Saksalaistiedustelu ei löytänyt viitteitä ”Venäjän infosodasta” – valtamedia jatkaa silti vaalien manipulointia

Suomen valemedia on Yleisradion ja Helsingin Sanomien johdolla levittänyt viime viikkoina ahkerasti propagandaa, jonka mukaan maahanmuutto- ja EU-vastaisten ehdokkaiden suosio Ranskan ja Saksan tulevissa vaaleissa on ”Putinin syytä”. Valtamedian väitteiden tueksi ei ole kuitenkaan lainkaan todisteita.

Yle uutisoi hiljattain innoissaan, että maahanmuutto- ja EU-vastaisia uutisia (”valeuutisia”) vastaan on perustettu uusi suurten medioiden sekä Internet-yhtiöiden kartelli. Kartellin tavoitteena on suodattaa eliittiä ärsyttävät uutiset pois sosiaalisesta mediasta.

Ylen uutinen koski erityisesti Ranskan presidentinvaaleja, mutta Financial Timesin (FT) mukaan vastaava kartellihanke pyrkii manipuloimaan myös saksalaisäänestäjien toimintaa sensuurin, oikeusjuttujen ja pelottelun keinoin.

Kartellien johtajia ovat maiden suurimmat sanomalehdet sekä juutalaisen Sergei Brinin Google ja juutalaisen Mark Zuckerbergin Facebook. Myös Suomessa eliitti on painostanut Googlea poistamaan esimerkiksi Magneettimedian uutisia yleisön saatavilta.

Yle kuvaa uutisessaan tekniikkaa, jolla eliittiä ärsyttävä uutisointi voidaan hienovaraisesti sensuroida:

”Kaikkiaan kahdeksan ranskalaista media-alan yritystä aikoo seuloa yhdessä Facebookin kanssa valheellista sisältöä vaalien alla. Mukana ovat muun muassa uutistoimisto AFP, Le Monde ja Liberation.”

Jos kaksi mediaa toteaa tiedon vääräksi, saavat Facebookin käyttäjät tästä varoituksen. Lisäksi Facebookin algoritmit alkavat hylkiä valheellista tietoa.

”Näin ollen harvemmat ihmiset näkevät valheellisen uutisen Facebookin uutissyötteessä.”

Toisin sanoen suuret korruptoituneet mediatalot osoittavat Facebookille, mitkä vaihtoehtomediat eivät noudata yleistä poliittista konsensusta, minkä jälkeen Facebook piilottaa vaihtoehtomediat käyttäjien uutissyötteistä.

FT kirjoittaa, että Saksassa Merkel itse on (omasta urastaan huolestuneena) vaatinut, että maa tarvitsee uusia lakeja rajoittamaan ihmisten toimintaa sosiaalisessa mediassa. Merkelin puolue vaatii Facebook- ja Google-sensuurin lisäksi jopa 500 000 euron sakkoja ”väärien uutisten” levittäjille.

merkel-and-rapefugee-signs-620x450

Saksan tiedustelupalvelut romuttivat Putin-myytin

Saksan kartelli eroaa ranskalaisesta vastineestaan hiukan. Ranskassa sensuuri perustuu suurten mediatalojen tekemiin Facebook-ilmiantoihin, kun taas Saksassa hallitus on perustanut Correctiv-nimisen viranomaiselimen valvomaan Internet-kirjoittelua parhaassa stalinistisessa hengessä.

FT:n mukaan kartellin perustaminen on tärkeä askel oikeaan suuntaan siksi, että Merkel saattaisi hävitä, mikäli vaalikampanjat ajautuvat ”rasisti-ideologien”, ”salaliittoteoreetikoiden” ja ”kyberkiusaajien” käsiin.

On outoa, että valtamedia syyttää vaihtoehtomedioita ”salaliittoteorioista”, kun viime vuosien ”infosota”-retoriikka on perustunut salaliittoteoriaan siitä, että Venäjän hallitus lietsoisi pankki-, EU- ja maahanmuuttovastaista mielialaa eurooppalaisiin.

Aina vuodenvaihteeseen asti infosotanarratiivi perustuikin siihen, että Euroopan on rajoitettava kansalaisten sananvapautta ”kansallisen turvallisuuden” nimissä; jos eliittivastaista kirjoittelua ei sensuroida, Putin valloittaa koko mantereen.

Salaliittoteorialta on kuitenkin alkanut pudota pohja. Valtavirtainen The Guardian –lehti on esimerkiksi myöntänyt, ettei vaihtoehtomedioiden vastaisessa kampanjassa todellisuudessa olekaan kyse Vladimir Putinista vaan eurooppalaisen nationalismin vastustamisesta.

Lisäksi valtavirtainen Deutsche Welle uutisoi 7.2.2017, ettei saksalainen tiedustelu ole löytänyt todisteita siitä, että Venäjä yrittäisi manipuloida tulevia vaaleja, vaihtoehtomedioita tai nettikeskustelua muutenkaan!

Onkin kummallista, että Suomen valtavirtainen valemedia on jatkanut Putin-, ”infosota”- ja trollitehdasartikkeleiden julkaisemista vielä senkin jälkeen, kun Saksan tiedustelu on jo kumonnut koko salaliittoteorian. Valtamedia syyttää vaihtoehtomedioita ”salaliittoteorioista” mutta ei suostu luopumaan omista teorioistaan senkään jälkeen, kun ne on kumottu julkisesti.

Saksalaiset eivät vastusta Merkeliä siksi, että Putin käskee heitä. Saksalaiset vastustavat Merkeliä siksi, että hän on vastuussa kansallisesta raiskaus– ja murhaepidemiasta, johon hänen maahanmuuttopolitiikkansa on johtanut.

Ranskalaiset eivät äänestä Le Peniä siksi, että he olisivat järjestelmällisen ”infosodan” uhreja, vaikka presidenttiehdokas Emmanuel Macronin koko kampanja perustuu siihen, että hän yrittää leimata haastajansa ”Putinin agentiksi”.

Ranskalaiset äänestävät Le Peniä siksi, että maahantunkeutujat riehuvat jälleen väkivaltaisesti Pariisin kaduilla. Front Nationalin kannatus kasvaa siksi, että puolue on luvannut kansallistaa pankkitoiminnan, johon juutalaisen Bernard Tapien kaltaisten oligarkkien korruptoiva valta nykyään perustuu.

Valtamedian mukaan maahanmuuttajat eivät ole syy maahanmuuttovastaisuuteen – sen sijaan syyllinen on Vladimir Putin.
Valtamedian mukaan maahanmuuttajat eivät ole syy maahanmuuttovastaisuuteen – sen sijaan syyllinen on Vladimir Putin.

Tukea Sorosilta ja Soinilta

Hang the Bankers (HtB) –vaihtoehtomedia uutisoi, että uusi kartelli saa suoraa tukea myös juutalaisen George Sorosin rahoittamalta Media Matters –lobbausjärjestöltä. Media Matters on yksi ryhmistä, jotka alunperin valtavirtaistivat ”valeuutiset”-termin.

HtB:n mukaan kehitys on erittäin kriittistä, sillä Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt (jota juutalaiset kutsuvat yhdeksi hyödyllisimmistä ei-juutalaisista yrittäjistä) yrittää lobata uusia sensuuri- ja mediakartellihankkeita nyt myös Valkoisessa talossa. Schmidt on järjestänyt tapaamisia sekä Donald Trumpin että tämän juutalaisen vävyn kanssa viime kuukausina.

HtB kirjoittaa, että Media Mattersin vaihtoehtomediavastainen strategiajulkaisu vuosi hiljattain verkkoon. Julkaisusta selvisi, että Sorosin rahoittama lobbausjärjestö aikoo tulevina vuosina keskittyä erityisellä tarmolla Googlen ja Facebookin painostamiseen. Tavoitteena on tuhota julkaisut, jotka kannattavat ”antisemitismiä” ja ”valkoista nationalismia”.

Sorosin kuoroon on liittynyt nyt myös Suomen ulkoministeri Timo Soini, joka julisti maanantaina Yleisradiossa vihaavansa sosiaalisessa mediassa kukkivaa sananvapautta. Soinin mielestä sosiaalinen media on ”perkeleellinen” keksintö.

Kun Soinilta kysyttiin, miksi hän vihaa sosiaalista mediaa niin paljon, kertoi hän olevansa huolissaan uusista poliittisen vaikuttamisen muodoista ja ”vaihtoehtoisista faktoista” – nämä ovat eliitin suosimia kiertoilmaisuja, joilla tarkoitetaan maahanmuutto- ja EU-vastaisia vaihtoehtomedioita.

Soinin mukaan on hälyttävää, että britit äänestivät EU-jäsenyyttä vastaan ja amerikkalaiset maahanmuuttovastaisen Trumpin puolesta. Soini kertoo vastustavansa sosiaalista mediaa siksi, että se on tehnyt politiikasta arvaamattomampaa.

 

Lue myös:

Helsingin Sanomat, EU ja Liisa Jaakonsaari vaativat Googleen poliittista sensuuria
Video maahantunkeutujan hyökkäyksestä vuosi julkisuuteen – poliisi metsästää vuotajaa eikä hyökkääjää!

1 kommentti

  1. Stalin osasi tuonkin homman paremmin. Isä Aurinkoinen yksinkertaisesti käski likvidoida kaikki sellaise ”klikit”, jotka ovat ”eri” mieltä.
    Naurettavan lapsellista hiekkalaatikko -polikoimista syyttää ”isoa pahaa sutta” eli putinia EU:n omasta politiikasta ja poliitikkojen tavallisellekin ihmiselle käsittämättömän tyhmästä pakolaispolitiikasta. Nämä korporaatioiden juoksutytöt ja -pojat eivät millään pysty tunnustamaan sitä yksinkertaista tosiseikkaa, että kaikki ne epäonnistumiset epäonnistumisten jälkeen johtuvat vain ja ainoastaan heistä itsestään ja koko EU:n ”peruskiveen” valetusta tyhmyydestä.
    Itse ymmärtäisin niin, että jos Putin haluaisi vahingoittaa Eurooppaa ja EU:ta. Se päinvastoin yllyttäisi ottamaan rajattomat määrät näitä ns. ”pakolaisia”, jotka tuhoaisivat kaiken tielleen tulleen kuten vaeltajamuurahaiset tekevät marssivien kolonniensa toimesta.
    EU on kuin mätä omena. Jos sen laittaa tuoreen omenan viereen, se piaa senkin.

    Plusääni(17)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat