Merkel tahtoo pelastaa EU:n uudella veronmaksajien rahoittamalla megapankilla

EU-liittovaltiokiihkoilijat ovat huolissaan unionin tulevaisuudesta erityisesti Brexitin sekä äänestäjien kasvavan maahanmuutto- ja globalisaatiovastaisuuden vuoksi. Angela Merkel tahtoo pelastaa EU:n perustamalla uuden IMF-tyylisen jättipankin.

Merkelin ehdotuksesta uutisoi kriittinen talousjulkaisu Wolf Street (WS). Saksa tahtoisi luoda Euroopan vakausmekanismin (EVM) tilalle Eurooppalaisen valuuttarahaston (European Monetary Fund, EMF), joka olisi Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) eurooppalainen vastine.

IMF:n tavoin EMF olisi jäsenvaltioidensa rahoittama. Käytännössä se olisi siis taas yksi korruptiokeskus, jota pitkin veronmaksajien julkinen raha kavallettaisiin yksityisten pankkiirien salkkuihin.

WS uutisoi, että EMF-ehdotus on täydellisestä liittovaltiosta haaveilevan Saksan vastaus Brexitiin sekä Italian rahoituskriisiin, joka voisi levitessään kaataa lukemattomia vaikutusvaltaisia eurooppalaispankkeja.

Euroopan-laajuisen pankkikriisin pelätään ruokkivan EU-vastaisten poliittisten ryhmien voimistumista. Toisin sanoen Saksa tahtoo pelastaa korruptoituneen EU:n lahjoittamalla veronmaksajien rahat pankeille, jotka ovat kriisissä omien rikostensa vuoksi.

Sekä Merkel että Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble kannattavat EMF:n perustamista, sillä EMF olisi paljon nykyistä EVM-järjestelmää tehokkaampi laitos pankkien rahoittamiseksi veronmaksajien euroilla.

Poliitikot kutsuvat tätä tietysti ”hätärahoitukseksi” – aivan kuin kansalaisten hyvinvointi riippuisi rikollisten pankkien hyvinvoinnista!

Kun esimerkiksi Latvia ajautui talouskriisiin 2000-luvulla, ”pelasti” IMF maan talouden pakottamalla Latviaa ottamaan ”hätärahoitusta”, joka ohjattiin talouskriisin synnyttäneille ulkomaalaisille rikollispankeille. Velan takaisinmaksu jäi tietysti latvialaisten veronmaksajien tehtäväksi. Ankarissa lainaehdoissa painotettiin, että rahoja ei saa investoida työpaikkojen tai vientiteollisuuden rakentamiseen, vaan kaikki rikkaudet oli luovutettava ylikansallisille pankeille.

WS muistuttaa, että aiemmin muun muassa vakavista rikoksista tunnetun Deutsche Bankin pääekonomisti Thomas Mayer on kannattanut EMF-ideaa. EMF olisi siunaus Deutschelle, jonka on pelätty romahtavan vastuuttomien johdannaisuhkapelien vuoksi.

eurozone_2140474b

Tärkeä askel kohti liittovaltiota

WS:n mukaan EMF olisi tärkeä askel kohti täydellistä liittovaltiota yhteisine armeijoineen, rajaviranomaisineen ja verojärjestelmineen.

Lisäksi pankkiirit voisivat käyttää EMF:ää aseena velkakriisistä kärsivää Kreikkaa vastaan. Merkel ja muut pankkihankkeen taustavoimat ovat painottaneet, ettei Goldman Sachsin kavalluksen uhriksi joutuneen Kreikan velkoja saa mitätöidä.

WS kirjoittaa, että EVM on lahjoittanut jo 136 miljardia euroa veronmaksajien rahaa suurille yksityisille pankeille. Korruptionvastainen Transparency International –järjestö on vaatinut EVM:n kokonaisvaltaista uudistamista, sillä tällä hetkellä kukaan ei tiedä tarkalleen, millä perusteilla se lahjoittaa eurooppalaisten rahaa finanssieliitille.

EU-lainsäädäntö ei sido veroparatiisi Luxemburgissa sijaitsevaa EVM:ää. Se ei vastaa toiminnastaan millekään demokraattiselle instituutiolle. Mikä röyhkeintä, EVM-johtajilla on lain takaama syytesuoja!

Toisin sanoen EVM on laillistettua talousrikollisuutta. Merkelin sisäpiiri tulee tekemään kaikkensa, jotta myös EMF saa toimia kokonaan viranomaisten ja EU-kansalaisten ulottumattomissa.

Kuten uutisoimme joulukuussa, EMF:n esikuvan, IMF:n, johtaja Christine Lagarde välttyi kokonaan rangaistuksilta, vaikka hänet todettiin oikeudessa hiljattain syylliseksi 400 miljoonan euron kavallukseen.

Poliisi alkoi tutkia Lagarden toimintaa, kun tämä huijasi 400 miljoonaa euroa ranskalaisten veronmaksajien rahaa Bernard Tapie –nimiselle juutalaiselle talousrikolliselle korruptoituneessa vahingonkorvausjärjestelyssä.

Poliisi selvitti, että valtiovarainministeri Lagarde oli suosinut Tapieta siksi, että Tapie oli rahoittanut juutalaisen Sarkozyn vaalikampanjaa. Sarkozy oli puolestaan nimittänyt Lagarden ministeriksi, joten Lagarde oli kiitollisuudenvelassa sekä juutalaiselle presidentille että presidentin juutalaiselle rahoittajalle.

IMF:n sääntöjen mukaan Lagarden tulisi asemansa vuoksi ”välttää kaikkea sopimattomaksi tulkittavaa käytöstä” irtisanomisen uhalla. 400 miljoonan euron korruptioskandaali ei kuitenkaan ilmeisesti ollut IMF:n mukaan ”sopimatonta”, sillä pankin hallitus totesi olevansa tyytyväinen siihen, että maailmantalouden ohjakset pysyvät Lagarden käsissä.

 

Lue myös:

Juutalaisyhteistyöstä tunnettua Suomen Nobel-voittajaa syytetään rikollisuuden pönkittämisestä
Palkitseeko IMF Kreikan hallituksen maanpetturuudesta?
HS: Suomen talouspolitiikkaa johtaa IMF-lobbaaja
Englannin keskuspankki: rikollispankkien sakottaminen ”haitaksi talouskasvulle”

1 kommentti

  1. Ja mistä rahat?? No, veronmaksajilta. Mutta miten??

    Muistatte kun EU suunnitteli ”yllätysveroa” jolla otettaisiin jokaiselta tililtä 15% sen saldosta ”yllätysverona” EU:n pohjattomaan kassaan. Tämä Suomen osuus tuosta rahamäärästä on merkittävä koska Suomaalisilla tileillä on yli 80 miljardia euroa. Olemmehan säätävästä kansaa. Tuo 80 niljardia tarkoittaisi 12 miljardia ylimääräistä rahaa EU:lle, Eli, 3-kertaa Suomen vuotuiset EU-maksut.

    Niin että, eiköhän nosteta melkein kaikki rahat jotka tileillä ovat. Jo 15% tileillä olevista numeroista tarkoittaa sitä että kaikki EU:N pankit kaatuvat talousvaikeuksiin.

    Eikös muuten ole kumma kun aina Italia, Espanja, Ranska, Saksa ja Englanti ovat niitä maita joilla on ongelmia rahoituksen kanssa? Ja juuri ne maat ovat ne joiden talous kasvaa koko ajan ja jotka muutenkin saavat eniten rahaa EU:lta.

    Plusääni(5)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat