Pauli Vahtera: perussuomalaiset valehtelevat – maahanmuuttopolitiikkaa ei kiristetty

Muun muassa talous- ja maahanmuuttoasioista kriittisesti bloggaava Pauli Vahtera ei ole lainkaan tyytyväinen perussuomalaisten saavutuksiin hallituksessa. Vahteran mielestä tilanteesta tekee erityisen vaarallisen se, että puolue yrittää valehdella kannattajilleen omista ”saavutuksistaan”.

Vahtera kävi tiheällä kammalla läpi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon propaganda-artikkelin ”Turvapaikkapolitiikka on parantunut läpi koko prosessin”. Tekstissään Terho yritti valkopestä perussuomalaisten takinkäännöt ja petokset.

Vahtera aloitti kritiikkinsä muistuttamalla, että vaalilupauksistaan huolimatta perussuomalaiset ovat hallituksessa osallistuneet aggressiiviseen leikkaus- ja kurjistamispolitiikkaan, jossa yhä suurempi osa verotuloista siirretään maahantunkeutujille vähävaraisten suomalaisten sijaan.

”Miksei hallitusohjelmassa sovittua selvitystä maahanmuuton kustannuksista ole tehty?” blogisti kysyy. Mikäli perussuomalaiset eivät ryhdy ajamaan turvapaikkaturistien aktiivista häätämistä, olisi maahanmuuton kustannusselvitys vähintä, mitä puolue voisi äänestäjiensä eteen tehdä.

”Kun 2015 tuli 32.476 hakijaa, niin viime vuonna tulleiden määrä 5651 on muka hallituksen toimenpiteistä johtuvaa. Silti määrä on suurempi kuin ennen vuotta 2015 (3651).

Viidessä vuodessa tänne tulee tuota vauhtia 33.000 hakijaa. Ja laitan pääni pantiksi, että viiden vuoden aikana tulee suuria piikkejä.”

Vahtera erittelee Terhon artikkelista yhteensä 14 valhetta, jotka hän kumoaa tekstissään. Valheiden tavoitteena oli saada äänestäjät luulemaan, että perussuomalaiset olisivat pitäneet vaalilupauksistaan kiinni. Alla muutamia röyhkempiä valheita ja niiden oikaisut.

Valhe: Suomen vetovoimatekijöitä on karsittu, jotta maastamme tehtäisiin vähemmän houkutteleva elintasoshoppailijoiden kannalta.

Totuus: Ei-suomalaiset nauttivat edelleen samasta sosiaaliturvasta kuin suomalaiset. Lukemattomat ”turvapaikanhakijat” elävät paremmin kuin köyhät suomalaiset.

Valhe: Lähtömaihin ”tiedotetaan” entistä tehokkaammin Suomen ”kiristyneestä” maahanmuuttolinjasta, jotta tunkeutujat eivät ylipäätään kiinnostuisi Suomesta.

Totuus: Esimerkiksi Kelan sivuilla kerrotaan edelleen 12 eri kielellä suomalaisen sosiaalivaltion tarjoamista yleellisistä tuista. ”Kelan mainossivu” on Vahteran mukaan niin suuri vetovoimatekijä, että kaikki hallituksen ”tiedotustoimenpiteet” kalpenevat sen rinnalla.

Valhe: Turvapaikkahakemusten käsittelyä on tehostettu, ja myönteisiä päätöksiä tehdään entistä harvemmin.

Totuus: Kielteisen päätöksen saaneet voivat yhä jäädä oleskelemaan Suomeen vapaasti ja pitkittää lähtöprosessia esimerkiksi uusintahakemusten avulla. ”Käsittelyajan tehostaminen” on silmänlumetta, sillä käytännössä Suomeen voi edelleen jäädä yhtä heppoisin perustein kuin aina ennenkin.

Valhe: Laittomaan maassaoleskeluun puututaan.

Totuus: Laittomat maahantunkeutujat voivat pitää Helsingin keskustassa mielenosoitusleiriä ilman, että poliisi ratsaisi leiriläisiä saatikka alkaisi käännyttää näitä kotimaahansa.

Syrian-refugees-342890

On totta, että muutamia elintasoshoppailijoita on onnistuttu maanittelemaan häipymään Suomesta, mutta Vahteran mielestä jopa tässä hallitus on tehnyt painajaismaisen huonoa työtä:

Maasta poistuville annetaan rahatukko taskuun ja ilmainen matka. Sillä kuittaa ainakin osan salakuljettajille maksetusta matkasta. Nettipoliisin resursseja on vahvistettu, jotta suomalaisten oikeutta kritisoida maahanmuuttoa saadaan rajoitettua.

Millä pakkopalauttaa, kun tänne pääsee ilman papereita ja lähdöstä voivat esimerkiksi irakilaiset kieltäytyä. Kirkko, SPR ja muut verovaroilla elävät ovat järjestäneet houkuttimia, jotta tänne jäätäisiin.”

Terhoa on povattu jopa Timo Soinin manttelinperijäksi. Kirjoitimme Terhon yleisestä poliittisesta linjasta artikkelissamme ”Perussuomalaisten seuraavakin puheenjohtaja edustaa Goldman Sachsia – rajoja ei suljeta” muun muassa seuraavaa:

”Terhoa on sen sijaan pidetty periaatteettomana Soinin uskollisena sylikoirana, joka esimerkiksi tyytyi siihen, että Yleisradio-lain sisältämä sana ’monikulttuurisuus’ korvattiin ’kulttuurien moninaisuudella’.

Lisäksi Terho on tuominnut 1900-luvun alun suomalaiset itsenäisyysliikkeet ja kannattanut kansallissosialismin kieltämistä. […] Terho on kertonut voivansa tukea TTIP:n edellyttämää Suomen kansallisomaisuuden yksityistämishanketta.”

 

Lue myös:

Talousblogisti: Suomi pärjää ilman maahanmuuttoa
Talousblogisti pakolaiskriisistä: ”Suomen hallitus tukee mafiaa”
Talousblogisti: ”turvapaikanhakijoita” päästetään Suomeen entistä lepsummin perustein
Helsingin Sanomat riensi Halla-ahon apuun – eikä ihme!
Eliitti värvännyt armeijoita ”rasisminvastaiseen taisteluun” – miksei Halla-aho vastusta tätä?
PS-nuorten uusi johtaja: ”natseja” vastustava EU- ja Nato-lobbaaja
Perussuomalaiset: nuoriso ”sympatisoi natsismia” liikaa!
Perussuomalainen sionisti sabotoi euroeroon liittyvää kansalaisaloitetta – söi vaalilupauksensa

5 kommenttia

 1. Peruutussuomalaisten politiikasta on tullut yhtä jakomielistä ,kuin muidenkin eduskuntapuolueiden politiikasta. Ensin päästetään maahan hillumaan toimetonta sakkia entisten lisäksi ja sitten mukamas ollaan kriittisiä? Ei tästä voi tulla mitään kunnollista ,jos noin toimitaan.

  Plusääni(14)Miinusääni(0)
 2. Näin jälkeenpäin on helppo sanoa, että Perussuomalaiset nousivat liian nopeasti ja yhtäkkiä isoksi puolueeksi. Puoluejohdolla on palikat aivan sekaisin, PS tavoittelee salonkikelpoisuutta, jota he eivät koskaan tule saavuttamaan.

  Plusääni(5)Miinusääni(1)
 3. MV lehden pääsivulla mainostetaan persujen kuntavaaliehdokasta, joo eli turhaan Janitskin mitään itkee ja valittaa kun kerran samaan aikaan antaa käyttää lehteänsä maanpetturi persujen ehdokkaan mainostamiseen vaaleissa. Todisteet ovat kiistattomat, perussuomalaiset ovat niitä jotka ovat tukeneet pakolaisten maahanmuuttoa Suomeen. Fakta on faktaa eikä muutu miksikään, esim Perho on täysin Soinin kaltainen eliittien nukke.

  Politiikka on rikki, ja sen ovat rikkoneet juuri perussuomalaisten kaltaiset maanpetturi puolueet.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 4. Mitähän päätöksiä olisi tehty, jos perussuomalaiset eivät olisi hallituksessa. Keskusta ja Kokoomus lässyn lässyn puolueita, varmaan näitä puolueita lähellä olevia mamu bisneksissä mukana. Suomalaiset vain niin urpoa kansaa, että äänestävät noita samoja kansan kusettajia valtaan. ”Kaikki hallitukset valehtelevat. I.F. Stone”.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. Voiko mitään huonompia päätöksiä enää tehdä? Ja kun EU määrää muka, niin ei voi mitään. PS ei edes ole mamutuskriittinen puolue. Sellaiset laitetaan siellä kuriin. Ja silti he ovat siellä eli huijareita kaikki. PS on Israelin ja pankkimafian TTIP-puolue, jonka nuoret ovat libertaareja. Se on siis Israel-puolue, joten se ei edes voi olla mamutuskriittinen tai nationalistinen. Kaikki nämä teemat ovat täysiä huijauksia. Israel ja globalismi on puolueen sydäntä lähellä. Arvokonservatsmia ei ole myöskään oikeasti yhtään, koska ehdokkaiksi käyvät kaikki mahdolliset. Se on tasan yhtä muiden puolueiden kanssa ja puolue-eliitin. On se kumma jo, kun ei 10 vuodessa huomata tätä, että kaikki tuossa puolueessa on petosta. Eivät he itse edes useaa teemaa edusta, mit media väittää heidän edustavan ja kaiken maailman nettisoturit, jotka PS-puoluetta mainostavat ja puolustavat.

   Minä en kestä tätä harhaan johtamista ja harhaan johdettuja. Eikö teillä ole minkäänlaista aivotoimintaa? Miksi uskotte valtamedian juttuja, kun ne kaikki on kuitenkin aina osoitettu aina ennemmin tai myöhemmin valheiksi? Persuistä käsitykset on valtaosalla median kautta muodostuneita. Siit tuohan on ihan tyhjänjauhannan pellepopulismipuolue, joka jauhaa sontaa eikä ole mitään odotuksia koskana täyttänyt, jos joku on niin tyhmä, että roskapuheisiin on luottanut. Ihan normaalia demokraattisen systeemin puolueen kaikkkien petkuttamista. Tuo jengihän palvoo USA:n raharikkaita, jotka kirjoittavat Soinin puheet ja joidne kanssa hän rukoilee sionismia rukousaamiaisilla. Hirvittävää väkeä.

   Et voi palvoa juutalaisia ja olla mamutuskriittinen. Tai pankkimafian juoksupika ja nationalisti samaan aikaan. Tuo on aivan kauhistuttava huijaus.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat