Jyväskylän tanssisali Lutakko tarjoaa tilat väkivaltavasemmiston tapahtumalle

Kansallinen Vastarinta (KV) uutisoi tänään, että ulkomaisista väkivaltaa käyttävistä äärivasemmistolaisliikkeistä inspiroituneet suomalaiskommunistit yrittävät värvätä alaikäisiä musiikin avulla.

KV:n mukaan muun muassa Varisverkosto-niminen poliittista väkivaltaa propagoiva ryhmä on järjestämässä Jyväskylän tanssisali Lutakossa pidettävää ilmaiskonserttia, jota markkinoidaan alaikäisille.

Lutakon tuki tapahtumalle on herättänyt kummastusta siksi, etteivät järjestäjät edes yritä peitellä väkivaltaisia toimintatapojaan ja ideologiaansa. KV kirjoittaa:

”Nyt kuihtumassa oleva liike yrittää värvätä uusia kannattajia, ja yhdeksi välineeksi on keksitty nuorison houkuttelu ilmaiskonserttiin. Tulevana lauantaina 3. syyskuuta äärivasemmistolaiset aikovat järjestää Jyväskylässä konsertin, johon on kutsuttu soittamaan venäläinen antifa-yhtye Moscow Death Brigade.

Tapahtuma on osa viikonlopun mittaista kiertuetta. Hieman yllättäen Tanssisali Lutakko on päättänyt tarjota tilat Jyväskylän keikalle, ja tapahtuma on avoin myös alaikäisille. ’KEIKKA JA PUNK-KIRPPIS OVAT ILMAISIA JA IKÄRAJATTOMIA!!!’, järjestäjät mainostavat Facebook-sivuillaan.

Samalla sivulla myös kerrotaan, että keikan yhteistyökumppanina toimii poliittista väkivaltaa julkisesti kannattava Varisverkosto. […]

On erittäin huolestuttavaa, että Lutakkoa pyörittävä Jelmu Ry tarjoaa tilat tapahtumalle, jossa on selvästi aikomus värvätä nuorisoa äärivasemmistolaiseen toimintaan. Jelmu Ry:n kanssa yhteistyötä tekee puolestaan Suomen suurin lipunvälityspalvelu lippu.fi, jossa tuskin ollaan ilahtuneita asiakkaan kyseenalaisista yhteyksistä.

Konserttikiertueella mukana oleva Varisverkosto on Suomessa toimivista äärivasemmistolaisista ryhmistä kaikkein innokkain väkivallan puolestapuhuja. Se pyrkii toimimaan anonyymisti, mutta olemme paljastaneet joitain järjestön toimijoita artikkelissa ’Kuka uhkailee kirjailijaa?’.

Alun perin ryhmä aloitti toimintansa kovalla uholla, ja siitä oli tarkoitus rakentaa samanlainen kuin ruotsalaisesta esikuvastaan Revolutionära Frontenista (RevFront). Jopa järjestön logossa nimi kirjoitetaan VaRis, mikä tulee suoraan lyhenteenä RevFrontin nimen suomennoksesta ’vallankumouksellinen rintama’. Suomen äärivasemmisto on järjestänyt lukuisia avustus- ja tukitempauksia RevFrontin jäsenille, kuten Varisverkoston kotisivuilla kerrotaan.

Toimintansa aikana RevFront tuli tunnetuksi muun muassa poliittisten vastustajiensa koteihin suunnatuista yöllisistä hyökkäyksistä, joissa usein loukkaantui myös täysin sivullisia. Järjestön johtohahmoja on epäilty törkeiden pahoinpitelyiden ja laittomien uhkausten lisäksi muun muassa useammasta murhan yrityksestä (1, 2) ja jopa raiskauksesta! […]

Tällä hetkellä ryhmän toiminta pohjautuu lähinnä poliittisten vastustajien vakoilemiseen sosiaalisessa mediassa, mutta se haluaisi toimia myös kaduilla. Nettisivuillaan Varis kertoo tavoittelevansa asemaa, jossa se voisi toteuttaa aloitteellista väkivaltaa fasisteiksi nimeämiään kansalaisia vastaan. ’Työmme koostuu muun muassa mielipidevaikuttamisesta, keskusteluista, tapahtumien järjestämisestä sekä tarvittaessa fyysisistä yhteenotoista fasistien kanssa’, sivuilla kerrotaan. Ryhmä myös kerää ’solidaarisuusapua’ useille ulkomailla vankiloissa oleville äärivasemmistolaisrikollisille.

Pidämme erittäin omituisena sitä, että selvästi poliittista väkivaltaa ja häirintää kannattavalle ryhmittymälle tarjotaan tiloja värväystilaisuuksia varten. Erityisen huolestuttavaa on, että Jyväskylässä jopa alaikäisiä houkutellaan mukaan ikärajattomilla konserteilla, joissa mukana häärii Varisverkosto. On tietenkin mahdollista, etteivät konserttikiertueen järjestäjät ole kertoneet tapahtumapaikkojen tilanvuokraajille, millainen poliittinen luonne tapahtumalla on.

Mikäli olet huolissasi suomalaisvastaisesta poliittisesta väkivallasta ja alaikäisten rekrytoinnista siihen, voit ottaa yhteyttä Tanssisali Lutakkoa isännöivään Jelmu Ry:hyn ja kysyä heidän kantaansa asiaan.

Puhelin: 014 617 866
Sähköposti: info[at]jelmu.net
Facebook: https://www.facebook.com/lutakkoclub/
Twitter: https://twitter.com/Lutakkoclub
Henkilökunta: http://www.jelmu.net/yhteystiedot

Magneettimedian toimitusta kiinnostaa erityisesti se, tuleeko suomalainen valtamedia kiinnittämään väkivaltaa markkinoivaan konserttikiertueeseen lainkaan huomiota.

Valtamedia on 2016 aikana sensuroinut uutisia muun muassa äärivasemmiston hyökkäyksistä Rajat kiinni! –mielenosoituksiin sekä vasemmistolaisten saamista väkivaltatuomioista. Sen sijaan lehdistö ja viranomaiset ovat kiinnittäneet kaiken huomionsa esimerkiksi maahanmuuttovastaisiin julisteisiin.

Mikäli konsertti tullaan järjestämään Lutakossa suunnitelmien mukaisesti, on se selkeä viesti Jyväskylän kulttuurielämältä ja Suomen valtamedialta kansalaisille: poliittinen väkivalta suomalaisia kohtaan on sallittua ja alaikäisten värvääminen äärivasemmistolaisiin ryhmiin on tervetullutta.

 

Lue myös:

Tietovuoto: vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakso vaati ”taktista väkivaltaa” ja kaasusumuttimia!
Helsingin Sanomat suojelee väkivaltaskandaalissa rypevää äärivasemmistolaista
Vasemmisto hakkasi vammaisen ja poliiseja – valtamedian mukaan vain maahanmuuttokriittiset ”meuhkaavat”
Poliisi ja valtamedia esittävät: väkivaltaa suvaitsevaisuuden nimissä
Protestointi toimii: valtamedia painostettiin uutisoimaan PAM-liiton väkivaltaskandaalista

2 kommenttia

  1. Nyt serveri ilmoitti ettei Vastarinnan sivuille enää pääse. Samaan aikaan Ryynipyy järjestää jotain anarkisti mellakkaa joten linjat on vedetty. Nyt minä tiedän kuka on minun puolellani ja kuka on minua vastaan. Eläköön kansallisuus, oma heimomme ja oma kulttuurimme. Olen piilotellut nimimerkin takana mutta nyt lopetan sen koska katson suoraselkäisyyden olevan miehen mitta. Terveisin Tommi Rautiainen, ennen nimimerkillä Kloran33.

    Plusääni(6)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat