Ei-juutalaisten ahdinko Israelissa pahenee

Toisinaan juutalaisvaltio Israelin ihmisoikeusrikokset ovat niin törkeitä, että jopa suomalainen valtamedia kirjoittaa niistä. Sunnuntaina esimerkiksi sanomalehti Kaleva kirjoitti siitä, että Israel valmistelee lakia, jolla kiviä heittelevät ei-juutalaiset voitaisiin tuomita 10 vuodeksi vankilaan jopa ilman kunnollista näyttöä.

Miehitetyssä Palestiinassa etenkin arabilapset ja -nuoret heittelevät usein kiviä juutalaismiehittäjien panssaroituja ajoneuvoja kohti. Sionistit vastaavat tähän ampumalla jopa pikkulapsia kuoliaaksi. Kivien heittely on pieni ja ymmärrettävä protestin muoto juutalaisten miehitystä vastaan.

Kuten olemme uutisoineet, Israelin politiikkaan kuuluu esimerkiksi palestiinalaisasuntojen järjestelmällinen tuhoaminen, siviilien ampuminen ajankuluksi sota-aikana, arabien liiketoiminnan ja talouskasvun estäminen, vesi- ja energiavarantojen ryöstäminen sekä jopa jätteiden ja ulosteen kaataminen palestiinalaisten asuinalueille.

Israelilla on puolellaan maailman suurin sotilasmahti Yhdysvallat, kun taas arabeilla on kivet ja puukepit. Juutalaiset ovat säätäneet lakeja, joiden mukaan vain juutalaisilla on oikeus omistaa ampuma-aseita alueella.

palestiinalaislapsi2

Täydellisen ylivallan symboliksi sionistit tahtovat nyt säätää lain, jonka nojalla miehittäjien panssariajoneuvoja kivittävät pienet lapset voidaan sulkea 10 vuodeksi vankilaan, vaikka syyttäjä ei voisi todistaa, että lasten tavoitteena on ollut vahingoittaa ihmisiä. Kivien heittelystä epäiltyjä lapsia kidutetaan järjestelmällisesti jo nyt Israelin ”poliisilaitoksilla”.

Jos lapsi ei suostu myöntämään epäiltyä rikosta, ovat juutalaiset kuulustelijat jopa uhanneet murhata hänet. Sionistit uhkaavat myös usein raiskaavansa epäiltyjen naispuoliset sukulaiset tai silpovansa näiden sukuelimet. Näin he noudattavat Suomen juutalaisseurakunnalle juhlapuheen pitäneen Mordechai Kedarin linjaa. Lapsia hakataan myös kepeillä ja aseilla sionistien poliisilaitoksissa. Jokainen voi kuvitella, millainen pienen palestiinalaislapsen asema israelilaisessa vankilassa on.

 

Rotuerottelu bussivuoroissa alkoi

Palestiinalaisia sorretaan myös muiden lakiuudistusten avulla. Lokakuussa uutisoimme, että Israel harkitsi erillisiä bussivuoroja juutalaisille ja ei-juutalaisille. Nyt suunnitelmat on viety käytäntöön. Tämä on erityisen ironista siksi, että Yhdysvalloissa juuri juutalaisten johtama NAACP-monikulttuurisuusjärjestö käytännössä kumosi valkoisten ja mustien erilliset bussivuorot: monikulttuurisuutta länteen – nationalismia juutalaisvaltioon.

Haaretz-lehden mukaan Israel aloitti toukokuun lopulla bussivuorojen rotuerottelun pilottiohjelman. Hanketta on ajanut erityisen näkyvästi ”puolustusministeri” Moshe Ya’alon.

israel-bus_2499663b

Monille palestiinalaisille tämä tulee tarkoittamaan, että heidän työmatkansa pitenevät useita tunteja. Israelin parlamentissa lakiuudistusta pidetään läpimurtona. Yhteisiä bussivuoroja on aiemmin kutsuttu ”juutalaisten häviöksi”. Lisäksi israelilaispoliitikot ovat kertoneet paheksuvansa sitä, että juutalaisnaiset ovat joutuneet matkustamaan samassa bussissa arabimiesten kanssa. Lukuisat ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet rasistisen lakiuudistuksen.

Suomalaismedia kirjoittaa harvoin Israelin rasistisesta politiikasta. 2013 maailmalla kuohutti uutinen, että Israelin hallitus oli steriloinut mustia etiopianjuutalaisia maahanmuuttajia näiden ”epäpuhtaan” syntyperän vuoksi. Julkinen keskustelu aiheesta loppui pian, sillä virallinen linja on, että juutalaiset ovat ”holokaustista” edelleen kärsivä uhrikansa, joka ei itse voi syyllistyä rasismiin tai poliittiseen vainoon.

 

Eriarvoisuus näkyy tilastoissa

Rotujen eriarvoistuminen Israelissa ei ole vain räikeiden yksittäistapauksien synnyttämä tunne vaan tilastollisesti todennettava ilmiö. Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD julkaisi hiljattain selvityksen, jonka mukaan kehittyneistä maista Israelissa ja Yhdysvalloissa vallitsee pahin yhteiskunnallinen eriarvoisuus.

Mielenkiintoinen yhteensattuma on, että juuri näissä maissa asuvat maailman suurimmat juutalaisväestöt. 82 % maailman juutalaisista asuu joko Israelissa tai Yhdysvalloissa. Israelissa rikkain 10 % ansaitsee 15 kertaa enemmän rahaa kuin köyhin 10 %. Erot rikkaiden ja köyhien välillä ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosikymmenet.

Kuva Canary Missionin tietokannasta.
Kuva Canary Missionin tietokannasta.

 

Toisinajattelijoiden vaino

Juutalaisvaltion politiikkaa kritisoivia ihmisiä vainotaan entistä ankarammin. Haaretzin mukaan juutalaiset ovat perustaneet nyt verkkoon Canary Mission –sivun, joka ylläpitää julkista henkilörekisteriä opiskelijoista, jotka ovat puhuneet palestiinalaisten ihmisoikeuksien puolesta. Sivulla kerrotaan, että tarkoituksena on vaikeuttaa etenkin sionismia vastustavien ihmisten työllistymistä tulevaisuudessa.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan kyse on pelon ilmapiirin lietsomisesta sekä ankarasta hyökkäyksestä ilmaisunvapautta ja yksityisyydensuojaa vastaan. Tunnetut juutalaiset vaikuttajat ovat sen sijaan puhuneet Canary Missionin puolesta. Esimerkiksi amerikanjuutalainen historioitsija ja kirjoittaja Daniel Pipes jyrähti, että palestiinalaisten puolustaminen on niin ”vaarallinen” asia, että siitä tuleekin seurata rangaistus. ”Erityisen tärkeää on kerätä tietoa [poliittisesti aktiivisista] opiskelijoista [julkiseen tietokantaan],” Haaretzin haastattelema Pipes jatkoi.

 

Lue myös: Juutalainen ”poliisi” hakkasi palestiinalaisministerin kuoliaaksi

5 kommenttia

  1. Voi helposti kysyä, kuka haluaa matkustaa arabimiesten kanssa samassa bussissa. Euroopassa ei ainakaan ole liiallista intoa sellaiseen

    Plusääni(0)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat