Magnesiumin puutostila voi ilmetä kroonisten sairauksien tyypillisinä oireina

Vaikka magnesium on toiseksi yleisin mineraali kehomme soluissa, se on myös hivenaine, jonka puutostila on toiseksi yleisin. Vain yksi prosentti magnesiumista on varastoitunut vereen, joten puutostilan havaitseminen tavallisilla laboratoriokokeilla voi olla vaikeaa.

Magnesium osallistuu yli kolmeensataan biokemialliseen prosessiin elimistössä, mutta yksi sen tärkeimmistä tehtävistä on tuottaa energiaa. Tämän vuoksi se on välttämätön kaikille solujen toiminnoille. Magnesiumin puutostilan hälytysmerkkien tunnistaminen voi auttaa pääsemään eroon hankalista ja omituisista oireista ja laskea vakavien terveysongelmien riskiä.

Magnesiumin puutostila pahentaa kroonisten sairauksien oireita

Jos asiaa tarkastellaan tieteellisesti, magnesium vaikuttaa laaja-alaisesti, noin vaatimattomasti ilmaistuna. Se on elintärkeä hermojen ja lihasten toiminnalle, sitä tarvitaan pitämään sydämen rytmi säännöllisenä, se tukee immuunijärjestelmän toimintaa ja pitää luut vahvoina.

Koska se vaikuttaa niin moneen asiaan, magnesiumilla voi lievittää tehokkaasti riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin, diabetekseen, autismiin, fibromyalgiaan,, osteoporoosiin ja päänsärkyyn ja kärsiä kroonisista kivuista. Puolalaiset tiedemiehet Starobrat-Hermelin ja Kozielec julkaisivat Magnesium Research –lehdessä tutkimuksen, jossa osoitettiin että tarkkaavaisuus- ja yliaktiivisuushäiriöisten lasten tila koheni selkeästi magnesiumlisän avulla.

Tiesitkö, että suurin osa magnesiumista on varastoitunut sydämeen. Jos et saa tarpeeksi magnesiumia, sydämesi ei toimi kunnolla.

Puutostilat on helppo välttää

Lukemattomat todisteet ovat osoittaneet, että magnesiumin puutostilan parantaminen voi lievittää edellämainittujen kroonisten sairauksien oireita. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin tunnistaa itse puutostila.

Maailmankuulu neurokirurgi ja kivunlievityksen uranuurtaja tri Norman Shealy pitää magnesiumin roolia niin merkittävänä, että hänen tiedetään sanoneen: ”Kaikki tunnetut sairaudet liittyvät magnesiumin puutostilaan,” ja ”magnesium on kaikkein tärkein mineraali elimistön jokaisen solun sähkötasapainon kannalta. Magnesiumin puutostila voi olla syynä useampaan sairauteen kuin minkään muun ravinteen.”

Eli koska magnesiumin puutostilaan ei suhtauduta riittävän vakavasti, miljoonat ihmiset kärsivät tehottomista hoidoista, jota eivät hoida varsinaista ongelmaa – ravinteiden puutostilaa.

Valmiselintarvikkeiden, fluorin ja monien lääkkeiden käytön kasvu on nostanut magnesiumin puutostilan todennäköisyyttä jo siinä määrin, että on harvinaista jos henkilöllä ei ole puutostilaa. Valitettavan usein magnesiumin puutostilan varhaisia oireita ei panna merkille.

Koska suurin osa magnesiumista on varastoitunut kehon kudoksiin, yleensä ensimmäisiä oireita ovat jalkojen kramppaus, jalkakipu tai lihasten ”nykiminen”, mitkä ovat tyypillisiä ongelmia kun kyseessä on luurankolihakset. Vaikkakin hieman harvinaisempia, muita varhaisen vaiheen oireita ovat ruokahaluttomuus, väsymys, heikkouden tunne, pahoinvointi ja oksentelu. Kun magnesiumin puutostila pahenee, oireita ovat myös tunnottomuus, kohtaukset, kihelmöinti, muutokset persoonallisuudessa ja jopa epätavallinen sydämen rytmi ja sepelvaltimospasmit.

Puutostilat voivat aiheuttaa henkistä epävakautta

Kun vaikutus ulottuu keskushermostoon, oireina voi olla ahdistuneisuutta, hermostuneisuutta ja jopa kuukautisia edeltävät oireilu, joista kaikki yleensä yhdistetään virheellisesti muihin syihin. Jos sydän ja verenkiertoelimistö kärsii magnesiumin puutteesta, voit odottaa sydämentykytyksiä, rytmihäiriöitä ja rasitusrintakipua.

Kun puutostila pahenee entisestään, esiintyy todennäköisesti muitakin oireita, joita ovat huomattava nälkä tai jano, lisääntynyt virtsaamisen tarve ja hämärtynyt näkö, monien muiden lisäksi. Saatoit panna merkille, että oireet muistuttavat kovasti diabeteksen oireita. Se johtuu siitä, että magnesiumin puute ja diabetes liittyvät läheisesti toisiinsa.

Saatko riittävästi magnesiumia?

Hyvää asiassa on se, että elimistö reagoi nopeasti kun magnesiumin saanti palautuu riittävälle tasolle. Ravinnelisiä valmistaessa magnesium yhdistetään muihin molekyyleihin jotta yhdiste olisi vakaa, joten tarjolla on yleensä useita eri vaihtoehtoja.

Yhdisteistä käytetään nimitystä kelaatti, ja ne eroavat toisistaan imeytymisen, biosaatavuuden ja terapeuttisen arvon suhteen. Magnesiumoksidi, vaikkakin yksi yleisimmistä ja edullisimmista muodoista, imeytyy heikosti verrattuna muihin muotoihin, kuten magnesiumsitraattiin.

Kalsiumlisiä nauttivan kannalta on ehdottoman tärkeää nauttia magnesiumia, jotta sydänkohtauksen riski pienene. Kalsiumin ja magnesiumin välinen optimaalinen suhde on 1:1. Liiallinen kalsiumin saanti magnesiumiin nähden voi aiheuttaa lihasspasmeja sekä altistaa sydänkohtauksille ja äkkikuolemalle.

Vielä lopuksi: jos painit terveysongelmien kanssa, älä sivuuta merkkejä ja hoida asia yhteistyössä luotettavan (ja ammattitaitoisen) lääketieteen ammattilaisen kanssa.

 

Lähde: NaturalHealth365

Lue myös:

Tämän vuoksi kärsimme magnesiumvajeesta – oireet ja ratkaisut
Magnesium – tulehdukseen ja kipuun
Magnesium on avain terveisiin luihin – ei kalsium
Magnesiumkloridi
Magnesium on painonhallinnan tärkein apu
Magnesium syöpätutkimuksessa
Mitä korkeammat magnesiumtasot, sitä terveemmät valtimot

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat