Goldman Sachs hyökkäsi Islantiin – rahauudistus vaarassa?

Uutisoimme viime viikolla Islannin talousihmeestä ja siitä, kuinka ankarat pankkiireihin kohdistetut kurinpitotoimet johtivat maan talouskasvuun. Hallituksen päätös vapauttaa ulkomaalaiset rahavirrat voi kuitenkin romuttaa Islannin tulevaisuuden.

Ensimmäisenä vapautettujen rahoitusmarkkinoiden apajilla oli tietysti maailman vaikutusvaltaisin rikollispankki, juutalainen Goldman Sachs. Vain päiviä niin sanottujen pääomakontrollien purkamisen jälkeen Goldman ja joukko hedgerahastoja osti kolmanneksen Islannin tärkeimpiin lukeutuvasta pankista.

Pääomakontrollien tarkoituksena oli estää uuden pankkikriisin syntyminen; Islannin talouskasvun pohja rakennettiin kotimaiselle yrittäjyydelle siinä missä talouskriisi pohjautui ulkomaalaisen velkarahan tulvaan. Pääomarajoituksilla myrkyllinen ulkomaalainen velka pyrittiin pitämään kaukana Islannista.

Pankkikriisin jälkeen Islanti sulki rajat ulkomaalaiselta rahalta, mikä johti nopeaan vaurastumiseen – pankit eivät päässeet enää vetämään välistä, vaan raha kiersi kotimaisten yritysten, työntekijöiden ja kuluttajien välillä.

Kaikki Islannin hallituksessa eivät suinkaan ole kuitenkaan isänmaanystäviä, minkä vuoksi talouden parantaneet pääomakontrollit päätettiin hiljattain poistaa. Alle viikko tämän jälkeen edellisen finanssikriisin pääsyyllinen, Goldman Sachs, saapui saalistamaan Islannin rahoitusmarkkinoille.

Islanti toipui kriisistä sulkemalla Goldmanin kaltaiset rikolliset ulkopuolelle. Nyt maa saattaa tuhota kuluneiden vuosien edistyksen päästämällä pahimman vihollisen suoraan rahoitusmarkkinoidensa sydämeen!

Financial Timesin (FT) mukaan Goldmanin uhri on Arion Banki, joka on finanssikriisissä kaatuneen Kaupthing-pankin seuraaja. Goldman ja kolme hedgerahastoa ostivat noin 30 prosenttia Arionista. FT toteaa, että kyseessä on Islannin historian suurin ulkomainen pääomasijoitus.

FT kirjoittaa, että Goldmanin saalistajalaumalle on annettu lupa kasvattaa osuuttaan vielä ainakin 22 prosentilla ennen Arionin listautumista pörssiin. Kansainvälinen juutalaispankki saattaa siis omistaa pian enemmistöosuuden Islannin tärkeimmästä pankista!

Goldman-juutalainen Steven Mnuchin on rahoittanut sekä demokraatteja että republikaaneja.
Goldman-juutalainen Steven Mnuchin on rahoittanut sekä demokraatteja että republikaaneja.

Goldman aikoo korruptoida Islannin politiikan

Erityisen vaarallisen Goldmanin läsnäolosta tekee se, että pankki on tunnettu aggressiivisesta poliittisesta korruptiosta niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Goldman ei aio jäädä tekemään vain bisnestä, vaan se tulee manipuloimaan Islannin hallitusta häikäilemättömästi.

Yhdysvalloissa Goldman Sachs –taustainen juutalainen valtiovarainministeri Steven Mnuchin on esimerkiksi vaatinut Donald Trumpia perumaan vaalilupauksensa järjestää Fed-keskuspankille täysimittainen tilintarkastus.

Mnuchin ja Goldman vastustavat tilintarkastusta, sillä Fedin tiedetään lahjoittaneen laittomasti biljoonia dollareita veronmaksajien rahaa megapankkien sisäpiirille. Goldman tahtoo tuoda salailevan pankkidiktatuurin kulttuurin nyt Yhdysvalloista Islantiin.

Mikäli Goldman kasvattaa valtaansa Islannissa, tulee se hyökkäämään kaikella voimallaan hallituksen kaavailemaa rahauudistusta vastaan. Islanti on halunnut kansallistaa rahanluontioikeuden, mutta Goldman ei koskaan hyväksyisi tätä, sillä se merkitsisi loppua koronkiskojapankkien ylivallalle. Goldman on saapunut Islantiin estääkseen maan itsenäistymisen.

Edellisen kerran Islannin rahauudistus oli vaarassa vuosi sitten, jolloin niinikään juutalaisen George Sorosin palkkaama ”tutkivien journalistien” ryhmä järjesti potkut pankkitoiminnan kansallistamista kannattaneelle pääministerille, Sigmundur Davíð Gunnlaugssonille.

 

Lue myös:

Kreikkaa uhkaillut juutalaisjohtaja valitsi uudeksi kohteekseen Islannin
Islanti: rikosilmoituksia rahaa väärentävistä yksityisistä pankeista
Haastaako Islanti yksityisten pankkien ylivallan?

2 kommenttia

  1. mitä varten ne päästää nämä maahan… siinä johtaja trump näyttää 666 merkin näillä on tää viitoma hallussa

    Plusääni(6)Miinusääni(0)
  2. israelin lipun tähti on muuten musta aurinko eli saturnus, aiheesta on hieno kirjoitus salomonin sinetissä kuuklaaa

    Plusääni(7)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat