Synteettiset antibiootit: siunaus vai vitsaus?

CDC nimeää rokotteet ja antibiootit nykyisen lääketieteen tärkeimmiksi edistysaskeleiksi. Monet meistä suhtautuu kriittisesti rokotteisiin, mutta antibioottien maine on pysynyt pääosin puhtaana.

Valtavirtainen media ja lääketiede pitää antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja pahimpana kansanterveydellisenä painajaisena. Tilanteesta syytetään antibioottien liikakäyttöä.

Tästä huolimatta vain harvat ovat kysyneet: miksi? Miksi lääketieteen ihmeet ovat häviämässä hirvittäville mikrobeille, jotka uhkaavat ihmiskuntaa?

Vain harvat kehtaavat kyseenalaistaa sen mahdollisuuden, että mikrobiteorialle on annettu ansaitsemattoman suuri asema, ja että voimakas luontainen vastustuskyky on elintärkeä kun halutaan ylläpitää tervettä ”sisäistä ympäristöä” ja torjua sairauksia, ja että Pasteur oli julkkistiedemies, jonka teoria ei osunut oikeaan. Pasteurin vaikutuksesta kehittyi lääketeollisuus ratkaisuna mikrobifobiaan. (lähde)

”Antibioottiresistettikriisiä” voisi pitää hälytyskellona, onnena onnettomuudessa, joka pakottaa pitämään huolta vastustuskyvystä ja terveydestä noudattamalla terveellisiä elämäntapoja ja oikeanlaista ruokavaliota sekä harrastamalla liikuntaa. Synteettisten lääkevalmisteiden sijaan voidaan käyttää turvallisia, luonnollisia antibioottisia rohtoja (tästä enemmän artikkelin viimeisessä osiossa).

Antibiootit ovat kuin kemoterapiaa mikrobeille

Kemoterapia tappaa sekä syöpäsoluja että terveitä soluja. Monet syövän syyksi nimetyistä kuolemantapauksista johtuu itse asiassa kemoterapiasta, ja kemoterapiasta selviytyvät todennäköisesti sairastuvat uudelleen syöpään useimmiten viiden vuoden sisällä.

Antibiootit synnyttävät vastaavanlaisen tilanteen. Ne pyyhkivät kaikki mikrobit tieltään, myös sittemmin löydetyt ”hyvät bakteerit”, joiden tiedetään muodostavan suuren osan immuunijärjestelmästämme. Toisin sanoen ne vahingoittavat immuunijärjestelmäämme ja petaavat alustan tulevaisuuden infektioille.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä suoliston probioottisten bakteerikasvustojen ja keskushermostojärjestelmän välillä on selkeä yhteys. Lisäksi antibiootit vaikuttavat heikentävästi hermostojärjestelmään, pyyhkäisten pois probioottiset bakteerikasvustot, joita osa kutsuu ”toisiksi aivoiksi”, koska ne kommunikoivat keskushermostojärjestelmän kanssa.

Aivan ensimmäiseksi suoliston mikrobiomin eli sisäisen ekosysteemin tulee olla kunnossa, jotta pysymme terveenä, riippumatta ulkoisista olosuhteista. Suuri osa suoliston välttämättömistä bakteereista pyyhkiytyy pois antibioottien käytön myötä, osa pysyvästi.

New Yorkin yliopiston (NYU) alaisen Langone Medical Centerin professori Martin Blaser toteaa:

Omasta ja muiden laboratorioista saatu alustava näyttö viittaa siihen, että joskus suolistomme hyväätekevä floora ei palaudu koskaan ennalleen. Kauaskantoiset muutokset hyödyllisissä bakteerikannoissa voi jopa kasvattaa alttiutta infektioille ja sairauksille. Antibioottien liikakäyttö voi altistaa sairauksille kuten lihavuudelle, tyypin 1 diabetekselle, tulehdukselliselle suolistosairaudelle, allergioille ja astmalle, joiden esiintyvyys on yli kaksinkertaistunut joidenkin kansojen keskuudessa. [lihavointi lisätty] (lähde)

Jopa valtavirtaista lääketiedettä edustava WebMD tiedostaa järkyttävät vaikutukset raportin ensimmäisessä lauseessa:

”Antibioottien liikakäyttö ei synnytä pelkästään lääkkeille vastustuskykyisiä superpöpöjä vaan saattaa pyyhkäistä kehon hyvät bakteerit pysyvästi pois.” (lähde)

Liikakäytöksi lasketaan antibioottien määrääminen virus- ja sieni-infektioihin, jolloin ainostaan hyvikset tuhoutuvat, koska haitallisia bakteereja ei ollut alun alkaenkaan.

Suurin osa hiivan liikakasvutapauksista johtuu suolistomikrobien epätasapainosta ja Clostridium Difficile -nimisestä erityisen ikävästä superpöpöstä, joka aiheuttaa C Difficile -infektion eli antibioottisen koliitin, joka on herkästi tarttuva ruoansulatuskanavan infektio, joka aiheuttaa ripulia ja voi johtaa vuotavaan suoleen tai ärtyvän suolen oireyhtymään. Erityinen probiootti, vahva Saccharomyces Boulardii -valmiste, suojaa infektiolta. (lähde)

Toinen esimerkki ongelmallisesta liikakäytöstä on voimakkaiden fluorokinoloni-antibioottien määrääminen tavalliseen korva- tai poskiontelotulehdukseen ja virtsatieinfektioihin, jotka voi selättää suurilla C-vitamiiniannoksilla, kolloidihopealla ja muilla luonnollisilla antibiooteilla.

Fluorokinolonit ovat toisen sukupolven kinoloni-antibiootteja, jotka olivat ongelmallisia jo omana aikanaan, joihin on kiinnitetty fluoriatomeja jotta ne läpäisevät solut tehokkaammin. Ongelma piilee siinä, että tämän vuoksi ne myös läpäisevät veri-aivoesteen tehokkaammin.

Joidenkin lähteiden mukaan fluorokinoloni-antibiootit voivat aiheuttaa erittäin lamauttavia, kivuliaita ja pitkäkestoisia sivuvaikutuksia, kuten jännerepeämiä ja neurologisia oireita. Osa on vedetty pois myynnistä, mutta seuraavat ovat yhä markkinoilla: levofloksasiini (Levaquin), siprofloksasiini (Cipro), gemifloksasiini (Factive), moksifloksasiini (Avelox) ja ofloksasiini (Floxin). (lähde)

Huomaa ”floks” kaikissa nimissä. Haittavaikutusten, jotka voivat johtua niinkin pienestä kuin yhdestä annoksesta, uhrit kutsuvat itsestään ”flokseiksi” ja käyttävät sanontaa ”Minut floksattiin” monista fluorokinolonien sivuoireista.

Alla lista fluorokinolonien sivuvaikutuksista, jotka tri Jay Cohen dokumentoi viisitoista vuotta sitten ja joista hän kertoi aiemmassa Health Impact Newsin artikkelissa:

 • Hermostojärjestelmän oireita ilmeni 91 prosentilla fluorokinoloneja käyttäneistä potilaista (kipu, kihelmöinti ja tunnottomuus, huimaus, huonovointisuus, heikkous, päänsärky, ahdistus ja paniikki, muistinmenetys, psykoosi)
 • Muskuloskeletaalisia oireita ilmeni 73 prosentilla potilaista (jännerepeämät, jännetulehdus, heikkous, jänteiden turvotus)
 • Tuntohäiriöitä ilmeni 42 prosentilla potilaista (tinnitus, näköhäiriöt, hajuaistin häiriöt ja kuulon toiminnan heikkeneminen)
 • Sydän- ja verenkiertoelimistön oireita ilmeni 36 prosentilla potilaista (tiheälyöntisyys, hengenahdistus, rintakipu, sydämentykytykset)
 • Iho-oireita ilmeni 29 prosentilla potilaista (ihottuma, hiustenlähtö, hikoilu, kyvyttömyys sietää kuumaa tai kylmää)
 • Ruoansulatuselimistön oireita ilmeni 18 prosentilla potilaista (pahoinvointi, oksentelu, ripuli, vatsakipu)

Alla samasta artikkelista poimittu lista valituksen aiheista, joita on mainittu fluorokinolonia valmistavia lääkeyrityksiä vastaan nostetuissa kanteissa:

 • verkkokalvon irtauma, mikä voi aiheuttaa sokeutta
 • hallusinaatiot
 • pahoinvointi ja ripuli
 • akuutti munuaisten vajaatoiminta
 • psykoottiset reaktiot
 • kuulo-ongelmat
 • aivosumu
 • kivulias ihottuma
 • verensokeriaineenvaihdunnan häiriöt
 • masennus
 • valotoksisuus (sietämätön herkkyys auringon tai rusketuslaitteiden UV-säteille)
 • ääreishermoston neuropatiat (tunnon tai kivun katoaminen tai raajojen kihelmöinti)
 • unettomuus

Jopa eräs lääkeyhtiön edustaja joutui fluorokinoloni-antibioottien uhriksi.

Jos sinä tai läheisesi käyttää tai on käyttänyt mitään mainituista fluorokinoloneista, suosittelen runsasta probioottien ja magnesiumin käyttöä. Havaintojen mukaan lääkkeet alentavat magnesiumin määrää, joka johtaa moniin haitallisiin sivuvaikutuksiin.

Valtamedia vaiennut kauhutarinoista

Seuraavaksi kuulet antibioottien sivuvaikutuksesta josta lähestulkoon kukaan ei ole kuullut, ja jota monet erityyppiset antibiootit aiheuttavat.

Sitä kutsutaan Stevens-Johnsonin oireyhtymäksi eli SJS:ksi. Oireyhtymä on varsin hirvittävä. Kaikkialle kehoon muodostuu rakkuloita, ja lopulta oireyhtymän uhria joudutaan hoitamaan palovammapotilaana. Se on yleisin antibioottien haitallinen sivuvaikutus.

Tri Joshua Zeichner, Mount Sinain sairaalan ihotautiopin professori selittää:

”Oikeita palovammoja ei ole, mutta ihon suojaava kyky katoaa.”

Hän kertoi, että orvaskesi irtoaa verinahasta.

Tri Zeichner jatkoi mainitsemalla, että SJS:n reaktiot johtuvat pitkälti antibiooteista: ”Valitettavasti ei voida ennustaa kenellä tämänkaltainen reaktio ilmenee.”

Pitäisikö tämän yllättää kun antibiootteja otetaan nuhaan?

Antibiooteille on olemassa turvallisia vaihtoehtoja

Turvallisempia antibioottisia ratkaisuja ovat kolloidihopea, valkosipuli, oreganoöljy, Manukahunaja, seljanmarjauute, teepuuöljy, berberiini ja rohtokirata.

Vakavia bakteeri- ja virusinfektioita voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti käyttämällä suuria C-vitamiiniannoksia suun kautta vatsan sietokyvyn mukaisesti useaan kertaan päivässä, tai kerran päivässä liposomi C-vitamiinia, tai suonensisäisellä tiputuksella.(1, 2, 3, 4)

Lakimiesten häikäilemätön toiminta on hyvä osoitus siitä, että antibioottien haittavaikutukset ovat todellisia. Toisin kuin rokotteiden kohdalla, antibioottien valmistajat voi haastaa oikeuteen.

 

Lähde: Health Impact News

Lue myös:

Tutkimus osoittaa antibioottien vahingoittavan immuunijärjestelmää
Tutkimus: antibiootit voivat estää aivosolujen kasvua
Kolloidihopea on tehokas ja turvallinen vaihtoehto antibiooteille
Marihuana: tulevaisuuden superantibiootti
Piparjuuri – luonnon tehokkain antibiootti?
16 luonnonmukaista antibioottia ja antibakteerista ainetta, joiden tulisi löytyä jokaisesta kodista
10 luonnon omaa antibioottia
Tutkijat: Hunaja edelleen paras antibiootti
Korianteriöljystä luonnollinen vaihtoehto antibiooteille?

2 kommenttia

 1. NYT KAIKKI HEREILLÄ RASISTI BANAANIT OVAT VASTOIN JUUTALAISTA MAILMANJÄRJESTYSTÄ!!

  Poliisi.fi tiedottaa:

  Poliisi tutkii leikkipihalle ilmestyneitä banaaneja

  Poliisi tutkii Pohjois-Helsingissä sijaitsevaan leikkipuistoon ilmestyneitä banaaneja. Leikkipuisto sijaitsee päiväkodin vieressä.

  Leikkipuiston ja päiväkodin henkilökunta on ollut huolissaan leikkipuiston läheiseen puistikkoon jätetyistä banaaneista. Banaaneja on ilmestynyt puistikkoon samalle näkyvälle paikalle jo kuukauden ajan.

  P

  poliisi tutkii, onko banaaneihin lisätty vierasperäisiä aineita.

  Poliisilla ei ole tietoa banaanien jättäjästä

  Tällä hetkellä poliisilla ei ole tietoa banaanien jättäjästä eikä jättämisen motiivista. Näyttää siltä, että kyse ei ole ollut unohtamisesta vaan muusta tarkoituksella tehdystä teosta.

  Poliisi kehottaa vanhempia ja lasten kanssa työskenteleviä keskustelemaan julkiselle paikalle jätetystä ruoasta lasten kanssa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Itse olen kovin hämmästynyt siitä, kuinka monet nuoret, päivystävät lääkärit aloittavat erittäin laajakirjoisia antibiootteja lähes olemattomista löydöksistä. Vanhalla ihmisellä lähes aina on ”vähän suttua” pissassaan, mutta aina aloitetaan HETI fluorokinolit (jotka suunnilleen tappavat kaiken oravaa pienemmän).

  En tiedä, mistä moista oppia jaetaan, mutta silti syytän Hgin lääketieteellistä. Toivottavasti olen väärässsä.

  Toisaalta ihmetyttää, miksi sianpuolukka on patentoitu niin, ettei sen käyttö kaupalliseen VTI:n hoitoon ole sallittu.

  Olisiko LIIAN hyvä antibiootti

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat