Amnestykin heräsi: Yhdysvallat murhaa siviileitä Syyriassa!

Amnesty International on huolissaan siitä, että Yhdysvaltojen johtama sotilaskoaltio murhaa jatkuvasti siviileitä Syyriassa. Amerikkalaiset eivät ole suostuneet vastaamaan kritiikkiin.

Syyrian sisällissota alkoi, kun ääri-islamistien kanssa liittoutuneet ja lännen tukemat ”kapinalliset” yrittivät kaataa Bashar al-Assadin Israel-vastaisen hallituksen.

Syyrian sodan myötä ääri-islamistinen terroristijärjestö ISIS nousi nykyiseen mahtiasemaansa.

Länsimaat ja Israel ovat tukeneet ääri-islamisteja järjestelmällisesti Syyriassa. Toisaalta ne ovat käyttäneet myös ääri-islamisteja ja ”terrorisminvastaista sotaa” tekosyynä Syyrian miehittämiseen.

”Terrorisminvastaisen sodan” tavoitteena on kylvää kaaosta ja väkivaltaa Syyriaan niin kauan, että Assadin Israel-vastainen hallitus kaatuu. Presidentti on kuitenkin osoittautunut paljon luultua sitkeämmäksi, minkä vuoksi amerikkalaiset turvautuvat entistä epätoivoisempiin sotarikoksiin.

syyria2

Satoja murhattuja siviilejä

Amnestyn mukaan Yhdysvallat on viime aikoina tappanut suuria määriä siviilejä Manbij’n kaupungissa ja sen lähellä sijaitsevissa kylissä, Pohjois-Syyriassa.

Ihmisoikeusjärjestön mukaan on hälyttävää, ettei Amerikka ole suostunut tutkimaan epäiltyjä sotarikoksia eikä selvittämään niihin syyllistyneitä.

Amerikkalaisjohtoisen koaltion hävittäjät ovat pommittaneet paikallisten siviilien koteja ja murhanneet kesäkuun jälkeen jo reilusti yli 100 syyrialaissiviiliä.

Amnesty International on oma-aloitteisesti tutkinut jo kymmeniä koaltion ilma-iskuja. Kun Yhdysvaltoja on pyydetty kommentoimaan todisteita siviilimurhista, ei vastausta ole kuulunut.

Amerikan johtama koaltio on terrorisoinut Syyriaa 2014 syyskuusta lähtien ja surmannut satoja siviileitä paitsi Syyriassa myös Irakissa. Teurastus tulee jatkumaan kunnes Syyriaan saadaan Israel-mielinen johtaja.

 

Lue myös:

Presidentti Assad: Yhdysvallat tuhonnut Lähi-itää jo 60 vuotta
Terrorismin ja pakolaistulvan todelliset syylliset

3 kommenttia

  1. No johan on kumma että Amnesionisty International kehtasi arvostella aina niin ah puhtoisen viatonta Israelerikkaa…

    Plusääni(15)Miinusääni(0)
  2. Pahimpia Syyrian ongelmia ovat Israel, USA ja Turkki. Myös Nato on kunnostautunut EUn ohella typeryyksiin.

    Plusääni(15)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat