Viranomaiset ahdistelevat luontaistuoteyritystä

Dr. Bronner’s Magic Soaps on uusi tulokas luontaistuotemarkkinoilla. Eteläkalifornialainen perheyritys on tullut tunnetuksi luonnonmukaisesti, ja reilun kaupan ehdoin, valmistetusta Kastilian saippuasta. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on ottanut heidät silmätikukseen vain sen vuoksi, että he valistivat asiakkaitaan neitsytkookosöljyn terveyshyödyistä.

18. elokuuta 2014, FDA lähetti kirjeen yritykselle, varoittaen heitä myymästä ”luvatonta lääkeainetta”, sillä Magic ”All-One!” -tuorepuristetun neitsytkookosöljyn etiketissä mainittiin tuotteen terveyshyödyt. Mikäli etiketistä löytyy väite terveysvaikutuksista, FDA katsoo Dr. Bronner’sin syyllistyvän luvattoman lääkeaineen välittämiseen ja myymiseen.

”Katsomme, että etikettiin merkittyjen tietojen perusteella tuotteenne täyttää Kansallisen ruoka-, lääke- ja kosmetiikkalain pykäkän 201(g)(1)(B) edellyttämät lääkeaineen kriteerit.” Näin kirjoitettiin FDA:n lähettämässä kirjeessä. ”Tuotteen markkinointi tai välittäminen osavaltioiden välisessä kaupankäynnissä rikkoo edellämainittua lakia.”

Kookosöljyn tyydyttynyt rasva parantaa kolesteroliarvoja, FDA yrittää salata tiedon

Mitä lukikaan kookosöljypurkkiin painetussa etiketissä, kun se sai FDA:n byrokraatit käymään ylikierroksilla? Näin terveysvaikutuksista kerrottiin alkuperäisessä, Magic ”All-One!” kylmäpuristetun neitsytkookosöljypurkin etiketissä, ennen kuin Dr. Bronner’s poisti sen vapaaehtoisesti:

”Kliiniset tutkimukset osoittavat, että tyydyttyneet, keskipitkät rasvahapot (MCT), kuten lauriinihappo, parantavat veren kolesterolitasoja nostamalla HDL- ja LDL-kolesterolien välistä suhdetta.”

Viraston mielestä väite, minkä totuudenmukaisuus on vahvistettu vertaisarvioiduissa tutkimuksissa, osoittaa sen, että kyseessä on ”lääkeaine”. Sillä eihän mikään muu, kuin lääkeaine, voi vaikuttaa ihmisen terveydentilaan. Se, mitä FDA itse asiassa väittää, että Dr. Bronner’s Magic ”All-One!” kylmäpuristettu neitsytkookosöljy ei ole turvallinen tuote, ellei Dr. Bronner’s ole valmis maksamaan virastolle kalliista, virallisen turvallisuusmerkinnän edellyttämästä lääkeaineluvasta.

Mutta tieteellinen tieto on jo nyt vapaasti saatavilla. Eräässä eläinkokeessa kookosöljyn keskipitkien rasvahappojen havaittiin alentavan seerumin kolesterolipitoisuutta rotilla ja vasikoilla, kuten myös kolesterolin määrää maksassa ja muissa kudoksissa. Keskipitkillä rasvahapoilla on havaittu veren hyytymistä hidastavia ominaisuuksia, eli ne voivat auttaa valtimonrasvoittumistaudin ja verenkiertojärjestelmän sairauksien hoidossa.

Lääketieteen tohtori, tri Ward Dean on laatinut kattavan listan keskipitkien rasvahappojen terveyshyödyistä. Katsaus löytyy Nutrition Review -julkaisusta.

FDA: julkisen terveyden vihollinen numero 1

Dr. Bronner’sin väitteet kookosöljyn kolesteroli-pitoisuuden säätelyn suomista terveyseduista pitävät ehdottomasti paikkansa. FDA kieltäytyy uskomasta, vaatien kookosöljyn uudelleenluokittelemista ”lääkeaineeksi”, jotta se saataisiin viraston säätelyn alaiseksi. Toisin sanoen, mikäli Dr. Bronner’s haluaa kertoa totuuden kookosöljyn eduista, heidän tulee ensin hakea lupaa FDA:lta, mikä myönnetään vain sievoisen summan saattelemana.

FDA vaatii, että uusia lääkeainelupia hakevien tahojen on osoitettava lääkeaineen kliininen tehokkuus ”huomattavalla todistusaineistolla”, millä tarkoitetaan ”asianmukaisia ja perusteellisia, pätevien ammattilaisten suorittamia tutkimuksia.” Tutkimuksilla on tapana maksaa kymmeniä miljoonia dollareita, jotta ne täyttäisivät kaikki FDA:n edellyttämät vaatimukset. Näin ollen niitä ei yleensä laadita luonnonmukaisille elintarvikkeille ja aineille.

Lopputuloksena on ihmisten täydellinen tietämättömyys tavallisten ruoka-aineiden, kuten kookosöljyn sekä muista ruuista saatavien aineiden, terveyshyödyistä. Voimme kiittää tästä viraston epäoikeudenmukaisten säännösvaatimusten kovakouraista toimeenpanoa, mikä edistää luontaisravinnevastaisten pirullista agendaa.

Artikkeli julkaistu alunperin englanniksi Natural News -verkkosivuilla.

Aiheesta lisää:
Paheksuttu kookosöljy tappaa syövän ja parantaa Alzheimerin taudin
Kookosöljy ja Alzheimerin tauti: rasvaton dieetti ja kolesterolilääkkeet osa ongelmaa?
Neljä syytä rakastua kookosöljyyn
Kookosöljy auttaa keskushermostosairauksiin
Kookosöljy palautti muistin

3 kommenttia

  1. FDA todella yksi korruptoituneimpia laitoksia, mitä löytyy maan päältä. Ja Suomessa Evira seuraa sokeasti monia FDA:n linjauksia…

    Plusääni(16)Miinusääni(5)
  2. Suomessa myös TUKES toimii Eviran ja FDA:n kanssa samoilla linjoilla. Esimerkiksi eteerisistä öljyistä ei saa kertoa sanallakaan terveysvaikutteita, vaikka toisaalta laki myös vaatii, että kuluttajalle kerrotaan mihin tuotetta käytetään.

    Plusääni(12)Miinusääni(4)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat