Auringon 10 parantavaa vaikutusta

Joogan käsitteellä Atapa Snana tarkoitetaan aurinkokylpyihin perustuvaa hoito-oppia. Elämme modernissa maailmassa, jossa meitä pommitetaan vainoharhaisilla viesteillä siitä kuinka vaarallinen aurinko on. Meidän tulisi muistaa, että ennen vanhaan eläneet joogit ja monet vanhat kulttuurit tiesivät kuinka aurinkoa voi hyödyntää monien eri sairauksien parantamisessa ja saavuttaa loistava terveys.

Myös täällä lännessä on historiallisesti käytetty auringonvaloterapiaa aina muinaisten kreikkalaisten ajoista lähtien. Sitä kutsuttiin helioosiksi. Nykyään auringonvaloterapiaa kutsutaan helioterapiaksi.

Ihmisrotu kehittyi miljoonien vuosien ajan auringon lämmössä ja rakkaudessa. Ehkäpä meidän ei kannattaisi lutrata itseämme myrkyllisessä aurinkovoiteessa päästä varpaisiin.

Aurinkovoiteelle on olemassa monia hyviä vaihtoehtoja. Voit lukea niistä täältä.

Aurinkovoiteilla on monia huonoja puolia. Suurin osa merkeistä sisältää myrkyllisiä kemikaaleja, kuten:

 • Oksibentsonia, joka on yhdistetty hormonitoiminnan häiriintymiseen ja soluvaurioihin, jotka voivat johtaa ihosyöpään.
 • Retinyylipalmitaatti, joka on todistetusti karsinogeeni.
 • Oktyyli-metoksisinnamaatti aiheuttaa hapettumisvaurioita ihoon, mikä vanhentaa kasvoja.
 • Avobentsoni, joka vapauttaa kehoon vapaita radikaaleja.
 • Bentsophenoni-2 (BP2) heikentää kilpirauhasen toimintaa, väestöllä, joka kärsii jo valmiiksi kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

Lisäksi aurinkovoide estää auringon ultraviolettisäteitä luomasta D-vitamiinia kehossa, joka on välttämätöntä lukuisille kehon toiminnoille, kuten:

 • luuterveydelle
 • syövän ennaltaehkäisylle
 • tukee immuunijärjestelmää
 • suojaa dementialta ja aivojen ikääntymiseltä
 • hyväksi jos haluaa polttaa ylimääräisen rasvan
 • välttämätön astman oireiden lievitykseen
 • vahvistaa hampaita.

Olemme luomassa aurinkokammolla kokonaista sukupolvea, jolla on D-vitamiinin puutostila.

Ultraviolettivalo on vain yksi valon aallonpituuksista; on olemassa kahdeksan muuta – infrapuna sekä seitsemän näkyvän valon aallonpituusaluetta. Jokaisella on oma ainutlaatuinen parantava vaikutuksensa!

Kohtuullisella altistuksella on 10 terveysvaikutusta:

 1. Auringonvalo ja aito ruoka lähettävät rintasyövän remissioon. Amerikkalainen lääkäri Zane Kime hyödynsi aurinkokylpyjä ja ravintoa parantaakseen potilaansa. Jopa terminaalitapauksissa tri Kime saattoi selättää lopullisesti laajalle levinneen syövän.
 2. Auringon valo tappaa haitalliset bakteerit. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen saksalaissotilaat kuulivat Nobel-voittaja Niels Finsenin löydöstä vuodelta 1903. He käyttivät auringonvaloa haavojen desifiointiin ja parantamiseen.
 3. Auringonvalolla on suotuisa vaikutus iho-oireisiin, kuten psoriasikseen, akneen, ekseemaan ja ihon sieni-infektioihin.
 4. Auringonvalo alentaa kolesterolia. Aurinko muuttaa korkean kolesterolin veressä steroidi- ja sukupuolihormoneiksi, joita tarvitsemme ollaksemme hedelmällisiä. Auringonvalon puutteessa käy päinvastoin; yhdisteet muuttuvat kolesteroliksi.
 5. Auringonsäteet alentavat verenpainetta. Jopa kertaluontoinen altistus alentaa havaittavasti verenpainetta niillä henkilöillä, joilla on korkea verenpaine. Toisaalta on myös muistettava, että lääkkeillä kuten statiineilla on sivuvaikutuksensa, ne voivat esimerkiksi riistää keholta sen tarvitseman koentsyymi Q10:n. CoQ10 on välttämätön solujen ja sydämen energiantuotannolle.
 6. Auringonvalo pureutuu syvälle ihoon ja puhdistaa veren ja verisuonet. Euroopassa julkaistu lääketieteellinen julkaisu osoitti, että valtimokovettumatautia sairastavien tila parani näiden saatua auringonvaloa.
 7. Auringonvalo nostaa veren happipitoisuutta. Lisäksi se myös tehostaa kehon kykyä siirtää happea kudoksiin; vaikutus on hyvin samankaltainen kuin liikunnalla. Auringolla on loistava vaikutus kestävyyteen, terveyteen ja lihasten kasvuun.
 8. Auringonvalo kehittää immuunijärjestelmää. Valkosoluja, joiden määrä kasvaa altistuessa auringolle, kutsutaan lymfosyyteiksi, ja niillä on keskeinen rooli taudinaiheuttajien torjunnassa.
 9. Säännöllinen altistuminen auringonvalolle saa lapset, erityisesti vauvat, kasvamaan nopeammin ja pidemmiksi. Ilmiö on havaittu monissa kulttuureissa kautta historian. Tutkimukset ovat osoittaneet, että auringonvalon määrä ensimmäisten kuukausien aikana vaikuttaa siihen kuinka pitkäksi henkilö kasvaa.
 10. Auringonvalo voi parantaa masennuksen. Keskipäivän auringonpaiste voi olla voimakkuudeltaan jopa 100 000 luksia. Istuessamme toimistoissamme parhaaseen aikaan päivästä, poissa auringosta, neon- ja keinovalojen alla (150-600 luksia), riistämme itseltämme luonnonvalaistuksen. Auringonvalon puute voi aiheuttaa tilan nimeltä kaamosmasennus, joka on yksi masennuksen muoto. Sitä esiintyy enemmän talvikuukausien aikana, mutta se on myös yleinen pitkää päivää toimistossa työskentelevillä.

Aurinkoa tulisi ottaa asteittain enemmän mutta HITAASTI! Jos et ole tottunut aurinkoon, ihosi on herkempi sen vaikutukselle. Vältä polttamasta ihoasi siedättämällä ihoa HITAALLA altistusajan kasvattamisella.

 

Lähde: Mindbodygreen.com

Lue myös:

On aika päivittää tietosi aurinkovoiteiden käytöstä
Vesi tukee terveyttä tavalla jota et olisi arvannut
Näin auringonvalo parantaa vastustuskykyä
Auringonvalo stimuloi T-solujen toimintaa
Auringonvalon merkitys hyvinvoinnille
Auringonvalo on hyväksi iholle
Auringon välttely tappaa nopeammin kuin auringonpalvonta
Auringonvalo voi oikeasti suojata ihosyövältä
Auringonvalon 5 uskomatonta ominaisuutta
Auringonvalon koko spektri terveyden hyväksi
Tutkimus: Auringonvalo ei aiheuta ihosyöpää, vaan vähentää sairastumisriskiä
Auringon välttelystä astmaa
Auringonvalo estää ihosyöpää
Aiheuttaako liika auringonotto oikeasti melanoomaa?

1 kommentti

 1. Luonnollisia vaihtoehtoja aurinkoöljyille ovat kylmäpuristettu luomukookosöljy sekä otsonoitu oliiviöljy. Myös D3-vitamiinilisillä riittävästi nostettu veren D-vitamiinipitoisuus estää ihoa palamasta auringossa.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat