HS ja Julkisen sanan neuvosto tyytymättömiä suomalaisten media-asenteisiin

YouGov-markkinatutkimusyhtiö tutki hiljattain useissa maissa ihmisten suhdetta mediaan. Suomessa tulokset olivat selviä: kansalaisten mielestä valtamedia kannattaa oikeistolaista talouspolitiikkaa ja kulttuurimarxistista maahanmuuttopolitiikkaa.

YouGov selvitti, kuinka objektiivisena ja luotettavana valtamediaa pidetään. Erityisesti Suomessa, Norjassa ja Saksassa kansalaiset pitivät toimittajien suhtautumista maahanmuuttoon asenteellisena ja uutisointia epäluotettavana.

Reilu enemmistö kansalaisista epäilee, että lehdistö pimittää tietoa maahanmuuttajien rikollisuudesta.

Suomessa mediaa pidettiin erityisen oikeistolaisena talousasioissa, kun useissa maissa oikeisto–vasemmisto-jaottelu nousi esiin ainoastaan siirtolaisuuden yhteydessä. Suomessa luottamus valtamediaan ylipäätään oli alhaisinta, mikä on kannustava merkki.

Helsingin Sanomat (HS) haastatteli pahamaineisen Tampereen yliopiston mediatutkija Esa Reunasta, joka syytti luottamuspulasta median sijaan kansaa:

”Käsitykset tiedotusvälineiden poliittisesta värittyneisyydestä ovat aina yhteydessä siihen, miten vastaaja oman asemansa yhteiskunnassa näkee ja mitä politiikassa on meneillään.”


Video: Grundström on erityisen huolissaan maahanmuuttovastaisista medioista.

Maahanmuuttoaiheisia kanteluita ei käsitellä

Myös HS:n haastattelema Julkisen sanan neuvoston (JSN) Elina Grundström väitti, ettei vika ole mediassa vaan median kuluttajissa.

Grundström käänsi keskustelun maahanmuuttajien huimista rikostilastoista (Optulan mukaan afrikkalaiset raiskaavat 17 kertaa suomalaisia useammin) siihen, että pari äärimmäisen vastuutonta ihmistä on tehnyt perättömän rikosilmoituksen raiskauksesta:

”Se on kuitenkin osa isompaa ilmiötä eli luottamuksen ilmapiiriä koko yhteiskunnassa, eikä se ole pelkästään median varassa. Poliisille on tehty esimerkiksi tekaisuja ilmoituksia vakavista rikoksista kuten raiskauksista.

Retorisella tempullaan Grundström antoi olettaa, että kansalaisten huoli maahanmuutosta on syntynyt lähinnä perättömien huhujen – eikä 17-kertaisen raiskausriskin – vuoksi.

Grundströmin mukaan JSN saa paljon yhteydenottoja kansalaisilta, jotka ovat tyytymättömiä valtamedian tapaan suojella rikollissiirtolaisia. Grundströmin mukaan JSN ei kuitenkaan tahdo käsitellä maahanmuuttoaiheisia kanteluita, sillä ne ovat vain ”kantelijoiden omia mielenilmauksia”.

 

Lue myös:

Vasemmistoaatteen valta suomalaismediassa
Poliisi ja valtamedia esittävät: väkivaltaa suvaitsevaisuuden nimissä
Poliisi valehtelee myös Ruotsissa suojellakseen maahanmuuttajia

5 kommenttia

 1. Punaviherpolitrukki Elina Grundström olisi ensimmäisenä tuhoamassa Suomesta sananvapauden ja totuutta puhuvat vaihtoehtomediat, jos saisi tarvittavan toimeenpanovallan käsiinsä. Tämä murmelin näköinen otus on vaarallinen aidolle sananvapaudelle ja oikealle demokratialle! Varsinainen ajatuspoliisi…

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
 2. ”Käsitykset tiedotusvälineiden poliittisesta värittyneisyydestä ovat aina yhteydessä siihen, miten vastaaja oman asemansa yhteiskunnassa näkee ja mitä politiikassa on meneillään.”

  Edistääkseen asemaansa yhteiskunnassa ja siinä, mitä politiikassa on meneillään kannattaa väittää, että Suomalainen yhteiskunta on syyllinen ja kaikki ulkopuoliset tahot ovat syyttömiä. Jos joku suomalainen käy tätä väittämää vastaan, se selittyy yhteiskunnallisella asemalla – luuseri. Paradoksaalisesti kuitenkin useimmiten häviäjät tunnustavat ”syyllisyytensä” pakon edessä. Nämä valtavirran mulkerot eivät edes yrittäneet tehdä vastarintaa, eli voitto tulee pyyhkeen heittämisestä kehiin heti ottelun alussa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. 11.2. aamu-TV:ssä haastateltiin perskekolaista, kepulaista ja puistovasemmistolaista kollegoidensa maahantunkeutujamaanpettureiden sijoittamisesta joko suuriin kaupunkeihin tai hajasijoittaminen maaseudulle.
  Mielenkiintoinen aihe: Pitäisikö Suomeen saada rakennettua Bronxmaisia ghettoja, joihin poliisitkaan eivät uskalla mennä, vai pitäisikö maahantunkeutujat levittää ympäri Suomea ottamaan luvatta haltuunsa omaisuutta ja sukuelimiä?
  Sitten vielä juontaja pärskäyttää esiin kysymyksen perustuslaillisesta oikeudesta valita asuinpaikkansa Suomessa!
  Nähtävästi mieleen ei juolahtanut että kyseessä ovat omasta maastaan paenneet maanpetturit, jotka eivät ole suomalaisia ja siten Suomen perustuslain suojan piirissä.
  Ja miksikö syyrian pakolaiset ovat maanpettureita? Asepalveluiässä olevat miehet, jotka eivät ole laillisen hallituksensa riveissä sotimassa laillisen hallituksensa puolesta terroristi-kapinallisia vastaan, ja varsinkin ne, jotka sotivat terroristi-kapinallisten riveissä maansa laillista hallitusta vastaan, ovat maanpettureita. Ja lukuisissa maissa, Syyria mukaan lukien, laillisella hallituksella on oikeus langettaa kuolemantuomio maanpetoksesta. Jos se kuolemantuomion langettaminen tapahtuisikin tynnyripommeilla, niin itse en ainakaan näe siinä mitään moraalista eroa Israelin ilmavoimien Gazan pommittamiseen valkoisella fosforilla (mikäli tosiasiallisessa Israelin vaikutusvallassa olevia palestiinalaisalueita pidetään osana Israelia).
  Syyrialaiset maahantunkeutujat lentokoneella takaisin Damaskoksen sotilaslentokentälle odottamaan ansaitsemiaan Syyrian hallituksen lainmukaisia toimenpiteitä, millaisia ne sitten olisivatkaan!

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat