Matala vai korkea kolesteroli – ketkä elävät kauemmin?

Ei ole olemassa hyvää tai huonoa kolesterolia. On vain kolesterolia. Kolesteroli on välttämätön hormonituotannolle, ja auringonvalossa iho valmistaa siitä D3-vitamiinia. Se on soluseinien rakennusaine kaikissa elimistön soluissa, mutta erityisesti sitä tarvitaan aivoissa ja hermostossa.

Lipoproteiinit kuljettavat kolesterolia haluttuun määränpäähän, ja niitä on kahta eri tiheyttä: matalan tiheyden lipoproteiinit (LDL) ja korkean tiheyden lipoproteiinit (HDL).

Mitä tulee valtimokovettumatautiin, kolesteroli on vain viaton ohikulkija, joka kulkeutuu paikkaamaan tai korjaamaan tulehduksen aiheuttamia vaurioita. Yhä useamman lääketieteen tutkijan mielestä sokeri ja glukoosi-fruktoosisiirappi ovat valtimotulehduksen todellisia aiheuttajia. Tulehdus tuo lipoproteiinit tulehtuneisiin suonenseinämiin hätäpaikkausta varten.

Tästä huolimatta perinteinen lääketiede pitää korkeaa kolesterolia kuolemanrangaistuksena, jonka täytäntöönpanon hetki on sydänkohtaus. Lähes koko valtavirtainen lääketiede ja valtavirtainen media tukee näkemystä, kuten myös aivan liian monet vaihtoehtoisen lääketieteen edustajat.

Väite toistuu kerta toisensa jälkeen, vaikka lääketieteen kirjallisuus ja sydäntautien erikoislääkärit ovat osoittaneet kolesteroliteorian vääräksi.

Näin ollen vaarallisia statiinilääkkeitä määrätään entiseen malliin. Laskevatko ne kolesteroliarvoja? Kyllä. Mutta entä jos kolesteroli onkin tärkeä terveydelle, erityisesti vanhemman väen terveydelle? Ja entä jos henkilöt, joiden kolesteroliarvot ovat matalat, sairastuvat useammin sydäntauteihin kuin henkilöt, joiden kolesteroliarvot ovat korkeat? Toisin sanoen, henkilöt, joiden kolesterolitasot ovat korkeat, elävät kauemmin.

Kolesteroli- ja statiinitutkimuksia

National Institutes of Health on tukenut Kalifornian yliopiston tutkija Beatrice Golombin tutkimusta. Tarkoituksena on tutkia statiinilääkkeiden vaikutusta mielen toimintaan. Tutkimukseen osallistui 1000 potilasta. Hän on havainnut monia oireita aina muistikatkoksista muutoksiin persoonallisuudessa.

Kommentti: MIT-tutkija tri Stephanie Seneffin tutkimus on osoittanut, että statiinit on keskeisin syy Alzheimerin taudille ja muille neurologisille ongelmille, kuten Parkinsonin- ja MS-taudille. Ajattele asiaa näin: jos kolesterolisi laskee, kuinka aivot ja hermosto suojaa itseään ja tuottaa uusia soluja vanhojen kuollessa pois. Solut kuolevat luonnollisessa prosessissa, jota kutsutaan apoptoosiksi.

Syöpäsoluihin ei ole ohjelmoitu apoptoosia, minkä vuoksi ne jatkavat kasvua ja muodostavat kasvaimia. Syöpäsoluista voidaan hankkiutua eroon kahdella tavalla: nekroosi, jossa syöpäsolut tapetaan ulkoisella voimalla, tai laukaisemalla ohjelmoitu solukuolema.

Viimevuotiseen tutkimukseen osallistui lähes 150 000 itävaltalaista. Tutkimuksessa havaittiin, että niillä, joiden kolesteroli oli matalin, oli suurempi todennäköisyys kuolla syöpään.

Andrew Clark työskentelee sydäntautien erikoislääkärinä Castle Hillin sairaalassa, Hullissa. Hän oli toinen kansainvälisen tutkimuksen vastuuhenkilöistä. Tutkimukseen osallistui 417 sydämen vajaatoimintaa sairastavaa potilasta, joista korkeimmat kolesteroliarvot omaavat henkilöt elivät pisimpään.

Tutkimus: Korkean tiheyden lipoproteiinikolesteroli ja miesten selviytyminen 85 ikävuoteen asti. (Julkaistu: American Journal of Cardiology, huhtikuu 2011)

VA (Veterans Administration) tutki yli 650 VA:n terveysjärjestelmään rekisteröityä veteraania, jotka osallistuivat epidemiologiseen tutkimukseen muutamaa vuosikymmentä aikaisemmin. Heitä seurattiin noin 65 ikävuodesta vuoteen 2008 saakka, jolloin suurin osa saavuttaisi 85 vuoden iän. He päättelivät, että ne, joilla on korkein kolesteroli, saavuttaisivat 85 vuoden iän suuremmalla todennäköisyydellä.

Tuoreen 116-sivuisen, nelihenkisen japanilaistutkijaryhmän tutkimuksen johdanto:

Korkeaa kolesterolia pidetään suurimpana syynä valtimonkovettumataudille. Kuitenkin yli puolen vuosisadan ajan jotkut ovat haastaneet näkemyksen. Mutta kumpi puoli on oikeassa ja miksi emme ole päätyneet yksiselitteiseen johtopäätökseen kaikkien näiden vuosien jälkeen ja kaiken saatavilla olevan tieteellisen todistusaineiston avulla? Uskomme, että vastaus on erittäin yksinkertainen: niin sanottua kolesteroliteoriaa puolustavilla on niin suuret rahat pelissä etteivät he voi hävitä.

Kommentti: Statiinilääkkeet ovat lääketeollisuuden myyntihitti, joita myydään vuosittain 30 miljardin dollarin edestä. Niiden toimivuus on osoitettu vain epämääräisesti niillä, joilla on sydäntauti tai jotka ovat saaneet sydänkohtauksen. Statiinireseptejä kirjoitetaan ennaltaehkäisevästi niille, joiden kolesteroliarvot ovat korkeat tai jotka yksinkertaisesti vanhenevat.

Riskit ovat paljon hyötyjä suuremmat niille, joilla ei ole sydäntautihistoriaa. Korkeampi syöpäriski, maksavauriot, sekavuus ja muistinmenetykset, kohonnut verensokeri ja alttius tyypin 2 diabetekselle, mikä usein ennakoi sydäntautia. Tutkimusten mukaan statiinit myös laskevat koentsyymi Q10:n määrää, mikä on elintärkeä entsyymi sydänterveydelle. Oi ironiaa!

Kaiken lisäksi lihakset rapistuvat ja heikkenevät.

Kuitenkin kaikkein pahin sivuoire ei ole varsinaisesti sivuoire. Se on syy minkä vuoksi statiinit on suunniteltu.

Monet epidemiologiset tutkimukset osoittavat yhteyden lyhyemmän elinkaaren ihmisillä joilla on korkea kolesteroli, ja ihmiset joilla on matala kolesteroli, kuolevat nuorempana. Tässä artikkelissa on esitelty vain muutama noista tutkimuksista.

Muista, että kolesterolilla on monia tehtäviä elimistössä, kuten D3-vitamiinin muodostaminen auringonvalosta, hormonien ja koentsyymi Q10:n tuotanto, sekä tietysti aivot ja hermoston soluseinämät tarvitsevat kolesterolia.

 

Lähde: Realfarmacy

Lue myös:

Totuus kolesterolista ja verisuonisairauksista
Totuus statiineista ja kolesterolista
Tutkimukset vahvistavat ”pahan” LDL-kolesterolin auttavan elämään pidempään
Korkeat kolesteroliarvot ja muut toissijaiset riskitekijät sydän- ja verisuonisairauksissa
Kolesterolin alentaminen aiheuttaa syöpää
Kolumni: Kolesterolikeskustelu hakoteillä
Kolesteroli pitää meidät hengissä
Syyttömänä tuomittu kolesteroli
Kommentti: Kohonnut kolesteroli kertoo tulehduksesta
Kolesterolilääkkeitä käytetään lähes aina turhaan

2 kommenttia

 1. Kolesteroliarvoilla pelottelu ja statiinien määrääminen lääkärien toimesta on yksi lääketieteen suurimmista huijauksista.

  Plusääni(26)Miinusääni(0)
 2. Tässä muutamia vuosia sitten teimme pienen tutkimuksen jolla kumottiin Puskan Pohjois-karjala projektin tulokset täysin. Ja pari viikkoa sen jälkeen Puska siirrettiinkin ennenaikaiselle eläkkeelle THL:stä. Jäljelle jäi kuitenkin ALKO:n hallintopaikka.

  Mutta asiaan… HUS:in sairaanhoitopiirin kuolinraporttien mukaan yksikään ihminen, siis YKSIKÄÄN, EI kuollut sydän- eikä verisuonitauteihin JOS kolestrolipitoisuus oli YLI 8 !! Huomatkaa, yli 8 !!

  Sen sijaan, kuolleisuus sydän ja verisuonitauteihin oli SUURINTA ihmisillä joilla kolestroli oli ALLE 5 !!

  Miksi? Siksi että klestroli pitää valtimoiden seinämät kimmoisina. Koletstroli pitää sydämen seinämät kimmoisina. Kolestrolin puute aiheuttaa sydänlihaksen paksuuntumista ja veren virtauksenheikkenemistä. Ääreisverenkierto kärsii, tulee hapenpuutoksia ja aikanaan kuolioita/lautumia.

  Miksi siis näin? Keinotekoiset ruoka-aineet ovat keinotekoisia. Luonnossa esiintyvät ovat luonnonmukaisia, eli ne soveltuvat käytettäviksi. Evoluutio on kehittänyt sekä DNA:n että ravintoaineet toisiaan vastaaviksi. Ei tässä sen kummemmasta ole kysymys.

  Jos rasvainen maito olisi myrkky, tai voi, niin miten ihmeessä ihmiset ja eläimet ovat selvinneet hengissä imetysvaiheen? Silloinhan uusi elämä on heikoimmillaan.

  Plusääni(8)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat