Al-Qaidan kumppani toivotettiin tervetulleeksi Yhdysvaltoihin

Al-Qaidan rinnalla Syyriaa terrorisoivan Ahrar al-Shamin edustaja toivotettiin vuodenvaihteessa tervetulleeksi Yhdysvaltoihin. Tiedon asiasta vuosi julkisuuteen McClatchy DC –julkaisu viime viikonloppuna.

Washingtonissa vieraillut ääri-islamisti oli Ahrar al-Shamin kansainvälisten suhteiden johtaja Labib al-Nahhas. Tiedot lehdistölle vuotaneet poliittiset vaikuttajat pelkäävät, että Amerikka on valmis entistä epätoivoisempiin liittolaisuuksiin sodassaan Israelin vihaamaa Bashar al-Assadia vastaan.

McClatchy DC:n mukaan vierailun salaaminen oli Yhdysvaltojen sekä Saudi-Arabian tukemien ääri-islamistien yhteinen intressi.

Amerikka valehtelee edelleen maailmalle sotivansa terrorismia vastaan eikä terroristien puolella. Saudien tukema salafistinen terroristiliike taas väittää suojelevansa arabeja ”länsimaiselta imperialismilta”, vaikka salafistit ovat pelkkiä Amerikan ja Israelin käsikassaroita Syyriassa.

Yhdysvallat vakoilee lainkuuliaisia kansalaisia vuorokauden ympäri käyttäen tekosyynään ”terrorismin vastaista sotaa”. Hallituksen kannalta olisi äärimmäisen kiusallista myöntää julkisuudessa, että Obama itse päästää maahan todellisia terroristeja kerjäämään lobbaajilta rahaa ja diplomaattista tukea al-Qaidalle.

Ääri-islamistit ja "maltilliset kapinalliset" tekevät tiivistä yhteistyötä Syyriassa.
Ääri-islamistit ja ”maltilliset kapinalliset” tekevät tiivistä yhteistyötä Syyriassa.

Siviilimurhat eivät haittaa Yhdysvaltoja

Ahrar al-Sham on liittoutunut Syyriassa al-Qaidan kanssa, sillä molempien ryhmien tavoitteena on väkivaltaisesti perustaa salafistinen islamistivaltio Assadin sekulaarin hallinnon tilalle.

Tässä kuussa järjestöt hyökkäsivät yhdessä esimerkiksi Zaran kylään ja teurastivat ainakin 19 siviiliä siksi, että nämä olivat Assadin tavoin etniseltä taustaltaan alaviitteja.

Al-Qaidan lisäksi Ahrar al-Sham ylistää Afganistania terrorisoivaa ääri-islamistista Talibania. Yhdysvaltojen liittolaisen mukaan Talibanin edesmennyt johtaja Mohammed Omar oli ”todellisen jihadin ja vilpittömyyden ruumiillistuma”. Yhdysvaltojen lisäksi Ahrar al-Shamilla on lämpimät suhteet Israel-alisteisen Qatarin sekä Nato-maa Turkin kanssa.

Ahrar al-Sham aikoo jatkaa yhteistyötään al-Qaidan kanssa kritiikistä huolimatta. Järjestön mukaan al-Qaida on yksi heidän harvoista luotettavista liittolaisistaan.

Länsimainen valtamedia ei ole tietenkään vaatinut Obamalta selitystä siihen, miksi ääri-islamistit saavat vapaasti kiertää Washingtonia ja kerjätä rahaa uusia terroristioperaatioita varten.

 

Lue myös:

Yhdysvaltojen rahoittama ”ihmisoikeusjärjestö” syyllistynyt kidutukseen ja murhiin Syyriassa?
Israelin tuki ääri-islamisteille entistä räikeämpää
Wikileaks: Yhdysvallat suunnitellut vallankaappausta Syyriaan jo 10 vuotta
Martti Ahtisaari vihainen, koska Syyriassa ei tehty vallankaappausta
YK paljastaa Israelin tuen ISIS-terroristeille

1 kommentti

  1. Amerikkalaisten ulkopolitiikka on loogisen epäloogista, ensin veljeillään hallitusten tai niiden päämiesten kanssa ja sitten soditaan samojen maiden kanssa. Kuten esimerkiksi Saddam Hussein ja Irak. Aina takana on joko taloudellinen tai lyhytnäköinen poliittinen intressi. Sitten oman lukunsa aiheuttaa Israel ja sen intressit sekä nämä USAn juutalaislobbarit. Kumppanina arvosana 5- (4-10).

    Plusääni(6)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat