Talousdemokraatit: valtionvelka voidaan katkaista rahauudistuksella

Suomen Talousdemokratia ry on vastannut Helsingin Sanomissa kiehuneeseen keskusteluun valtionvelasta ja velkakierteen katkaisemasta. Paras tapa pysäyttää velkaantuminen on luoda oma valtiollinen valuutta.

HS:n mielipidepalstalla on väitelty siitä, mikä on perimmäisin syy valtionvelan hallitsemattomalle kasvulle. Talousdemokraattien mukaan velasta ei voida puhua, ellei samalla puhuta pankeista ja rahajärjestelmästä, jossa yksityiset pankit luovat uutta rahaa tyhjästä myöntämällä luottoa.

Talousdemokraatit muistuttavat, että ”pankit luovat ylivoimaisesti suurimman osan liikkeellä olevasta rahasta pankkien lainaustoiminnan kautta velaksi”. Valtiot velkaantuvat siis nykyjärjestelmässä yksityisille pankeille, joille koronkiskonta on kannattavaa liiketoimintaa.

”Hyvät taloustieteilijät, kumpi on vaarallisempaa: julkinen vai yksityinen velka?” kysyvät talousdemokraatit. Kirjoitus oli näpäytys poliitikoille, jotka vaativat laajoja julkisia leikkauksia vain siksi, että pankit ovat riistäneet valtioilta näiden taloudellisen itsenäisyyden.

austerity2

Kaikkia talousdemokraattiset näkemykset eivät tyydyttäneet. Mielipide-palstan vastineessa todettiin: ”Terveessä taloudessa velkaa otetaan siinä uskossa, että se pystytään maksamaan joskus pois. Malli toimii, jos eletään resurssien sallimissa puitteissa.”

Helsingin Sanomat ei suostunut julkaisemaan talousdemokraattien vastinetta, joten teksti julkaistiin yhdistyksen omilla sivuilla. Vastineen mukaan keskustelu velkaantumisesta polkee paikallaan, sillä suurin osa suomalaisista ei edelleenkään ymmärrä rahan todellista luonnetta. Talousdemokratia-yhdistys kirjoittaa:

”Kuten aiemmassa kirjoituksessani (HS 6.6.2015) totesin, raha on velkaa, joka syntyy talletuspankkien lainaustoiminnan kautta tyhjästä. Jonkun pitää siis velkaantua, jotta taloudessa olisi enemmän rahaa. Rahan määrän kasvu taloudessa on nykyisellään välttämätöntä esimerkiksi, jotta aiemmat velat voitaisiin maksaa. Kaikkia velkoja ei kuitenkaan voida maksaa, koska silloinhan talouteen ei jäisi rahaa lainkaan. Voiko moderni talous toimia ilman rahaa? Onko velkarahajärjestelmässä mitään järkeä?”

On siis nurinkurista huolehtia velkaantumisesta tai vaatia leikkauspolitiikkaa velan vuoksi, sillä kaikki raha on velkaa. Leikkauksien sijaan on vaadittava koko pankkijärjestelmän uudistusta, jota talousdemokraatit kuvaavat:

”Kansainvälinen rahareformiliike (International Movement for Monetary Reform) ehdottaa rahareformia toteutettavaksi. Tässä uudistuksessa rahanluontioikeus siirrettäisiin yksityisiltä talletuspankeilta valtion omistaman demokraattisen ja läpinäkyvän keskuspankin tehtäväksi. Keskuspankin rahanluontikomitea päättäisi uuden ”velattoman” rahan luomisesta.

Rahaa luotaisiin esimerkiksi taantumassa, kuten nyt, reilusti ja annettaisiin valtion käytettäväksi. Uudistuksen jälkeen valtio voisi toteuttaa helpommin perustulon, ylläpitää julkisia palveluita, alentaa verotusta tai maksaa tarvittaessa velkojaan. Velattoman rahan levitessä yhteiskuntaan talous elpyisi ja velkaantuneisuus laskisi.”

 

Lue myös:

Markku Uusipaavalniemi: rahan valta pankeilta valtiolle
Hitler ja pankkiirit: korko-orjuuden murtaminen
Talousdemokratia kiinnostaa eurooppalaisia
Haastaako Islanti yksityisten pankkien ylivallan?
Taistelu koronkiskontaa vastaan 1, 2
Englannin keskuspankin vaiettu historia 1, 2

7 kommenttia

 1. Näin maanpetturi-vallanpitäjämme huijasivat suomalaiset euroon, so. ihmiskunnan arkkivihollisiin kuuluvan kasaari-juutalaisen ja johtavan sionistin Rotschildin hallitsemaan velkahuijaus-rahajärjestelmään: ”Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä ”A-nelosella””, http://koti.mbnet.fi/jorjaa/historia.php

  Ks. myös
  ””Kestävyysvajeena” kerrotun valheen ainoa tarkoitus”, http://ebolakani.blogspot.fi/2013/11/kestavyysvajeena-kerrotun-valheen-ainoa.html
  Artikkelin alussa todetaan, että Helsingin Sanomain mukaan kestävyysvaje uhkaa Suomen luottoluokitusta.

  Lehdessä toistetaan siis ylikansallisia NWO-feodaaliherrojaan kumartavien maanpettureidemme hokemaa valetta – onhan asialla johtava propagandamedia-lehtemme, Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda, joka on samalla NWO-rikollisten pää-äänitorvi Suomessa.

  Näin Suomen alasajamis-ohjeistusta ollaan taas hakemassa Uutta Maailmanjärjestystä varten: ”Bilderbergiin Suomesta Alexander Stubb, Leena Mörttinen ja Matti Apunen!
  Marionettien vuosittainen aivopesusessio alkamassa…”, http://mvlehti.net/2015/06/08/bilderbergiin-suomesta-alexander-stubb-leena-morttinen-ja-matti-apunen/

  Plusääni(14)Miinusääni(0)
  1. Ja myös aiottu palkkojen laskeminen tulee poistamaan rahaa kierrosta ja kun lisäksi julkista sektoria supistetaan Suomen bruttokansantuote alenee huomattavasti. Tämä kasvattaa velan suhdetta bruttokansantuotteeseen, joka yhdessä verotulojen romahtamisen kanssa aiheuttaa myöskin Suomen luottoluokituksen alenemisen.
   http://ebolakani.blogspot.fi/2012/12/jokaisella-lailla-on-hintalappu.html

   Sillä rahajärjestelmämme toimii niin, ettei ilman velkaa ole rahaa. Työllä tai tuotannolla ei luoda tai tehdä rahaa. Lain mukaan ainoastaan pankit tai keskuspankki voivat luoda eli tehdä rahaa. Työllä tai tuotannolla vain ansaitaan jo kierrossa olevaa rahaa, jonka joku muu on jo ottanut pankista velkana ulos.

   Raha on siis velkaa ja syntyy vain velkana. Ei siis ole merkitystä sillä, kuinka paljon tai vähän teemme työtä. Ahkeruus tai työtuntien lisäys ei lisää rahan määrää taloudessamme (kokonaisuutena katsoen). Menoleikkaukset ja rakennemuutokset ja leikkauslistat eivät myöskään ole mikään ratkaisu rahanpuuteongelmaan, sillä nekään eivät lisää rahan määrää yhteiskunnassa. Jos vain säästetään ja leikataan, silloin toimet eivät kohdistu tähän ongelmien syyhyn (ulkoistettu velkaperusteinen rahajärjestelmä) vaan vain kuristavat pankkiirien meidän kaulaamme asettamaa hirttonarua yhä tiukemmalle.

   Yhteiskunnaliset päättäjämme ja heidän äänestäkuntansa eivät vaikuta tuntevan nykyisen rahajärjestelmämme toimintaa ollenkaan, joten aiheuttavat vain tuhoa.

   Plusääni(23)Miinusääni(0)
 2. Jos Suomi eroaa nyt Eurosta, vastaus voi olla uusi Talvisota. Tosin, on mahdollista, ettei näin käy koska tässä tilanteessa voisimme olla ”Putinin suojeluksessa”.

  Suomeen on monituhatvuotisen historian aikana hyökätty lännestä ja idästä.

  Lännestä huomattavasti tuhoisammin (tapahtumat ennen 1809, sitten vaikka jkr. .700 ja Pohjanmaan tyhjennys).

  Perussuomalaiset ovat käynnistäneet (2/1 hallitusäänestystilanteessa) myllyn, hieno saavutus.

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
 3. Suomi suomalaisille:

  ”Islannissa eivät esim. Bilderberg-maanpetturit ja muut rikolliset olekaan vallanpitäjinä!”

  Tähän olemme menossa, jos Suomen kansa seisoo asian takana – vähintään kolmella rintamalla:

  talous, sosiaalinen huolto (eli terveyskeskukset, vanhusten hoito, lasten hoito jne.) ja kulttuuri sisältäen urheilun.

  Tietenkin päälle tulee armeija – etuoikeutettuna tietenkin.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat