Etelä-Afrikka: musta hallitus haluaa pakkolunastaa valkoisten maat

Presidentti Jacob Zuman johtama Etelä-Afrikan hallitus haluaa tukahduttaa valkoisten maanviljelijöiden ja yrittäjien toiminnan. Zuma vaatii, että hallitus pakkolunastaa valkoisten maat mustien käyttöön ilman minkäänlaista korvausta.

Kaikki perusoikeuksia rikkovan ehdotuksen perustelut ovat kuin viisivuotiaan suusta: koska valkoiset ovat keskimäärin vauraampia, ainoa tapa poistaa rotujen väliset erot on lahjoittaa valkoisten omistamat maat mustien käyttöön.

Helmikuussa pitämässään puheessa Zuma sanoi:

”Tänään aloitamme uuden kappaleen radikaalissa sosio-ekonomisessa muutoksessa. Tarkoitamme, että meidän tulisi siirtyä sanoista käytännön ohjelmiin.”

Etelä-Afrikan buurien yhteistyöjärjestö Boer Afrikaner Volksraad varoittaa, ettei maista aiota luopua vapaaehtoisesti. Järjestön johtaja Andries Breytenbach sanoi The Telegraph -lehden haastattelussa:

”Olemme valmiina taistelemaan [pakkolunastuspäätöstä] vastaan,” ”… Jos tämä toteutuu, se tulee johtamaan rodulliseen sotaan, jonka haluamme välttää.”

Presidentti Zuman ehdotus ei ole järin omaperäinen. Naapurimaa Zimbabwen presidentti Robert Mugabe aloitti vastaavanlaiset pakkolunastukset viisitoista vuotta sitten. Mugaben politiikka johti sosiaaliseen katastrofiin: mustat eivät kyenneet pyörittämään maatiloja, minkä vuoksi ruoantuotanto laski 70 prosentilla. Aiemmin Afrikan vilja-aittana tunnettu Zimbabwe oli ruoantuotannon suhteen omavarainen, minkä lisäksi ruokaa riitti myös vientiin. Ruoantuotannon lisäksi koko Zimbabwen talous lähti jyrkkään syöksykierteeseen. CIA World Factbookin mukaan vuonna 2009 maan työttömyysaste oli 95 prosenttia(!) ja bruttokansantuote henkilöä kohden arviolta vaatimattomat 600-700 dollaria.

Apartheid-järjestelmän kaaduttua Etelä-Afrikan talouskasvu on hidastunut ja työttömyys kasvanut, mikä on suoraa seurausta mustia suosivasta ja valkoisia syrjivästä politiikasta. Toteutuessaan maatilojen pakkolunastus voi olla viimeinen naula Etelä-Afrikan arkkuun.

 

Lue myös:

Etelä-Afrikka: ANC:n ehdokasvalinta johti mellakkaan
Etelä-Afrikka: apartheidin kaatuminen ja juutalaisten rooli
Etelä-Afrikka tarjoaa maailman huonoimman tieteellisen ja matemaattisen koulutuksen
Etelä-Afrikka syrjii valkoisia työelämässä – tappavin seurauksin
Nelson Mandela – terroristi
Miksi Afrikka ei menesty?
Nelson Mandelan pojanpoika raiskasi alaikäisen vessassa
Järkyttävää materiaalia: mustien ”sorkkarautajengit” terrorisoivat valkoisia Etelä-Afrikassa
Tarvitsemme valkoisia valtioita

5 kommenttia

 1. Neekerit on neekereitä vaikka voissa paistaa. Paras olis että sulkis kaikki tuonne Afrikkaan pärjäämään omillaan niin luonto huolehtia kaikesta.

  Plusääni(10)Miinusääni(0)
 2. Muistan hyvin kun koulussa(lukiossa) opetettiin miten hirveä järjestelmä apartheid muka oli. Voi niitä mustia jotka siellä joutuvat kärsimään jne.

  Etelä-Afrikan vauraus ja elintaso oli aivan omassa luokassaan – niin kauan kuin valkoiset hallitsivat ja johtivat maata. Sen jälkeen kun neekerit päästettiin valtaan Etelä-Afrikalla alkoi mennä huonosti. Nyt valkoisia murhataan raa`asti ja vainotaan mustien toimesta.

  Suurten valkoisten ja mustien ihmismassojen rauhallinen rinnakkaiselo ei ole mahdollista. Apartheid piti väkivaltaisat mustat kurissa ja se ylläpiti yhteiskunnallista vakautta. Valkoiset valmistautuvat nyt siis kamppailuun olemassaolosta. Se tarkoittaa rotusotaa. Juuri sitä mistä Etelä-Afrikan buurien yhteistyöjärjestö Boer Afrikaner Volksraad varoittaa.

  Tässä ote suuren valkoisen Etelä-Afrikkalaisen vapaustaistelijan puheesta. Eugène Terre’Blanche.

  Plusääni(15)Miinusääni(0)
 3. Ruotsalaiset ja ranskalaiset ovat jo aivan kusessa. Malmö Etelä-Ruotsissa ja Marseille Etelä-Ranskassa ovat kohta kokonaan raivotautisten ählämien ja neekereiden vallassa. Ruotsalaiset ja ranskalaiset eivät enää tunnista omaa kotimaataan. Ja ainoa asia mitä poliittinen johto näissä maissa tekee on se että ne vainoavat ja pilkkaavat niitä ihmisiä jotka yrittävät toimia isänmaansa hyväksi.

  Kun Abdullah koulussa laittaa veitsen Charlottan tai Carolinan kurkulle luokkahuoneessa tai raiskaa Camillan koulun vessassa – opettajat ja poliitikot toimivat kuin pyövelit ja SYYTTÄVÄT näitä tyttöjä!

  Koulut ja autot palavat. Malmö on kuin sotatilassa. Pommit ja kranaatit räjähtelevät.

  Tällaista on Ruotsissa 2017. Mitä se on kymmenen vuoden päästä? Minkälainen Suomi on kymmenen vuoden päästä? Nyt jo nähdään mitä se tulee olemaan. Kuten Itäkeskus, useista muista kaupunginosista tulee lähi-itäkeskuksia. Ja suvakki-runkkari poliisi levittelee käsiään ja juo kahvia matujen kanssa kun kadunkulmien takana ja puistoissa raiskaajat tappavat suomalaisia lapsia.

  Ei tällaista voi katsoa vierestä. Ei tällaiseen voi suostua. Ei tällaista voi sietää. Ei tätä tulla sallimaan
  Suomessa.

  Sota on edessä. Miten laaja ja miten intensiivinen ja miten rintamalinjat yhteiskunnan sisällä menevät – se jää nähtäväksi.

  Poliitikkojen ja viranomaisten on nyt päätettävä kummalle puolelle he asettuvat. Tosin, onhan se jo nähty liian monta kertaa ketä tämä korulauseissa ja juhlapuheissa itseäänsä valheellisesti tituleeraava maanpetturien roskajoukko palvelee.

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
  1. Viel’ elää Ilkan työt, kenties
   Kauanki, kansan suussa.
   Hän eli niinkuin Suomen mies
   Ja kuoli – hirsipuussa.
   Ol’ Ilkka talonpoika vaan,
   Siis suur’ ei suvultansa;
   Mut jaloin poika Suomenmaan
   Hän oli aikanansa.
   Hänt’ ajan hurjan myrskyihin
   Vei oikku onnetarten;
   Hän sopi niihin kuitenkin
   Kuin tehty niitä varten.
   Se aik’ ol’ ajoist’ ankarin
   Ja itkun aika varmaan,
   Kun käsissä Klaus Flemingin
   Ol’ ohjat maamme armaan.
   Kyll’ itki moni huokaillen,
   Ett’ oikeus on pilkka;
   Mut itkiessä toisien,
   Niin itkenyt ei Ilkka.
   Vaan koska kansa valittaa,
   Hän neuvon sille antaa:
   ”Niin kauan huolta nähdä saa,
   Kun tahtoo sitä kantaa.”
   ”Ken vaivojansa vaikertaa,
   On vaivojensa vanki,
   Ei oikeutta maassa saa
   Ken itse sit’ ei hanki.”
   ”Siis vapauteen taistellen
   Ken miehen mieltä kantaa:
   Tie suorin kulkee onnehen
   Lähellä kuolon rantaa!”
   Ja vasamata nopsempaan,
   Jonk’ ilmaan viskas jousi,
   Nää sanat lensi halki maan.
   Ja Suomen kansa nousi.
   Nyt liekki sodan verisen
   Levisi pitkin maata:
   Ei Suomi sotaa Ilkkaisen
   Unohtaa koskaan saata.
   Jo kohtas kosto sortajat
   Kädellä ankaralla,
   Siks kunnes juonet kavalat
   Löi Ilkan Nokialla.
   Tuo teot suuret kunniaa:
   Tok’ viedä voivat muuhun,
   Ja Ilkan tietä suorimpaa
   Ne veivät hirsipuuhun.
   Mut varmaan Ilkan neuvo tää
   Viel’ elää kansan suussa:
   Kauniimpi orjan elämää
   On kuolo hirsipuussa.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Mikä järjen jättiläinen! Mutta tuo mustanpuhuva heppuhan ei osaa edes sanoa ”liian” suuria lukuja. Mutta sen sijaan buurien ”tappolaulun!” sanat ovat tuoreessa muistissa.
  Itse olen sitä mieltä, että periksiantamaton luonne buureissa on se osasyy siihen vilja-aittaan, joka raivitsi puoli Afrikan mannerta, mutta tässä tapauksessa hullujen kanssa on turha tapella sillä hullut tappavat muutenkin herkästi. Antaa ”luonnon” hoitaa, eli mustat luovat itse itselleen ”piiritystilan”, jossa elintarvikkeet loppuvat pomminvarmasti, sillä nuo tampiot eivät erota auraa viikatteesta ja lannoitteet syötetään karjalle. Tietenkin kuten punaisessa Kiinassa 1960-luvulla ns. ”Suuressa harppauksessa” sen mennessä persielleen, Mao aloitti ”kansanvihollisten” ”puhdistukset” (teurastukset) hankkeen ”sabotoimisesta”. Aivan kuten Saksan Angela Merkelkin tämä valopää (Mao) ei hetkeäkään epäillyt sitä, että onneton lopputulos johtui HÄNESTÄ ITSESTÄÄN!!!
  Mitä erehtymättömämpiiä päättäjät ovat, sitä enemmän kuolleita kansalaisia. Tämähän on havaittavissa juuri par’aikaa Euroopassa ja Suomessa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat