Ukrainan kansanmurhan muistelu loukkaa juutalaisjärjestöä

Kansainvälinen Simon Wiesenthal Center (SWC) –juutalaisjärjestö on jälleen raivoissaan. Ukrainassa on ehdotettu, että sekä juutalaisten ”holokaustin” että ukrainalaisten Holodomor-kansanmurhan epäily julistettaisiin laittomaksi.

Holodomorin nuori uhri.
Holodomorin nuori uhri.

Euroopan eri maissa poliisi ahdistelee vuosittain tuhansia ihmisiä, joita epäillään ”holokaustin kiistämisestä”. Saksassa vakavasti sairastunut Horst Mahler suorittaa 12 vuoden tuomiota rangaistuksena juutalaisia suututtaneesta ajatusrikoksesta. The Jerusalem Postin mukaan lainsäätäjä ja Ukrainan juutalaiskomitean perustaja Oleksandr Feldman tahtoo ajatusrikoslait nyt myös Ukrainaan.

SWC ja muut juutalaisjärjestöt eivät ole vastustaneet Feldmanin vaatimusta kieltää ”holokaustin” objektiivisen tutkimisen. Järjestöt suuttuivat sen sijaan siksi, että Feldman tahtoo (ilmeisesti juutalaisiin epäluuloisesti suhtautuvia ukrainalaisia lepytelläkseen) kieltää samalla myös etnisten ukrainalaisten Holodomorina tunnetun kansanmurhan epäilemisen.

Holodomor oli kommunistien aiheuttama keinotekoinen nälänhätä, joka raivosi 1932–33. Kansanmurhan tarkoituksena oli vastustaa ukrainalaista nationalismia rampauttamalla koko yhteiskunta. Tarkka uhrimäärä ei ole tiedossa, mutta arviot vaihtelevat yleensä 7,5–10 miljoonan välillä. Kun mukaan laskee myös vuosien 1921–23 sekä 1946–47 rikokset ukrainalaisia vastaan, luku nousee noin 16,5 miljoonaan.

 

”Loukkaus juutalaisia kohtaan”

SWC:n mukaan on kuitenkin loukkaus juutalaisia kohtaan edes puhua Holodomorista ja ”holokaustista” yhtä aikaa. SWC:n mukaan holokaustin epäilyn kieltäminen lailla on kannatettava hanke. Sen sijaan ukrainalaisten kansanmurhan muistelijoille juutalaisjärjestöllä ei riitä ymmärrystä. SWC:n mukaan molempien tapahtumien epäilyn kieltäminen ”halventaisi” juutalaisten muistoa. Juutalaisten henki on arvokkaampi kuin ukrainalaisten.

Monet ovat tulkinneet SWC:n kannanoton rasistisensa hyökkäyksenä ei-juutalaisia vastaan: yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista juutalaisjärjestöistä toteaa suoraan, että juutalaisten vertaaminen ei-juutalaisiin ”halventaa” juutalaisia.

Holodomor on kipeä paikka SWC:lle myös muista syistä. Holodomorin pääarkkitehdit olivat etnisiä juutalaisia, kuten valtaosa muistakin bolsevikkijohtajista.
Video: Juutalainen mies kannatti Holodomoria yhdysvaltalaisessa talk show –ohjelmassa, koska ”ukrainalaiset olivat natsien kätyreitä”.

 

Juutalaisjärjestöt: Holodomoriin syyllistyneitä ei tule tuomita!

Jewish Telegraphic Agency (JTA) uutisoi 2009, että ukrainan juutalaisyhteisö oli alkanut kampanjoida sen puolesta, ettei Holodomoriin osallistuneita virkamiehiä voitaisi tuomita jälkikäteen ihmisoikeusrikoksistaan.

Kuten JTA itsekin kertoi, oli motiivi kampanjoinnille selvä: Ukrainan turvallisuuspalvelu oli paljastanut, että valtaosa ukranialaisia murhanneista bolsevikeista oli juutalaisia. Juutalaisyhteisö syytti Ukrainan turvallisuuspalvelua rasismista listan julkistamisen vuoksi.

SWC:n kaltaisten juutalaisjärjestöjen suhde sotarikollisten (ja ”sotarikollisten”) tuomitsemiseen on hieman kummallinen. Esimerkiksi vakavasti sairasta, muun muassa Sobiborin vartijaksi syytettyä John Demjanjukia riepoteltiin oikeudessa aina tämän kuolemaan saakka. Juutalaisjärjestöt vaativat Demjanjukin päätä vadille tämän iästä ja terveydentilasta huolimatta.

Sen sijaan Holodomorin taustoja ei tule kaivaa. Juutalaiset rikolliset on armahdettava. Juutalaisten henki on mittaamattomasti arvokkaampi kuin muiden. Joka muuta väittää, on antisemitisti, joka joutaa vankilaan.

 

Lue myös:

Juutalaiset syyttävät ihmisoikeusaktivisteja Kreikan ampumavälikohtauksesta
Sionistit syyttävät kehitysapujärjestöä ”juutalaisvihasta” Suomessa

1 kommentti

  1. Mielenkiintoista, vaikka ei mitenkään yllättävää. Kun jätetään paljon kertomatta, niin asiat saadaan jälkeenpäin näyttämään vaikka miltä, toiset pyhimyksiltä ja toiset pelkiltä roistoilta.
    Winner takes it all, historiankirjotuksenkin.

    Plusääni(29)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat