Lääketeollisuus ja valtamedia mustamaalaavat kookosöljyä perättömin väittein

Amerikan sydänyhdistys julkaisi ohjeistuksen, joka käsitteli rasvoja ja sydän- ja verisuonisairauksia. Ohjeistuksessa tuomittiin kookosöljy ja kehoitettiin olemaan käyttämättä sitä. Julkaisu vaikuttaa olevan osa koordinoitua hyökkäystä, sillä kookosöljyn suosio on kasvussa.

Amerikan sydänyhdistyksen suositus on räikeässä ristiriidassa paitsi kookosöljystä mutta myös tyydyttyneistä rasvoista julkaistujen tutkimusten kanssa. Vanha teoria tyydyttyneistä rasvoista ja kolesterolista sepelvaltimotaudin aiheuttajana on kumottu.

Tästä huolimatta valtamedia julkaisi suosituksen analysoimatta sitä kriittisesti tai tutkimatta sydänyhdistyksen väitteitä sen tarkemmin.

Alla joitain esimerkkejä suuryhtiöiden rahoittaman valtamedian otsikoista, joita Googlen uutispalvelu nostaa esille:

Kookosöljyä on käytetty ruoanlaitossa tuhansien vuosien ajan

Asuin perheeni kanssa Filippiineillä 1990-luvun lopulla, jolloin saatoin nähdä itse kuinka vanhat filippiiniläiset eivät kärsi länsimaisista sairauksista yhtä usein kuin länsimaalaiset, vaikka kookosöljy on heidän ruokavalionsa tärkein rasva, joka sisältää runsaasti tyydyttynyttä rasvaa.

Tästä sain alkusysäyksen ja aloin tutkia asiaa, joka oli ilmeisessä ristiriidassa sen kanssa mitä olin oppinut varttuessani Yhdysvalloissa. Pian julkaisin tutkimustulokseni internetissä 2001 alussa. CoconutOil.comissa julkaistujen tutkimusten määrä kasvaa koko ajan, ja se on internetin vanhin kookosöljystä ja muista aiheista kuten tyydyttyneistä rasvoista, kolesterolista jne. tehtyjä tutkimuksia käsittelevä sivusto.

Kookosöljyn ja hyvien tyydyttyneiden rasvojen terveyshyödyistä on tehty niin monia tutkimuksia, ettei niitä kaikkia voi käsitellä tässä artikkelissa. Sivustomme on täynnä tutkimuksia ja olen kirjoittanut aiheesta kirjan.

Tiede on tyrmännyt rasvateorian

Vuonna 2014 Time-lehden etusivun jutussa myönnettiin, että teoria tyydyttyneistä rasvoista syyllisenä ei perustu tutkimusnäyttöön.
Vuonna 2014 Time-lehden etusivun jutussa myönnettiin, että teoria tyydyttyneistä rasvoista syyllisenä ei perustu tutkimusnäyttöön.

Suuryritysten rahoittaman valtamedian ”toimittajat” unohtavat mainita, että Amerikan sydänyhdistyksen suositus ettei kookosöljyä ja tyydyttyneitä rasvoja tulisi käyttää, perustuu uskomukseen, ei tieteellisesti todistettuihin tosiasioihin.

Uskomus perustuu kumottuun rasvateoriaan, jonka mukaan tyydyttyneet rasvat nostavat kolesterolitasoja, mikä altistaa sepelvaltimotaudille.

Teorian laittoi alulle tutkija Ancel Keyes, ja jonka Kongressi hyväksyi osaksi Yhdysvaltain virallista ravintosuositusta. Hänen tutkimuksensa on osoitettu perinpohjaisesti vääräksi.

Niinpä edes Amerikan sydänyhdistyksen ”viimeisimmät” tutkimukset eivät todista että kookosöljystä olisi haittaa. He lähtevät ennakko-oletuksesta, että korkeat kolesterolitasot johtaa sepelvaltimotautiin, mutta tutkimukset eivät ole koskaan osoittaneet teoriaa oikeaksi. Itse asiassa tutkimukset osoittavat päinvastaista, että ihmiset, joiden kolesterolitasot ovat korkeat elävät pidempään kuin ne joiden kolesterolitasot ovat matalat.

Aiemmin kolesterolia pidettiin jonain ”pahana”, jota tuli laskea lääkkeillä. Mutta myöhemmin se jaettiin kahteen kategoriaan: ”hyvään” ja ”pahaan” kolesteroliin.

Mutta tämäkään näkemys ei osu täysin oikeaan, sillä kehomme tarvitsee selviytyäkseen kumpaakin kolesterolia.

Ja vaikka hyväksyisimme väitteen, että LDL-kolesteroli on ”pahaa”, Amerikan sydänyhdistyksen väite siitä että kookosöljy on haitallista koska se nostaa LDL:ää on perätön, sillä kookosöljytutkimukset osoittavat että itse asiassa se enemmän nostaa HDL-kolesterolia (jota pidetään ”hyvänä”) kuin LDL:ää, ja että kahden välinen suhde kertoo luotettavammin sydämen terveydentilasta. Tutkimukset osoittavat, että kookosöljyn kulutus parantaa suhdetta, ja lukuisat vertaisarvioidussa kirjallisuudessa julkaistut tutkimukset osoittavat että kookosöljy on ”sydänystävällistä”. Alla joitain esimerkkejä:

Study: Coconut Oil Helps Hypertension – Science Based Health Benefits of Coconut Oil Keep Increasing
Study: Coconut Oil’s Lauric Acid Reduces High Blood Pressure
Study: Virgin Coconut Oil Effective in Treating High Blood Pressure
Study: Traditional Virgin Coconut Oil High in Antioxidants and Reduces Oxidative Stress in Heart, Kidney, and Liver
New Extensive Research From Sri Lanka Shows Coconut Oil Has No Risk to CVD, and that Coconut Residue has Great Promise for Treating Heart Disease
Coconut Oil and Heart Disease
Coconut Oil is Beneficial for Your Heart: Shining the Truth on Mainstream Media’s Negative Attacks Against Coconut Oil

Kookosöljyn mustamaalaus – yrittääkö lääketeollisuus ja valtamedia suojella lääkemarkkinoita?

Tiedämme ennestään, että kolesterolilääkkeitä (statiineja) määrätään eniten ja että ne myyvät parhaiten. Kyseessä on 100 miljardin dollarin bisnes.

Kolesterolilääke Lipitor on kaikkien aikojen parhaiten myynyt lääke. Sitä on myyty yli 140 miljardin dollarin edestä, eikä sille ole vakavasti otettavia kilpailijoita koko synteettisten lääkkeiden historiassa.

Vasta kun Lipitorin patentti raukesi ja halvemmat kopiolääkkeet valtasivat markkinat, Elintarvike- ja lääkevirasto julkaisi varoituksen statiinien sivuvaikutuksista, joita ovat muun muassa maksavauriot, muistinmenetys, lihasvauriot ja tyypin 2 diabetes.

Joka neljäs yli 50-vuotias amerikkalainen alentaa kolesteroliaan statiinilääkkeillä, joten valtavat markkinat riippuvat rasvateorian menestyksestä.

Eräs parhaimmista statiinihuijauksen paljastavista dokumenteista julkaisiin 2013 australialaisella ABC-kanavalla. Dokumentissa haastateltiin alan lääkäreitä, jotka paljastivat sen. Lääkealan tahot eivät kyenneet estämään lähetystä, mutta ABC joutui poistamaan sen verkkosivuiltaan.

Joudumme turvautumaan Youtubeen ladattuihin kopioihin. Nämä lääkäreiden tuottamat statiinilääkehuijausta käsittelevät tärkeät dokumentit kannattaa katsoa ajan kanssa.

Sydänsalaisuus, osa 1: Kolesterolimyytti: ravintoaineiden vaikutus

Sydänsalaisuus, osa 2: kolesterolilääkesota

Todennäköisesti lääketeollisuus ja hallitsemansa valtamedia jatkavat kookosöljyn parjaamista

Asuessani Filippiineillä 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa, olin ensimmäisiä jotka julkaisivat internetissä tutkimuksia kookosöljyn terveyseduista. Valmistimme kookosöljyä perinteisin menetelmin käsipelillä, josta ei poistettu aivan kaikkea ja jota ei massatuotettu koneilla.

Vuonna 2002 aloimme tuoda tätä käsityönä valmistettua kookosöljyä Yhdysvaltoihin, ja toimme ensimmäisenä ”Neitsytkookosöljyn” Filippiineiltä Yhdysvaltain markkinoille.

Vuonna 2005 Elintarvike- ja lääkevirasto varoitti meistä ja tri Mercolasta, joka myi tuolloin valmistamaamme Neitsytkookosöljyä. Virasto syytti hänen myyvän ”laillistamatonta lääkettä”.

Jouduimme palkkaamaan kalliin asianajajan, joka neuvoi Yhdysvalloissa uudenlaisen kookosöljyn markkinointiin liittyvissä asioissa. Jouduimme poistamaan Tropical Tradition -sivustoltamme kaikki viittaukset tieteellisiin tutkimuksiin tai asiakaskokemuksiin. Myimme kookosöljyä sivuston kautta.

Tämä oli ensimmäinen kokemukseni kuinka luontaista yhdistettä, josta voisi olla apua tai joka voisi parantaa sairauden, ja joka ei ole osa lääketeollisuutta, yritetään nujertaa ja sensuroida Yhdysvalloissa häiritsemällä niitä, jotka haluavat tuoda nämä tuotteet yleisön saataville.

Tästä sai alkunsa Health Impact News -sivusto ja Health Impact News -verkosto, sillä pyrimme valistamaan ihmisiä aiheista jotka vaikuttavat terveyteen mutta joista valtamedia vaikenee, pääasiassa siksi koska lääketeollisuus on yksi suurimmista kuolevan suuryhtiövetoisen valtamedian rahoittajista.

Valtamedia on valtava riski kansanterveydelle, sillä se jättää uutisoimatta terveyden pelastavasta tiedosta.

Pian sen jälkeen kun Amerikan sydänyhdistys julkaisi suosituksensa, valtamedia uudelleenjulkaisi sen kyseenalaistamatta tai tutkimatta asiaa sen enempää, jolloin minulle Health Impact Newsin toimittajana esitettiin seuraava pyyntö:

”Kookosöljy pelasti elämäni ja muistini! Nämä kaikki uutiset jne. kookosöljystä ja PAHAN kolesterolin noususta ärsyttää suunnattomasti! KERTOKAA mitä ajattelette tai tiedätte aiheesta! Kookosöljy on parasta!”

Eräs lääketeollisuuden seuraavista potentiaalisista markkinoista on kehittää lääkkeitä, joilla hoidetaan neurologisia sairauksia kuten Alzheimerin tautia ja Parkinsonin tautia. On olemassa vahvoja viitteitä siitä, että lääketeollisuus kolesterolia alentavine lääkevalmisteineen, on osasyynä neurologisten sairauksien hälyyttävään kasvuun, sillä aivomme tarvitsevat kolesterolia toimiakseen kunnolla, erityisesti vanhemmalla iällä.

Ihmiset ovat havainneet uskomattomia tuloksia lisättyään kookosöljyn ruokavalioonsa, erityisesti Alzheimerin taudin kanssa.

Koska kookosöljyn suosio kasvaa koko ajan, siitä tulee yhä suurempi uhka vaarallisille lääkevalmisteille, voidaan odottaa suuryhtiöiden rahoittaman valtamedian hyökkäysten jatkuvan.

 

Lähde: Health Impact News

Lue myös:

Kookosöljy voi olla ihmelääke Alzheimeriin
Kookosöljy ja Alzheimerin tauti: rasvaton dieetti ja kolesterolilääkkeet osa ongelmaa?
Kookosöljy palautti muistin
Totuus kolesterolista ja verisuonisairauksista
Korkeat kolesteroliarvot ja muut toissijaiset riskitekijät sydän- ja verisuonisairauksissa
Totuus statiineista ja kolesterolista
On vain hyvää kolesterolia
Statiinihuijaus ja kolesterolimyytti
Valtamedia joutui nöyrtymään: statiinit ovat tappava huijaus!
Matala vai korkea kolesteroli – ketkä elävät kauemmin?
Tutkimukset vahvistavat ”pahan” LDL-kolesterolin auttavan elämään pidempään

1 kommentti

  1. Tri Mary T. Newport on kirjoittanut kirjan ”Alzheimer’s Disease – What If There Was a Cure?”. Kirja kertoo kirjoittajan aviomiehen sairastumisesta Alzheimerin tautiin ja siitä, kuinka kookosöljy sai aikaan dramaattisen voinnin kohentumisen. Virallinen lääketiede kuitenkin on hiljaa kookosöljyn parantavista vaikutuksista – lääkkeitä on saatava kaupaksi mahdollisimman paljon.

    Plusääni(16)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat