90 % kreikkalaisista: ”Juutalaisilla liikaa taloudellista valtaa!”

Sananvapauden lakkauttamista kannattava sionistinen lobbausjärjestö Anti-Defamation League julkaisi uuden tutkimuksen, jonka mukaan Kreikka on Euroopan juutalaisvastaisin maa. Erityisesti kreikkalaisia ärsyttää juutalaisten asema rahoitusmarkkinoilla ja pankeissa.

Tutkimuksen mukaan velkakriisissä kituuttava Kreikka on juutalaisvastaisempi maa kuin esimerkiksi Iran. 90 % kreikkalaisista on sitä mieltä, että juutalaisilla on liikaa valtaa maailmantaloudessa. 85 % puolestaan oli sitä mieltä, että juutalaisilla on liikaa valtaa erityisesti rahoitusmarkkinoilla, esimerkiksi pankeissa.

Hieman yli puolet vastaajista olivat myös sitä mieltä, etteivät juutalaiset välitä kenestäkään muusta kuin itsestään.

ADL:n mukaan kyse on tietysti perusteettomasta ja primitiivisestä vihasta. Joulukuussa julkaisemassamme artikkelissa kuitenkin muistutimme, että Kreikan talouden tuhon voimakkaimmat arkkitehdit olivat juutalaistaustaisia – Jean-Claude Trichet (Euroopan keskuspankin johtaja 2003–2011) sekä Josef Ackermann (Deutsche Bankin johtaja 2002–2012).

Velkakriisin murskaamassa maassa yhä useampi kansalainen on alkanut tutkia pankkijärjestelmän juuria ja tullut johtopäätökseen, että juutalaisilla on liikaa valtaa markkinoilla (1, 2, 3).

Juutalaistaustaiset pankkiirit Strauss-Kahn ja Trichet.
Juutalaistaustaiset pankkiirit Strauss-Kahn ja Trichet.

 

Ruoka ja lääkkeet loppumassa

Kreikkalaisia ei enää pelota puhua mielipiteistään ääneen, sillä heillä ei ole enää juuri mitään hävittävää. Tänään pidettävää velkojen lainaehtoja koskevaa kansanäänestystä on varjostanut tiukka pääomakontrolli, jonka vuoksi elintarvikkeet ja lääkkeet uhkaavat jo loppua kansalaisilta kesken.

Kymmenettuhannet turistit ovat peruneet matkansa Kreikkaan. Tuonti, vienti ja teollisuus ovat jähmettyneet tilisiirtorajoitusten vuoksi. Kysyntää on enää ainoastaan ruoalle ja polttoaineelle.

Kansanäänestystä on edeltänyt näkyvä katutason kampanjointi. Äänekkäimpiä ovat olleet tiukkojen lainaehtojen vastustajat. Ei-vaihtoehdon kannattajat vastustavat pankkien vaatimaa leikkauspolitiikkaa, mutta monet pelkäävät silti seurauksia, joita mahdollinen ero EU:sta synnyttäisi.

Kyllä-vaihtoehdon äänestäjät ovat esitelleet näyttävästi suuria EU-lippuja ja vannoneet ”viisaiden” pankkiirien ja EU-byrokraattien nimiin. He vaativat lisää julkisia leikkauksia pankkiirien tyydyttämiseksi.

 

Lumedemokratiaa ja demokratiavastaisuutta

Kansanäänestystä on kutsuttu osoitukseksi siitä, että Kreikassa on edelleen demokratian rippeitä jäljellä. Skeptikot ovat tosin todenneet, että kyse on pelkästä lumedemokratiasta, joka pitkällä aikavälillä vain suojelee pankkien ja EU:n etua.

Joillekin kuitenkin lumedemokratiakin on liikaa. Bloomberg View –julkaisuun kirjoittanut juutalainen kolumnisti Noah Feldman pitää kansanäänestystä ”vääränlaisena demokratiana”. Kansanvallan ei tulisi ulottua pankkeihin, sillä Feldman uskoo rahoitusmarkkinoiden ylivaltaan.

Feldman ruoskii kreikkalaisia ja kutsuu kansan tahtoa ”fiktioksi”. Feldmanin kaltaisia vaikuttajia epäilemättä pelottaa, että Kreikan esimerkki ja kapina pankkeja vastaan leviää maailmalle. Se voisi lisätä myös ADL:n varoitusten mukaisesti juutalaisvastaisuutta.

 

Lue myös:

Talousdemokratia kiinnostaa eurooppalaisia
Hitler ja pankkiirit: korko-orjuuden murtaminen

5 kommenttia

 1. Tsirpas ja Syriza ovat juutalaisvedätys ja kommunistinen täky. Elukkamainen käytös hallinnolta ei yllätä. Tsirpas itse on kreikkalaisesta eliittijuutalaisesta erittäin varakkaasta perheestä, jonka yritykset ovat palvelleet niin everstien kuin Papandreun ym, Kreikkaa. Kansanäänestys ja natsittelut ym. ovat todellinen pohjanoteeraus. Onko Golden dawn jo unohdettu?

  Plusääni(29)Miinusääni(1)
  1. Syriza on muutaman ”erilaisen puolueen liitto”, joista ns. vasenryhmä on hyvin lähellä kommunisteja. Tätä porukkaa vetää maan teollisuus-, energia- ja ympäristöministeri Pangiotis Lafazanis.

   Vedätys ja kärpäspaperi vastaan kapinoivalle kansalle, vähän niin kuin Suomen puolueet.

   Plusääni(18)Miinusääni(1)
 2. Onko kenelläkän tietoa kultaisen aamunkoiton tämän hetkisestä kannatuksesta?

  Plusääni(11)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat