Unkari: Jobbik-puolueen takinkääntö jatkuu – alkoi juhlia hanukkaa!

Unkarilainen Jobbik tunnettiin vielä muutama vuosi sitten tiukan linjan nationalistipuolueena, jonka lakkauttamista muun muassa Maailman juutalaiskongressi vaati. Viime aikoina puolue on muuttunut itsensä irvikuvaksi.

The Jerusalem Post nimittäin uutisoi, että Jobbik on päättänyt alkaa mielistellä Israelia juhlistamalla juutalaista hanukkaa! Juutalaislehden mukaan puoluejohdon takinkääntö on saanut järjestön kenttäväen raivon valtaan.

Pian sen jälkeen, kun puoluejohtaja Gábor Vona oli julistanut hanukka-tervehdyksensä Unkarin juutalaisyhteisölle, Jobbikin Vecsésin alueen osasto protestoi pr-temppua Facebookissa kirjoittamalla:

”Jobbik Vecsés EI LÄHETÄ juutalaisille terveisiä hanukan (tai mikä v*** se onkaan) kunniaksi… Jos joku luulee, että tekisimme koskaan niin, emme tahdo olla sellaisen ihmisen kanssa missään tekemisissä!”

Vona puolestaan raivostui siitä, että puolueen Vecsésin osasto piti kiinni järjestön alkuperäisestä maailmankatsomuksesta. Vona ilmoitti erottavansa Facebook-päivityksen tekijän ja kurittavansa jokaista, joka vastustaisi puolueen uutta juutalaismielistä linjaa.

Hanukkatervehdyksessään juutalaisyhteisölle Vona totesi: ”Toivotamme harrasta, hengellistä ja onnellista valon juhlaa [hanukkaa], joka valaiseen tien, jota pitkin meidän kaikkien tulisi kulkea.”

Ei-juutalaisia ali-ihmisinä pitävän Chabad Lubavitch –ääriliikkeen rabbi Slomo Koves sanoi, etteivät juutalaiset ole vielä vakuuttuneita Vonan hyväntahtoisuudesta. Jobbikin on palveltava juutalaisia vielä pitkään ja hartaasti, ennen kuin puolue voi saada sionisteilta poliittista tukea.

Vastineessaan Vona vakuutteli Kovesille olevansa muuttunut mies. Vona lainasi jopa äärisionistista amerikkalaispoliitikkoa Hillary Clintonia ja kertoi tahtovansa rakentaa ”siltoja muurien sijaan” kristittyjen ja juutalaisten välille.

juutalaisetunkari

Jobbik kannattaa nykyään myös Euroopan unionia

Kirjoitimme Jobbikin perikadosta viimeksi marraskuussa, kun puolue torppasi lakihankkeen, joka olisi kieltänyt EU:n alueelle tunkeutuneiden siirtolaisten sijoittamisen Unkariin.

Jobbik kertoi vastustavansa lakialoitetta, koska puolue pitää Fidesziä tekopyhänä. Jobbikin mukaan Fidesz keräilee julkisuudessa irtopisteitä epäjohdonmukaisella maahanmuuttopolitiikallaan. Tuore hanukkatempaus voi kuitenkin merkitä sitä, että tapahtumien taustalla on jotain paljon hämärämpää.

Jobbik on myös vaatinut, että Unkari liittoutuisi Britannian entisen pääministerin, juutalaisen David Cameronin kanssa. Cameron on Israelin ja suurten pankkien vankkumaton liittolainen.

Cameron on lisäksi ajanut Britanniassa lakiuudistusta, jonka tavoitteena on määritellä yhteiskuntakriittinen keskustelu yliopistoilla potentiaaliseksi ”terrorismiksi”.

Cameron perusteli ankaria sananvapauslakeja puheessaan, jossa hän totesi, ettei ”radikaaleille näkemyksille ja ideoille” tule antaa lainkaan kasvualustaa yliopistoissa. Jobbikin Cameron-ihailu on siksi vähintäänkin hämmentävää.

Lisäksi Jobbik ilmoitti tänä vuonna, että se on luopunut yhdestä tärkeimmistä poliittisista tavoitteistaan, EU-erosta.

Gabor Vona totesi Politico-lehden mukaan, että Unkarin ei tarvitse erota EU:sta, koska EU:n voi ”korjata sisältäpäin”. Samaa tekosyytä ovat käyttäneet myös kulttuurimarxilaiset vasemmistolaiset, jotka ovat kuluneina vuosina luopuneet EU-vastaisuudesta.

 

Lue myös:

Vetoomus maahanmuuttokriittisille medioille ja kirjoittajille
Miksi kirjoitamme juutalaisista 1, 2

3 kommenttia

 1. Ja minä kun luulin kaiken jo nähneeni. Mutta ilmeisesti en… Ei, tämän täytyy olla painajaista… Kohta Jobbikin keulahahmo saa Soinin kasvot…

  Plusääni(20)Miinusääni(0)
 2. Gábor Vona on Unkarin sika-Soini. Näitä ”houdineja” alkaa löytymään kohta joka maasta. Eikös Ukrainassakin jokin ”isänmaallinen” ns. ”natsijärjestö” teki samanmoisen ”muuttumisleikin”.
  Tämä omalla tavallaan osoittaa sen, kuinka ihmisiin ei ole paljoa luottamista. Se vielä ruumiillistuu sellaisissa poliittisissaliikkeissä, jota johdetaan diktatuurisesti eli ”yhden miehen liikkeenä”, jossa tuo valtias voi ilman mitään kyselemättä muilta heittää täyden voltin ilman mitään ”puoluevaltuustoja”.
  Joskun tietyissä kriiseissä kiireellisissä tapauksissa, joka koskee maan ulkopoliittista tiaa läpi koko puoluekentän. On pakko tehdä tiettyjä päätöksiä kysymättä edeltä päin tietäen sen, että puoluuen muillakaan jäsenillä ei ole asiasta eriävää kantaa, paitsi ainahan on joka puolueessa joitain hankalia tyyppejä, mutta yleisesti näin ajateltuna.
  Juutalaisten rahalahjukset ja pankkiirien suomat JetSet -elämän tarjoomuksilla voipi olla jotain tekemistä näiden ”asioiden” kanssa.
  Rahahan pyörittää koko maailmaa.

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
 3. Ainoa ratkaisu on suora demokratia, suora kansanvalta, jota toteutetaan onnistuneesti mm. Sveitsissä. Kaikki puolueet ovat kankeita organisaatioita, jotka lankeavat- ainakin johto- ennemmin tai myöhemmin. Tämä on nähty niin monta kertaa, että on aika etsiä muita ratkaisuja. Katsokaa vaikka Marine Le Peniä, jonka piti naida juutalainen saadakseen puoleensa eteenpäin.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat