Pankkiirien sionistinen sota Lähi-idässä jatkuu: tilejä jäädytetään, korruptiota rahoitetaan

Vaikka Israelia palvelevien monikansallisten pankkien kuristusote Libanonin ympärillä kiristyy, ei valtamedia ole aiheesta juuri kirjoittanut. Arabimedian mukaan suuret pankit ovat syksyn aikana aloittaneet uusia hankkeita Israel-vastaisen vastarinnan tukahduttamiseksi.

Olemme uutisoineet kesän aikana Yhdysvaltojen käynnistämästä painostuskampanjasta Libanonin pankkisektoria vastaan. Israelin alistamat amerikkalaiset ovat uhanneet tuhota Libanonin finanssimarkkinat, koska sionistit eivät ole kyenneet miehittämään maata sotilaallisesti.

Yhdysvallat on vaatinut libanonilaisia pankkeja sabotoimaan Hizbollahin toimintaa ja jäädyttämään vastarintamiesten tilit.

Middle East Eye –julkaisun mukaan pakotteet ovat käytännössä kohdistuneet koko libanonilaiseen yhteiskuntaan, eivätkä ainoastaan Hizbollahiin, jonka tavoite on pitää juutalaiset miehittäjäjoukot rajojen ulkopuolella.

Amerikkalaisten painostus on ajanut lukuisia kauppoja, pankkeja ja sairaaloita konkurssin partaalle. Koko yhteiskunta varautuu nyt kriisiin. Pankkiboikottia on sovellettu heppoisin perustein ja ilman kunnollisia taustaselvityksiä.

Al-Monitor-julkaisun mukaan tilanteeseen ei ole näkyvissä ratkaisua, vaan Libanon roikkuu tulevaisuudessakin löysässä finanssihirressä.

Al-Monitorin mukaan Yhdysvaltojen kongressi ja Obaman hallinto puristavat Libanonin yhteiskuntaa nyt pihtiotteella. Yhtäältä Libanonia köyhdytetään tuhoamalla yrityksiä ja sabotoimalla pankkien toimintaa. Toisaalta Amerikka ja muut Israelin liittolaiset syytävät ilmaista rahaa niille libanonilaisryhmille, jotka ovat valmiit tunnustamaan Israelin ylivallan.

Amerikan kongressi ja ulkoministeriö ovat viime joulukuusta lähtien lisänneet säännöllisesti rahoitustaan niille libanonilaisjärjestöille, jotka tarjoavat sionismiystävällisen ”vastapainon” Hizbollahille. Tavoitteena on tehdä Libanonista maa, jonka Israel voisi tulevaisuudessa halutessaan miehittää sotilaallisesti.

usa isis

Yhteistyötä Saudi-Arabian ääri-islamistien kanssa

Libanonilaiset poliitikot ja monet pankit ovat olleet raivoissaan ylikansallisesta pankkisaarrosta.

Mikäli Yhdysvallat toteuttaisi uhkauksensa ja tuhoaisi Libanonin rahoitusjärjestelmän, voisivat Syyrian levottomuudet levitä nopeasti suhteellisen rauhalliseen Libanoniin.

Al-Monitor kirjoittaa, että ääri-islamistivaltio Saudi-Arabia ja saudien sionistiliittolaiset Amerikan poliittisessa lobbauselämässä eivät ole tyytyväisiä Libanonin hallituksen ja Hizbollahin verrattaen ystävällisiin väleihin.

Saudi-Arabia on leikannut Libanoniin suunnattuja miljardiavustuksia ja ilmoittanut, että rahahanat pysyvät kiinni, kunnes Israel-vastainen Hizbollah on eristetty yhteiskunnan päättävistä asemista.

Amerikassa esimerkiksi edustajainhuoneeseen kuuluva juutalainen homoaktivisti ja äärisionisti Ileana Ros-Lehtinen on tukenut Saudi-Arabian linjaa. Ros-Lehtisen mukaan Hizbollahilla on liikaa poliittista valtaa Libanonissa, minkä vuoksi Amerikan tulisi ”harkita uudelleen” rahallista tukeaan esimerkiksi Libanonin virallisille puolustusvoimille.

Al-Monitor ennustaa, että Libanonin poliittinen tilanne tulee muuttumaan entistä mutkikkaammaksi lähitulevaisuudessa. Maan entinen pääministeri, miljardööri Saad Hariri palasi hiljattain Saudi-Arabiasta, jossa hän asui vuosien ajan.

Haririn uskotaan suunnittelevan poliittista taistelua Hizbollahia vastaan – eli Israelin, Yhdysvaltojen ja ääri-islamistisen Saudi-Arabian puolesta. Hariri käyttää jo nyt merkittäviä summia lobatessaan sionismiystävällisemmän Libanonin puolesta, ja hän on solminut hyvät välit Valkoiseen taloon.

Hizbollah.
Hizbollah.

Vasemmisto pankkien ja Yhdysvaltojen asialla

Korruptoitunut miljardööri Hariri on saanut linjalleen tukea myös libanonilaiselta vasemmistolta, joka on eurooppalaisen vasemmiston tavoin päättänyt ryhtyä Yhdysvaltojen ja suurten pankkien käsikassaraksi, Ya Libnan uutisoi.

Ya Libanin mukaan maan pankkisektori ennakoi tänä syksynä jälleen uusia Amerikan painostustoimenpiteitä Hizbollahia vastaan. Julkaisu kirjoittaa myös viime kesänä tehdystä pommi-iskusta Hizbollah-boikottiin osallistuneen Blom-pankin konttoria vastaan.

Vaikka pommi-iskun tekijästä ei ole tietoa, Libanonin ”edistyksellisen sosialistipuolueen” johtaja Walid Jumblatt alkoi heti syytellä sionismin vihollisia siitä.

Vaikka Libanonin pankkikriisi on Israelia hännystelevän Amerikan keinotekoisesti järjestämä, syytti sosialistipuolue Hizbollahia Libanonin talouden alennustilasta. Vasemmiston mielestä sionistien kiristykseen tulee reagoida ”rauhallisen dialogin” keinoin.

Kuten uutisoimme hiljattain, yrittävät Israel ja Yhdysvallat vaikuttaa myös sionismia vastustavan Iranin sisäpolitiikkaan pankkien ja erityisesti IMF:n kautta.

Iranissa vieraillut juutalainen IMF-johtaja David Lipton vaati, että Iran tekee ”perustavanlaatuisia muutoksia” pankki- ja rahoitusjärjestelmäänsä.

Liptonin mukaan Iranin tulisi toimia nyt samalla tavalla kuin Itä-Euroopan maat toimivat Neuvostoliiton romahdettua. Tuolloin Liptonin kaltaiset (usein juutalaistaustaiset) oligarkit yksityistivät julkisen omaisuuden ja rakensivat kansalaisilta ryöväämillään sadoillamiljardeilla dollareilla kansainvälisen mafiaverkoston (1, 2).

Al-Monitorin mukaan sionistivaltio Yhdysvallat on käytännössä kieltänyt länsimaisia pankkeja tekemästä yhteistyötä Iranin kanssa. Iran nimittäin tukee Hizbollahin kaltaisia Israelin laajentumispyrkimyksiä vastustavia itsenäisyysliikkeitä.

IMF ja Lipton ovatkin nyt tehneet tarjouksen: mikäli Iran alistuu Israelin vaatimuksille ja tunnustaa sionismin ylivallan Lähi-idässä, voivat Iranin hallituksen ja pankkien johtajat saada huomattavan summan ulkomaalaista lahjusrahaa. Mikäli Iran sen sijaan ei suostu korruptioon, tulevat taloudelliset pakotteet jatkumaan.

Pankit puristavat nyt siis sekä Irania että Libanonia lahjusten (korruption) ja pakotteiden pihtiotteella.

 

Lue myös: Juutalaiset, pankit, koronkiskonta

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat