Trump tappoi TPP-”vapaakauppasopimuksen”!

Viime viikolla presidentin virkaan astunut Donald Trump vaikuttaa pitävän ”vapaakauppasopimusten” vastaisesta lupauksestaan kiinni. Hän on nyt aloittanut TPP-pankkiylivaltasopimuksen purkamisen.

Amerikan ja Aasian välistä TPP:tä sekä Euroopan ja Amerikan välistä TTIP:tä kutsutaan eliitin propagandassa yleensä ”vapaakauppasopimuksiksi”, vaikka niiden todellinen tavoite on rajoittaa kansallisvaltioiden sekä paikallisten yritysten vapautta.

Kriitikot kutsuvatkin niitä usein pankkivaltasopimuksiksi, sillä niiden tarkoituksena on siirtää lainsäädäntövalta valtioilta pankeille sekä kupata paikallisten yritysten rahat monikansallisille megayhtiöille. Lisäksi pankkivaltasopimukset pyrkivät yksityistämään julkiset palvelut ja kansallisomaisuuden.

Kuten olemme aiemmin uutisoineet, Donald Trumpin vaalivoitto voi olla positiivinen asia, mikäli hän hyökkää lupaustensa mukaisesti pankkivaltasopimuksia vastaan. Ainakin tällä hetkellä merkit antavat aihetta optimismiin.

Muun muassa New York Times uutisoi, että Trump repi TPP-paperit, joiden puolesta Barack Obama oli ehtinyt lobata vuosien ajan. Lehti myöntää, että vaikka teko suututti valtapuolueiden eliitin, sai Trump kiitosta sekä demokraattien että republikaanien kenttäväeltä – tavallisilta amerikkalaisilta kuluttajilta ja yrittäjiltä.

NY Timesin mukaan kyseessä oli historiallinen hetki, sillä viimeisten vuosikymmenten ajan johtavat poliitikot ovat ainoastaan edistäneet suurten pankkien lobbaamaa kansainvälistä ”vapaakauppaa”.

Trump perusteli päätöstään muun muassa sillä, että hän tahtoo suojella amerikkalaista työvoimaa Malesian ja Vietnamin kaltaisten maiden halpatyövoimaa vastaan:

”Tulemme pysäyttämään kaikki idioottimaiset kauppasopimukset, jotka ovat vieneet työvoiman ja yritykset ulkomaille. Me käännämme nyt kehityksen suunnan.”

tpp1022865275

Trump on luvannut neuvotella myös Pohjois-Amerikan ”vapaakauppasopimus” NAFTA:n kokonaan uusiksi. Parasta tietysti olisi, että NAFTA:kin tapettaisiin kokonaan. TPP:n tavoin eliitti lobbasi NAFTA:n puolesta siksi, että sopimus siirsi tuotannon halpatyövoimamaihin.

Kuten olemme uutisoineet, ei NAFTA lupauksista huolimatta luonut Yhdysvaltoihin lainkaan uusia työpaikkoja. Sen sijaan NAFTA murskasi amerikkalaisten ostovoiman ja ajoi muun muassa kotimaisen maatalouden kriisiin.

Muun muassa kansalaisjärjestö Public Citizen oli innoissaan TPP:n kuolinuutisista. Nimensä mukaisesti järjestö ajaa tavallisten amerikkalaisten julkista etua, jota isänmaaton monikansallinen pääoma uhkaa.

Trumpin hallinto on luvannut taistella työpaikkakatoa vastaan ”kepin” lisäksi myös ”porkkanalla”. Trump tahtoo lisätä amerikkalaista vientiä ulkomaille, mikä tarkoittaa kotimaisen teollisuuden kasvattamista.

Trump on kuitenkin uhannut, että hallitus voi käyttää myös ”keppiä” hankalia kauppakumppaneita vastaan. Hallitus saattaa nostaa korkeita tullimuureja ulkomaalaisen halpatuotannon torjumiseksi.

Nähtäväksi jää, tuhoaako Trump myös eurooppalaisen TTIP:n.

 

Lue myös: TTIP-vapaakauppasopimus: usein kysytyt kysymykset

8 kommenttia

 1. No, sentään yksi hyvä uutinen tälle päivälle. Ollakseni ilon pilaaja: Muistakaa kuitenkin, että Donald Trumph elää ”LAINA-AJALLA”.
  Hän taistelle YKSIN kuin urhea ritari ainoana asenaan miekka 7-päistä Lohikäärmettä vastaan, joka syöksee suustaan tulta ja juutalaisia valheita.
  Lahjotut, mädättyneet, kaikkinaisessa saatanallisissa kulteissa rypevät, himojensa irstaissa pauloissa riuhtovat ELIITIN M A A N P E T T U R I T ”New World Order” ja Bildenberg -kokousten lastenraiskaajat eivät SUOSTU alistumaan DEMOKRATIAAN, jossa KANSA päättää ÄÄNESTÄMÄLLLÄ ehdokastaan KUKA ja MITEN heidän ISÄNMAANSA sisä- ja ulkopolitiikkaa hoidetaan TÄRKEINPÄNÄ osa-alueena GLOBALISMIN KULKUTAUDIN riehuessa maailmassa, on maan KANSALAISTEN sisäinen TURVALLISUUS ja ELÄMÄN ARVOT, joita Lännessä on kehittynyt MEIDÄN jokaisen pois -ottamattomaksi AARTEEKSI.
  Ts. Muslimi-terroristien ja Islamilaista vallankumousta vastaan taisteleminen kaikilla rintamilla kaikilla aseilla.
  Vain irtaileva EU puhuu valheen totena ja toden valheena.
  Rooman historiaa tunteva tietää ja joskun on ehkä tuntenut sääliä Rooman kansalaisia kohtaan, lukiessaan Caligulasta ja Nerosta, Kaksi paranoidia psykopaattia – hullua – vailla mitään moraalia ja täynnä pahuutta olevia sadistia, jotka nauttivat katsoa kun ihmisiä kidutettiin tunti toisensa jälkeen tappaen mahdollisimman hitaasti ja tuskallisesti.
  EU:sta on sanottu sen olevan ”uusi” Rooman Valtakunta. Eipä tarvitse paljoa pinnistää, että tämän voi helposti todeksi uskoa.
  Jokaisen tavallisen ihmisen korken onni on elää kansallisvaltiossa.- Tuon lauseen totuus ei kuole, eikä pala, vaikka jok’ikinen tämän allejirjoittaja nylettäiin elävältä-. Se on ja pysyy kuin ”paska seinässä”.
  Eikö ollutkin kauniisti sanottu?

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
 2. Ette näe ikävä kyllä kokonaisuutta tai pikemmin ajattelu on naiivin mustavalkoista.. että kun ihmisessä yksi osa on jonkinlainen niin kaikki muukin on johdonmukaista jotenkin mutta kun elämä ei mene niin!
  Siksi mikään salateoria ei toimi koska ei ole olemassa mitään yhtä boksia minne tunkea ihminen ja määritellä miten ja minkä puolesta hän toimii ja mitä hän edustaa : mikään ei pidä paikkaansa!
  Te jotka inhoatte Israelia., voitte nähdä uutisista miten Trump aikoo antaa erityisesti kaiken tukensa Israelille. Jopa aikoo torjua kahdenvaltionratkaisun jota YK ja muu maailma haluaa( : ja tämä GLOBAALI maailma onkin se ryhmä joka on tässä asiassa OIKEASSA!Ja ajaa RAUHAA. )
  Trumpin tyttären mies on juutalainen ja aikoo tukea rahallisestikin rakentamista joka provoivasti alkaa palestiinalaisille sovituille alueille. Taidamme olla menossa siihen mitä ennustetaan: Harmageddon. Trumpin asenne ydinaseisiinkin hyvin kevyt: ” miksi niiitä on ellei niitä käytetä.”

  Plusääni(2)Miinusääni(5)
 3. Lisäksi hänellä on omat bisnekset 25 maassa ja Venäjälle( jonne myös salaisia diilejä ja autettu häntä voittoon ja jollain tiedoilla kiristetään häntä ” sätkynukeksi” ) Trump salaa verotietonsa eikä ole maksanut verojaan. Siis omat rahat ja sijoitukset pitkin maailmaa eli rikkoo itse omat lakinsa.
  Hänellä epäillään olevan omat edut samoin kyseessä päätöksissä eli pelaa ja eturistiriidat valtavat.
  Hän on lisäksi narsistisesti häiriintynyt despootti jonka voi jokainen nähdä jos tarkkaillee: vääristelee totuuksia ja syöttä valheita tilalle, ja grandioosisyndrooma; oltava vain numero Yksi, sairaalla tavalla.
  Jos keisari Neroon verrataan hänessä tulemme sellaisen näkemään.
  Nyt jo painostaa, vaientaa, uhkailee ja käyttäytyy ilkeästi ja röyhkeästi tavalla joka ei ole arvokasta ja sivistynyttä. Myös patologinen valehtelu on vaarallista tuossa asemassa.
  Kun on noin hermostunut ja paranoidinen, on paljon salattavaa.

  Plusääni(3)Miinusääni(9)
 4. Ja vaikka en ole samaa mieltä, totean että Goldman- Sachista on kuusi ihmistä Trumpin itse valitsemassa avustajakabinetissaan, ainakin kaksi pankkiiria ja loputkin kaikki miljardöörejä ja biljardöörejä.
  On lkuulemma Usan historian raharikkain kabinetti ja täällä jauhetaan vain miten hän on suuri ritari vailla pahan rahamaailman yhteyksiä – vaikka Trump on koko elämänsä yksinomaan tehnyt rahaa ja pyörinyt vain rahapiireissä, enemmän kuin kukaan Usan presidentti koskaan! Edellinen ei ollut ollenkaan sieltä!
  Hillary oli keskiluokkainen melkein työläistyttö joka itse luki lakia ja toimi ihmisoikeustyössä!
  Tuntuu kaikki kääntyvän saatanaisesti ylösalaisin: aina tehdään paha siitä paremmasta ja päinvastoin, tämänsorttinen sokeus eli seotaan näihin salajuoniteorioihin.. kuin ratkaisisi dekkaria mutta täytynee tajuta ettei siellä niin simppeleitä olla että asiat ovat miltä ne näyttävät vaan se joka eniten syyttää feikistä muita saattaa olla itse eniten feikki eli tämä klassinen silmänkääntö.. kyllä älykkäämmät tälläiset tajuaa toki.
  Ja – Israelissa on vastaliike joka ei pidä fasisti Netanyahusta! mutta se vaiennetaan ja painetaan alas.
  Kaikki siis heistä EI puolusta yksinvaltiaan politiikkaa vaan haluaa rauhaa naapureiden kanssa. Siellä asuu myös kaikkia kansallisuuksia! Mutta – nyt on vallassa äärilinjan egoisti Netanyahu ja Trump tykkää kovasti juuri hänestä ja linjastaan ja Netanyahu hurraa Trumpia. Ensi kuussa Netanyahu tulee valkoiseen taloon ensimmäisien valtiovieraiden joukossa.

  Plusääni(1)Miinusääni(6)
 5. Niin, elämähän menee niin että ovelimmat jotka syyttää feikiksi muiden tietoja, on itse feikkaajia ja muita rikollisiksi syyttävät itse rikollisia.. se on ihan psykologinen juttu: pahasti uskoton mies on vainoharhainen vaimonsa uskottomuudesta eli vakuuttunut.
  siis asiat saattavat olla päinvastoinkin kuin vaikkapa täällä huudellaan..
  Israelissa suuri osa ei ole juutalaisia, kuten mekin vaikka kristillinen maa, suuri osa ateisteja nykyään.
  Paradoksi: Demoktaattinen mielipide” Israel ei voi olla juutalainen ja demokraattinen, sen on oltava jompikumpi. ” Tätä ajaa demokraattinen puolue Usassa ja demokraattiset maat maailmassa.
  netanjahu ja trump eivät hyväksy kuin juutalaisen valtion.. he eivät olekaan demokraatteja
  .
  Suomi on demokraattinen maa – te vihaatte sanaa demokratia.. juuri tutkimus: Suomi on kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa maailmassa, ennen meitä Tanska ja Uusi- Seelanti. Ihmisten tulisi matkustaa enemmän ja ehkä heräisivät..
  Naapurimme Venäjä ei ole demokraattinen eli näille demokratian vihaajille ideaalimaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(6)
  1. ”Suomi on demokraattinen maa – te vihaatte sanaa demokratia.. juuri tutkimus: Suomi on kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa maailmassa,…”

   Tuohon voi jatkaa. Ja YLE on umpirehellinen ja totuudenmukainen uutisoinnissaan, eikä aja minkään poliittisen aatemaailman ja liikkeen agendaa propakandistisesti vääristelemällä ja valehtelemalla ns. ”Pakolaiskriisistä”, Venäjästä ja Putinista, Yhdysvalloista, Donald Trumphista ja EU:sta ja sen ”korruptoitumattomuudesta” ja sen ”demokraattisesta” hallintojärjestelmästä, jonka ensisijaisena vaikuttimena on kansalaisten terveys, turvallisuus ja onni – sana, joka on kuolinvuoteellaan.

   Kuten lainaus kommentistasi ja oma ”lisäykseni” on täyttä paskaa ja wanhaa legendaa ajoilta kun Suomi oli itsenäinen kansallisvaltio ja ”edusmiehemme” ryvettyivät vain ”suomi -tasolla”.
   Suomessa ON korpputiota, mutta se ei ole ”suoraan” näkyvää esim. poliisien lahjomista, että tämä katsoo ns. ”sormien läpi” rikettä, lupaviranomaisen ”voitelua”, että esim. ”sopimaton” rakennuslupa saadaan läpi tai kouluviranomaisen voitelemista, että piltti ”pääsee” eliittikouluun… etc.
   Suomessa korruption on ns. ”piilokorruptiota”, joka ei tule jokapäiväisessä elämässä kansalaisen silmiin, vaan sitä harjoittavat EU:n viranomaiset, Suomen ministerit, Poliisi rikosyksikkötasolla, Lääkäriviranomaiset, kaupunkien päättäjätason vaikuttajat kaupungin valtuusto, -hallitus ja yksittäiset viranhaltijat… etc.

   Jos viittaat tähän ”Transparent” -yhtiön tekemään ”selvitykseen”, joka on täysin poliittinen ”tutkimus”, eikä se ole riippumaton, joka lähtee täysin itsesnäisestä ilman minkäälaisia ”riippuvuussuhteista” tehdystä tutkimuksesta.
   Ensinnäkin Suomen hallitus on tukenut määräraha -lahjoituksilla alussa mainitsemaani laitosta useaan otteeseen, kuten myös muuan George Soros ja hänen säätiönsä – unkarilainen juutalainen multimiljärdööri -tuki Hillary Clintonia – Venäjällä toimivat ns. Olirgarkien ylläpitämä ”tutkimuslaitos”, jota Soros tukee…
   Globalististen ”taustahahmojen” listaa voisi jatkaa loputtomiin.
   Summa summarum, Tranparentin tutkimuksessa tullaan siihen tarkoitushakuiseen” tulokseen, että populismi ja kansallismielisyys on ”korruption” synty ja kehto, kun sen sijaan juutalaisten ylikansallisten pankkiirien, EU -eliitin, USA:n demokraattien Obaman ja Clintonin sekä Globalistien ”systeemi” on kaikkein ”puhtain” korruptiosta. Asian ollessa täysin päinvastoin.
   Ts. kyseinen ”tutkimus” = hutkimus osoitti, että Euroopan korruptio kukkii kauneimmillaan Puolassa, Unkarissa, eli EU:n ”tarkkailuluokkalaiset”, jotka eivät päästä muslimiterroristeja maahan kuin Esterin perseestä. EU:n tulevia korruptio keisareita ovat Ranskan Le Pen, Hollannin Geert Wilders -, Saksan haittamaahanmuuttoa vastusva kansallisista etuja ajava puolue ja tietenkin Brexit äänestyksen voittaneet kansalaisryhmät. Tietysti tässä ”rosvokoplassa” suurimpana ”kukkulan kuninkaana” häärää, vaikka hänen hallintokausi on kestänyt muutamia päiviä – itse Donald ”Suuri” Trumph irstaine kourineen.
   Tietysti meidän kaikkien ”tutti-ritari” lesti Juha Sipiä serkku -poikineen on ”puhtain” pulmunen koko maailmassa. Kävihän tuo aivan Intiassa asti tekemässä ”serkku-poika moottoripyöräkerholle” ”menekin edistämistä”. Puhumatakaan siitä, ettei tämä Jumalan edessä alasti seisova monimiljönääri halunnut antaa tietoja suhmuroinneistaan ja suutahti YLE:lle yli-innokkaan ja wanhan aikaisesti ”rehellisen” toimitustyötä tehneen toimittajan jutusta, joka ammuttin hetimiten alas ja tallattu toimittaja lähti ovet paukkuen.

   Että tässä sitä ”Veroparatiisin” onnea kerrakseen.

   On olemassa ”tosiasioita”, kuten Suomen sotilaiden urhokas taistelu WWII.

   Mutta kun se on ”myytti”, kun tämä sukupolvi on ylimielinen Venäjälle muistellen viime sotia, ollaan tyhjän päällä.
   Suomalainen tosimies on hävinnyt pois sukupuuttoon, kuten dinosauruksetkin. v. 2017 miehet on NEITIÄ! Homoja, transuja, pulla-poikia, vanhuksia, jotka eivät jaksa juosta 30 metriä.
   Suomi on paskakasa vielä suuremmassa paskakasassa… EU:ssa.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 6. Ihminen on myös hyvin irratinaalinen olio.. hän toimii sattumista, epäjohdonmukaiisesti, ristiriitaisesti ja vaiheet vaihtelevat elämän aikana jopa laidasta toiseen, koko historia on pikemmin absurdia kohellusta kuin suunnitelmaa – kuten niin monen ihmisen elämäkin.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat