Kilpirauhasen luontaishoito eteerisillä öljyillä

Kamppailin vuosia kehoani ja Hashimoton vajaatoimintaa vastaan, kunnes päätin kokeilla eteerisiä öljyjä. Yllätyin kun huomasin, että apu löytyy luonnon omasta lääkekaapista.

Kun oireeni olivat pahimmillaan – verkkaisuus, jatkuva turvotus ja pöhötys, vatsakivut ja aivosumu – söin suuria annoksia kilpirauhaslääkettä, käytin peräti 175 mcg Synthroidia päivässä. Olin jo luopunut prosessoiduista ruoista, gluteenista, valkaistusta sokerista ja kaikista lisäaineista, jotka on valmistettu laboratoriossa. Terveistä elämäntavoista ja suurista kilpirauhashormoniannoksista huolimatta en voinut hyvin, vaikka verikokeiden mukaan ”kaikki oli kunnossa”.

Suuret annokset eivät auttaneet, ja päätin vieroittautua kokeilemalla eteerisiä öljyjä. Yllätyin kuinka nopeasti saavutin tasapainon ja pitkäaikaiset oireet katosivat niiden avulla.

Aloin joka aamu sivellä eteerisiä öljyjä kilpirauhasen (kaulan alaosa) ja lisämunuaisten (alaselkä) alueelle sekä jalkojen refleksipisteisiin, jotka vaikuttavat lisämunuaisiin. Illalla sivelin öljyä jalkapohjiin ja hieron jalkojen kilpirauhaseen ja lisämunuaisiin vaikuttaviin pisteisiin eteerisiä öljyjä ja kookosöljyä. Oloni muuttui merkittävästi!

Esi-isämme keräsivät luonnosta kasveja, siemeniä, puuta ja hartseja ja käyttivät niitä tuhansien vuosien ajan kehon hoidossa ja kasvattaakseen henkistä, emotionaalista, mentaalista ja fyysistä hyvinvointia. Onneksi enää ei tarvitse rämpiä metsässä, sillä nykyään puhtaat ja parantavat eteeriset öljyt on pakattu kätevästi pieniin lasipulloihin.

Serfitioiduilla luomuöljyillä, jotka ovat terapeuttista laatua, on hämmästyttävän voimakas parantava vaikutus, kun niitä käyttää päivittäin. Nämä korkealaatuiset eteeriset öljyt on eristetty hellävaraisesti kasveista, joita kokeneet kasvattajat ympäri maailmaa keräävät huolellisesti juuri oikeana ajankohtana.

On olemassa satoja voimakkaita eteerisiä öljyjä, jotka auttavat sairauksiin aina kilpirauhasen toimintahäiriöstä krooniseen tukkoisuuteen, uupumukseen, painonnousuun ja hormoniepätasapainotilaan.

Ota selvää eteerisen öljyn alkuperästä valitessasi tuotetta. Kuten sanoin aiemmin, käytin vain sertifioituja ja kestävästi viljeltyjä luomuöljyjä, jotka ovat terapeuttista laatua. Kehotan tekemään samoin, näin tiedät tarkalleen mitä laitat kehoosi ja miten se on kerätty. Eteeristen öljyjen vaikutus on 50-75 prosenttia voimakkaampi kuin yrteillä tai kasveilla, joten pieni määrä riittää pitkäksi aikaa. Alla suosikkiöljyni Hashimoton tautiin ja kilpirauhasen vajaatoimintaan:

 • viherminttu
 • sitruunaruoho
 • piparminttu
 • neilikka
 • olibaanihartsi
 • mirha
 • setripuu
 • palsamipelargoni

Näillä eteerisillä öljyillä on erityisesti hormonien eritystä stimuloiva vaikutus, ne nopeuttavat aineenvaihduntaa ja vahvistavat immuunijärjestelmää, sillä ne stimuloivat verenkiertoa.

Yliaktiivisen kilpirauhasen hoitoon, kuten kilpirauhasen liikatoimintaan ja Gravesin tautiin:

 • lamosalali
 • sitruunaruoho
 • santelipuu
 • olibaanihartsi
 • mirha
 • mustakuusi

Nämä eteeriset öljyt rentouttavat, rauhoittavat, parantavat keskittymiskykyä ja sisäistä näköä. Ne ovat sedatiiveja, jotka lievittävät ahdistusta, pelkoa, stressiä ja levottomuutta. Pidän olibaanihartsista, koska se on yksi voimakkaimmista luonnon sedatiiveista – monet asiakkaani ovat hyötyneet valtavasti siveltyään sitä kurkkuchakralle ja ohimoille ollessaan ahdistuneita, vihaisia tai stressaantuneita – nämä ovat tyypillisiä kilpirauhasen liikatoiminnan ja Gravesin taudin oireita.

Mustakuusi tekee ihmeitä niille liikatoiminnasta kärsiville, jotka tuntevat olonsa kevytpäiseksi tai ärsyyntyvät helposti. Se palauttaa välittömästi takaisin maanpinnalle ja on voimakas rohto, joka keskittää, rauhoittaa ja tarkentaa.

Sitruunaruoho on yksi suosikkituoksuistani, sillä se on niin virkistävä ja raikas. Se on loistava hermojen ja hermoston toiminnan tasapainottaja, ja olen kuullut, että se tepsii uskomattoman hyvin myös henkilöillä, jotka ovat hermostuneita.

Rauhoittavan vaikutuksen vuoksi se on loistava vaihtoehto, kun haluaa tyynnyttää ja rauhoittaa mieltä, laukaista jännitteitä ja lievittää ahdistusta. Monet kilpirauhasen liikatoimintaa sairastavat potilaani valittavat levottomuudesta ja unettomuudesta, ja sitruunaruoho on yksi parhaimmista rohdoista, joka auttaa nukkumaan häiriöittä.

Yleissääntönä eteeristen öljyjen käytöstä kilpirauhasongelmissa voidaan sanoa, että jos kilpirauhanen toimii heikosti, käytä öljyjä, joilla on stimuloiva vaikutus. Jos kilpirauhanen on yliaktiivinen, käytä öljyjä, joilla on unettava ja rauhoittava vaikutus.

Omasta ja asiakkaideni kokemuksesta tiedän että parhaiten toimii korkealaatuinen, luonnonmukaisesti tuotettu eteerinen öljy, joka on terapeuttista laatua. Laita roll-on lasipulloon muutama pisara sekä pohjaöljyksi ruusunmarjaöljyä tai puhdistettua kookosöljyä. Kilpirauhasen toimintaa tukevaa seosta on saatavilla myös kaupallisena valmisteena, joka sisältää vain villikasvien eteerisiä öljyjä, eräältä maailman parhaimmalta tislaamolta. Tuotteet ovat käsityötä.

Haluatko valmistaa öljysi itse? Sekoita 3-5 pisaraa geraniumia, sitruunaruohoa, piparminttua ja olibaanihartsia, kaikkia saman verran, ja käytä pohjaöljynä ruusumarja-, jojoba- tai kookosöljyä. Voit määrittää itsellesi sopivan vahvuuden tuoksun voimakkuuden perusteella!

Suosin seuraavaa yhdistelmää tukeakseni kilpirauhasta: geranium tukee lisämunuaisia ja nostaa mielialaa, sitruunaruoho rauhoittaa hermostoa ja tukee kilpirauhasen terveyttä, piparminttu hillitsee tulehdusta ja olibaanihartsi tasapainottaa hormoneja ja myös lievittää tulehdusta.

Kun olet lisännyt öljyä roll-on lasipulloon, levitä sitä kaulan alaosaan tehden ikuisuusmerkkiä muistuttavaa kuviota (numero 8 poikittain) joka aamu osana itsehoitoa sekä päivän mittaan, erityisesti, jos koet tarvitsevasi lisäpiristystä ja itsevarmuutta.

Tee se samalla kun toistat mantraa ”Olen itsevarma. Voin sanoa asiat niin kuin ne ovat. Olen parantunut.”

Hiero muutama pisara eteeristä öljyä jalkojesi isovarpaisiin ja jalkapohjien refleksipisteeseen, joka vaikuttaa kilpirauhaseen, ja joka sijaitsee lihaisassa kohdassa isovarpaan alapuolella. Tiesitkö, että öljy imeytyy nopeasti verenkiertoon jalkapohjista. Jos öljyä sivellään kaikkialle jalkapohjien alueelle, öljy voidaan havaita kehon jokaisessa solussa 20 minuutin sisällä. Haluatko tietää enemmän? Alla vielä muutama vinkki.

 • Voit lievittää lihas- tai nivelkipua lisäämällä kylpyveteen geranium-, olibaanihartsi-, piparminttu- ja sitruunaruohoöljyä. Tai jos haluat hoitaa homman helpommin, lisää muutama pisara valmista öljyseosta kylpyveteen!
 • Voit torjua uupumusta piparminttu- ja sitrusöljyn, kuten sitruunan tai greipin, yhdistelmällä.
 • Jos haluat parantaa mielialaasi ja lievittää ahdistusta tai ärtyneisyyttä, käytä kamomilla-, olibaanihartsi- ja laventeliöljyä, joko diffusoituna kotiisi tai lisäämällä kylpyveteen.

 

Lähde: HealthFreedoms

Vaivaako kilpirauhanen? 6 asiaa – joihin on syytä kiinnittää huomiota
Kuinka parantaa kilpirauhanen laittamalla maksa kuntoon
Kilpirauhanen pitää koneen käynnissä
Kilpirauhasen terveys riippuu seleenin saannista
Kuinka päihittää kilpirauhasen vajaatoiminta kun muut konstit pettävät
Kilpirauhasen vajaatoiminta ja rintasyöpä – tämä mineraali auttaa
Onko kilpirauhashormonituotantosi optimaalisella tasolla?
Kilpirauhaselle hyödyllisiä yrttejä
7 luonnollista hoitoa kilpirauhasen tehostamiseen
Kakkostyypin kilpirauhasen vajaatoiminta
Masennus saattaa olla merkki kilpirauhasen vajaatoiminnasta

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat