Juutalainen terroristijärjestö tahdotaan kieltää Ranskassa

Pommituksiin, mellakointiin, tappouhkauksiin ja salamurhiin erikoistuneen Jewish Defense League (JDL) -juutalaisjärjestön ranskalaisosasto tahdotaan kieltää lailla lukuisten väkivaltaisuuksien vuoksi.

Jewish Defense League taistelee ”antisemitismiä” vastaan tappamalla, pahoinpitelemällä ja uhkailemalla ei-juutalaisia ja sionismia vastustavia ihmisiä. Ranskalaisten tiedotusvälineiden mukaan JDL on provosoinut väkivaltaisuuksia Ranskan Palestiina-mielenosoitusten aikana, mutta syyttänyt yhteenotoista myöhemmin ”antisemitistejä”. Monien ranskalaisten mukaan hallitus ja poliisi eivät ole tehneet juuri mitään JDL:n väkivaltaisen toiminnan lopettamiseksi. Syynä tälle on pelko. JDL esimerkiksi onnistui painostamaan hallituksen kieltämään Palestiina-mielenosoituksen aiemmin tässä kuussa.

Aiemmin kesällä kaksi juutalaisterroristia tuomittiin uskomattoman lyhyisiin muutaman kuukauden vankeustuomioihin, kun nämä asensivat pommin toimittaja Jonathan Moadabin autoon. Pommi räjähti, mutta ei onneksi aiheuttanut henkilövahinkoja. Pommin lähelle oli maalattu juutalaisten tunnus Daavidin tähti sekä terroristijärjestön nimikirjaimet. Lisäksi juutalaiset soittivat Moadabille ja uhkasivat tappaa ”hänet, hänen äitinsä ja isänsä sekä hänen veljensä”. Aiemmin tänä vuonna juutalaiset ovat uhanneet tappaa uutiskanava Press TV:n toimittaja Joshua Blakeneyn Kanadassa. Viime vuonna juutalaiset uhkasivat murhata entisen BBC-toimittaja Tony Goslingin.

Ranskan hallitus on kiivaasti vastustanut juutalaisjärjestön kieltämistä, vaikka sisäministeri Bernard Cazeneuve tuomitsikin järjestön viimeaikaiset hyökkäykset esimerkiksi Palestiinan kannattajia vastaan. Yhdysvalloissa JDL luokiteltiin terroristijärjestöksi 2001, kun sen jäseniä pidätettin näiden suunniteltua pommi-iskuja moskeijoihin ja kongressin jäsenen toimistoon.

François Hollande vannoo uskollisuuttaan Israelille CRIF-kokouksessa.
François Hollande vannoo uskollisuuttaan Israelille CRIF-kokouksessa.

Ranskassa juutalaisterrorismin vastaista toimintaa vaikeutta voimakas juutalainen lobbaustyö. Ranskan valtiojohto presidentti François Hollandesta lähtien vierailee tiiviisti juutalaisten poliittisten painostusjärjestöjen, kuten CRIF:n ja LICRA:n kokouksissa, eivätkä he tahdo tehdä järjestöjä suututtavia päätöksiä. Vaikutusvaltainen Ranskan juutalainen opiskelijajärjestö UEJF ilmaisi hiljattain täyden tukensa JDL:lle. UEJF:n mukaan terroristijärjestön vastustaminen on ”antisemitismiä”.

France24

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat