Republikaanipuolueen juutalaisrahoittajat vastustavat maahanmuuttokriittistä Trumpia

Kuten olemme usein uutisoineet, juutalaistaustaisilla vaalirahoittajilla on huomattavaa valtaa Yhdysvaltojen politiikassa (1, 2). Israelia ja vapaata maahanmuuttoa kannattavia juutalaistaustaisia rahoittajia on sekä demokraattien että republikaanien riveissä.

Maahanmuuttovastaisesta retoriikastaan tunnettu republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on säikäyttänyt puolueen rikkaat juutalaiset. Amerikan juutalaistaustaiset poliittiset aktivistit ovat usein puoluetaustaansa katsomatta kannattaneet etnisesti puhdasta juutalaisvaltio Israelia mutta liberaalia monikulttuurista länttä (1, 2, 3).

Tump ei ole saanut käännettyä republikaanijuutalaisia puolelleen, vaikka hän on äänekkäästi tukenut Israelia. Aiheesta uutisoi valtavirtainen juutalaislehti Forward, joka osallistui Republikaanien juutalaiskomitean (RJC) kokoukseen.

Forwardin raportti on mielenkiintoista luettavaa, sillä se vaikuttaa tukevan ikivanhaa ”stereotypiaa” siitä, että poliittisesti aktiiviset juutalaiset pelaavat usein kaksilla korteilla. Forward kirjoittaa, että kokouksessa juutalaiskomitean jäsenet varmistivat, että jokaisella presidenttiehdokkaalla on varmasti juutalainen tukijansa. Toisin sanoen komitea varmisti, että vaikka ehdokkaiden välillä olisikin mielipide-eroja, kannattavat he silti juutalaisjärjestön näkemyksiä kaikista tärkeimmissä poliittisissa kysymyksissä.

openborders

Forwardin mukaan lähes kaikilla republikaaniehdokkailla oli suuri määrä rikkaita juutalaisia rahoittajia, mutta Donald Trump paljastui poikkeukseksi. Yksikään juutalainen ei halunnut rahoittaa hänen kampanjaansa. Tätä pidettiin erityisen kummallisena siksi, että kansalaisgallupeissa liikemiehen kannatus on kasvanut koko ajan.

Juutalaissenaattori Norm Coleman kertoi Forwardille, etteivät hän ja hänen ystävänsä halua tukea Trumpia siksi, että tämä ajaa ”valkoisten miesten” asiaa.

Israel on steriloinut ja karkottanut ei-juutalaisia maahanmuuttajia kovalla kädellä, mutta jostain syystä republikaanipuolueen juutalaiset pitävät ”fasismina” sitä, että Trump vastustaa laitonta siirtolaisuutta Amerikkaan.

 

Lähde: The New Observer

3 kommenttia

 1. Juutalaismafia iski juuri Ranskassa. 1937 myös USA:ssa. Koska Saksan poliittinen kehitys ei miellyttänyt, hallitusta painostettiin kieltämään Zeppelin-yhtiöltä omat kaasusäiliöt USA:n tukikohdassaan. Ilmalaiva Hindenburg joutui täyttämään kaasusäiliönsä vedyllä, koska firman heliumtakit oli lakkautettu. No tuskin sekään olisi onnettomuuteen johtanut, sillä riskit olivat pienet. Onnettomuuksia ei ollut ollut. Sitäkin ihmeellisempää oli ilmalaivan tuho. Tämä johti koko Saksan ilmalaivaliikenteen keskeyttämiseen ja oli ensi askel koko liikenteestä luopumiseen.

  Plusääni(8)Miinusääni(0)
 2. Huoh tätä teatteria ei jaksa enään seurata. Fakta on se, että se täysin merkityksetöntä ketä valitaan, samalla puolella nämä Luciferin palvojat ovat. Tietämätöntä kansaa tässä viihdytetään ja huijataan.

  Plusääni(12)Miinusääni(2)
 3. Eikö Trumph tiedä että kristityt ja muslimit ovat kehittyneet juutalaisuudesta ?
  Kannattaisi hänen ottaa ensin asioista selvää ennenkuin haukkuu muslimeja tai muita uskontoja.
  Ihmiset jotka ahnehtivat rahaa ja valtaa eivät valitettavasti pääse taivaaseen. Mikään kirkko ei pelasta sinua jos sisälläsi asuu pahuus. tarvitset moraalin, lähimmäisen rakkautta ja uskon hyvyyteen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat