Juutalaislehti: Wikileaksilla on ”antisemitistinen maine”

Vasemmistojuutalainen Forward-lehti kirjoittaa, että yhä useampi juutalainen suhtautuu vihamielisesti Wikileaks-tietovuotosivustoon. Wikileaksilla on ”antisemitistinen maine”.

Tuskin mikään muu sana on kokenut vastaavaa inflaatiota kuin ”antisemitisti”. 2012 jopa tunnettu juutalainen konfliktinratkaisun professori Richard Rubenstein kirjoitti, että ”’antisemitisti’ tarkoittaa nykyään sellaista ihmistä, josta juutalaiset eivät pidä” – ei suinkaan juutalaisvihaajaa.

Tämä on totta myös Wikileaksin ja Julian Assangen kohdalla. Assangea on epäilty milloin lännen ja milloin idän agentiksi. Forward kirjoittaa, että nyt hän on saanut myös juutalaisen vihan niskaansa.

Forwardin mukaan Assange on kuitenkin saanut tärkeää rahoitusta ”juutalaisista lähteistä”. Jo 2010 alettiin epäillä, että Wikileaks oli tehnyt Israelin kanssa sopimuksen, jonka nojalla juutalaisvaltioon liittyneitä tulenarkoja asiakirjoja päätettiin pimittää yleisöltä.

Kaikesta tästä huolimatta monet juutalaiset suhtautuvat Wikileaksiin penseästi.

Forward epäilee, että monet juutalaiset inhoavat Wikileaksia osaksi siksi, että hämäräperäinen juutalaistaustainen Israel-kriitikko nimeltä Israel Shamir on työskennellyt julkaisussa. Tämä vaikuttaa kuitenkin huonolta tekosyyltä, sillä Shamir on muun muassa kiistänyt olevansa holokaustirevisionisti. Hän ei ole siis esimerkiksi Benjamin Freedmanin tavoin tehnyt todellista pesäeroa juutalaiseen syntyperäänsä.

Todennäköisempää on, että Wikileaks-inho juontaa juurensa muun muassa julkaisun paljastamiin salaisiin Irakin sodan asiakirjoihin. Kuten olemme uutisoineet, Israel oli vihatun sodan tärkein motiivi, eivätkä äärisionistit tahdo, että aiheesta keskusteltaisiin julkisesti. Siksi Wikileaksin Irak-vuodot ärsyttävät.

Antisemitismikiista alkoi kärjistyä kuitenkin vasta 2015. Tuolloin Assangen ylläpitämäksi epäilty Wikileaksin Twitter-profiili moitti roskalehti Charlie Hebdoa, joka edusti Wikileaksin mukaan ”juutalaista sensuurilobbya”.

wikileaks2
Heinäkuun ensimmäinen kohutwiitti.
Heinäkuun toinen kohutwiitti.
Heinäkuun toinen kohutwiitti.

(((Kolmoissulkeet))) kylvävät kauhua

Tänä kesänä Wikileaks aiheutti kaksi uutta antisemitismikohua Twitterissä. Molemmat liittyivät niin sanottuun kolmoissulkumerkki-ilmiöön.

Juutalaiset ovat kansainvälisesti lisänneet kolmoissulkeet (((nimimerkkinsä))) ympärille sosiaalisessa mediassa osoittaakseen yhteenkuuluvuutta.

Wikileaks hämmästytti kirjoittamalla, että ”yhteiskunnalliset pyrkyrit” tunnistaa nykyään parhaiten kolmoissulkeista, joista on tullut näiden ”heimotunnus”.

Lisäksi Wikileaks twiittasi viestin, jossa ihmeteltiin, miksi suurimalla osalla Wikileaks-kriitikoista on kolmoissulkeet nimimerkkinsä ympärillä. Toisin sanoen: Miksi suurin osa Wikileaks-kriitikoista on juutalaisia?

Valtamedian suhde poliittisiin tietovuotoihin on muuttunut ratkaisevasti viimeisen kahden vuoden aikana. Kun Julian Assangea ja Edward Snowdenia juhlittiin vielä muutama vuosi sitten sananvapauden sankareina, pitää länsimainen lehdistö heitä nykyään Venäjän agentteina.

Wikileaks sai valtamedian vihat niskoilleen erityisesti sen jälkeen, kun se julkaisi Hillary Clintonin kannalta kiusallisia tietoja Amerikan demokraattipuolueen korruptiosta. Esimerkiksi Helsingin Sanomat leimasi tietovuodon välittömästi Venäjän informaatio-operaatioksi.

Kun poliittiset tietovuodot palvelevat Panama-papereiden tavoin Israelia ja pankkiireja, uutisoidaan niistä kritiikittä ja laajasti.

Kun tietovuodot kohdistuvat sen sijaan juutalaisen George Sorosin kaltaisiin länsimaisen korruption ikoneihin, on mediahiljaisuus korviahuumaavaa. Suomessa toistaiseksi ainut Soros-vuodoista uutisoinut valtamedia on Verkkouutiset, jonka kaksi hampaatonta pikku-uutista paljastivat vain murto-osan Sorosin rikollisesta toiminnasta.

 

Lue myös: Israel haluaa rakentaa kansainvälisen sensuuriliiton Internetiin

2 kommenttia

  1. ”Se koira älähtää, jonka kinttuun keppi kolahtaa.” Kun juutalaisten kanssa tekemisissä on sama kuin kävelisi marmorikuulien päällä. Heidän vihat on helppo saada päälleen, mutta vielä vaikeamppa on miellyttää heitä, sillä on mahdottomuus kumartaa niin syvään, että se riittäisi. Tasapuolisuudesta tässä ”suhteessa” ei ole tietoakaan. Ainoa tapa on olla ”orjana ja ”Orpona”.
    Kuin viljapellon olisi antanut hukkakauran vallata täysin. Mitään ei ole enää tehtävissä, jos kovapäisyyksissäsi yrität kuitenkin pelastaa sen minimaalisen mihin on mahdollisuus. Sen ”hukkakaura” kieltää ”arvoilla”, jotka se on itse luonut valtapoliittiseen käyttöön itseään varten. Kyseessä ei siis ole mihinkään ”humanismiin” tai muihin ”korkeisiin” arvioihin nojautuva inhimillinen hyve, joka pitäisi sisällään kaikkien kansakuntien suojaamiseksi ja turvaksi sekä oikeuteen menestyä ja toteuttaa itseään.
    Falskia. Mutta niinhän sen pitääkin olla, että se olisi käyttökelpoinen astinlauta.

    Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat