Loistava dokumentti rahan valheesta suomennettu!

Kaikki yhteiskunnalliset ongelmat ovat lähtöisin rahajärjestelmästämme. Joka hallitsee rahaa, hallitsee politiikkaa. Suomennettu dokumentti yksityisen keskuspankkijärjestelmän huijauksesta on kansantajuinen johdanto aiheeseen.


Video: Suomenkieliset tekstitykset hammasratassymbolista.

Dokumentissa opetetaan, mikä on rahan alkuperä eli ketkä luovat käyttämämme rahan. Valtio ei luo rahaa. Keskuspankit luovat vain pienen osan rahasta, setelit ja kolikot. Selvästi suurin osa kierrossa olevasta rahasta on kuitenkin sähköistä rahaa, jota yksityiset pankit luovat myöntämällä lainoja.

Aihetta on käsitelty myös muun muassa Magneettimedian artikkeleissa ”Talousdemokratia kiinnostaa eurooppalaisia”, ”Talousdemokraattien julkaisu haastaa pankkiirien poliittisen”, ”Talousdemokraatit: valtionvelka voidaan katkaista rahauudistuksella”, ”Haastaako Islanti yksityisten pankkien ylivallan”.

Valtiot paikkaavat budjettialijäämiään myymällä velkakirjojaan pankeille, jotka luovat uutta rahaa maksamalla velkakirjoista sähköisesti. Kun valtio velkaantuu, täytyy sen kotitalouksien tavoin maksaa velasta korkoa. Vastuu velkojen ja korkojen takaisinmaksusta on tietysti veronmaksajilla.

 

Valtio köyhtyy – pankki voittaa

Pankit toimivat välittäjinä prosessin kaikissa vaiheissa ja tekevät näin voittoa valtioiden köyhtyessä. Tästä syystä pankit lainaavat mielellään mahdollisimman paljon ja riskejä kaihtamatta, mikä johtaa inflaation kiihtymiseen ja hintakupliin, jotka räjähtäessään luovat vuoden 2008 kaltaisia rahoituskriisejä, jotka voivat syöstä kokonaisia valtioita ja toimialoja perikatoon.

Nykyjärjestelmässä kansalaisten tekemän työn ja yritysten arvo ei määräydy viime kädessä tuottavuuden tai kysynnän perusteella vaan osakemarkkinoilla. Mikä pahinta, merkittävä osa työmme hedelmistä ryövätään verottamalla. Verorahat välitetään valtiovarainministeriölle, josta ne kuljetetaan pankeille, joille valtio on velkaa.

Merkittävä osa veronmaksajien rahoista ei siis ohjaudu julkisiin hankkeisiin, kuten kouluihin ja infrastruktuuriin vaan takaisin yksityisille pankeille!

 

Tulovero on ryöstö

Ilman yksityistä keskuspankkijärjestelmää esimerkiksi tulovero olisi täysin turha, mikä merkitsisi tietysti kansalaisten ostovoiman kasvua. Ei ole sattumaa, että esimerkiksi Yhdysvalloissa yksityinen keskuspankki ja tuloverotus käynnistettiin samana vuonna.

Keskuspankkeja eivät omista valtiot vaan yksityiset osakkeenomistajat. Siksi nykyisestä rahajärjestelmästä hyötyy vain äärimmäisen pieni finanssimaailman eliittijoukko, jonka luksuselämä kustannetaan verorahoilla.

Keskuspankkien omistajat ovat maailmanpolitiikan todellisia voimamiehiä, jotka päättävät lainaehdoista, rahan luomisesta, budjeteista ja verotuksesta.

Koska kaikki raha on velkaa ja velasta täytyy maksaa korkoa, on maailmassa aina enemmän velkaa kuin kierrossa olevaa rahaa. Velan lyhentämiseksi ja talouden kasvattamiseksi järjestelmä – ristiriitaista kyllä – pakottaa valtiot ja kotitaloudet velkaantumaan yhä enemmän. Kun velkaa lyhennetään, katoaa rahaa kierrosta. Mikäli velkaantumiskierre pysäytettäisiin, merkitsisi se deflaatiokierrettä ja lopulta käytössä olevan rahan hupenemista. Siksi on järjetöntä, että poliitikot valittavat jatkuvasti valtionvelan lyhentämisestä ja budjettikurista.

 

Pankit eivät rahoita yrityksiä vaan keinottelua

Kansainvälisesti arvostettu Britannian finanssivalvonnan entinen johtaja lordi Adair Turner piti 2014 suositun esitelmän, jossa käsiteltiin samaa aihetta. Perustava ongelma on se, etteivät äänestäjät edelleenkään ymmärrä edes pankkitoiminnan ja rahanluonnin perusteita. Siksi julkinen keskustelu talouskriiseistä ei pääse alkua pidemmälle.

Erityisen vaarallisena Turner pitää sitä, että valtaosa kansasta uskoo edelleen, että pankkien tehtävänä on rahoittaa talouden kasvua sekä uusia työpaikkoja luovia yrityksiä. Esimerkiksi Briteissä vain 15 % pankkien lainaamasta sijoituksiin tarkoitetusta rahasta ohjautuu varsinaiseen reaalitalouteen. Loput 85 % uudesta rahasta käytetään kiinteistökeinotteluun, joka paisuttaa asuntojen hintoja ja laskee kansalaisten ostovoimaa.

Uutta rahaa ei siis luoda tukemaan yrityksiä ja kansantaloutta vaan rikastuttamaan pankkeja ja sijoittajia entisestään!

Mikäli Niinistö, Stubb, Soini ja Sipilä ovat aidosti huolissaan ”kestävyysvajeesta”, miksi he eivät koskaan puhu pankeista?

 

Lue myös:

Video: kaikki sodat ovat pankkiirien sotia
Taistelu koronkiskontaa vastaan 1, 2, 3
Yhdysvaltain keskuspankin seuraava johtaja Israelin kaksoiskansalainen?
Video: miksi määrällinen elvyttäminen ei toimi?

3 kommenttia

 1. Mielenkiintoista keskustelua,
  http://jarmonevalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201363-suomen-pankista-asiantuntija-vastattiin

  Tuossa vastaväittäjillä (lähinnä Suvanto) tuntuu unohtuvan se, että oman rahan ja (tarvittaessa) oman keskuspankin omaava suvereeni kansallisvaltio EI teknisesti ottaen tarvitse ” kansainvälisiä rahamarkkinoita” ja ”sijoittajia”, yms., koska ulkomailta ei yksinkertaisesti tarvitsisi enää rahaa lainata valtion sisäisiin tarpeisiin, ehkä vain vaihtokauppaan väliaikaisesti, jos mikään muu ei onnistu. (Tosin Suomen katastrofikansa kämmäisi nykyedellytyksillä tähän mentäessä ja itsekeskeisyydessään tämänkin talouspolitiikan.)

  Valtio voisi luoda rahansa suoraan ilman välikäsiä itse, aivan kuten se luo ”markkinoille” myytävän velkabondin nykyään. Tätä oman rahan hallintaa tarkoittaa ITSENÄINEN raha- ja talouspolitiikka. (Tämä on itsenäisen valtion peruspilari.)

  Vain orjavaltio tai vihollisen epäsuorassa tai suorassa käskytyksessä ja holhouksessa oleva, tai vihollisen lakeijoillaan miehittämä valtio (mikä muukaan Suomi on ?) joutuu lainaamaan rahaa yksityisiltä ”sijoittajilta” tai ”markkinoilta”. Täydellistä orjaksi antautumista tälläinen.

  kts.
  http://ebolakani.blogspot.fi/2011/06/maailma-on-sittenkin-mielenkiintoinen.html
  http://ebolakani.blogspot.fi/2012/03/tosiasiassa-euro-onkin-ulkomainen.html

  Myöskin modernin pankkitoiminnan luonne ( se ei ole rahan välittämistä säästäjiltä lainaajille vaan rahan luomista ja tuhoamista), näyttää olevan epäselvää, jopa tuon tason osaajalle. Kaveri väittää vieläpä olevansa Suomen Pankin neuvonantaja! Pelottavaa….

  Tässä yksi huonosti kirjoitettu esimerkki siitä, miten voisi toimia, jos olisi ryhtiä.
  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2015/02/05/irti-kansainvalisen-rahanvaarentajan-otteesta/
  Videoissa jäljempänä siinä on joku nasaaliääninen kaveri selittämässä miten talousjärjestelmä pistettiin toimimaan kansan eduksi. Kultakannasta eroon jne.

  Tässä videossa taas alussa on nykyinen raha- ja pankkijärjestelmä on aika hyvin tiivistettynä, kun tyyppi saa sen omin sanoin kuvata, mutta sitten aletaan sekoilla (juontaja puuttuu asiaan) ja hän joutuu myötäilemään ja koko juttu vähän lepsahtaa (myötäilyllä ei rakenneta mitään kestävää):

  Plusääni(10)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat