaan hyökkääjä, vaan kadun toisella puolella ollut mies. Jutun mukaan miehen kädessä ei ollutkaan piippu vaan veitsi. Lisäksi jutussa kerrotaan, että Schwartzin havainnon mukaan naista ei suinkaan kaadettu katuun, vaan että mies veti hänet porttikäytävään. Tarinoiden eroavaisuudet saattavat selittyä paitsi muistikuvien vääristymisellä myös tulkkausvirheillä.

  Lontoon poliisin rikostutkija Harry Cox kertoi eläköidyttyään 1906 Thompson´s Weekly Newsin lehtihaastattelussa, että epäilty oli juutalainen ja että alueen juutalaisasukkaat ymmärsivät ennen pitkää, kenestä oli kysymys.

  ”Epäilemämme mies oli noin 168-senttinen, hänellä oli lyhyet mustat kiharat hiukset ja tapana käydä myöhään kävelyllä. Hän työskenteli useissa liikkeissä East Endissä, mutta hänestä tuli aika ajoin mielisairas ja hän joutui viettämään osan ajastaan surreylaisessa mielisairaalassa. Hän työskenteli Whitechapelin murhien aikaan eräällä kadulla ja minä valvoin sitä viimeisen murhan jälkeen melkein kolme kuukautta. Voitte kuvitella, että me emme koskaan päästäneet häntä silmistämme.”

  Kaiken tiedossa olevan materiaalin perusteella minä olisin valmis nimeämään Aaron Kosminskin Viiltäjä-Jackiksi. Kosminski on linkitetty tunnistuksen perusteella Striden murhaan ja dna-todisteiden avulla Eddowesin murhaan. Toivottavasti Kosminskin jäänteet saadaan kaivettua haudasta, jotta asialle saadaan sitä kautta myös lopullinen ratkaisu.”

  ”Jari Louhelainen kertoo kirjassa, että vertaisarviointiartikkeli on jo vedosmuodossa, ja mikäli artikkeli hyväksytään, alustava julkaisupäivä on vuoden 2016 alussa. Vertaisarvioinnin etenemistä on viivästyttänyt se, että Louhelaisen mukaan tutkimus ei aiemmin ollut siihen tieteelliseltä kannalta valmis.

  Mutkia on kuulemma matkassa edelleen, sillä Kosminskin luita ei ole saatu kaivettua ylös. Tämä johtuu siitä, että Kosminskin jälkeläiset ovat haistaneet asiassa bisnesmahdollisuuden ja vaativat jäänteiden kaivamisesta tolkuttomia summia.

  Kiinnostava mahdollisuus on sekin, että Louhelaisen mukaan Kosminskin kallosta voitaisiin tehdä täydellinen kopio kolmiulotteisella tulostuksella. Koska Louhelaisella on tiedossa aiempien tutkimusten myötä Kosminskin hiusten ja silmien väri, voitaisiin 3D-tutkimuksella ensimmäistä kertaa nähdä, miltä Viiltäjä-Jack näytti. Kosminskista ei juuri valokuvia ole säilynyt, kirjassa hänestä ei ole ainuttakaan kuvaa.”

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 5. ”The Juwes are the men that will not be blamed for nothing”

  Tämä oli teksti, jonka poliisit pyyhkivät pois, jotta levottomuuksia ei esiintyisi. On suuri mahdollisuus, että kirjoittaja oli murhaaja. Cityn ja Lontoon poliisien edstajat neuvottelivat asiasta. Kummallista, että oli kiire niin, että ei edes kuvattu sitä. Mutta onhan se säilynyt asiakirjoihin. Tuo kaksoiskielto panee epäilemään, että siinä ikäänkuin väteltäisiin tekoa eikä siis juutalaisia vastaan olla. ei edes hämäysmielessä.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 6. Noniin. Murhaaja on selvitetty dna:n kautta ilmiselvästi vedenpitävästi, koska kaksi selvää ”viiltäjä-Jackin” murhaa on pystytty todistamaan Kosminskin kontolle. Mutta kuinka ollakaan, mediassa on uutisen jälkeen laskeutunut hiljaisuus ja eri kanavilla pyörivät edelleen dokkarot, joissa koko juttu on muka yhä arvoitus ja arvuutellaan erinäisiä tyyppejä, mutta ei koskaan Kosminskia. Erinäiset mallikansalaiset jauhavat edelleen, että tässä olisi juttu, josta he haluaisivat tietää totuuden. Toiset taas väittävät, että juttua ei olisi aukottomasti selvitetty. Kuitenkin se on, vaikka Kosminskin luita ei saisikaan enää kaivaa ylös. Mutta mikään yllätyshän tämä maailman reagoiminen tähän paljastukseen tällä tavalla ei ole.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat