Yrittääkö Venäjä pilkkoa Syyriaa palasiksi?

Al-Monitor uutisoi, että Venäjä on ehdottanut Syyrian rauhanneuvotteluiden yhteydessä, että Syyria voitaisiin pilkkoa heimorajoja noudattaen pieniksi yhteisöiksi. Tämä on ollut jo kauan Israelin geopoliittisen tavoitelistan kärkihankkeita.

Mikäli Syyria alistuisi Venäjän tahtoon, tarkoittaisi se sitä, ettei Syyria olisi enää vahva ja yhtenäinen valtio vaan voimaton joukko eripuraisia heimoyhteisöjä. Tämä olisi mannaa Israelille, joka tahtoo olla Lähi-idän ainut sotilaallinen suurvalta.

Syyrian pilkkominen olisi erityisen vaarallista siksi, että maa on tällä hetkellä tärkeä osa niin sanottua Vastarinta-akselia, jonka kaksi muuta johtavaa voimaa ovat Iran ja Hizbollah. Venäjän ehdotus on siis kova isku sionisminvastaiselle liikkeelle.

Al-Monitorin mukaan Venäjä ”pyrkii purkamaan Syyrian keskushallinnon ja rajoittamaan presidentin valta-asemaa”. Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia on kuvattu usein edeltäjäänsä – isäänsä Hafiz al-Assadia – huomattavasti jyrkemmäksi antisionistiksi. Nyt Venäjä tahtoo rajoittaa Assadin valtaa merkittävästi.

Al-Monitor kysyy, miksi Venäjä päätti tarjota ”autonomiaa Syyrian kurdeille” eli pilkkoa Syyriaa heimorajoja pitkin. Lehti muistuttaa, että Israel-alisteinen YK on ”ylistänyt” Venäjän viimeisimpiä aloitteita Syyrian ”rauhanneuvotteluissa”.

Viime viikolla Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasi syyrialaisia ”oppositiopuolueita” eli Assadia vastustavia terroristijärjestöjä Moskovassa. Vaikka esimerkiksi muutamat Saudi-Arabian tukemat terroristiryhmät boikotoivat kokousta, paikalla oli vahva kurdiedustus.

Toimittaja Maxim Suchkovin mukaan Venäjän laatima suunnitelma siirtäisi suuren osan presidentin vallasta parlamentille.

Kuten esimerkiksi Libanonin lähihistoria osoittaa, pyrkivät Israel, Yhdysvallat sekä Saudi-Arabia manipuloimaan taloudellisesti ja diplomaattisesti parlamentaarista politiikkaa kaikissa niissä maissa, jotka uhkaavat sionistien alueellista ylivaltaa. Venäjän malli on siis äärimmäisen vaarallinen Syyrian tulevaisuuden kannalta.

Valtaa siirrettäisiin korruptoituneiden puolueiden lisäksi uudelle elimelle, jossa Syyrian eri alueilla olisi omat edustajansa. Venäjän malli tulisi todennäköisesti ruokkimaan siis paitsi korruptoituneiden puolueiden myös omaa kapeaa etuaan ajavien heimojen ja alueiden välisiä ristiriitoja. Näin sisällissodan repimä Syyria ei voisi koskaan eheytyä entiselleen.

Venäjä ehdotti myös, että presidentin valtakausi kestäisi Syyriassa tulevaisuudessa maksimissaan vain seitsemän vuotta, jonka jälkeen presidentin olisi pakko vaihtua. Venäjä pyrkii toisin sanoen pelaamaan Assadin ulos Syyrian johdosta.

Kurdikommunistien juutalainen oppi-isä Murray Bookchin.
Kurdikommunistien juutalainen oppi-isä, Murray Bookchin.

Kurdit – juutalaiskommunismin utopiaa toteuttavat Israelin pelinappulat

Suchkovin mukaan juuri vallan pirstominen alueellisesti on herättänyt eniten närää Syyriassa. Aivan erityisesti syyrialaisia raivostuttaa Venäjän ehdottama ”kurdialueiden autonomia”, joka on jo kauan ollut sionistien haave.

Al-Monitor uutisoi jo viime syyskuussa, että Venäjä tahtoo luoda ”autonomisen alueen” Syyrian kurdeille. Syyriassa ajatus herätti heti väkevää vastarintaa, ja Assadin hallitus heitti Venäjän idean romukoppaan. Venäjä ei ole kuitenkaan luopunut vaatimuksesta vaan jatkaa Syyrian painostamista.

Venäjän ulkoministeriö on painottanut medialle, ettei vaatimus ole ehdoton vaan pikemminkin ”rakentavassa hengessä” esitetty idea. Syyrian näkökulmasta kyseessä on kuitenkin loukkaus, ja erityisen kummallista on se, että Venäjä on jatkanut hankkeen lobbaamista myös syksyn jälkeen.

Al-Monitor muistuttaa, että Syyrian vallankumouksellinen kurdiliike ammentaa ideologista innoitusta amerikanjuutalaiselta kommunistilta, Murray Bookchinilta. Vasemmistokurdeja voisikin kuvata 2000-luvun bolševikeiksi, jotka edeltäjiensä tavoin vannovat juutalaisperäisen ideologian nimiin ja toimivat ylikansallisen pääoman pelinappuloina.

Kuten olemme aiemmin uutisoineet, käyttävät Yhdysvallat ja Israel kurdeja pelinappuloinaan Vastarinta-akselia vastaan. Sionistien tavoitteena on jo kauan ollut Syyrian pilkkominen osiin, ja nyt myös Venäjä on alkanut lobata saman mallin puolesta!

Monikansalliset pankit, Yhdysvallat ja Israel käyttävät kurdeja myös huumekuriireinaan, kuten osoitimme artikkelissamme ”Sionismi ja kansainvälinen huumekauppa”. Monikansalliset pankit ovat riippuvaisia rikollisesta rahasta, jonka kiertoa kansainväliset kurdien huumekartellit pitävät yllä.

Moni saattaa ihmetellä, miksi Syyrian hallitusta avustava Venäjä tekee nyt politiikkaa, joka pahimmassa tapauksessa johtaa Syyrian lopulliseen hajoamiseen.

Putin on avustanut Syyriaa, koska Venäjä tahtoo suojella maassa sijaitsevaa laivastotukikohtaansa. Lisäksi Venäjä uskoo voivansa käyttää Syyriaa astuinlautana oman geopoliittisen asemansa vahvistamiseksi.

Venäjä on kuitenkin pitänyt koko sodan ajan tiiviisti yhteyttä Israeliin. Sionisteille tämä on sopinut mainiosti, sillä Venäjä on pitänyt Hizbollahin kaltaiset aidot vallankumoukselliset voimat kurissa.

Nyt kun Assadin voitto vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, Syyrian on päätettävä, kuinka maan itsemääräämisoikeus turvataan. Viimeistään nyt on ilmeistä, että Israel yrittää painostaa Syyriaa Venäjän avulla.

 

Lue myös:

Perussuomalainen puolustusministeri: Suomi kouluttamaan Assadia vastustavia terroristeja
Terrorismin ja pakolaistulvan todelliset syylliset

14 kommenttia

 1. Juurikin näin! Mitenköhän vapaamuurarius venäjällä? Kun jos muurarit olisivat täysin vallassa niin silloinhan venäjä toimisi eri tavalla!! Esim haapasalon ohjelmissa kahdessa jaksossa näkyy venäjän kansan viha juutalaisia kohtaan selvästi!! Siis normaali kansan ei oligarkkien!!! Haapasalo ja kaverit esim juna jaksossa ovat vähän peloissaan!!

  Syyria ja iran vaikka ovatkin vastarintaa, niin heidän naisten alistaminen ja paska ihmiset mitä sieltä tänne ovat saapuneet eivät saa saada yhdenkään eurooppalaisen kannatusta samoin palestiina!! Kaikki nuo paska kansat jota tänne on tuotu raiskaa ja diilaa aineita ja eivät ole mitään hyviksiä vaan samaa muslimi saastaa kuin muutkin!!

  Paavo tajukankaan artikeleista käy hyivn selville mitä paskaa nuo vastarinta akselin ihmiset ovat euroopassa! Vaikka paavoa pidänkin tyhmänä tai ainakin sairaalloisen aivopestynä idioottina kun ei herra meinaa millään ymmärtää mistä kaikki johtuu, niin hyvin tuo julki näiden kansojen raakuuksia eurooppalaisia vastaan! Ja en usko että on millään lailla mikään maksettu juntti, vaan valitettavasti aivopesty liian pahasti, niinkuin 90% hänen kommentoijistaan ja usein hän poistaa juutalaisiin liittyvät kommentit!! Sama asia tiina wiikin kanssa se on joko idiootti tai maksettu huora!!!

  T:Ihmisiä on liikaa maapallolla kun öljy vähenee, niin ainakin 50% ihmisistä häviää!! Linkolan pentti on ollut täysin oikeassa ihmisten määrässä, vaikkakin häneltä löytyy typeriäkin kommentteja esim israelista!!

  Plusääni(3)Miinusääni(4)
 2. uomenruotsalaisuus on osa suomalaista kulttuuria ja siten merkittävä osa suomalaista identiteettiä ja suomalaisen kulttuurin rikkautta.

  On kuitenkin oikeutettua vaatia, että RKP tuomitsee historiansa saastaisimman häpeäpilkun, ihan niin kuin saksalaisetkin tuomitsivat Hitlerin ja sanoutuivat irti hänen opeistaan.

  Rakkaat ystävät! Rasismi ja rasistiset vihapuheet ovat vakava asia.
  TOTUUS VELVOITTAA minua vaatimaan, että RKP sanoutuu irti Freudenthalin opeista ja tuomitsee freudenthalilaisen fennofobiasta kumpuavan rasismin.

  erikoista iljalta! Mutta tässä on toinenkin puoli jota juutalaiset käyttää myös! Antaa ymmärtää olevansa vastaan mutta todellisuudessa kannattaa!! Koska näitä on nähty monessa iljan kommentissa natseista!!

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
 3. Ior Bock pyysi lupaa tutkia kuninkaanhautoja mutta ei saanut museovirastolta(RKP)koskaan lupaa ja vähän tämän jälkeen hänen oma avustajansa murhasi hänet(oikeudessa väitti että oli tekohetkellä ”pirunriivaama”).

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Bockin_perheen_saaga

  RIP Ior Bock mahdollisesti suomen viimeinen kuninkaan jälkeläinen.

  EDIT: 16. elokuuta 2011 Helsingin käräjäoikeus jätti tuomitsematta Bockin surmanneen intialaismiehen, koska hän oli tapon tehdessään syyntakeeton. Lääkäreiden mukaan mies oli mielentilatutkimuksen alkuun mennessä kuitenkin jo parantunut mielenterveydellisestä häiriöstä, ja oikeus määräsi miehen päästettäväksi heti vapaaksi. Syyttäjä Anssi Hiivala kommentoi käräjäoikeuden ratkaisua harvinaiseksi.

  Nyt alko itelläkin kiinnostaa enemmän tuo Ior Bockin kuolema. /tinfoilhat on

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
 4. Mitä väliä on jollain kamelin paska kansalla??? Ei vittua kaa kiinnosta ählämien, islamistien maat eikä jihadistien valtiot. Pysyköön poissa. Me ollaan suomalaisia, kannattaa keskittyä niihin asioihin. Turhaa saivartelua ja ajanhukkaa kirjoittaa tälläistä koska kysymys on oikeasti roduista ja valkoisesta. En tule koskaan hyväksymään yhtään iranilaista irakilaista enkä syyrialaista saati Somalia

  Plusääni(9)Miinusääni(6)
  1. Taidat olla aika yksinkertainen (m.m. kirjoitusasusta päätellen). Miksi luulet että nämä ’ählämit’ yhtäkkiä virtaavat Suomeen ? Miksi oligarkit USAssa, mutta myös Euroopassa, tukevat arabien&muslimien siirtoa Eurooppaan, sen sijaan että auttaisivat lähi-idässä (kuten esim. Väyrynen on ehdottanut kauan sitten)? Suomi, ja etenkin eräs naapurimaa, on jo täynnä näitä ihmisiä, halusit tai et.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
   1. ”Vanhamaailma” kirjoitetaan ”vanha maailma”. ”m.m.” pitää olla ”mm.”. Kysymysmerkki tulee heti viimeisen kirjaimen jälkeen (vailla välilyöntiä). USAssa pitää olla ”USA:ssa”. ”arabien&muslimien” pitää olla ”arabien & muslimien”. ”lähi-idässä” kirjoitetaan ”Lähi-idässä”.

    Ja ”ählämien” virta ja oligarkkien sille antama tuki ovat Jumalan rangaistus Suomelle ja Euroopalle julkeista synneistä (homous, massiiviset lastenmurhat aborteissa, harras jumalanpilkka, lasten heittäminen ikuiseen helvettiin, kun oikean evankeliumin opetus on lopetettu kaikkialla, huoraaminen, ryyppääminen, valtion valjastaminen oman itsen eli ”luonnollisen ihmisen” eli perkeleen orjan palvelemiseen, vaikka valtion tulisi päinvastoin rangaista pahantekijöitä, siis kansaa, Room. 13:1-4). Tämä olisi tullut mainita, ettei jäädä kokonaan ”yksinkertaiseksi”. Kuten se, että ainoa pelastus on parannuksenteko (katumus + usko) Jumalan edessä. Kaikki, missä näitä ei mainita, on syntiä: ”kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä” (Room. 14:23). Ja synti vie tuhoon. Se ON yksinkertaista.

    Jumala tuhoaa tämän kansan ja tämän maan.

    v.-i. l.

    Plusääni(4)Miinusääni(3)
 5. ovat realisteja Syyrian tilanteen suhteen. Yhtenäistä Syyriaa ei enää ole olemassa ja presidentti Bashar Al-Assadin hallinnon hallinnassa olevat alueet kattavat vain enää n. 21% entisen Syyrian arabitasavallan alueista. Sotimalla ei tätä enää voiteta sillä sodassa raskaita tappioita kärsinyt Syyrian arabiarmeija liittolaisineen ei ole enää tarpeeksi vahva voittamaan epäsymmetristä sissisotaa käyviä terroristeja ja vastarintaliikkeitä ja valtaamaan menetettyjä alueita takaisin.

  Tästä Syyrian sisällissodan kartasta selviää miten pahasti maa on jakautunut. Bashar Al-Assad on käytännössä jo hävinnyt sodan vastarintaliikkeille ja pyrkii venäläisten tuella varmistamaan ja pitämään hallussa jäljellä olevat 21 % läntisen Syyrian alueista. Al-Assadin hallinnon alueet on tässä kartassa merkitty punaisella. Kapinallisten alueet vihreällä, kurdien alueet keltaisella ja Islamilaisen valtion tummanharmaalla.

  http://syriancivilwarmap.com/

  Syyrian alueiden jako prosentteina:

  Kapinalliset 13,4 %

  Bashar-Al Assad 21,1 %

  Kurdit 18.6 %

  Islamilainen valtio 46,9 %

  http://syriancivilwarmap.com/war-statistics/

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
  1. Sillä on vähän merkitystä kenellä on eniten pinta-alaa hallinnassaan. Selvästi enemmistö syyrialaisista asuu Assadin yhä hallitsemalla alueella, läntisessä Syyriassa, kun taas esimerkiksi ISIS:n valloittamat alueet ovat enimmäkseen asumatonta autiomaata. Tuo alue oli helppo valloittaa sen vähäisen merkityksen vuoksi. Suurimmat väestökeskittymät, viljelys- ja teollisuusalueet ovat enimmäkseen Assadin hallinnassa, puhumattakaan pääsystä Välimerelle. Assadilla ei olisi ongelmia tuhota terroristit, mikäli jutkut eivät näitä jatkuvasti eri tavoin tukisi.

   Plusääni(4)Miinusääni(2)
   1. tuolla sen verran merkitystä että presidentti Bashar Al-Assadin hallinnolla ei ole enää minkäänlaista legimiteettiä Islamilaisen valtion, Kurdien tai kapinallisten hallitsemilla alueilla eikä voimia vallata niitä takaisin.

    Edes Assadin kenraalit eivät usko enää että Syyrian joukot kykenesivät palauttamaan järjestyksen maahan. Pelko raskaasti aseistettujen ja hyvin koulutettujen vastarintaliikkeiden sissien kohtaamisesta taisteluissa, ampumatarvikkeiden ja modernin sotakaluston huutava puute, pelko raskaista tappioista ja taisteluiden häviämisestä estää suurempien operaatioiden suunnittelun sekä niiden toteuttamisen. Syyrian armeijan upseereilla ja sotilailla ei ole hirveän suurta motivaatiota puolustaa maataan ja moraali on jatkuvista nöyryyttävistä tappiosta johtuen alhaalla.

    Kuvaavaa on että pelkästään sodan kahtena ensimmäisenä vuotena Syyrian armeija menetti taisteluissa 1800 taistelupanssarivaunua ja muuta panssaroitua ajoneuvoa taisteluissa vastarintaliikettä vastaan. Se vastasi n.25 % kaikesta panssarivoimasta mitä Syyrialla oli arsenaalissaan.

    https://warisboring.com/how-to-take-out-1-800-tanks-in-two-years-74ecd413cb93#.hy54ei6fp

    Muutama vuosi armotonta taistelua lisää ja Syyrian arabiarmeijan alkuperäisestä 20 divisioonaisesta maakomponentista on jäljellä enää rippeet ja se olisi romahtanut ajat sitten ilman Assadin hallintoa tukevia venäläisiä, puolisotilaallisia militoita,Iranin vallankumouskaartia ja Hizbollahia jotka hoitavat nyt pääosin taistelut Assadin hallinnon puolesta.

    https://warisboring.com/whats-left-of-the-syrian-arab-army-eec39485df43#.kanv83yn3

    Tilannehan ei ole rintamalla edennyt tai muuttunut juuri mihinkään muutamaan vuoteen. Toki joku rauniokaupunki ja kylä vaihtaa omistajaa silloin tällöin, kuten viimeksi muinainen Palmyran kaupunki jonka Islamilaisen valtion sissit valtasivat nopeasti ja helposti takaisin Assadilta. Pattitilanne missä yhdelläkään sodan osapuolella ei ole tarpeeksi voimia päästä voitolle.

    Tuosta teollisuudesta vielä, presidentti Bashar Al Assadin hallinnon hallussa ei ole enää se tärkein tulon lähde eli öljy. Syyrian entisen arabitasavallan öljykenttiä ja tuotantoa hallitsee nyt Islamilainen valtio joka salamasodan vauhtia eteni vuonna 2014 ja valtasi ne. Tämä on pakottanut Assadin hallinnon hankkimaan ja ostamaan öljyä Islamilaiselta valtiolta.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. totesin jo jokunen maan tasalle pommitettu rauniokaupunki vaihtaa silloin tällöin omistajaa. Ei Aleppon itäosien valtaaminen kapinallisilta vastarintaliikkeiltä muuta kokonaistilannetta mitenkään. Presidentti Bashar Al-Assad on silti käytännössä jo hävinnyt sodan menettämällä suurimman osan entisen Syyrian arabitasavallan alueista vastarintaliikkeille ja terroristeille.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Eliitti haluaa hajottaa ja pilkkoa lähi-idän valtiot jotta alueelle voidaan muodostaa liittovaltio tai valtioiden liitto.Rauhan saamiseksi EU mallilla…

  http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/12/22/rauha-on-suomelle-sotaa-tuottoisampaa/

  ”Pysyvän rauhan saavuttaminen on mahdollista. Paras tapa on tukea liittovaltioiden tai valtioliittojen muodostamista, taaten näin kaikille uskonnollisille ja etnisille ryhmille tasavertaiset oikeudet. Yksi suurimmista konfliktien aiheuttajista tällä hetkellä on se, että eri etnisyyksiä ja uskonnollisia ryhmiä elää keinotekoisissa valtioissa, joiden rajat ensimmäisen maailmansodan voittajamaat summittaisesti piirsivät. Rauhaa rakentaisi myös se, että suurvallat tukisivat alueella rauhanprosesseja sekä sellaisia tahoja, jotka edistävät ihmisoikeuksien ja tasa-arvon toteutumista. Kansainvälisen yhteisön olisi jyrkemmin tuomittava epädemokraattisten hallitsijoiden toiminta ja islamistien harjoittama likainen pseudo-uskonnollinen toiminta.”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat