Oliko Halla-ahon oikeudenkäynti vaalien alle järjestettyä teatteria?

Viime viikolla itsenäiset mediat uutisoivat Jussi Halla-ahon tuesta TTIP-vapaakauppasopimukselle, ääri-islamistiselle Saudi-Arabialle, sotilasliitto Natolle sekä vakoilujärjestö NSA:lle (1, 2, 3). MV-lehti julkaisi viikonloppuna lukijan kommentin Halla-ahon kohutuista oikeudenkäynneistä:

Tuli mieleeni eräs netissä aikoinaan jaettu spekulaatio Halla-ahon yhdessä Mika Illmanin kanssa virittämästä vaaliansasta vuoden 2011 eduskuntavaalien alla…

Spekuloinnin alle joutunut Halla-ahon vaalivalssi Illmanin kanssa taisi sen verran kalahtaa, että spekuloinnin julkaisualustana ollut suosittu blogi suljettiin pian keskustelun aloittamisen jälkeen. Blogisti kertoi joutuneensa uhkailluksi.

Joka tapauksessa, tässäpä ennen blogin sulkemista lukijan kopioima nimimerkin “na strakh vragam” spekulaaio Hallis-Illman -tyylistä kerätä äänet vaalikarjalta.

Kiehtovaa kaltaiselleni Homman ja halla-aholaisuuden taustakähminnöistä kiinnostuneelle on ollut Halla-ahon ja valtakunnansyyttäjä Mika Illmanin välisen episodin purkaminen osiin kronologian ja analogian keinoin.

Mika Isidor Illman.
Mika Isidor Illman.

Täkyjä Mika Illmanille

Halla-ahon äänivyöryyn kaksissa vaaleissa johtanut selkkaushan sai alkunsa kun Halla-aho kirjoitti “Muutama täky Illmanin Mikalle” -tekstin blogiinsa.

Tähän provosoivaan tekstiin valtakunnansyyttäjä Illman tarttui oikopäätä, kosher-omisteisen Helsingin Sanomien uutisoidessa tapauksen käänteitä lähes reaaliaikaisesti.

On huomionarvoista, että Halla-ahon blogi sisältää useita muitakin tekstejä, joista vastaavanlaisen syytteen olisi saanut nostettua niin, että syyte ei olisi ulkopuolisen silmin näyttänyt pelkältä valtakunnansyyttäjän maltin menetykseltä.

Valtakunnansyyttäjä Illman kuitenkin tarttui hänelle rautalangasta väännettyyn täkyyn, vaikka hän oikeusoppineena varmasti hyvin tiesi, että moisesta manööverista nostettu kiihotussyyte tulisi näyttämään syyttäjäviranomaisen arvolle sopimattomalta henkilökohtaiselta ristiretkeltä.

Halla-aho julkaisi “Muutamia täkyjä Mika Illmanille” -tekstinsä ajankohtana, kun hänen ehdokkuutensa tulevissa eduskuntavaaleissa oli jo varmaa.

Illmanin taas oli asemansa huomioon ottaen täytynyt ymmärtää (tai ainakin tulla muiden oikeusoppineiden taholta varoitetuksi), että täkyyn tarttuminen herättää laajojen kansankerrosten kiinnostuksen ehdokas Halla-ahoa kohtaan sekä on omiaan herättämään epäluottamusta syyttäjäviranomaisen harkintakykyä kohtaan.

Illmanin oli myös täytynyt etukäteen arvata tai ainakin tulla informoiduksi todennäköisyydestä, että Halla-ahon provoon reagoimisella tulee olemaan merkittävä vaikutus eduskuntavaalitulokseen.

Vaalivoittoon

Halla ahon täkykirjoituksesta seurannut oikeudenkäynti ja kohu kuitenkin ajoittui ajankohtaan juuri ennen vaaleja. Sattumaako? Vai molempien kiistan osapuolien yhdessä käsikirjoittama propagandanäytelmä?

Vaalivoiton ja äänivyöryn jälkeen tunteet laantuivat puolin ja toisin. Halla-ahon suurieleinen boikotti Hesaria kohtaan on sekin tullut kuopatuksi vähin äänin.

Halla-ahon aikaansaannokset kansanedustajana ovat jokaisen häntä äänestäneen suomalaisen henkilökohtaisesti arvioitavissa.

Vaalien jälkeisiä lehtihaastatteluita selatessa ainakin näyttää siltä, että poliittisten tavotteidensa tai yhteiskunnallista ajatteluaan innoittavien esikuvien sijasta Halla-aho on paneutunut suurella tarmolla ns. missityylin saloihin – toisin sanoen parisuhteensa tilan, lastensa soittoharrastusten ja asuntonsa laajennusprojektin esittelemiseen naistenlehdissä.

Loppupäätelmänä voisi lausua hypoteesin, jonka mukaan:

 1. Aina tavatessamme juutalaisen eksegetiikan tutkija ja judeofiili Karl-Johan Illmanin pojan Mika Illmanin syyttämässä sananvapauden väärinkäytöstä,
 2. sekä tämän jälkeen tavatessamme syytetyn keräämässä itselleen kannattajakuntaa värikkäiden ja dramaattisten ulostulojen ja uhritarinoiden kera
 3. ja kun tämän päälle havaitsemme kannatuksen keräyksen tapahtuvan lähes yksinomaan internetissä, jossa henkilön motiivien ja aatteellisuuden aitoudesta ei voi tehdä havaintoja silmämääräisesti eikä vuorovaikutteisen dialogin keinoin

…on mitä todennäköisimmin karahdettu kybersodankäynnissä tuttuun manipulointikatiskaan, jonka strateginen rakenne ja muotokieli edustaa klassista heprealaista mindfuckia.

Mika Isidor Illmanin isä Karl-Johan Illman.
Mika Isidor Illmanin isä Karl-Johan Illman.

Tavoitteen mukaisesti toimiessaan kyseinen katiska voi saattaa kokonaisen kansakunnan tunteelliseen kiihotustilaan ja tuottaa vaalitulokseen vaikuttavan Halla-aho-ilmiön.

Kun samaisen katiskan toiminnallisuus menee ns. reisille, voi seurauksena olla virtuaalinapalmia holtittomasti suoltava nettifarssi.

 

Julkaistu alunperin MV-lehdessä.

5 kommenttia

 1. Nyös tässä on hyviä pointteja:
  Na strakh vragam: ”Hesarin toimittaja ja Halla-ahon kritisoija Esa Mäkisen 180 astetta poukkoilevista kommunisti- ja fasistikytkyistä oli täällä kommenttiosioissa jo aiemmin juttua. Samoihin aikoihin kuin Mäkinen, Ylen (tuolloin vielä Ilta-Sanomien) toimittaja Sanna Ukkola niitti niin ikään mainetta Halla-ahon ja perussuomalaisten kärkkäänä arvostelijana ja ”kukkahattutoimittajan” karikatyyrinä. Halla-aho teki Sanna Ukkolan kurakampanjasta näyttävän noston blogiinsa (suosittelen muuten taas proxya):
  http://www.halla-aho.com/scripta/sanna_ukkola_ja_iltasanomat.html
  Sanna Ukkola paljastui kesällä 2013 Halla-ahon kampanjapäällikön tyttöystäväksi. Asiasta uutisoi HBL ja Ossi Mäntylahden blogi:http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143766-hbl-sanna-ukkolalla-ja-matias-turkkilalla-suhde
  Koska pariskunta oli paljastuessaan jo kihloissa, suhde tuskin oli enää ihan tuore.

  Eli meillä on tässä täyskäsi jossa on DemLan juristit ja lisäksi toimittajat Esa Mäkinen, Sanna Ukkola, ja ties keitä muitakin vielä, jotka ovat pitkään ja johdonmukaisesti vainonneet ja levittäneet julkisuudessa perussuomalaisten vastaista lokaa, mutta jotka hieman syvemmän tarkastelun jälkeen osoittautuvat perussuomalaisten kanssa samanmielisiksi ja jopa perussuomalaisten sisäpiiriläisiksi. Ensisilmäyksellä moinen kannatuksen kalastelutaktiikka vaikuttaa ihan häiriintyneeltä. Mitä perussuomalaiset tällaisesta hyötyvät?
  Lähemmin tarkasteltuna tämä taktiikka kuitenkin on idealtaan sama kuin juutalaisten holokaustitarinassakin: esitetään oma kohde uhrina, jota utopiansa sokaisemat vallankäyttäjät häikäilemättömästi vainoavat. Totuudesta viis, kunhan saadaan tarinaan draaman kaari ja kuulijakunta tunnekuohun valtaan. Hasbara on puhunut.

  Näiden paljastusten valossa näyttäisi myös siltä, että perussuomalaiset maahanmuuttokriitikot eivät ole vaivautuneet tai uskaltaneet käymään poliittista debattia aitojen opponenttien kanssa, vaan haalineet ostettuja suunsoittajia omasta kaveri- ja lähipiiristä esiintymään arvostelijoinaan. On luotu illuusio suuresta ideologisesta sodasta maahanmuuttokriitikoiden sekä vasemmistolaisten, vihreiden naisten ja riippumattomuutensa hylänneiden oikeusoppineiden välille, vaikka koko sananvaihto on ollut sopupeliä.
  On myös muistettava, että resurssit ja pitkäjänteinen motivaatio edistää vapaata maahanmuuttoa ovat suurpääomaa hallitsevilla kapitalisteilla ja suuryrityksillä. Tästä asiasta valeoppositioiden maahanmuuttokriitikot vaikenevat kaikissa maissa. Merkittäviä taloudellisia resursseja edistää maahanmuuttoa ei juuri ole ”mustaa miestä himoitsevalla vihaisella femakolla”, vaikka karikatyyri kaikessa vastenmielisyydessään onkin mehukas aihe sosiaalisen median täytteeksi.”
  Kommentti on vuodelta 2014.

  Plusääni(15)Miinusääni(1)
 2. Tietystihän se on niin päin, että eliitti on luonut täysin valheellisen valeopposition, jonka agenttiensa kanssa se käy väittelyt ja keskustelut.

  Plusääni(13)Miinusääni(1)
 3. ”Tähän provosoivaan tekstiin valtakunnansyyttäjä Illman tarttui oikopäätä, kosher-omisteisen Helsingin Sanomien uutisoidessa tapauksen käänteitä lähes reaaliaikaisesti.”

  Blogikirjoitus julkaistiin kesäkuussa 2008, syyte nostettiin maaliskuussa 2009.

  ”Halla-aho julkaisi “Muutamia täkyjä Mika Illmanille” -tekstinsä ajankohtana, kun hänen ehdokkuutensa tulevissa eduskuntavaaleissa oli jo varmaa.”

  Blogikirjotus julkaistiin kesäkuussa 2008, eduskuntavaalit oli keväällä 2011. Tuolloinhan syntyi iso kohu siitä, että pääseekö Halla-aho persujen ehdokkaaksi edes 2009 eurovaaleihin – muistatteko, kun ehdokkuuteen kerättiin oikein kannattajakortteja omalle listalle?

  ”Halla ahon täkykirjoituksesta seurannut oikeudenkäynti ja kohu kuitenkin ajoittui ajankohtaan juuri ennen vaaleja.”

  Käräjäoikeus syyskuussa 2009, hovioikeus kesällä 2010, eduskuntavaalit edelleenkin keväällä 2011.

  Plusääni(3)Miinusääni(3)
  1. Mitäs tässä yritetään luikerrella? Illman tarttui vanhaan tekstiin. Hänhän julisti katsoivansa kaikki tekstit läpi tarkalla seulalla. Hesari seurasi prosessia. Tuolloinhan Halla-aho oli tulossa politiikkaan. Tuo prosessi oli tarkoitettu esittämään sitä, etä tätä yritettiin estää ja Halla-aho roikkui löysässä hirressä (muka). Etenkin hovioikeuden juttu ajoittui melko osuvasti. Korkein oikeuskin uhkasi ja tuomio vaaransi ehdokkuuden ja persujäsenyyden. Siis tässähän olikin kestomainosta Halla-aholle ja persuille eli tätä ilmiötä ajettiin sisään vuosia. Siksivaalimenestys olikin valtava. Lehdet täyttyivät tästä tistelusta ja vääntö synnytti mielikuvan persuista sananvapauden puolustajina. Tuonhan voisi tietenkin kirjoittaa paljon laajemmin kuin tuollaisena suppoeana mielipidekirjoituksena.

   Kukaan ei viitsinyt tarkistaa, mitä persut todella sanoivat. He halusivat ”kaikille uskonnoille suojaa” ja jopa vaativat vaaliohjelmassaan 2011 rajoittaa sananvapautta. He siis ikään kuin itsekin olivat julkisesti ensin käynnistämäsäs kohua ja sitten käyttämässä sitä tekosyynä sananvapauden rajoituksille. Tarvittiin verukkeita ja suvakkihölinää, jotta eu:n direktiivit voitaisiin säätää ja siis Suomi syöstä kommunismiin, jossa mistä tahansa sanoista saa tuomion.

   Plusääni(5)Miinusääni(1)
 4. Tällainen mielipiteen vaihto on ollut joskus persujen hihamerkkikohusta:

  ”Perussuomalaisten todellinen käskyttäjä otti heti kantaa siionisti Erosen kommentteihin täällä. Kohudosentin käskyttäjä (Venäjän juutalaisen maailmankongressin presidentti) siis loppukädessä myös määrää perussuomalaisten kohuista ja tilaakin perussuomalaisilta erinäisiä kohuja tarvittaessa. Jos tarve tulee kiristää sananvapautta, Boris Spiegel soittaa Bäckmanille joka taasen ilmoittaa persuille minkälainen kohu tarvitaan ja mikä on aikataulu. Persut toteuttavat kohut melkoisen hyvällä onnistumisprosentilla ja koko Suomen juutalaisessa ohjauksessa oleva media viestittää kohujen tapahtumat kansalle. Sitten kansa ulvoo ja huutaa, jonka seurauksena kaapista astuu Marko Forrs ja Mika Illman vihapuhelakeineen.
  Lieksan iiiihana Helena on niin iiiihana!!!”

  ”Koska lubavich-juutalaiset pitävät valtaa niin idässä kuin lännessäkin, on hyvä huomioida todellakin silloin, että todellisuudessa Bäckman siis ohjaa myös persuja tai siis osallistuu vähintään ohjaukseen noudattaessaan lubavichien käskyjä. Chabad-lubavichit ovat suunnitelleet koko Suomen poliittisen kentän ja tällaiset tapahtumasarjat.”

  ”Nimenomaan, ”ovat suunnitelleet koko Suomen poliittisen kentän ja tällaiset tapahtumasarjat.” Osuvasti sanottu.”

  ”Peruspersereiät tekevät aivan tilauksesta näitä kohuja. Järkevien persuehdokkaiden pitäisi nopeasti erota puolueesta, koska siellä on myös hyviä edustajia. Eivät vain ymmärrä taustoja.”

  ”Heluna pääsi oikein telkkuunkin. Perjantaina A-Streamissa. Häntä ajetaan koko koneiston voimalla nyt julkisuuteen ja persuja myös taas näin. Kuka antaa vuorosanat ja jakaa käskyt? Kohudosentti on muuten myös ollut varsin monta kertaa televisiossa. Jopa keskusteluohjelmissa.”

  ”Huomasiko joku muukin kuinka Helenan hiukset oli värjätty (epäonnistuneesti tosin) vaaleiksi? Nyt sitten joillain foorumeilla huudetaan kuinka ihanan arjalainen Helena on ihana! Todellakin ihmettelen että käytetäänkö tätä Helenaa jonkinlaisena persujen nukkena? Kummasti sai myös televisioaikaa heti kohun jälkeen ja kaikki luulevat että persut on ”natsipuolue”. Hah, persut edustaa siionismia puhtaimmillaan! Saksan kansallissosialismi edusti jaloa, työtätekevää filosofiaa jota jotkut peruspersereiät eivät pysty likaamaan huonolla käytöksellään. Saksan natsit olivat rehtejä ja kunnollisia ja tämän vuoksi olivat kovin suosittuja monissa maissa. Esimerkiksi muslimit arvostivat saksalaisia ja Hitler tuli hyvin toimeen islaminuskoisten kanssa. SS Waffen oli hyvin kirjava joukko eri kansallisuuksia ja vapaaehtoisia joka puolelta maailmaa tuli mukaan joukkoihin. Saksa vastusti jokaisella solullaan uutta maailmanjärjestystä (juutalaista profetiaa) ja tämän vuoksi tuota maata ja sen kansalaisia aina halutaan ilkkua ja levittää päättömiä juttuja. Olen vihainen saksalaisten puolesta…tulipa tilitys.”

  ”Noista Erosen ehdottamista käsinauhoista tuli mieleen, että Saksassahan nuo lisättiin kansalaisille sen takia, koska 1933 kansainvälinen juutalaisuus julisti sodan Saksaa vastaan. Ja koska Saksassa asui paljon juutalaisia, olihan tuollaisen sodanjulistuksen jälkeen pakko merkata mahdolliset ”terroristit” jollakin tavalla. Tuohon aikaan ei katsos ollut olemassa mikrosiruja tai tunnistelaitteita.”

  ”Perussuomalaisten, Johan Bäckmanin (lue: Venäjän juutalainen maailmankongressi) ja Verkkomedian yhteistyö on tiivistynyt. Verkkomedia kirjoittaa täällä Helena Erosesta ja hihakohusta. Annetaan taas ymmärtää, että perussuomalaiset olisivat ”natseja”. Halvatun valenatsit! Haluan korjata tämän virheellisen ajatustottumuksen. Perussuomalaiset edustavat siionismia! Saksan kansallissosialistit vastustivat siionismia ja kansainvälistä pankkirismia! Miksi siis FSB ja Venäjän juutalainen maailmankongressi haluavat pystyttämiensä valeoppositioiden kautta viestittää meille tällaista valheellista mielikuvaa? Miksi persuista tehdään väkisin ”natseja” vaikka edustavat täysin vastakkaista politiikkaa? Kuka käski Helena Erosen värjätä hiuksensa vaaleiksi (jotta siis näyttäisi mahdollisimman arjalaiselta)? Kuka pyörittää tällaista farssia Suomessa ja kuka antaa käskyt? ”

  ”Olet tässä täysin oikeassa. Pirun ärsyttävää. Ihmettelen miten tää voi mennä läpi. Eikö kukaan enään paneudu asioihin. Ihmisistä on tullut helposti höynäytettäviä. Perussuomalaiset on sionisteja ja ajaa israelin asiaa. Ne vihaa natseja. joka foorumilla sitä toitoittavat. Islamia ne vihaa. Ja ylistää juutalaisia. Ei euroopassa ole nousussa Natsit vaan sionismi. Euroopan äärioikeisto on yksi iso fanaattinen sionistilauma.”

  ”Nasevasti sanottu. Siionismi on äärioikeistoa ja perussuomalaiset on siionistien puolue. Tätä ei varmasti ole kerrottu kaikille persuille ja osaa ei tietysti haittaakaan.”

  Plusääni(6)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat