Presidentti Assad: Yhdysvallat tuhonnut Lähi-itää jo 60 vuotta

Australialainen SBS-kanava haastatteli hiljattain Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia, joka johtaa taistelua ISIS:iä ja al-Qaidaa vastaan. Assadin mukaan amerikkalaisista on vuosikymmenten ajan ollut vain harmia.

Assad totesi haastattelussa, että 1950-luvulta lähtien Amerikan jokainen hallitus on tehnyt tuhoisaa ulkopolitiikkaa luoden jatkuvasti uusia ristiriitoja, joita ei ole edes yritetty ratkaista.

Assad nosti esimerkkitapaukseksi Irakin. Saddam Husseinia pelänneen Israelin käsikassarana toimineet amerikkalaisjoukot saivat hetkessä miehitettyä ja tuhottua Irakin. Kun vihattu hallitus oli tuhottu, amerikkalaiset jättivät Irakin täydellisen kaaoksen valtaan. Mitään uudelleenrakentamissuunnitelmia ei ollut vaivauduttu tekemään.

Irakin raunioista nousivat ISIS:n kaltaiset äärijärjestöt, joita vastaan Obama väittää käyvänsä ”sotaa”. Todellisuudessa ääri-islamistit tekevät tiivistä yhteistyötä Amerikan ja Israelin kanssa. ISIS:iä ja al-Qaidaa käytetään nyt aseena Syyriaa vastaan ja tekosyynä amerikkalaissotilaiden lähettämiseen Lähi-itään.

Haastattelussaan Assad syyttää sionisteja, korruptoituneita arabihallituksia ja länttä ääri-islamistien tukemisesta ja kutsuu ”demokratian” nimiin vannovia länsimaalaisia kaksinaismoralisteiksi.

Länsi käy sotaa Syyriaa vastaan erityisesti kahdesta syystä: Syyria tukee Israel-vastaista vastarintaa ja ylläpitää kansallistettua rahoitusjärjestelmää.

Suurin osa maan pankeista, muun muassa Syyrian keskuspankki, Syyrian liikepankki, Maataloudellinen osuuspankki, Teollisuuspankki, Kansan luottopankki ja Kiinteistöpankki ovat valtion omistamia.

Länsimainen velkatalousjärjestelmä kavahtaa kansallistettua pankkitoimintaa. Meidän pankkimme ovat sen sijaan yksityisiä yrityksiä, jotka väärentävät rahaa luomalla sitä tyhjästä ja kiskovat siitä rikollisen korkeaa korkoa. Pankkiirit ovat jo satojen vuosien ajan rahoittaneet sotia rahoitusjärjestelmänsä kansallistaneita valtioita vastaan.

Kuten uutisoimme tiistaina, on länsi valinnut täysin toisenlaisen strategian Syyrian liittolaisvaltio Iranin päihittämiseksi. Koska Iran on sotilaallisesti Syyriaa vaikeampi vastus, pyrkivät IMF:n kaltaiset suuret pankit tuhoamaan maan aseiden sijaan korruption avulla.

 

Lue myös: Terrorismin ja pakolaistulvan todelliset syylliset

1 kommentti

  1. Harvinaisen selkeätä ja ytimekästä puhetta. Lisäksi täyttä totta, mitään lisäämättä ja pois ottamatta.

    Plusääni(40)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat