Juutalaislehti huolissaan: ajaako Amerikan seuraava presidentti isänmaan vai Israelin etua?

Seth Lipsky pohtii juutalaisessa Haaretz-lehdessä, jatkaako Yhdysvallat tulevaisuudessakin ulkopoliittista linjaansa, jossa Israel on tärkeysjärjestyksessä Amerikan edellä.

Lipskyn mukaan monet juutalaiset ja sionistit ovat huolissaan siitä, että ulkopolitiikassa niin sanottu realistinen koulukunta saattaisi tulevaisuudessa päihittää uuskonservatiivisen koulukunnan.

Uuskonservatiivisuus syntyi nimestään huolimatta vasemmistopiireissä 1960-luvun Amerikassa. Psykologian professori Kevin MacDonaldin mukaan uuskonservatiivisuus on ennen kaikkea juutalainen liike.

Toisin kuin perinteiset vasemmistolaiset, uuskonservatiivit tahtoivat alkaa levittää ”liberaaleja arvoja” ja sionismia aseellisesti maailmalle. Haaretzin artikkelissa ideologisia sotia kutsutaan ”demokratian edistämiseksi” ja ”humanitaarisiksi väliintuloiksi”.

Realistit sen sijaan yleensä vastustavat sotilaallisen voiman käyttöä tilanteissa, joissa maan kansallinen turvallisuus ei ole suoraan uhattuna.

Kun Irakin sodan rummutus alkoi Yhdysvalloissa, uuskonservatiivit lobbasivat sodan puolesta ja realistit vastustivat sitä. Haaretz kirjoittikin tuolloin: ”Irakin sodan aloittivat 25 uuskonservatiivi-intellektuellia, joista suurin osa on juutalaisia. He painostivat presidentti Bushia muuttamaan historian kulkua.”

Lipskyn mukaan merkittävä osa juutalaisista tahtoo, että Amerikka jatkaa Irakin sotaan johtanutta aggressiivista ulkopolitiikkaa – eli toimintamallia, jossa sionistisia ja liberaaleja arvoja pakotetaan vieraille valtioille vaikka väkivalloin.

Lipsky toteaa, että juutalaiset pelkäävät, että Libyan ja Irakin sotaa kritisoineen Donald Trumpin suosion kasvu voisi kuitenkin muuttaa maan poliittista suuntaa.

la-na-abu-ghraib-lawsuit-20150317
Uuskonservatiivit tahtovat, että Amerikka levittää tulevaisuudessakin ”ihmisoikeuksia” ja ”demokratiaa” maailmalle. Ohessa kuvia Yhdysvaltojen ideologisista vankiloista.

06the-cia-torture-details-are-appalling

Maahanmuutto kynnyskysymyksenä

Kukaan ei ole kutsunut Trumpia varsinaisesti antisionistiksi. Hän on puolustanut rikollisia juutalaismiehittäjiä Palestiinassa ja vastustanut Iranin ydinenergiaohjelmaa. Hänellä on lämpimät välit juutalaisen sotarikollisen Benjamin Netanjahun kanssa.

Hän on jopa kutsunut Israelia ”Amerikan luotettavimmaksi ystäväksi” ja todennut olevansa valmis ”työskentelemään Israelin puolesta enemmän kuin minkään muun valtion”.

Toisaalta epäilyksiä on herättänyt muun muassa se, että Trump on kritisoinut näkyvästi Amerikan vaalirahajärjestelmää ja lobbausta.

The Jerusalem Postin mukaan juutalaiset alkoivat syyttää Trumpia välittömästi antisemitismistä, kun tämä oli todennut, ettei halua ulkopuolisilta vaalirahaa. The Jerusalem Postin mukaan lobbausvastaiset puheet ylläpitävät ”stereotypiaa” siitä, että rikkaat juutalaiset hallitsevat Amerikkaa.

Lisäksi juutalaiset ovat olleet järkyttyneitä Trumpin maahanmuuttovastaisista puheista. Jewish Telegraphic Agency –lehden mukaan juutalaiset järjestöt ovat nimittäin ”harvinaisen yksimielisiä” siitä, että Yhdysvaltojen tulisi avata nyt rajansa kaikille Lähi-idän siirtolaisille.

forward-immigration-jewshighlight

Huoli pankkien eduista

Lipskyn mukaan Trumpin vaaliteemoista etenkin ”kansallisen edun” ja ”reilun kaupankäynnin” teemat ovat aiheuttaneet hämmennystä. Mikäli Trump vaalii Amerikan ”kansallista etua” Lähi-idässä, voisiko hän tulevaisuudessa vastustaa sotimista silloinkin, kun alueelle nousisi Israelin veroinen arabivaltio?

”Reilu kaupankäynti” on hämmentänyt puolestaan siksi, että sen epäillään merkitsevän protektionismia vapaakaupan sijaan.

Vapaakauppasopimukset ovat pankkien ja suursijoittajien sanelemia, minkä vuoksi muun muassa juutalainen Goldman Sachs –pankki on sijoittanut suuria summia niiden edistämiseen. Mikäli Trump vaalii kuitenkin mieluummin amerikkalaista teollisuutta ja yrittäjyyttä kuin pankkien etuja, saattaisi hän työntää kapuloita Goldmanin rattaisiin.

Haaretzin mukaan taloudellinen protektionismi ja maahanmuuton vastustaminen ovat Amerikassa saman taudin oireita. Ainut valtio, joka saa niitä toteuttaa, on Israel.

 

Lue myös: Miksi kirjoitamme juutalaisista, osa 1

2 kommenttia

 1. Onhan tuo jo lukuisia kertoja todistettu näissä Magneettimedian erinomaisissa artikkeleissa, että USA:n presidentiksi ei koskaan päästetä sellaista, joka ei matele Israelin, juutalaisten ja eritoten Israelinjuutalaisten edessä.

  Plusääni(13)Miinusääni(0)
 2. Ainakin USA:n presidenttien tulee kuulua vapaamuurareihin ja tunnustaa sen myytit.

  Myyttien ei tarvitse olla historiallisesti tms. tieteellisesti tosia, sillä usko tekee myytistä kiistämättömän totuuden oikeauskoiselle.

  Kaipa Ted Bushista tehdään seuraava presidentti, koska hän on paitsi Skull & Bones niin myös vapaamuurari, vaikka Bushien tapaan onkin sukujuuriltaan saksalainen.

  Sionistien hellittämätön viha saksalaisia vastaan perustuu vuosiin 740 – 711 eaa. jolloin Assyria tuhosi Israelin kuningaskunnan nöyryyttäen, karkottaen ja orjuuttaen ns. pyhän valitun kansan [sic] 10 Kadonnutta Israelin Heimoa.

  Myyttisen Itävallan Kronikan mukaan saksalaiset polveutuvat assyrialaisista.

  Myös sionistit uskovat että saksalaiset ovat assyrialaisten jälkeläisiä. Siksi sionistien ajatusmaailmassa saksalaiset ovat ikuisesti vastuussa Assyrian teoista, ja sionistit pyrkivät tuhoamaan Saksan ja saksalaiset kostoksi.

  Hepreassa nimen Israel ensimmäinen tavu ”Is” tarkoittaa ”ottaa valtaansa/alistaa”; ”Ra” oli Egyptin ja ”El” kanaanilaisten auringonjumala; näin ”Israel” tarkoittaa ”Auringon Alistaja”.

  Näin nimi Is-Ra-El paljastaa että Israelin ainoa olemassaolon tarkoitus on Alistaa Auringonkultit.

  Ammoin kaikki kansat palvoivat monia jumalia.
  Kansat erosivat käsityksissään siinä, oliko heidän palvomiensa lukuisten jumalten ”ainoa” ylijumala Aurinko vai ukkonen—”ainoa” eli ylijumala oli aina ja kaikilla kansoilla joko Aurinko tai ukkonen, eikä koskaan minkään muun alan (kuten tuulen, veden, viinin tms.) suojelusjumaluus.

  Israelilaisten yli/”ainoa” jumala on aina ollut kanaanilaisten ukkosjumala Jahve-Jehova (YHVH).

  Kanaanilaisten El sekä Assyrien ja Juudean Shamash olivat auringonjumalia.

  Palestiinalaiset polveutuvat kanaanilaisista auringonpalvojista, mikä on edelleenkin Israelin teologinen syy palestiinalaisten sorrolle.
  Libanonilaiset ja syyrialaiset polveutuvat foinikialaisista auringonpalvojista, mikä on edelleenkin Israelin teologinen syy libanonilaisten ja syyrialaisten sorrolle.

  Intian ukkosen ja Kuun jumala Indra eli Soma kulkeutui Sumeriin, jossa se muuntui muotoon Suen; Sumerin Urin Abram (Abraham) vei Soma-Suenin kultin Palestiinaan, jossa se muuttui muotoon Sion; kun israelilaiset valtasivat Ala-Egyptin 14. dynastian kanaanilaisilta auringonpalvojilta ja perustivat 15. – 17. Hykso-dynastiat, israelilaisten Sion muuntui edelleen muotoon Seth.

  Lopulta Akhenaton perusti Aton-monoteismin: Aton-auringonkiekko oli Auringon heijastajana Kuu eli Soma-Suen-Sion-Seth—joka taas oli Kuun lisäksi myös mm. ukkosenjumala.

  Solomon rakennutti temppelinsä Tyroksen foinikialaisella arkkitehdillä Hiram Abifilla.
  Vapaamuurarien itsensä mukaan temppelin rakentajina toimineet israelilaiset YHVH-palvojat kiduttivat Abiffia saadakseen tietoonsa tämän Auringon kultin tiedot ja opit, ja lopuksi murhasivat Abiffin; tämän jälkeen nämä israelilaiset temppelin muurarit perustivat Vapaamuurarijärjestön.

  Näin vapaamuurarit on kautta järjestön historian opetettu israelilaiseen YHVH-ukkoskulttiin.
  Koska kaikki maailman poliittiset, sotilaalliset, taloudelliset ja uskonnolliset valtiaat ovat aina olleet vapaamuurareita, ovat he siten myös aina olleet sionisteja.
  Sionismi on vedalais-sumerilainen ukkoskultti.

  Kauanko ihmiskunta vielä sallii kulttiajattelun tuhota itseään?

  Plusääni(8)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat