Holokaustiaivopesua nyt videopelimuodossa!

Suositun Call of Duty -videopelisarjan tuleva tuotos tullaan valjastamaan ”holokausti” -valheen äänenkantajaksi. Pelissä myös tullaan ”kohtamaan” millaista rasismia juutalaiset- ja mustat sotilaat kohtasivat rintamalla toisessa maailmansodassa.

Mashable-median toimittaja

”Toiseen maailmansotaan sijoittuvien videopelien on tapana kiistää holokausti. […] (videopeli) Kehittäjät välttelevät koskemasta holokaustiin ja sen tekemällä he rakentavat kokonaisuutta, joka kieltää sen tapahtumisen.”

Nyt Rosenbergin kaltaisten holokaustikiihkoilijoiden toiveet tyydytetään. Uusimman Call of Duty -videopelin Call of Duty: WWII -vanhempi ohjaaja Bret Robbins kertoo haastattelussaan, miten uusi videopeli tulee käsittelemään ”holokaustia”:

”Me emme halunneet ujostella historian suhteen. Me halusimme kunnioittaa sitä syvästi. […] Jotain hyvin, hyvin synkkiä asioita tapahtui konfliktin aikana ja se tuntui meistä väärältä sivuuttaa se.”

”Me todellakin näytämme julmuuksia. […] Se on ikävä kyllä osa historiaa, mutta…et voi kertoa autenttista, todenmukaista tarinaa ilman menemättä niihin. Joten menimme niihin.”

Videopelissä tullaan näkemään millaista kohtelua juutalaiset- ja mustat sotilaat kohtasivat sodan aikana. Pelin päähahmon paras ystävä tulee olemaan samassa ryhmässä palveleva juutalainen sotilas Zussmann:

”Ikävä kyllä siellä oli antisemitismiä. […] Siellä oli rasismia. Se on oikeastaan iso osa meidän tarinaamme, se että sellaista oli olemassa ja se oli todellista ja hahmomme joutuivat tekemisiin sen kanssa.”

”Heti alusta alkaen tuomme esille, että kaikki ryhmässä eivät ole tyytyväisiä siihen, että hän on juutalainen. Se oli vain siihen aikaan todellisuutta. Tämä oli jotain, minkä kanssa hahmo joutui tekemisiin koko elämänsä ajan.”

1900-luvun suurin valhe nyt videopelinä

Tulemmekin odottamaan mielenkiinnolla, millä tavoin ”holokaustia” yritetään todistella videopelissä. Robbins viittaa haastattelussa Band of Brothers -sarjaan, jossa amerikkalaiset sotilaat kohtaavat keskitysleirin, josta löytyy juutalaisia. Pelissä saatetaan nähdä samankaltainen kohtaus.

Leirien näyttäminen ei todista juutalaisten väitettyä joukkotuhontaa ”holokaustia”, sillä leirejä oli, joihin kerättiin sodan aikana kansalliselle turvallisuudelle vaaralliseksi luokitellut henkilöt, mutta väitettyyn juutalaisten joukkotuhontaan tarkoitettuja ”tuhoamisleirejä” ei ollut.

Eurooppalaisen pelimedian Gamereactorin suomalaisen sivuston uutisoitua aiheesta: ”Call of Duty: WWII ei jätä juutalaisvainoja huomiotta” oli uutisen kommenttiosioon tullut uutista ja holokaustivalhetta kyseenalaistavia kommentteja.

Videopelin tekijöiden halu näyttää toiseen maailmansotaan liittyviä julmuuksia voitaisiinkin kanavoida todellisiin ja vähemmän puhuttuihin tapahtumiin, kuten Dresdenin pommituksiin tai miten ”holokaustin todistavat” valheelliset tunnustukset saatiin kiduttamalla.

Liittoutuneiden puolella rintamaa mahdollisesti koettua rasismia voitaisiinkin tasapainottaa tuomalla esille kansallissosialistisen Saksan asevoimien monietnisyyttä ja miten he kunnioittivat eri kansakuntia.

Lue myös: Suuren lehden yllättävä kannanotto: ”holokaustin” kiistäjien vainoamisen on loputtava!

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat