Suomen ylirabbiini Livson: Me juutalaiset olemme väärinymmärrettyjä ja mediakin on meitä vastaan!

Helsingin juutalaisyhteisön ylirabbiini Simon Livson antoi viime viikolla SDP:n Demokraatti-puoluelehdelle vähintäänkin hämmentävän haastattelun. Hänen mukaansa esimerkiksi suomalainen valtamedia on liittoutunut sionisteja vastaan.

Haastattelu on kummallinen sillisalaatti juutalaisia puolustuspuheenvuoroja. On mielenkiintoista ja kannustavaa, että SDP ja Livson kokevat, että 2017 juutalaisten täytyy edelleen kommentoida koronkiskonnan ja bolševismin kaltaisia kysymyksiä. Vaihtoehtomediat ovat tehneet tehtävänsä pitämällä teemoja julkisuudessa!

Ikävä kyllä Livsonin argumentit jäävät paperinohuiksi; ”antisemitistisiä stereotypioita” kun ei kumota vain toteamalla niiden olevan ”antisemitistisiä stereotypioita”. Livson olisi ollut uskottavampi, jos hän olisi perustellut väitteensä.

”Simon Livsonin mielestä juutalaiset ovat väärinymmärrettyjä. Kun yksi pitää heitä syypäänä kommunismiin, toinen taas kapitalismiin, ja kolmas Venäjällä tapahtuviin ikäviin asioihin,” Demokraatti kirjoittaa.

Demokraatti-lehti ja Livson antavat ymmärtää, että on epäloogista ”syyttää” juutalaisia yhtäältä kommunismista ja toisaalta kapitalismista. Livsonia huomattavasti nimekkäämpi juutalainen auktoriteetti, sionismin isä Theodor Herzl, on kuitenkin kuvannut juutalaisten suhdetta ideologioihin:

”Kun me [juutalaiset] uppoamme, ryhdymme vallankumoukselliseksi proletariaatiksi – vallankumouksellisten puolueiden upseereiksi. Kun me nousemme, ammennamme valtamme rahakirstuista.”

Herzl’n mielestä kyse ei siis ollut aidosta aatteenpalosta vaan erilaisiin yhteiskunnallisiin ympäristöihin sopeutumisesta. Rikkaille juutalaisille kapitalismi on paras aate, köyhille sen sijaan kommunismi – niin kyynistä ja yksinkertaista kuin se onkin. Winston Churchill totesikin jo 1920, että juutalaisten kannalta kaksi tärkeintä modernia aatetta ovat sionismi ja kommunismi.

Vaikka juutalaisia oli enintään 5 % Venäjän väestöstä bolševikkivallankumouksen aikaan, lähes kaikki kommunistipuolueen alkuperäisistä johtajista olivat juutalaisia. Muutamia vuosikymmeniä myöhemmin puolestaan Amerikassa puhkesi säästöpankkikriisi, jonka synnyttäneistä talousrikollisista 90 % oli juutalaisia. Lisää juutalaisesta kapitalismista voi lukea artikkelistamme ”Yksityistäminen, uusliberalismi, juutalaiset”.

Livson viittaa myös epämääräisesti Venäjän tilanteeseen. Itäinen naapurimme ryöstettiin kylmäverisesti 1990-luvulla, kun valta siirtyi kommunistipuolueelta mafialle sekä Mihail Hodorkovskin kaltaisten oligarkkien lahjomille rikollispoliitikoille.

2007 The Guardian kirjoitti: ”1990-luvulla seitsemän oligarkkia omisti puolet koko Venäjästä. Kuusi heistä oli juutalaisia: Boris Berezovski, Vladimir Gusinski, Alexander Smolenski, Mihail Hodorkovski, Mihail Fridman ja Valeri Malkin.” Tahtooko Livon kumota väitteen?

livsondemokraatti
Kuvakaappaus: Demokraatti.fi

Koronkiskontaa vai sosiaalista oikeudenmukaisuutta?

Demokraatin haastattelussa Livson syyttää vähintäänkin kummallisesti suomalaista valtamediaa palestiinalaisten ”terroristien” eli vapaustaistelijoiden ”suosimisesta”. Todellisuudessa valtamedia on suurilta osin Erkkojen ja Bonniereiden kaltaisten juutalaissukujen omistuksessa.

Livsonin kommentti on erityisen outo siksi, että Israelin suorittaessa sotarikoksia Suomen juutalaisyhteisö on imagosyistä usein alleviivannut, ettei juutalaisilla ole mitään tekemistä Israelin politiikan kanssa. Ylirabbiinin haastattelussa Israel on kuitenkin yksi pääteemoista.

Livsonin haastattelu osoittaakin jälleen kerran, että sionismi on erittäin tärkeä aate myös Suomen järjestäytyneelle juutalaisyhteisölle. Lue lisää artikkeleistamme ”Suomen juutalaislehti: juutalaiset ja Israel ovat yhtä” ja ”Suomen juutalaisyhteisön julkaisuilta tuki rikollisvaltio Israelille”.

Haastattelu tarjoaa loppumetreillä myös hieman tahatonta huumoria, kun keskustelu siirtyy koronkiskontaan:

Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on juutalaisille tärkeää. Livsonin mukaan he huolehtivat toisistaan. Juutalaisten keskuudessa on henkilöitä, jotka lainaavat rahaa taloudellisessa ahdingossa oleville kanssaveljilleen- ja sisarilleen ilman korkoa.”

Kuten Demokraatissa todetaan, korotonta lainaa myönnetään juutalaiselta juutalaiselle. Livson rinnastaa ”sosiaalisen oikeudenmukaisuuden” koronkiskonnan vastustamiseen, mutta lisää välittömästi, että korotonta luottoa tarjotaan vain ”kanssaveljille”, toisille juutalaisille.

Maailmalla todellakin toimii juutalaisia rahoitusyhtiöitä, jotka syrjivät asiakkaitaan syntyperän perusteella ja tarjoavat ”sosiaalisesti oikeudenmukaista” luottoa ainoastaan juutalaisille. Monien mielestä tämä on rasismia eikä oikeudenmukaisuutta.

Lisää juutalaisyhteisöjen historiallisesta suhteesta korkoon, pankkitoimintaan sekä asiakkaiden eriarvoiseen kohteluun voikin lukea artikkelistamme ”Juutalaiset, pankit, koronkiskonta”.

Livson tuli Magneettimedian lukijoille tutuksi viimeistään kesällä 2015, kun hän piti puheen pakkomonikulttuurisuutta lobanneessa Meillä on unelma –tapahtumassa. Puheessaan Livson hyökkäsi Magneettimediaa vastaan ja vaati Suomea ”avaamaan porttinsa ulkopuolisille”.

 

Lue myös:

Miksi juutalaisista rituaalimurhista ei uskalleta puhua?
Suomen juutalaislehti valehtelee Israelin tuesta Isisin ja al-Qaidan terroristeille

6 kommenttia

 1. No niin jutikat kumotkaapa väitteet! Trolleja kehiin!

  Plusääni(20)Miinusääni(0)
  1. Eipä näy trolleja! Taitaa olla itkupotkuraivari-vaihe vasta menossa! looseissa makailevat ja aivot lyö jo tyhjää, vai joko levottomana kävelevät edestakaisin!
   Muuten kun Hitler yritti järjestää heille hiukkasen kuntouttavaa työtä, niin siitähän ne vasta itkupotkuraivarin saivat, ja pommitatuttivat liittoutuneilla Saksalais-kaupungit tuusannuuskaksi!

   Plusääni(13)Miinusääni(0)
 2. ”Livson ja henkivartija…”

  Niin, eihän meillä PAKANOILLA ole oikeutta PIITATA omasta HENGESTÄMME!!! Eihän?

  Tämä juutalainen heittelee kiviä lasitalosta. Eikös se Erkon ”huusholli” ole myös jonkin sortin ”lasitalo”. Sen tiedän, että se on ainakin Helsingin kaupungin rakennussäädösten vastainen.
  Eihän tuo rahakas muita alaspäin katsomaan tottunut möhömaha ole koskaan ollut turhan tarkka lain noudattamisesta kuin lehtensä sisällön suhteen. Siinä teille juutalaista perinnettä.

  Jos itse edustaisin jotain joukkoa, joka on saanut Raamatun historiasta lähtien sen rikosten kirjon aina Jeesuksen murhaamisesta lähtien. Kulkisin vähintäinkin ”kaulukset pystyssä”. Mutta olenhan ”pakana”, enkä edusta rotua, joka on muita ylempänä. Sanoisinko jopa, että juutalaisen paskakin on arvokkaampi kuin ihmis -pakana. Rikos on siinä, että tuon sanoin minä, enkä Israelin armeija päärabbi.

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
 3. Ylilaudalla joku väittää näin:
  https://ylilauta.org/satunnainen/61341019

  ”> Itse asiassa juutalainen poliittinen aktivisti 1800-luvulla nimeltä Moses Hess keksi termin kansallissosialismi”

  Onko tälle väitteellä jotain uskottavaa lähdettä? Ei siis mitään hörhöplokia.

  Siis sellaista lainausta ihan Moses Hessiltä itseltään kun hän tuota sanaa ITSE käyttää?

  Itse en googlettamalla löytänyt yhtäkään lainausta häneltä jossa puhuu kansallissosialismista.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. jos katsoo israe lin lippun niin löytää melko helposti pedon merkin aino että nyt on käytetty sinistä väri lueppa kooooklesta salomonin sinetti

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat