Saksa: ”maahanmuuttokriittinen” puolue erottaa juutalaisjohtajan vihaaman jäsenen?

Saksassa ”maahanmuuttokriittinen” Alternativ für Deutschland –puolue (AfD) tahtoo erottaa maapäiväedustajansa, koska useat juutalaisjärjestöt vastustavat häntä.

Poliittisen myrskyn silmään joutunut maapäiväedustaja on nimeltään Wolfgang Gedeon. Muun muassa Saksan juutalaisten keskusneuvoston entinen johtaja Dieter Graumann on hyökännyt ankarasti Gedeonia vastaan, sillä tämä on hänen mukaansa paatunut ”juutalaisvihaaja”.

Gedeon suututti juutalaiset antamalla julkisesti tukea poliisin vainoamille holokaustirevisionisteille Horst Mahlerille ja Ernst Zündelille. Gedeonin mukaan Mahler ja Zündel ovat ”tyrannimaisten hallitusten vainoamia toisinajattelijoita”.

Nyt 80-vuotias Horst Mahler sai 12 vuoden ehdottoman vankeustuomion, koska hän on esittänyt toistuvasti julkisuudessa argumentteja, jotka todistavat, ettei ”holokaustia” tapahtunut.

Samaan ”rikokseen” syyllistynyt Amerikassa asunut Ernst Zündel kuljetettiin Yhdysvalloista väkisin Saksaan asti oikeuden eteen, koska holokaustirevisionismi ei ollut hänen asuinmaassaan laitonta. Myös Zündel sai mielipiteidensä vuoksi vuosien ehdottoman vankeustuomion, mitä ennen juutalaiset terroristijärjestöt olivat myös yrittäneet murhata hänet useaan otteeseen.

Gedeon ylitti juutalaisjärjestön ja AfD:n puoluejohdon mukaan rajan toteamalla: ”Tuomitsen yleisesti ottaen sen, että ihmisiä – asuivatpa he sitten Saksassa tai Kiinassa – heitetään vuosiksi vankilaan vain heidän mielipiteidensä vuoksi.”

Puolueen eliitistä enemmistö kannattaa Gedeonin erottamista, koska heidän mukaansa Zündelin ja Mahlerin sananvapauden ja ihmisoikeuksien puolustaminen on ”holokaustin vähättelyä”. Zeit-lehden mukaan lopullinen päätös erottamisesta tehdään todennäköisesti vajaan kahden viikon päästä.

Horst Mahler.
Horst Mahler.

Yksisuuntaista nöyristelyä

AfD-johtaja Jörg Meuthenin mukaan pelissä on nyt koko puolueen tulevaisuus, joten AfD:n on osoitettava, että sillä on ”nollatoleranssi antisemitismille”.

Mikäli jonkun mielestä 12 vuoden vankeustuomio ajatusrikoksesta on liikaa, ei tällaiselle antisemitistille tule olla sijaa AfD:ssä.

AfD pyrkii nöyristelemään Saksan juutalaisjärjestöjä, vaikka se on saanut vastineeksi vain jääkylmää kritiikkiä. Tänä keväänä vaikutusvaltainen saksanjuutalainen poliitikko Gregor Gysi vaati, että Saksan vasemmiston ja oikeiston on liittouduttava murskatakseen AfD. Saksan juutalaisneuvoston johtaja Josef Schuster jyrähti toukokuussa, että AfD vastustaa perustuslakia ja pyrkii maahanmuuttokritiikillä ”pirstaloimaan yhteiskunnan ja estämään eri ihmisryhmien rauhanomaisen rinnakkaiselon”.

Israelilaisen Haaretz-lehden mukaan AfD on piiloantisemitistinen puolue, koska se on vaatinut poikalasten sukuelinten silpomisen ja eläinten rituaaliteurastuksen kieltoa.

Itävallassa AfD:n yhteistyöpuolue FPÖ on viime aikoina myös tehnyt kaikkensa mielistelläkseen juutalaisia ja sionisteja, kuten uutisoimme artikkelissamme ”Jakoivatko Itävallan vaalit kansainvälisen juutalaisyhteisön kahtia?”. Tästä huolimatta puolue on saanut rujoa palautetta paikallisilta juutalaisjärjestöiltä; esimerkiksi Euroopan juutalaiskongressin johtaja Moshe Kantorin mukaan FPÖ:n menestys presidentinvaaleissa oli järkyttävä uutinen.

 

Lue myös: ”Holokausti” on maailmanpoliittinen ase

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat